Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ya sen gene iyisin. Ben oynamaya calisinca aninda nefes tikanmasi yasiyorum. Yakinlarda ayna varken oynayamiyorum. Aynanin icindeki adam acayip komik görünüyor. Ne beceriksizim be. Hayret bise
    sigara içiyomusun ondandır bende de oluyo ama ölümüne oynuyorum
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

Yok abi ne sigarasi. trabzonlu degilim ondandir. hoptek falan degilde Okeyi ve Tavlayi iyi oynarim.
      Ben Asyada büyüyen, Avrupaya yürüyen TÜRKÜM. Krallara bas egdiren, kiliselere hilal ve yildiz giydiren TÜRKÜM!!!
      Ben daglarda gemi gezdiren, kilicina bas egdiren TÜRKÜM. Ben OSMANLININ torunuyum - TÜRKÜM.

Yorum

o başka bu fiziksel oyunn tavla okey başka marifet bunu oynamada bende fıtnısee gidipp göbeği eritecem ondan sonra daha iyi oynayacağımı ümit ediyorum

Yorum

İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          arkadaşlar kolbastiyi birde böyle dinleyin...mutlaka dinleyin arkadaşlar mutlaka...
          http://rapidshare.com/files/84319706..._Alla.mp3.html
          Kardes sagol super,bu versiyonu da indirip kolbasti listeme ekledim..
          EGER BASKA versiyonlarida varsa bi zahmet bize yardimci ol..Tesekkurler,
          Teşekkürler ADMIN!!!

Yorum

Ya burdaki kolbasti mixi elinde olan varsa Allah rizasi icin biyere upload etsinde indirelim bi izleyin abiler..
            Teşekkürler ADMIN!!!

Yorum

Dünyanın En Hızlı Oyunu....!

Yorum

valla süper oyun ya.trabzon kolbastisi.güneydoğulu arkadaşlarım var.onlarada öğretiyom yavaş yavaş.bütün türkiye bilsin trabzon kolbastısını

Yorum

Banada öğretseler
                  www.twitter.com/SDanismaz
                  Gugudali..
                  Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

Ankara'da olsan biz öğretirdik kardeş bi ara maça yada organizasyona gel BMN/Ankara'ya öğretiriz
                    Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• ya tek bozan şey oynuyosun oynuyosunn en sonda oryantal da çıkıyooo devamında oryantal oynayacann trabzonda tabii böyle oluyoo ve erkekler muhteşem oynuyo bende oynuyomda ya ilgin ç duruyo oryantal ve ben

Yorum

• kolbasti sevenler eger kanal avrupa izleyebiliyorsaniz bi bakin harika kolbasti oynuyorlar valla usaklar dokturuyor
                        YASAMAK BIR AGAC GIBI TEK VE HUR VE BIR ORMAN GIBI KARDESCESINE===>TSira YasemiN<===

Yorum

• Üç Hürel Kolbastı 1974

En son Külünkoğlu tarafından düzenlendi; 12.03.2008, 10:19.
                          Trabzonspor √
                          Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                          İki Renk ve Asalet √
                          BordoMavi.Net √

Yorum

• bu medlodi de çok değişik ya süpermiş

Yorum

• habu youtube hala açılmadı mı yaaa.....

Yorum

• Kolbastı

Kolbastı, Trabzon'un yerel bir oyunudur. Tahminen 1960 sonraları halkın discolarla birlikte kendine özgü mimikler ve hareketler yaparak kendine özgü hareketli bir oyundur. Gunumuzde "Hoptek" adıyla da bilinir. -Çeşitli yöreye uygun kürek çekme,yüzme,ağ atma,olta atma,ağ çekme, balık tutma gibi yerli insanların uğraşlarını simgeleyen hareketleri vardır.Ama son yıllarda oyunun beğenilmesiyle daha da hareketli bir hal almıştır.Özellikle Avrupalı Türkler bu oyuna yeni hareketler ekleyerek renk getirmişlerdir.Oynaması zevkli, hareketleri komik ama zorlu, izlemesi neşe verici bir oyundur.

-TV'lerde pek yer almayan,düğünlerin vazgeçilmesi olan bu oyun ilk olarak ciddi anlamda 1. Karadeniz Oyunları ile birlikte dünyaya açılmıştır.Ancak oyun sadece Trabzon ile sınırlı kalmış diğer bölgelerde benimsenmemiş veya tanıtılmadığı için belli bir coğrafyaya mal olmuş bir oyundur.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X