Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon'un Mahalli Oyunu Kolbastı (Hoptek)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

oynarken kendimi kaybettiğim , tüylerimin diken diken ollmasına sebep olan,bir türlü bıkıp usanmadan oynadığım,alt komşunun SAVCILIĞA gidicem tehditlerinin sorumlusu , kızların bakışalrının bahanesi,

KOLBASTI

en güzelide erkan ocaklının kidir he

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

İlk olarak yalçın61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      bi kaçkere dinle sonra kendiliğinden bişeler yapmaya başla zamanla ortaya bi oyun çıkar zaten. Tabi kanında varsa
      işte buna katılıyorum

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

Başlıkta bir ifade yanlışlığı olduğunu düşünüyorum.
        Kolbastı millî değil, mahallî bir oyundur. Türkiye'ye değil, Tranzon'a has. Trabzon ülke olmadığı ya da kolbastı bütün Türkiye'ce kabul görüp ülkemizin karakteristik oyunu olmadığı sürece de mahalli olacaktır.

Yorum

Konservatuvar'larda eğitimi olmayan tek çalgı var Kemence.Bize has.Rize'dede var Giresun'dada var ama mutlaka bu illerde yanına başka bir çalgıda koymuşlardır.Rize'de tulum,Giresunda davul,zurna gibi.
          Bence Hopekte bize has olsun.Dünyaya açılmasın.Sadece bizle anılsınhoptek-faroz-Trabzon

Yorum

Bir konu baişlığı açtım Trabzon'un milli oyunu Kolbastı diye bunu yazmamdaki sebep Trabzonun ülke olmasını kastedmek değil sadece bu oyunun milli bir oyun olamasını isteyen bir fikirden ibaretti zaten bunude eklediğim videoda görürsünüz. Bakın bakalım bu oyun kaç millete aynı anda seyrettiriliyor. Bırakın başlık aynı kalsın bunun kime ne zararı var, neden değiştiriliyor. İkinci vaka ise başlık daha önceden açılmış fakat 2006 yılına ait ve kolbastıyı öne çıkaran değil sadece 3 tane mesajdan oluşan ve bir arkadaşımıza kolbastı hakkında cevap veren bi mesajdan ibaret bunuda alıp bu konunun başına iliştirilmesinin mantığını anlayabilmiş değilim. O zaman konunun açılma sebebi anlamsızlaşıyor. Ve ben bu duruma anlam veremiyorum. Bi başlık açalım dedik 2 günde çileden çıktık. ALIN SİZE ONLARCA DEVLETİN SEYRETTİĞİ MİLLİ OYUN KOLBASTI. HEMDE A MİLLİ OYUN.
            İmzam yok parmak bassam olurmu ?

Yorum

müzik kulağı olan herkes bu oyunu oynayabilir...
              Lig Tv'de diğer maçların beleş izlendiği tek şehir. Trabzon!

Yorum

Arkadaşlar bi kolbastı başlığı açılmış 3-5 cevap içinde tartışma bile çıkış. İlginç bi topluluğuz. Neyse

Ben kolbastının tarihini merak ediyorum. yani ilk olarak nasıl çıkmış nrede oynanmış. Kim oynamış. Ancak kulaktan dolma olarak herkesin bildiği kadar biliyorum. Bu konuda site falan varmı bildiğiniz.

Bu arada aşağıda bir site vereceğim. fonda çalan kolbastı güzel bir versiyon olmuş.

HAYDE HAYDE.ISTANBULU BIRDAHA GETIR DIZE TRABZON.EZE EZE KUPA KARADENIZE TRABZON HAYDE HAYDE VUR HAYDE TRABZON

Yorum

..................
                  En son ÜNAL tarafından düzenlendi; 02.01.2010, 14:34.
                  Ünal İhtiyaroğlu

Yorum

onu en iyi ben oynarım
                    trabzonluyuz biz istemez para pul her zaman her yerde antistanbul.....

Yorum

Bana pek fazla mazisi olan bir oyun gibi gelmedi.Açıkçası bir orat anadolu oyununun Karadenizlilerce icrası gibi birşey.Yada seksenlerde ortaya çıkan ve ülkemizde de yayılan adına disco denen yerlerde yapılan kuralsız kaidesiz hareketlerin ritmik olarak yapılan bir uygulaması gibi.Ağırlıklı çalgının elektrosaz olduğuda düşünüldüğünde bu oyunun elli yıl gibi bir mazisinin olamayacağı ortada.Sahi Trabzon'da ilk elektrosazı kim kullanmıştır acaba?
                      Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
                      Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
                      Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Yorum

Hoptek bambaşka birşey karadeniz oyunlarında oynananda eh işte ama bu oyunu herkes kendine göre yorumlar ve oynar bu oyundaki çeşitlilik kişişel figürler zaten oyunu güzel kılandır.Oyunu dar ve belli hareketlere mecbur kılmak estetiğini kaybettiriyor.

Yorum

aha da üstüme tanımam
                          BMN | ANTALYA
                          Gemi mil ile olur Sevda dil ile Güzeller çok var ama Meyil birine olur...!!!

Yorum

Kolbastı, FAROZ da oynanmaya başlamış ve Karadenize yayılmıştır.Figürler ile ilgili bir çok Farozlu kişinin katkısı vardır.Rahmetli Kıymetli ağbimizin figürleri ile bugün oynanan oyunun figürleri arasında çok fark vardır. Son yıllarda oynanan oyundaki figürler dejenere edilmiştir. Karadeniz olimpiyatlarında sahneye çıkan balıkçıları izlediyseniz figürlerin ana konusunda balıkçılığın ağırlıkta olduğunu görürsünüz.
                            TRABZONSPOR ÜYE NO:12458

Yorum

iyi ,güzel tamam ama bu söyleyen adam taverna aksanıyla söyleyince pek hoş olmamış bence...
                              Fuat saka bu organizasyonun bi parçası olsa çok daha farklı boyutlara taşıyacağını düşünüyorum...

Yorum

uy aha da da da da
                                Rejime el koyamadıgımız anda bile,yön vermeye devam ederiz.(KUZEYİN ÇOCUKLARI)

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X