Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kitaplar

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• arkadaslar hiç fantastik edebiyat okuyan yok galiba?!?

1-J.R.R. Tolkien'den 'Yüzüklerin Efendisi'ni yalvaririm okuyun [img]smileys/smiley17.gif[/img]ama benim tavsiyem olayin daha da sarmasi için önce 'Hobbit' isimli kitabini okuyun...

2-David Eddings'ten 'Belgariad' ve 'Mallareon' serileri en iyi ikinci fantastik seriler olarak gösterilir... Iki seri de 5 kitaptan olusuyo toplam 10 kitap...

ayrica simdilik verecegim karisik tavsiyeler sunlar...

3-Paulo Coelho'dan 'Simyaci'...

4-Dan Brown'dan 'Da Vinci Sifresi' , 'Melekler ve Seytanlar' , 'Dijital Kale' (son iki yazdigimi ben de henüz okuyamadim ama kisa zamanda okuyacam)...

5-Karen Essex'den iki kitaplik seri 'Kleopatra' ve 'Firavun' (birincisini henüz bitirdim,ikincisini en kisa zamanda alacam) ...

6-Alexandre Dumas'dan 'Üç Silahsörler' ve 'Üç Silahsörler 20 Yil Sonra'...

7-Jules Verne'in alayini okuyun [img]smileys/smiley4.gif[/img]

meraklisina iki tane de 'derleme' öneriyim...

8-'Karanlikta 33 Yazar' ... Bu güzel bir korku hikayeleri derlemesi...

9-Lawrence Block'un derledigi 'Ustalarin Seçtikleri'... Bu kitapta galiba 44 tane polisiye hikaye var... idare eder bi kitap yani sevenine tavsiye...

10-10 olsun tam olsun [img]smileys/smiley17.gif[/img]Sempe/Goscinny'den 'Pitircik' serisinin alayini okun ve eglenin...

11-Jose Mauro de Vasconcelos'dan 'Seker Portakali' , 'Günesi Uyandiralim' , 'Delifisek' üçlemesini de kesinlikle okuyun bence...

simdilik aklima bunlar geliyo... yeni seyler geldikçe aklima yazmaya devam ederim...

iyi eglenceler...Edited by: yattara11
    [b]<font color=RED>TRABZON</font> <font color=BLUE>BIR</font> <font color=RED>SEVDA</font><font color=RED>,</font><font color=BLUE>TRABZONSPOR <font color=RED>BIR</font> <font color=BLUE>DESTAN</font>

Yorum

• Brigitte Aubert'ten 'Doktor March'in Dört Oglu' diye de bi kitap okumustum... simdi aklima geldi cinayet-gerilim türünde... çok çok hosuma gitmisti...

tabi ki Agatha Christie tavsiye ediyorum...(ben hiç agatha christie okumadim bu arada [img]smileys/smiley9.gif[/img])

çizgi roman olarak da

1-Asterix... Dünyanin bir numarasi... Okuyup da sevmeyecek yok...

2-Tenten

tommiks,teksas falan tavsiye etmek benim haddime düsmez zaten [img]smileys/smiley17.gif[/img]
      [b]<font color=RED>TRABZON</font> <font color=BLUE>BIR</font> <font color=RED>SEVDA</font><font color=RED>,</font><font color=BLUE>TRABZONSPOR <font color=RED>BIR</font> <font color=BLUE>DESTAN</font>

Yorum

• Çizgi roman. küçükken çok okurdum.Zagor , mister NO ,Atlantis favorilerim di.[img]smileys/smiley4.gif[/img]
        "Arkasından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. Köpekleri bilmem ama bu kurta Trabzonspor'un çok ihtiyacı var"

Yorum

• Ne mutlu bana ki "Yüzüklerin efendisi"ni filmini izlemeden önce okumusum...Yoksa zor olurdu.Okumayanlar bilsinler ki,içerik açisindan film kitabin ancak beste biri eder."Hobbit" ve "Silmarillion" daha önceden okunursa daha iyi olur...
          Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• DÖNÜSÜM kafkanin beni ençok etkileyen kitabiydi.

Cesare PAVESE'nin intiharindan sonra günlügündeki yazilardan olusturulan YASAMA UGRASI ,Hapisteyken yazdigikir yasamini,insan iliskilerini ve tabiki çok çektigi kadinlari anlattigiSENIN KÖYLERIN ve tabiki en iyi romani AY VE SENLIK ATESLERI...
            Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.
            Nietzsche

Yorum

• metal firtinayi hala okumadinizmi? buda biraz reklam gibi oldu [img]smileys/smiley4.gif[/img]
              "Arkasından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz. Köpekleri bilmem ama bu kurta Trabzonspor'un çok ihtiyacı var"

Yorum

• Yattara11, fantastik Roman ben okur(d)um aslinda ama tavsiye etmem. DUne, Yüzüklerin Efendisi efsanelerinden sonra, Gedik Savaslari, Ölüm Kapisi gibi bir sürü abuk subuk seri okudum. Okurken egleniyorsun ama o tarz artik ticari kapiya dönüsmüs.Piyasada tutmus kaliplari alip alip, isimleri degistirip saliyorlar kitap diye. Allah kurtarsin.

