Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Recep İvedik 2 Sinemalarda

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    evet bazen iyi oluyor (altimiza kacirmamak icin )mola arasi ama bence filme olan konsantrasyonu ve dikkati dagiliyor insanin
    Ben bütün dünyada öyle zannediyordum Ama hiç durmadan izlemek sıkar sanki biraz.

Bir de Recep İvedik beklediğimin çok çok altında çıktı valla.2-3 yeri çok beğendim gerisi çok klasik.

-----spoiler-----

Fok balığı espirisine hayran oldum yalnız.

-----spoiler-----

Yorum

• dün aksam izledim...abartili olsada güzel yani....cok cokgüzel olmasadaa
      ...TRABZONSPOR...
      "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• yani insanı bi şekilde gldürüyo espriler ama bir müddet sonra güldüğünüz seyin hep bel altı oldugunu düsününce insan biraz soğuyor o an

acıkcası coluk cocugun hiç izlememesi lazım..

güldükmü güldük basarının kıstası buysa basarılı .

Yorum

• Recep İvedik'le Şaban arasındaki farklar!
          İki karakter de alt sınıfı temsil ediyor peki ya diğerleri...

15.02.2009 08:31
          Nereden çıktı şimdi bu demeyin, bizim de aklımızda yoktu böyle bir kıyaslamaya gitmek. Ama Şahan Gökbakar '2000'lerin Şaban'ıyım' diye iddiada bulununca iş başa düştü. Kemal Sunal'ın yarattığı fenomen karakter Şaban ile Şahan Gökbakar'ın canlandırdığı Recep İvedik arasında tabii benzerlikler mevcut. İki karakter de alt sınıfı temsil ediyor, izleyici karşısına kaba güldürü olarak tarif edebileceğimiz bir mizahla çıkıyor, izleyici üzerinde önemli etkileri oluyor. Fakat buna rağmen aralarında bariz farklar da var. Detaylı incelediğimiz vakit bu farklılıklar bir bir ortaya çıkıyor.

ŞABAN
          Kökeni
          Kırsal kökenlidir. Ya bir köyde ya da kente göçenlerin yaşadığı İstanbul'un fakir mahallelerinde yaşar. Bu da onun toplumsal değerlerini belirler.

Aile fertleriyle ilişkisi
          Büyüklerine saygılı olduğu aşikar. Genelde annesinin (Çoğu zaman Adile Naşit canlandırır) 'bir an önce evlen,' ya da 'bir iş tut,' nasihatlerine kulak vermekle birlikte, kendi bildiği yolda yürüme eğilimi gösterir. Mesela Davaro'da olduğu gibi annesinin 'kanlını öldür' isteğine kesinlikle karşı çıkarak onunla ilişkisinin sınırlarını da çizer.

Toplumsal sorunlara duyarlılık
          Yolsuzluk, yoksulluk, feodal düzenin yarattığı sorunlar, adam kayırmaca, din bezirgânlığı gibi Türkiye'nin temel sorunlarına hep bir itirazı vardır.

İş karnesi
          Çalışkandır, öyle iş seçme gibi huyları yoktur. Ne iş olsa yapar. Çil çil paralar kazandığı da görülür. Fakat ihtiyaç fazlasını bağışlamayı ya da insanlarla, ki bu genelde kendi sınıfıdan insanlar olur, paylaşmayı tercih eder. Bu nedenle Şaban Anadolu'nun bağrından kopmuş bir Robin Hood'dur.

Karşı cinsle münasebet
          Çoğu zaman kendi sınıfından bir kadına sevdalanarak davul bile dengi dengine atasözünün doğruluğunu ispatlar. Kendince bir çekiciliği vardır. En çok da sevdiceğiyle bir araya gelmesini engeleyen, feodal kurallarla ya da patron, ağa gibi iktidar sahipleriyle uğraşır. Tabii arada daha üst sınıftan birtakım kadınlarla flört etmeyi de ihmal etmez. Ama onlarla kalıcı ilişkilere girmeye pek niyeti yoktur.

