Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Diziler ve Hakkında Yorumlar

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Türk dizileriyle pek aram olmadığı için yayınlandıktan ertesi gün Börü'yü izlemeye başladım. Verdiği mesajlar ile dikkat çeken içinde keşke aşk meşk olayları dönmeseydi dediğim ama genel anlamda benzeri dizilere kıyasla ortalamanın çok çok üstünde bir dizi.

Yabancı dizilerde ise Peaky Blinders'ı ve La Casa De Papel'i aynı anda tamamladım. Son zamanların meşhur "anlatmaya gerek yok görüyorsunuz" sözleri bu iki yapım için de geçerlidir tabi La Casa De Papel'i irdeleyen çok oldu sosyal mecralarda haklı oldukları yerler yok değil ama kattığı heyecan yeterlidir özellikle Berlin karakteri için destanlar yazılabilir... her iki diziyi de tavsiye ederim.
    Zuğaşi Berepe
    Çoban Express

Yorum

• Başlıyorum izledikçe yorum atarım

"We are here to preserve democracy , not to practice it."

Yorum

• İlk olarak Hasan ZAİMOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Türk dizileriyle pek aram olmadığı için yayınlandıktan ertesi gün Börü'yü izlemeye başladım. Verdiği mesajlar ile dikkat çeken içinde keşke aşk meşk olayları dönmeseydi dediğim ama genel anlamda benzeri dizilere kıyasla ortalamanın çok çok üstünde bir dizi.

Yabancı dizilerde ise Peaky Blinders'ı ve La Casa De Papel'i aynı anda tamamladım. Son zamanların meşhur "anlatmaya gerek yok görüyorsunuz" sözleri bu iki yapım için de geçerlidir tabi La Casa De Papel'i irdeleyen çok oldu sosyal mecralarda haklı oldukları yerler yok değil ama kattığı heyecan yeterlidir özellikle Berlin karakteri için destanlar yazılabilir... her iki diziyi de tavsiye ederim.
        Börü'deki aşk meşk mevzuları aslında biraz mecburiyet.

Yapımın seyirciyle arasındaki samimiyet bağını kurması için daha kolay bir yöntem yok. Dizideki karakterlerin gerçek hayatta var olduklarını, bizim gibi insan olduklarını, Terminatör/Robocop vb olmadıklarını anlatmanın en etkili yolu.

Hata yapıyorlar, aşık oluyorlar, zaafları var... Salt kahramanlık pompalasa, bugün kimse Börü'yü böyle şevkle konuşuyor olmazdı.
        Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
        Ayağa KALK!

Yorum

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Börü'deki aşk meşk mevzuları aslında biraz mecburiyet.

Yapımın seyirciyle arasındaki samimiyet bağını kurması için daha kolay bir yöntem yok. Dizideki karakterlerin gerçek hayatta var olduklarını, bizim gibi insan olduklarını, Terminatör/Robocop vb olmadıklarını anlatmanın en etkili yolu.

Hata yapıyorlar, aşık oluyorlar, zaafları var... Salt kahramanlık pompalasa, bugün kimse Börü'yü böyle şevkle konuşuyor olmazdı.
          Teknik açıdan ele alırsak dediklerine katılıyorum. İçerik/uygunluk açısından veriliş tarzı belki bir iki tık daha iyi olabilirdi. Tabi birazda bakış açılarının farklılığı alır götürür bu mevzuyu
          Zuğaşi Berepe
          Çoban Express

Yorum

• 1 nisanda yeni bölümleri ile basliyor

gencligimize geri dönüs...
            "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• bir spor animesi de benden Haikyuu bi deneyin çok iyidir

Yorum

• Bakalım Hannah kızımız olmadan ortaya nasıl bir hikaye çıkacak ?

Yorum

• Boardwalk Empire üzerine dizi var mı? Varsa bilelim yani

Yorum

• Westworld 2.sezonu başlamış ilgili arkadaşlara duyurulur
                    Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir.
                    Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı.
                    Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.