Kaan'cigim, Yüzüklerin Efendisi'nden önce Hobbiti ve Silmarillion'u önermissin ama benim tarifim farkli olacak Önce bir ölçek Hobbit okunur, sonra Yüzüklerin Efendisi seti hatmedilir, bunlar okunduktan sonra konuya ilgili olundugunu düsünülüyorsa Silmarillion vasitasiyla ayrintiya girilebilir. Silmarillion'la baslanirsa devaminin okunacagini sanmiyorum pek

Çizgi roman gelisimi ise ilginç. Bir zamanlar çocuklardan köse bucak kaçirilan çizgi romanlar simdi aspirin diye dagitiliyor. Okuma aliskanligi öyle bir noktaya gelmis ki çocuk okusun da ne okursa okusun düsüncesinde ebeveynler. Ha ben bu yasimda çizgi romana da çizgi filme de bayilirim o ayri. Bekliyorum bizim kiz biraz daha büyüsün de utanmadan sikilmadan sinemada izleyelim çizgi filmleri

Yorum

• İlk olarak tigin tarafından gönderildi
                  metal firtinayi hala okumadinizmi? buda biraz reklam gibi oldu [img]smileys/smiley4.gif[/img]

geçen hafta okudum.

kitabin baslarinda ilk önce bu kadar da olur mu diye soruyorsunuz sürekli ve her seferinde kendi kendinizi olabilir cevabi verirken buluyorsunuz.

fakat kitap ilerledikçe abd'nin yenilmezligi fikri hakim olmaya basliyorve bu da sizde bir karamsarliga sebep oluyor. çünkü türk ordusu sürekli kahramanca çarpisiyor ve ölüyor.

bu kadar olumsuz bir tablo içinde (ankara isgal edilmis ,fiziki olarak devlet kurumlari dagitilmis ,istanbul düsmek üzere vs.) kitabin getirdigi çözüm ve türk tarafinin yaptigi karsi hamleler(türk ajanin abd'de nükleer bomba patlatmasi ve sivil hükümetin yaptigi diplomatik girisimler) bana üzerinde iyi düsünülmemis ,iyi kurgulanmamis çözümler gibi geldi.

kitap için hersey söylenebilir ve söyleniyor da (ne amaçla yazildigi konusunda) ancak kesin olan su ki ;kitap rahatsiz etmeyi çok iyi basariyor. bu bile önemli bence.

TERKETMEDI SEVDAN BENI

Yorum

• evet ben de metal firtinayi yeni bitirdim cok guzel etkileyici bir kurgu

mehmet niyazinin yemen ah yemen kitabi yemende bizim icin kanini doken ama onlari unuttugumuz sehitlerden bahsedio

bide ben dunyanin en akilli insaniyim kitabini okuyom adamin ozguvenine hayran kaldim
                    Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanmak gericilikse, her namuslu insan gericidir...
                    Trabzon icin olmeli, Trabzonspor icin harp etmeli...
                    Mustafa Korkmaz

Yorum

• İlk olarak tsakrep61 tarafından gönderildi

evet ben de metal firtinayi yeni bitirdim cok guzel etkileyici bir kurgu

mehmet niyazinin yemen ah yemen kitabi yemende bizim icin kanini doken ama onlari unuttugumuz sehitlerden bahsedio

bide ben dunyanin en akilli insaniyim kitabini okuyom adamin ozguvenine hayran kaldim
                      Arkadaslar ben o kitabi 2 ay önce falan bitirdim. Ancak sunu da söylemem gerekiyor; Bundan 5 sene önce Amerikali bir yazarin yazdigi "ENEMY TO ENEMY" adli kitaptada Amerika_Türkiye savasini anlatiyordu. O kitab biraz daha gerçekçi yaklasmisti olaylara. Metal firtinanin askeri litaretür açisindan hiçbir özelligi yok. Bu açidan o kadar da abartilacak bir kitap degil. Ama yinede okumanizi tavsiye ederim....

Yorum

• evet metal firtinanin abartilacak bir tarafi yok mesela kitabin girisi süper ancak gayet ayrintili ve grift bir savas devam ederken kitabi yazanlar bir an önce bitirelim derdine düsmüs gibiler.Türk ordusu güçsüz gösterilmis.verilen mesaj ne amerikaya bulasmayin bak böyle ülkeniz perisan olur mu? yoksa amerika bize saldiracak uyanin heyyy mi?

Yorum

• Cemal Süreya - Sevda Sözleri : Cemal Süreya'nin tarzini bilenler vardir, öyle okuyup geçilecek tarzda siir yazmaz kaldiki siir zaten öyle roman gibi okunmaz, kisaca biraz uçuk kaçik ama hosuma giden siirleri var.