Modern dünyanın imkânlarından yararlanma
          Modern dünyanın kendisine sunduğu imkânlara karşı temkinlidir. Mesela parasını bankaya yatırmak yerine çuvalda taşımayı tercih eder. Ama buna rağmen günlük hayatını kolaylaştıran kimi imkanları sever.

Sınıf atlama hissiyatı
          Çoğu zaman sınıf atlama adına birtakım fırsatlar elde eder ve bu fırsatları da zekice kullanır. Fakat fink attığı üst sınıf ortamlarında pek rahat etmez. Üst sınıfın görkemli ve gösterişli hayatından haz etmez. Sadelikten yanadır. Bunun için alt sınıfın değerlerini hep savunur. Ve en önemlisi tilkinin dönüp dolaşıp gideceği yerin kürkçü dükkânı olduğunu bilir.

Yabancısı olduğu ortamlara karşı tepkisi
          Temkinlidir, önce ortamın havasını koklar. Aklı yatmazsa kendince bir çözüm bulur. Ama ortamı pek rahatsız etmemeye de özen gösterir.

İçki tercihi
          Rakıcıdır, adabıyla içer, sapıtmaz Şöyle güzel bir rakı masasında eş dost içsinler ondan mutlusu olmaz. En samimi itiraflarını bu masalarda yapar. Şarhoş oluncada "Heyyyt ulen" deyip oyun havası eşliğinde oynamaya başlar.

İntikam repliği
          Çok kızdığı ya da birine içerlediği zaman ona "Eşekoğlu eşşek" diyerek intikamını alır.

Yorumlar
          Kemal Sunal yarattığı Şaban karakterine yönelik eleştirileri büyük bir olgunlukla karşılamıştı ve fenomen olarak karakteri bir söyleşisinde şöyle tarif etmişti: "Şaban'a kimileri saf, iyi niyetli, dürüst dedi. Sırf güldürür, eğlendirir dediler. Kimileri de anarşisttir, aslında düzeni sessizce yıkıyor dedi. Hepsinin doğruluk payı var. Şaban halkın yanında bir adam. İnsanlara sıcak ve içten geldi. Bunun için sevdiler."

RECEP
          Kökeni
          İstanbul'un çok da gözde olmayan bir semtinde yaşıyor. Yoksul olduğu pek söylenemez ama gönlü de tok. Gönüllü olarak açlık sınırında yaşayabiliyor.

Aile fertleriyle ilişkisi
          Serinin ikinci filminde ninesiyle tanıştık ve gördük ki o da en az Recep kadar rahatsız edici bir aile ferdi. Adeta armut dibine düşmüş! Şimdilik onun her türlü isteklerine boyun eğme eğiliminde. Yani anlayacağınız kayıtsız şartsız teslimiyet söz konusu.

Toplumsal sorunlara duyarlılık
          Şimdilik pek bir fikrimiz yok. Çünkü, iki filmde de bir duyarlılık sergileyeceği bir ortam olmadı. Ama 'entel' dünyaya karşı sebebi pek de anlaşılmayan bir düşmanlığı var. Ama onların ortamlarında da bulunmaktan geri kalmıyor. Yoga, disco, parti gibi ortamlara ilgisi aşikâr.

İş karnesi
          Çalışmak DNA'sında yokmuş, öyle söylüyor. Belki bunun için girdiği bütün işlerde başarısız oluyor ve akabinde hemen kovuluyor. Lakin gariptir ki patronluğu pek seviyor. Müthiş bir girişimci değil ama şansı yaver gidiyor. Onun Şaban gibi kazandığı paraları insanlarla paylaşma eğilimi içerisinde olduğuna şimdilik tanık olmadık.

Karşı cinsle münasebet
          Kendisi gibi birisini bulması zor gözüküyor. Bunun için olsa gerek, ilk macerasında ilkokul aşkını bulduktan sonra onu kendisine benzetmeye çalışmıştı. Yere tüküren bir kadını ancak Recep İvedik filmlerinde görmemiz başka türlü nasıl açıklanabilir ki?

