Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Mira_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Yanlış anlaşıldım
    Öncelikle benim kolbastı hakkındaki görüşüm şudur ki;Kolbastı Trabzonda doğup daha sonra illaki çevre illerinde gerek müzikal gerekte figür olarak katkısıyla bugünkü haline gelmiştir.Ben kolbastıda Giresunun,Ordunun katkısını inkar etmiyorum.Bahsettiğim şey oyunun Trabzon orijinli oluşudur.Yukarıki cümlemde bahsettiğimde ekranlara çıkıp başka illere ait olduğunu ileri süren arkadaşlara.Asla ayrım yapmadım yapmamda.Doğu Karadeniz kültürünü zaten birbirinden kimse ayıramaz.Siz-biz meselesinin en son çıkacağı yer Karadeniz olması gerek aslında.Sanırım problem benim konuya eksik yorumda bulunmamdan kaynaklanıyor.Kendi açımdan özür dilerim yanlış anlaşıldıysam.
    Estağfurullah.

Tv'lere çıkan arkadaşlar tamamen ekranlara çıkmak için çıkan arkadaşlardır. Ben onlarda hiçbir karadeniz figürü ve orijinalliği görmedim. Müzikler hariç !.

Bizim memleketimizde zaten ayrım yapılamaz. Biz kendi aramızda atışırız ama bişey olduğu zaman hemen biz oluruz. Çok farklı konular. Kolbastı konusunda yaşanan gerginliğe karşı olduğumu belirtmek isterim. Bizimde kusurumuz oldu ise affola.
    ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Arkadaşlar en sonunda kolbastı ekibini kurdum 3 haftalık çalışmayla anca bu kadar yaptık. İnşallah beğenirsiniz, herkesin eleştirdiği kolbastılıktan çıktı eleştirilerini baz alarak mümkün olduğunca oyunu orjinaline yakın yapmaya çalıştık. Ama baştaki ortak yapılan kareografi de mecbur farklı birşey yapmak zorundaydık ama orta için hiç çalışma fırsatımız olmadı. İlerleyen haftalarda bol bol orjinal mizanselleri yer vermeye çalışacaz ekiple. Bu arada grubun isim babalığı BMN Kahvaltı Organizasyonun da Lemi ÇELİK'ten gelmişti biz de onu koyduk.

Ama size bir müjdem var ANADOLU ATEŞİ son 3-4 aydır sırf karadeniz oyunlarından oluşan KARADENİZ ATEŞİ kareografilerine çalışıyorlarmış. İsim konusunda biraz kendileriyle karşı karşıya gelecez galiba.

İnşallah beğenirsiniz kareografimizi. Bu arada olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum ona göre düzenleme yapmaya çalışacağız .
      sadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı

Yorum

• Valla Mustafa Abi Çok Sade Çok güzel olmuş Uçuk derecede hızlı değil bayacak derecede yavaş değil bence çok hoş olmuş bir tek gözüme takılan başda çok sabit durmanızdı hani sıralı olarak ama sonradan karıştınız birbirinize Ayağınıza Yüreğinize sağlık başarılar Dilerim Çok güzel olmuş.
        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak boztepeliyasin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          kara davut diye bir şarkıcının klibindede gördüm kolbastıyı. tanıtım güzel ama oynayan giresunlu bir grup galiba. oynayan oyanasın öğrenen öğrensin buna karşı değilim ama bu trabzonun bir oyunu olduğu unutulmasın!
          bende giresunluyum 26 yıldır yüzlerce köy dügünü vs.dügüne gittim ama daha kolbastı oynandıgını görmedim...konusulanlar dan artık midem bulanıyor...boş boş muhabbetler yok yeniköy kolbastıymış bilmem ne bu oyun farozun oyunudur farozla özdeşleşmiştir...

Yorum

• İlk olarak Kubilay Şahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Şurada Belli Bir Yerden Sonra Başlayan Hareketlerin Kolbastıyla Bir Alakası Varmı Bilmiyorum?..

Bu Arada 3.33 deki teyzeme Dikkat..

27,saniyede Videonun altındaki yazıya bakın.

Faroz Kesmesi
            Yöre-Trabzon-Anonim yazıyor.

Trt kanalında azıyor bu .Daha ne diyelimki biz...
            Kahrolsun endüstiryel futbol.
            YAŞASIN HOLİNANİZM!

