Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Karadeniz Müziği Bölümü (Mp3 Yasaktır)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İsmail Türüt (1965)

08 Haziran 1965 yılında Rize Merkez Ambarlık Köyünde üçü erkek, biri kız olmak üzere dört çocuklu bir ailenin, ikinci büyük çocuğu olarak dünyaya geldim.

Babam MUSTAFA TÜRÜT, çay fabrikasında işçi olarak çalışırken, annem HAMDİYE TÜRÜT ev hanımıydı.

İlkokulu, köyüm olan Ambarlıkta, Ambarlık İlkokulunda bitirdim. Yine bu dönemlerde, yaz aylarında CİMİL YAYLA’sında çobanlık yapardım ama ilkokula başladığım günden beri tek hayalim İSTANBUL’a gidip sanatçı olmak ve türkü söylemekti.

Ve 1979!

Hayallerimin gerçekleştiği yıl; İstanbul’a gelişim. İlk olarak Bahçelievler’de bir yakınımın sahibi olduğu markette işe girdim. Bir yıl çalıştıktan sonra bu kez Bebek’te bir fırında çalışmaya devam ettim.

Bu arada da hem çalışıp hemde çay bahçelerinde, düğün salonlarında ve üçüncü sınıf gazinolarda uvertür olarak çıkmaktaydım.

Yıl 1982!

İlk kasetim olan “LAZ UŞAÐI”nı çıkardım. Kaset ve sahne çalışmalarım yıllarca böyle devam etti. Yalnızca Karadeniz’de büyük bir isim olup, kasetlerim yüz binlerce sattı.

1998 yılı, hayatımın dönüm noktası oldu.

O zamana kadar 20 kaset yapmış olmama rağmen yalnızca Karadeniz’de tanınırken, 1998 yılında İbrahim Tatlıses’in sahibi olduğu İDOBAY müzik firmasına transfer oldum.

Adeta sanat hayatıma sıfırdan başlamış gibi bir çalışmanın içine girdim ve bir anda Türkiye’nin gündemine “OFLU İLE BAYBURTLU” kaseti ile oturdum.

Bu zaman zarfında çok başarılı çalışmalara imza atarak, Karadeniz müziğini tüm Türkiye’ye sevdirdiğimi düşünüyorum.

7 yıl boyunca aralıksız bir şekilde Kanal 7 televizyonunda TÜRÜT SHOW programını yaptıktan sonra, soyadımı taşıyan bu programa TGRT ekranlarında devam ettim. Yine TGRT televizyonuna TİRVANA isimli 26 bölümlük bir dizi çektim. 15 parçama klip çekip, sevenlerimin beğenisine sundum. 100’ün üzerinde söz ve müziği bana ait esere imza attım.

İDOBAY firması kapanınca bende ayrılıp hemşerim olan İSKENDER ULUS’un sahibi olduğu ULUS MÜZİK firması ile anlaştım.

Türkiye’de yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere en çok konser veren 5 sanatçıdan bir tanesiyim.

Evli ve ikisi kız ikisi erkek olmak üzere 4 çocuk babasıyım. Çocuklarım Deniz (18), Yasemin (11), Miraç (9) ve Nazlıcan (7).

Yorum

tessekurler

zeleka kardesim eline saglik cok guzel bir baslik acmisin, bizleri bilgilendirdiginden dolayi sana sukran borcluyuz, devamini bekliyoruz.

Yorum

bu forum çok güzel yaa... teşekkür ederiz emeği olanlara...
        Unut gitsin Hayat şimdi bi başka güzel

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

Youtube açıldığında SELÇUK BALCI diye yazın.Sonrada keyfinize bakın

Yorum

CELAL BAHÇEKAPILI
            (1945 - 1989)
            Celal Bahçekapılı 01.01.1945 yılında Trabzon’ un Maçka ilçesinin Örnekalan köyünde doğmuştur. İlkokulu , Örnekalan ilkokulunda , ortaokulu Maçka ortaokulunda okuduktan sonra Trabzon Öğretmen okulunu bitirmiştir.

Mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Trabzon’un Of ilçesine tayin olmuş , daha sonra tekrar sınava girerek Trabzon Fatih Eğitim Enstütüsü Edebiyat bölümünü bitirmiştir. 1966 yılında Aydın’ın Kuyucak ilçesine tayin olarak burada iki yıl çalışmış sonra Giresun’un Espiye ilçesinde üç yıl görev yapmıştır. Maçka’nın Esiroğlu köyünde bir yıl çalıştıktan sonra Maçka lisesine edebiyat öğretmeni olarak tayin olmuştur.
            Çalışma hayatı boyunca birçok kültürel faaliyetlerle beraber , müdür yardımcılığı görevini de uzun süre devam ettirmiştir.Folklor ve yöresel türkülerde muhakkak ki Celal Bahçekapılı’nın çok büyük hizmetleri vardır.Özellikle Ayşem türküleri hala bütün Maçka ve Örnekalan’ın hafızasında yer etmiştir.
            Çıkar sığırlarıni
            Yaylanın başlarına
            Sabah rüzgari vursun
            Ayişem saçlarına
            Ayişem sığırların
            Hep karabaş karabaş
            Hayde gidelum Ayşem
            Yaylalara arkadaş

Çok benzerdi Ayişem
            Paketteki pamuğa
            O kadar konuşurduk
            Halurduk karanlığa

Gavurun Ayişesi
            Sözlerime kanmasın
            İki satır mektuplan
            Beni hiç aramasun
            Köprüden geçeyiken
            Selam verdum dereye
            Azacuk gördüm seni
            Çıksana pencereye

Köprüden geçeyikan
            Aman bağırdum aman
            Göremedum Ayşemi
            Oluyi hayli zaman

Pencere parmak parmak
            Çıksam araluğuna
            Arar bulurum seni
            Sığır akşamluğuna

Ayşem yayla yolinda
            Yumurta kırdi yedi
            Konuşturdunuz oni
            Benum için ne dedi

Evli ve beş çocuk babası olan Celal BAHÇEKAPILI 11.04.1989 yılında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucunda aramızdan ayrılmıştır.

Celal BAHÇEKAPILI asla unutulmazsın

Volkan Konak'ın Ayşem destanın sahibi.
            Direk müzikle alakalı değil ama isminin ve kim olduğunun bilinmesini istedim

Yorum

Volkan Konak pazar günü bizim üniversitenin şenliklerine geliyorrr..

Yorum

arkadaslar kendi adıma soyleyim cok mutlu oldgum bir haberi paylasmak istiyorum uzun zamandır bekledigimiz hatta bir an artık cıkmayacak diye dusundugumuz fuat sakanın yeni albumu rapatma 2008 albumu 10 gun içinde muzik marketlerde olacakmıs
                İstanbul'un 3 Büyüğü varsa, Türkiyenin Tek Büyüğü Var! T R A B Z O N S P O R

Yorum

İlk olarak ErayAkyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  arkadaslar kendi adıma soyleyim cok mutlu oldgum bir haberi paylasmak istiyorum uzun zamandır bekledigimiz hatta bir an artık cıkmayacak diye dusundugumuz fuat sakanın yeni albumu rapatma 2008 albumu 10 gun içinde muzik marketlerde olacakmıs
                  bilgilendirmen için çok teşekkür ederim gördüğüm gibi alacağım Fuat Saka en sevdiğim sanatçı
                  Trabzonspor bizim varolma,bu dünyaya gönderilme nedenimizdir
                  As Roma
                  Francesco Totti "10"
                  Twitter:cemtotti61

Yorum

Fuat Saka üstadımız yaparsa en kraLını yapar..
                    Çıksında aLaLım..
                    ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

çıktığı gün alıcam kaçar mı fuat abinin albümü

Yorum

bu sayfayi acan arkadasa tesekkur ediyorum her ne kadar kendisi forumdan uzaklastirilmissa da .

gercekten bu insanlar tarihtir bizim icin. tarihimizi de bilmek guzeldir gelecek icin.
                        ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                        Yükleniyor...
                        X