Modern dünyanın imkânlarından yararlanma
          İnternet ve PlayStation gibi teknolojik gelişmeler onun belki de en hakim olduğu alan. Facebook mu dersiniz, mail dünyası mı dersiniz hepsinden haberi var. Lakin cep telefonu konusunda biraz geri kaldığı aşikâr.

Sınıf atlama hissiyatı
          Serinin yeni filmi ona sınıf atlama imkânı tanıyor. Kendince sınıfsal çatışmalar yaşıyor. Bir taraftan oraletten, oyun havasından vazgeçmiyor ama üst sınıfın gösterişinden etkilenmediğini de söylemek zor. Çünkü onların gösterdiği saygıyı pek bir önemsiyor. Bu kendi sınıfına ihanet ettiğinin de göstergesi gibi de algılanabilir. Şimdilik onu büyük bir reklam ajansının patronu olarak bıraktık. Bakalım hayat ne gösterecek!

Yabancısı olduğu ortamlara karşı tepkisi
          En belirgin özelliği tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Agresifleşip kendi doğrularını dayatmaya çalışır. Umursanmadığını hissettiği vakit tehlikeli olmaya da başlar.

İçki tercihi
          Biracıdır, göbeğinden de belli değil mi zaten! Onun da oyun havalarına karşı özel bir ilgisi var. Fakat ilk fimde gördük ki, her türlü dansı da kıvırmayı biliyor. Nereden öğrendi acaba?

İntikam repliği
          Kızdığı zaman karışısındakinin lafını bal yerine 'Gonuşma laynn!!!" diyerek keser.

Yorumlar
          Şahan Gökbakar Recep İvedik'e şimdilik toz kondurmuyor. Canlandırdığı karaktere yönelik gelen eleştirenlere karşı sert diyebileceğimiz açıklamaları da var. Son tahlilde onun Recep İvedik tarifi ise şöyle: "Recep İvedik, zaten içimizden biri gibi. Onun kendi yapısı ve hayata bakışı var."

Sabah

ayıptır kemal sunal'a şahan kimdir yaa...
          Hakkı gel sırrını eyleme zahir,
          Olmak ister isen bu yolda mahir,
          Harabat ehlini hor görme şakir,
          Defineye malik viraneler var.

Yorum

• YAni bu filme bir tek ben mi Güldüm Gece kendime gelemedim zaten Karnima agrilar girdi film i izlerken
            Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• moralim bozuk oldugu halde abim zoruyla gittigim filmde
              baya bi güldüm bende, ilkinden güzel olmus bence

Yorum

• Kazaklar Borat' a ne kadar gülebildiyse bazı Türkler de İvedik denen 7-15 yaş arası bu gıdıklama komediye ancak o kadar gülebilir herhalde)

Kaldı ki İvedik, Borat' dan on gömlek daha rezil bir film..

Bizim artık arkadaşlar arasında bile yapmaktan bıktığımız ve artık tamamen klişeleşen b.ktan esprileri 10 yıl aradan sonra hem de parayla girilen bir mekanda zorla gözümüze gözümüze sokması ise ayrı bir acınası durum

"Murat, koyiyim de tur at"

"Gel bi pes oynayalım da eline takdim edeyim"

"O direk var ya o direk. Sana gelsin"

tarzında en son ilkokul bahçelerinde dillendirilmiş pespaye espriklere hala gülebilmeyi becerenler için biçilmiş kaftan vallahi)

Bir de utanmadan hemen her gün şu iğrenç Turkcell reklamıyla da şu salaklığı gözümüze sokmuyorlar mı? Hey gidi yurdum insanı hey..
                "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

• Manasız bir film..
                  Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                  **Latocan**

Yorum

• Dikkat Şahan Çıkabilir programında şekilden şekile girip her hafta farklı muziplikler ile insanı güldürüyordu. Recep İvedik tiplemesi tuttu hemen sinemaya uyarladı. Şimdi sürekli Cem Yılmaz ile kıyaslanıyor. Bunu yapanda Cem Yılmaz'ı yemeye çalışan medya. Yahu Recep ivedik filmi komiktir, inkar etmiyorum. Ama Şahan'ın Hamdi Alkan'dan farklı bir yanını göremiyorum ben.