Hilmi Yavuz - Budalaligin Kesfi : Hilmi Yavuz'un edebi ve entellektüel kimligiyle olaylara elestirel yaklasimlarla yazdigi denemelerden olusuyor.

Cemil Meriç - Bu ülke : Cumhuriyet tarihi düsünürlerinin önde gelenlerinden, çok fazla kitap okudugu için gözlerinin kör oldugu anlatilir, kör olduktan sonra kizi kendisine istedigi kitaplari okumustur. Bu ülke, onun bas yapitlarindan biri bana göre, gerçekten güzel tespitler, sag,sol,vb. Cumhuriyet tarihindeki olaylara yaklasimini anlayor.

George Orwell - 1984 : Filmi de çekilmis olan gerçek bir klasik. Oldukça sürükleyici ve paranoya içeren bir kitap. Kitabi okuduktan sonra acaba izleniyor olabilir miyim diye sormadan yapamiyorsunuz, favorilerimden.

N.H.Kleinbaum - Ölü Ozanlar Dernegi : Filmini izlemedim ancak 15 yaslarinda okumustum, oldukça etkileyici bir roman. Tavsiye ederim.

Neyse okudugum tüm kitaplari sayacak degilim simdilik aklima gelenler bunlar.

Yorum

• İlk olarak L-M^ tarafından gönderildi

George Orwell - 1984 : Filmi de çekilmis olan gerçek bir klasik. Oldukça sürükleyici ve paranoya içeren bir kitap. Kitabi okuduktan sonra acaba izleniyor olabilir miyim diye sormadan yapamiyorsunuz, favorilerimden.

insan kitabi okuduktan sonra kendi 101 numarali odasinda neler olabilecegini düsünmek bile istemiyor..sosyalizmin varabilecegi uç noktalari göstermek açisindan önemli bir yapit

Yorum

Cemil Meriç - Bu ülke : Cumhuriyet tarihi düsünürlerinin önde gelenlerinden, çok fazla kitap okudugu için gözlerinin kör oldugu anlatilir, kör olduktan sonra kizi kendisine istedigi kitaplari okumustur. Bu ülke, onun bas yapitlarindan biri bana göre, gerçekten güzel tespitler, sag,sol,vb. Cumhuriyet tarihindeki olaylara yaklasimini anlayor.

Osman Meriç 'in her bir eseri muhtesem aslinda.. kaç kisi o kadar açikça bir jurnal yazabilmistir mesela.. hint-kirk ambar- günes dogudan yükselir- sosyoloji notlari- saint simon v.b.. Meriç okuyan ve okuduklarini anlayabilenlerin gerçekten özel insanlar oldugunu düsünüyorum nedense..

bir de Lübnan'li sair Halil Cibran 'in eserlerini öneririm ben..

selamlar..
                              #7 King of Kings

Yorum

Orwell`in basyapiti olan 1984, yuzyilin tartismasiz en buyuk romanlarindan biridir!

Okuyucuyu adeta bir korku cemberine alan bu politik-psikolojik roman insana gerceklik hissini ciddi sekilde sorgulatiyor. Roman bittiginde hala ozgur oldugunuza sukrediyorsunuz. Mutlaka okunmasi gereken bir roman! (Aslinda bizde de 28 Subat doneminde yasanilan ve yasatilanlar-fislemeler, takipler, ispiyonlar, telekulaklar, asilsiz duzmece raporlar vb.-1984`un bir nevi kucuk kesitinden ve denemesinden ibarettir. Birileri hala utanmadan ve ovunerek 28 Subat sonsuza dek devam edecek diyor!)

Yeri gelmisken George Orwell`in bir baska bas yapiti ve cogunuzun en azindan ozetini bildigi "Hayvan Ciftligi" ni de hatirlamadan ve tavsiye etmeden gecemeyecegim. Ayni oranda etkileyici ve onemli bir roman!

L-M^`in ayni yazisinda bahsettigi Cemil Meric`e de bir paragraf acmamayikendi adima saygisizlik sayarim. Bugunku neslin pek tanimadigi veya taniyamadigi, kiymeti bilinememisbu dev entellektuel aslinda Turkiye`de 20. yuzyilin en onemli beyinlerinden biridir. Aykiri ve muhalif ruhu, keskin dili, yasadigi firtinalar ve donusumler birilerinin pek hosuna gitmedigi icin bilincli bir unutturulma politikasina tabi tutulmus olan bu cilekes munevverin eserleri, ancak son 10 yilda tekrar gun isigina cikarilabilmistir. Eserlerinde muhtesem bir anlatim dili vardir. Okumamis olanlarin hic vakit kaybetmeden okumaya baslamasi gerekenbir dusunurdur. Kitaplarinin vizyon acici islevi cok buyuktur.Hararetle tavsiye ederim...Edited by: The Londoner
                                "Better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt. "
                                Mark Twain

Trabzonspor Ziya Dogan`in korku ve fantazilerine kurban edilmeyecek kadar onemlidir!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X