Yorum

• Özet bir cümleyle başlayayım , bu diziden Masum'dan aldığım tadı aldım.Ben izleyiciye "dinleterek" değil de , "izleterek" bir şeyler anlatan yapımları bir tık daha seviyorum , metinleri efsaneleşmiş yapımlar elbette istisnadır.İki yapım da gerçekten izletiyor kendini , içine çekiyor.İnternet dizileri Türk dizi sektörüne seviye atlattı.Televizyonlardaki gereksiz bakışmalardan,diyaloglardan ve en önemlisi de yapaylıktan uzak,sansür saçmalığının olmadığı,izole , görselliğin üst düzey olduğu işler ortaya çıktı.Şahsiyet de bu yorumları sonuna kadar hak eden bir dizi.
                      Mantık /kurgu hatalarına takılıp kalmayı seven birisi değilim , onu da yeterince tartışıyorlar zaten.Onu geçiyorum o yüzden.

Karakterleri tabi ki Haluk Bilginer götürüyor.Masum'da oynadığı role çok benzer bir karakter var ortada , yaşının ve tecrübesinin etkisiyle sırtlamış yine.çok abartılıyor denilir ama ben bu adamda en ufak bir yapmacıklık göremiyorum , sanki günlük hayatının akışının içinden bir kesit alıp diziye koymuşsunuzcasına oynuyor.

Cansu Dere normalde görmeye alıştığımızdan farklı olarak Nevra Komiser rolüyle karşımızda.9.bölüm bitti ben tam olarak alışamadığımı söyleyebilirim.

Müjde Ar yine hakkını vererek oynuyor , hele ki sanırım 8.bölümde bir gönderme vardı ki izlerseniz hatırlarsınız bu yazdığımı

Yan karakterlerle oluşan emniyetteki ofis ortamı biraz Holywood özentisi gibi olsa da özellikle başkomiser rolünde gördüğümüz Necip Memili beklediğimden çok daha iyi oynuyor.

Şebnem Bozoklu ve Ateş de iyi olsa da bence dizi Haluk Bilginer üzerinden yürüyor aslında öyle de olması gerekiyor belki çünkü Agah beyin hastalığı ve işlediği cinayetler işleyişi oluştuyor zaten..

Mekan seçimleri de çok başarılı.Olayın üzerine kurulu olduğu 2 yerden 1.si Beyoğlu.Agah beyin klasikliğine , klişeleşmişliğine ve tabiri caiz ise "eski" insan olmasını anlatabilen , oturduğu çook eskilerden kalma apartmanı , kıyafetleri , çoraplarına, arabasına varana kadar yakışan bir yer olmuş Beyoğlu.

İkinci mekan ise bir Anadolu kasabası olan Kambura.Küçük bir Anadolu kasabası , burda olan burda kalır , "dışarıya" birşey söylemek yakışık almaz anlayışını yansıtan , aslında Anadolu taşrasındaki tutuculuğu da kısmen yansıtan bir yer olmuş.

Bir diğer değinmek istediğim konu müzikler..

Introdan cinayet sahnelerindeki tempoyu arttıran müziklere kadar , zaman zaman Agah beyin hüzünlendiği sahnelerdeki sanat müziği seçimlerine varana kadar kesinlikle çok başarılı..Verdiğim listeyi normal zamanda da açıp dinliyorum.

-> https://open.spotify.com/user/ayyapi...WQd4ywFphevMtx burdan ulaşabilirsiniz.Uzun zamandır bu kadar başarılı müzik seçimlerinin olduğu bir Türk dizisi izlememiştim sanırım.