Recep İvedik'e gidip gülersiniz ama asla bir Vizontele, G.O.R.A tadı alamazsınız. Gülmekten midenize kramplar girebilir Recep'te, hatta bir daha izlemek istersiniz. Ben Şahan'ın iyi bir sinema oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Çok iyi bir potansiyeli var ve insanları güldürüyor. Ama öyle Cem Yılmaz'la kıyaslanacak kadar da iyi olduğunu düşünmüyorum. Kolay mı yahu Cem Yılmaz gibi olabilmek.
                    Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                    iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                    “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                    Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Sahan Gökbakar'i aslinda severim ve komik bulurum ancak bu filme ben bi türlü gülemedim. Ne Recep Ivedik 1e nede 2ye.

Yani afedersiniz ama film boyunca adamin osurup sicmaktan yaptigi baska hareket yok. Zaten düzgün konusuda yok.

Ama ne demisler, renkler ve zevkler tartisilmaz.
                      "CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -

Yorum

• Tekrar söylüyorum.

Bu filmi para verip izlemem.

Her gün dışarda binlerce takliti, taklidini geçtim, Şahan'ın esinlendiği gerçekleri varken gidip film karakterini izlemek? Ne gerek var?
                        A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• Bu filmi çocuklara nasıl izletirsiniz?Recep İvedik 2'yi izleyenler "Film küfürden geçilmiyor, 13 yaşından küçük çocuklar kesinlikle izlememeli" görüşünde.

Sinema eleştirmenlerinden sonra Recep İvedik 2’yi izleyenler de ikiye bölündü... Filmi beğenenler “Esprilerdeki argo kelimeler hayatın içinde var” derken, beğenmeyenler ise “Film küfürden geçilmiyor, 13 yaşından küçük çocuklar kesinlikle izlememeli” görüşünde...
                          Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik 2” filmi ilki gibi çok konuşulacağa benziyor. Eleştirmenlerin ikiye bölündüğü film cuma günü gösterime girdikten sonra seyircilerden de farklı tepkiler aldı.

Filmi izleyen VATAN Dış Haberler Müdürü Uğur Koçbaş, izlenimlerini anlattı: Recep İvedik karakteri Şahan Gökbakar’ın televizyon şovunda belki de en çok ilgi çeken tiplemesiydi. Kıllı, medeniyetin kıyısından geçmemiş bir adamın pencereden sarkıttığı bira sepetiyle geçen hayatı gerçekten de “komik”ti. Şahan da bu durumu fark etmiş olacak ki bu hikayeyi sinemaya uyarladı ve Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmine imza attı. Biz de kendine “hayvanım ama evcil değilim” diyen bu adamı izledik. İvedik’in ikinci filminin fragmanı gençlerin sık sık karşılaştıkları ama ailelerinin çok da anlamadığı klişeleri çok iyi kullanıyor olmasından dolayı yüz binlerce kişi tarafından izledi. Bu nedenle arkadaş grubumuzla filmi açılış gününde izledik. Görüşlerimiz şöyle:

1) Film baştan sona argo ve küfür. TV’lerde her gördüğünü taklit eden 8-10 yaşındaki çocuklara bu filmi seyrettirirseniz size edecekleri küfürlere hazırlıklı olun.

2) Recep’in filmde ninesini oynayan karakterle diyalogları inanılmaz. Ninesinin “Gel sana PES’te k....yım” şeklindeki teklifine “Kimin k....cağı belli olmaz” cevabını gözlerimiz fal taşı gibi açılarak izledik.

3) Ninesinin ölüm döşeğinde sandıkla ilgili ettiği küfür, “Yuh artık bu kadar da olmaz” dedirtti.

4) Eczacı kalfasıyken kilolu kadına nasıl fitil kullanması gerektiğini anlattığı 2 dakika iğrençten de öte.

5) Fragmana aldanıp filmi izlemeyin. Şahan fragmana filmdeki tüm esprileri zaten koymuş.

"FİLM KÜFÜRDEN GEÇİLMİYOR"

İşte izleyici görüşleri :

ÇOCUKLAR SEYRETMEMELİ

Gizem Başaran (22) Grafik Tasarımcı: Ben filmi çok beğendim, hemen hemen her sahnede güldüm. Recep İvedik 2, birinci filme göre daha güzel. Argo kelimelere de dikkat edilmiş ama yine de küçük çocukların seyretmemesi gerekiyor bence.

VERDİĞİM PARAYA DEĞMEDİ

Hakan Yürür (30) Subay: Birincisinde çok gülmüştüm ve Şahan’dan yine aynı performansı beklerdim. Kesinlikle küçük çocukların izlememeleri gerekiyor. Ben kardeşimle birlikte geldim ve argo birçok sahnede rahatsız oldum. Verdiğim paraya değmedi.

İLKİNDEN GÜZEL OLMUŞ

Gizem Aydın (23) Moda Tasarımcısı: Bence Recep İvedik bir halk kahramanı. Herkesin içinde olan ama dışarıya göstermediği pis tarafların hepsi onda birleşmiş, bu yüzden güldürüyor bence. Çok ince espriler yok filmde, her seviyede her kültürde insan anlayıp gülebilir.

YİNE O HALK KAHRAMANI

Gökhan Naldemirci (26) İşletmeci: İlki gibi değildi. Komik sahneler var ama yetersiz kalmış. Birincisinden sonra Recep İvedik 2’ye gelirken beklentilerim daha fazlaydı bunu karşılayamadı Şahan Gökbakar. Ama tabi ki Recep İvedik’e karşı olar taraftan değilim. O bir halk kahramanı.

TEPKİ ÇEKEN DİYALOGLAR

- Ninesi, Recep’e kızıyor: Kalk s...r git hayvan herif!

- Nine: Gel play station oynayalım da k...yım sana. Recep: Kimin kime k...cağı belli olmaz.

- Recep bir kıza fal bakıyor: Sana biri k...armış.

- Recep yoga yapıyor: Siz insanları dom ... tıyorsunuz!

- Partide kanepe denildiğinde Recep cevap veriyor: Kanepeye bak, benim g...me bak!

- Japonlarla konuşuyor: Orama k.ma burama k. Çok s.. çek..

- Partide: Bu parti g.üm gibi geçiyor.

- Hemşire kıyafeti giyen kıza “Tansiyonumu ölçer misin” diyor. Daha sonra cinsel organını tutup “Küçük tansiyonumu ölçer misin” diyor.

- Marlyn Monroe kılığındaki bir kadına: Doğru söyle Einstein sana ç. tı mı?

- Ninesi 3-4 kere son nefesini verirken, “evdeki maun sandık” diyor, ölüyor, sonra tekrar canlanıp “evdeki maun sandık” diyor. Recep “yeter artık tamamla cümleyi” diyor. Ninesi “g.. ne girsin” diyor ve ölüyor.

Vatan
                          Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Filmi izledik.. Çok komikti.. Sinemasal bir değeri yok.. Benim gibi sinema hastası biri bunu rahatlıkla söyler.. Ama kompleks ya da çok bilmiş ukalalığı da yapmaya gerek yok komik.. Komik olması orda yer alan esprilerden değil.. Çevremizde bunları espri sanarak yapanları yâd ediyor olması ve herbiririmize birini hatırlatıyor olması.. Şahan tipik bir salak rolünü oynuyor bizde o salağa gülüyoruz.. Gerçekçi bir salak.. Jim Carrey sağlam bir oyuncudur ama oynadığı salak rolleri ne kadar gerçekçidir?

Ayrıca izlediğimiz hollywood filmlerinde nasıl bir dil kullanılmaktadır? Çok edepli, çok terbiyelidir eminim..

Yoksa o shit, fuck you.. Dendiğinde alt yazıda geçen kahretsinleremi inanıyorsunuz?
                            Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• luckdown,

o konuda haklisin... adam fuck you diyor, altta yazan yazi "lanet olsun"

Yorum

• Luckdown güzel yazmış.

Çakma İvedikleri çakma Polat Alemdarlara, Yusuf Miroğlulara tercih ederim.
                                Özkan SÜMER

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X