Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

17 Ağustos'u Unutmadık...

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

14 yaşında falandım herhalde deprem oldugunda
    O gece biraderimle amcama gitmiştik kalmak için .Babannemin kalkın feryatlarıyla ayıldım ama
    O mahmurlukla kalkana kadar epey süre geçmişti . Biraderimi kaldırmaya çalışırken deprem bitti zaten
    45 saniyenin sadece baskette uzun bir süre oldugunu sanırdım . ama o gece 45 saniyenin gerçekten
    uzun bir süre oldugunun farkına vardıydım. hayatın gözlerinin önünden geçerken üstelik
    Çok şükür apartman yan yatsada ayakta kaldı ve bizlere bişey olmadı ama o ilk depremde
    Düzcede 900 küsür kadar kişi öldü ki bunlar resmi rakamlar daha fazlası olması muhtemeldir.

Korkudan üstüne birşey alamadan çırılçıplak dışarı fırlayan insanlar , sivil savunmanın çırpınışları
    bagıranlar çagıranlar velhasıl gerçekten tam bir ibret vesikası olacak bir gece

Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmasın bizlere inşallah
    Sevdiklerinin En Hayırlısı Seni Terketmeyendir
    Sana Düşersin Demiştim, Fazla Sarktın Hayallerimden..

Yorum

Bazı şehirlere gidiyorum ve hiç ibret almadığımızı görüyorum.Her gelen bir ev dikiyor. Yapılaşma deprem zamanındakinden daha kötü. Sanki bu deprem asılar önce olmuş.
      En son Samet Türkmen tarafından düzenlendi; 19.08.2008, 22:52.

Yorum

İlk olarak Gürkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ülkyei yönetenler de unutmasa yeni 17 ağustoslar olmasa. çürük binalarda çocukları okula yollayıp kafalarına yıkıldıklarında anıt dikmekle her yıl anmakla olmuyor. 9 yıl geçmiş halen daha çürük binalar dolu her yer. yeni yapılan lüks binalar haricinde (reklamları depreme dayanıklı diyor ama ne kadar gerçek Allah bilir) var mı herhangi bir gelişme. bir yangın olduğunda sokağa giremeyen itfaiye deprem de nasıl girecek oraya.
        Gürkan depremden önce İstanbulda binalara dökülen betonun kalite sınıfı C-18'di. C-18 zayıf bir beton sınıfıdır. Bu betonun amacı yapının temeli atılmadan önce demirle toprağın iletişimini kesmektir. Bu betonla bina yapılıyordu depremden önce. Yani Türkiye'deki yapı denetim şirketleri buna müsade ediyordu. Ne zamanki deprem oldu ve binlerce insan öldü jeton düştü. Şimdi herkes C-25, C-30 dan aşağı beton dökmüyor.

Bişeylerin olması mı lazım akıllanmamız için bilmiyorum. Deprem tabiki doğal afettir ve ALLAH'ın takdiri ilahisidir. Ama sen tedbirini al, takdiri ALLAH'a bırak.
        ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
        "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

Gölcükte biri çocuk olmak üzere 3 yakınını kaybeden birisi olarak,ALLAH bizlere böyle büyük acıları birdaha yaşatmasın..
          Gözünü para hırsı bürümüş cellat müteahhitler , devletin kontrol mekanizması vazifesini gören kontrolörleri ve belediyelerin çok sayın yetkilileri hakkında diyeceğim çok şey var ama sustum.
          Son ağaç kesildiğinde,
          Son nehir kirlendiğinde,
          Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

Ben de depremi Eskişehirde yaşamış ve hissetmiş biri olarak kolay kolay unutamam...birçok tanıdığımız gölcükte öldü, ders aldık mı hayır almadık . kaçımız deprem tatbikatına katıldı ?

Yorum

İlk olarak fromTheRApBZONe tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Allah rahmet eylesin 30.000 vatandaşımıza.İnşallah o günleri bir daha yaşamayız.

Kula Bela Gelmez Hak Yazmadıkça Hak Bela Yazmaz Kul Azmadıkça
              amin..............
              *
              * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

Unutmayacağız.. Unutmamalıyız..

17 Ağustos 1999.. Saat 3:02 Gece Asrın Felaketi.. O Gece Dışarı Çıkanlar Gördüklerine İnanamıyor.. Yıkılan Binalar, Sular Altında kalan Sahil, Bir Yandan Bir Yana Can Kurtarmak İçin Koşuşturan Halk.. Gündüz Olduğunda Herşey Belli Oldu.. Türkiye Bir Kez Daha Depremle Karşılaştı.. Fazla Yabancı Değildi Bu gibi Afetlere.. Ama Ne Yazıkki unutulan Gerçekler ve Yapılan Hatalar Maalesef Acı Bilançoyu Oluşturdu..

Salı Sabahı Kat Kat Düşen Binaları Görenler Biz Ne Yaptık Dercesine Ellerini Başlarına Koyuyorlardı Ama Nafile.. İş İşten Geçti.. Zamanında Kat Üstüne Kat Atanlar Sanki Büyük Bir Başarıymış gibi gösteriyorlardı Yapıtlarını.. Sadece 45 sn Yetti Onları Kat Kat Yıkmaya..

Sular Altında Kalan Yerler.. Yaradan Sanki Bize Birşeyler Anlatmaya Çalışıyordu.. Bizmi anlamak İstemiyorduk Acaba..

Evet Depremin Ardından Tam 10 Sene Geçti.. Geçen 10 Senede Gelişen Teknoloji, Yaşanan Olaylar.. Değişen Türkiye.. Unutulan Anılar.. Ne Değişti.. Değişen Tek Birşey İlerleyen Zaman.. Hazırmıyız Bir Yenisine ?.. Hayır..

Hazır Olmak İstiyorsak Bu Gerçeği Kesinlikle Öğrenmemiz ve Yapılan Hataları Bir Daha Yapmamız Gerekir..

17 Ağustos 1999 Depreminde Ölen Aileleri Bir Kez Daha rahmetle Anıyoruz.. Allah Bir Daha Böyle Acı Deneyimler Yaşatmasın İnşallah..
                Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

Unutmuyoruz. Ama bir şey de yapmıyoruz.

Yorum

Allah bir daha böyle bir acı yaşatmaz inşallah. Elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhları şâd, mekanları cennet olsun..
                    Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                    iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                    “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                    Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

Tüm vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin..
                      Özkan SÜMER

Yorum

Bu büyük yıkımda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun. Bir kez daha Allah rahmet eylesin.

Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.
                        ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bu büyük yıkımda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun. Bir kez daha Allah rahmet eylesin.

Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.
                          Amin...ALLAH yardımcımız olsun...
                          Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
                          Olmak ister isen bu yolda mahir,
                          Harabat ehlini hor görme şakir,
                          Defineye malik viraneler var.

Yorum

ne yazikki hala ders alamadik yasananlardan

Yorum

Mekanları cennet Olsun...
                              1

Yorum

Şehirlere bakıyorum Allah göstermesin olası bir depremde ölü sayısı ikiye katlayabilir. Boş arsa gören evi dikiyor iki günde

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X