Şu anda ilk 9 bölümü yayınlandı dizinin ve karakterler iyice oturdu, Kambura vurgusu , Agah beyin rahatsızlığından dolayı yapma ihtimalinin olduğu hatalar ve akış tam olarak oturdu bence.Üzülerek söylüyorum 12 bölüm olacakmış , yani kaldı son 3 bölüm .. İlk 6 bölümü yayınlandıkları zamanda hep peş peşe izlemiştim , 7-8-9 u sadece 1'er gün arayla bekleyerek izleyebildim . Geceleri izlemesi daha zevkli oluyor böyle ışığı kapatın falan kulaklığınızı takın derim , gerim gerim gerilir içine girersiniz dizinin böylece

Finali de merak ediyorum bakalım nasıl yapacaklar..Bu sıralar farklı bir soluk arayanlara bu bağımsız yapım tavsiyemdir Puanım 10 üzerinden 8 , 2 puan da kısa sürecek diye kırdım
                      `

Daha yazılırdı da aslında spoiler olur diye sahnelerden örnekleme yapamıyorum maalesef..

Son olarak şuraya introyu bırakayım ne kadar farklı olduğu konusunda bir fikriniz olur.

En son -Samet tarafından düzenlendi; 20.05.2018, 21:42. Sebep: ekleme,düzeltme.

Yorum

• [MENTION=38558]-Samet[/MENTION] eyvallah dostum
                        Şahsiyet ile ilgili bugün ofiste bir arkadaş anlatıyordu
                        hemen hemen senin yorumlar ile örtüşüyor
                        Cansu Dere ne şanslı ki hep iyi bir ekip ve projede rol alıyor
                        Ezel de iyi olduğunu söyleyemem
                        Netflix üyesi olduğum ilk ay bu muhtemelen ilk haftasonu bayağı bir bölüm bitiririm
                        senaryo için Hakan Günday daha öçnce okumadım lakin arkadaşım iyi sağlam bir yazar olduğunu söyledi , onuda ilk fırsatta okuyacağım
                        BMN KOCAELİ

Yorum

• İlk olarak zekeriyya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          @-Samet eyvallah dostum
                          Şahsiyet ile ilgili bugün ofiste bir arkadaş anlatıyordu
                          hemen hemen senin yorumlar ile örtüşüyor
                          Cansu Dere ne şanslı ki hep iyi bir ekip ve projede rol alıyor
                          Ezel de iyi olduğunu söyleyemem
                          Netflix üyesi olduğum ilk ay bu muhtemelen ilk haftasonu bayağı bir bölüm bitiririm
                          senaryo için Hakan Günday daha öçnce okumadım lakin arkadaşım iyi sağlam bir yazar olduğunu söyledi , onuda ilk fırsatta okuyacağım
                          Doğru anladıysam dediğinizi, Şahsiyet için Netflix üyesi olmanıza gerek yok , Puhu Tv 'den direk izleyebilirsiniz internet sitesinden.

Yorum

• İlk olarak -Samet tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Özet bir cümleyle başlayayım , bu diziden Masum'dan aldığım tadı aldım.Ben izleyiciye "dinleterek" değil de , "izleterek" bir şeyler anlatan yapımları bir tık daha seviyorum , metinleri efsaneleşmiş yapımlar elbette istisnadır.İki yapım da gerçekten izletiyor kendini , içine çekiyor.İnternet dizileri Türk dizi sektörüne seviye atlattı.Televizyonlardaki gereksiz bakışmalardan,diyaloglardan ve en önemlisi de yapaylıktan uzak,sansür saçmalığının olmadığı,izole , görselliğin üst düzey olduğu işler ortaya çıktı.Şahsiyet de bu yorumları sonuna kadar hak eden bir dizi.
                            Mantık /kurgu hatalarına takılıp kalmayı seven birisi değilim , onu da yeterince tartışıyorlar zaten.Onu geçiyorum o yüzden.

Karakterleri tabi ki Haluk Bilginer götürüyor.Masum'da oynadığı role çok benzer bir karakter var ortada , yaşının ve tecrübesinin etkisiyle sırtlamış yine.çok abartılıyor denilir ama ben bu adamda en ufak bir yapmacıklık göremiyorum , sanki günlük hayatının akışının içinden bir kesit alıp diziye koymuşsunuzcasına oynuyor.