Yorum

• İlk olarak Mustafa Uzuner 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              http://www.youtube.com/watch?v=WIb1optfg3g

Arkadaşlar en sonunda kolbastı ekibini kurdum 3 haftalık çalışmayla anca bu kadar yaptık. İnşallah beğenirsiniz, herkesin eleştirdiği kolbastılıktan çıktı eleştirilerini baz alarak mümkün olduğunca oyunu orjinaline yakın yapmaya çalıştık. Ama baştaki ortak yapılan kareografi de mecbur farklı birşey yapmak zorundaydık ama orta için hiç çalışma fırsatımız olmadı. İlerleyen haftalarda bol bol orjinal mizanselleri yer vermeye çalışacaz ekiple. Bu arada grubun isim babalığı BMN Kahvaltı Organizasyonun da Lemi ÇELİK'ten gelmişti biz de onu koyduk.

Ama size bir müjdem var ANADOLU ATEŞİ son 3-4 aydır sırf karadeniz oyunlarından oluşan KARADENİZ ATEŞİ kareografilerine çalışıyorlarmış. İsim konusunda biraz kendileriyle karşı karşıya gelecez galiba.

İnşallah beğenirsiniz kareografimizi. Bu arada olumlu ya da olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum ona göre düzenleme yapmaya çalışacağız .
              Hocam emeğinize sağlık.Güzel çalışma olmuş ancak yeni bir grup olduğunuz belli.Eminimki çok daha iyi olacaksınız.Başarılarınızın devamını diliyorum.Ayrıca sanırım sizi bir sabah televizyon kanallarını dolaşırken show tvde de görmüştüm..
              Belki Çoğu Şey Yolunda Gitmedi, Ama Hiçbir Şey Beni Yolumdan Edemedi.

Yorum

• Etraf biraz duruldu galiba 2 aya tamamdır dizilerde haberlerde sabah programlarında kullanıldı bitti galiba yada az kaldı.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Etraf biraz duruldu galiba 2 aya tamamdır dizilerde haberlerde sabah programlarında kullanıldı bitti galiba yada az kaldı.
                  öyle görünüyor valla... iyide oldu.

bide su bizim gurbetteki dügünlerde gencler elini ayagini cekse, yada söyle diyim, sadece bilenler oynasada bilmeyipde bildigini sananlar biraksa, rahatliycaz buralarda...

Yorum

• Akşam yerel bir kanal'da izledim Hopteğin mucidi diye Trabzon'da adlandırılan Papalos Muzaffer olması gerek 90 küsür yaşında bir adam'a mikrofonlarını uzattılar gerçekden televizyon makinesinde anlatılan gibi bu oyunu 2 kabadayının mahalle düğününde restleşmesi ile ortaya çıkmış adamın dediği 2 na nokta var oda şu;

"Şu anda gördüğüm oyun hoptek değil ben onları tanımıyorum onlar bizi temsil etmiyor"
                    "Hızlı oynamanın hiç bir önemi yoktur Bütün olay kendini müzğin ritmine göre haraket ettirmekdir"

Yorum

• Dün akşam sabaha karşı NTV de NBA maçıNı seyrediyordum.Pon pon kızlar sahnedeyken onların yerine bizim hoptekcileri düşündümde herhalde inanılmaz birşey olurdu.

Yorum

• Etraf biraz duruldu belki ama şimdi de iş reklamlara sıçradı , güzel yakalayanlar var....Süleyman NBA'da 61 sırt numarası hayalim vardı, ikincisi de hoptek oldu...

Yorum

• Arkadaşlar Kolbastı konusunda bir araştırma yapıyorum. Sonucunda bir sunum hazırlayacak ve derste geçme notu olarak bu sunumdan aldığım not geçerli olacak. Elimde pek fazla bilgi yok. Bu konu hakkında görüntü, yazı, yorum, makale, kitap vs hakkında bilgisi olan ve benimle paylaşan olursa sevinirim.

Teşekkürler.

Bana özel mesaj veya mciftci@bordomavi.net adresinden ulaşabilirsiniz.
                          Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                          İşte BMN!*

Yorum

• Bizim Minikler de abilerini örnek alıyorlar
                            Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• Aa çok güzel resim gerçekden, İnallah videosunu çeken birileri vardır aramızda.

Yorum

• Kolbasti artık yerel bir öğe olmaktan çoktan uzaklaştı.Artık popüler kültürün bir öğesi konumuna geldi.

Bunun en güzel örneğini dün akşam Ankara'da bir eğlence kulübünün önünden geçerken gözlemledim. Tiki diye tabir ettiğimiz insanlar kendilerince oynamaya çalışıyorlardı.

Güler misin ağlar mısın?
                                Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
                                Her Türlü

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X