Cansu Dere normalde görmeye alıştığımızdan farklı olarak Nevra Komiser rolüyle karşımızda.9.bölüm bitti ben tam olarak alışamadığımı söyleyebilirim.

Müjde Ar yine hakkını vererek oynuyor , hele ki sanırım 8.bölümde bir gönderme vardı ki izlerseniz hatırlarsınız bu yazdığımı

Yan karakterlerle oluşan emniyetteki ofis ortamı biraz Holywood özentisi gibi olsa da özellikle başkomiser rolünde gördüğümüz Necip Memili beklediğimden çok daha iyi oynuyor.

Şebnem Bozoklu ve Ateş de iyi olsa da bence dizi Haluk Bilginer üzerinden yürüyor aslında öyle de olması gerekiyor belki çünkü Agah beyin hastalığı ve işlediği cinayetler işleyişi oluştuyor zaten..

Mekan seçimleri de çok başarılı.Olayın üzerine kurulu olduğu 2 yerden 1.si Beyoğlu.Agah beyin klasikliğine , klişeleşmişliğine ve tabiri caiz ise "eski" insan olmasını anlatabilen , oturduğu çook eskilerden kalma apartmanı , kıyafetleri , çoraplarına, arabasına varana kadar yakışan bir yer olmuş Beyoğlu.

İkinci mekan ise bir Anadolu kasabası olan Kambura.Küçük bir Anadolu kasabası , burda olan burda kalır , "dışarıya" birşey söylemek yakışık almaz anlayışını yansıtan , aslında Anadolu taşrasındaki tutuculuğu da kısmen yansıtan bir yer olmuş.

Bir diğer değinmek istediğim konu müzikler..

Introdan cinayet sahnelerindeki tempoyu arttıran müziklere kadar , zaman zaman Agah beyin hüzünlendiği sahnelerdeki sanat müziği seçimlerine varana kadar kesinlikle çok başarılı..Verdiğim listeyi normal zamanda da açıp dinliyorum.

-> https://open.spotify.com/user/ayyapi...WQd4ywFphevMtx burdan ulaşabilirsiniz.Uzun zamandır bu kadar başarılı müzik seçimlerinin olduğu bir Türk dizisi izlememiştim sanırım.

Şu anda ilk 9 bölümü yayınlandı dizinin ve karakterler iyice oturdu, Kambura vurgusu , Agah beyin rahatsızlığından dolayı yapma ihtimalinin olduğu hatalar ve akış tam olarak oturdu bence.Üzülerek söylüyorum 12 bölüm olacakmış , yani kaldı son 3 bölüm .. İlk 6 bölümü yayınlandıkları zamanda hep peş peşe izlemiştim , 7-8-9 u sadece 1'er gün arayla bekleyerek izleyebildim . Geceleri izlemesi daha zevkli oluyor böyle ışığı kapatın falan kulaklığınızı takın derim , gerim gerim gerilir içine girersiniz dizinin böylece

Finali de merak ediyorum bakalım nasıl yapacaklar..Bu sıralar farklı bir soluk arayanlara bu bağımsız yapım tavsiyemdir Puanım 10 üzerinden 8 , 2 puan da kısa sürecek diye kırdım
                            `

Daha yazılırdı da aslında spoiler olur diye sahnelerden örnekleme yapamıyorum maalesef..

Son olarak şuraya introyu bırakayım ne kadar farklı olduğu konusunda bir fikriniz olur.

Çok güzel bir özet olmuş,başlığı görünce ben de Şahsiyet 'i övmek için bir şeyler yazacaktım ama Samet sağolsun yazmış hepsini.

Bir ekleme yapayım,bölümler 1 saati geçmiyor çok fazla,o yüzden sıkılmıyorsunuz da.İzleyin derim.

Yorum

• Game of Thrones için telif hakkı sıkıntısı var. 6. sezona kadar geldik orda tıkandık kaldık

Bilgisi olan var mı ?

(UEFA)

Yorum

• The Sopranos ?????
                                No one wins. One side just loses more slowly.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim