Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bekir nerde okursan oku para hiç bir zaman yetmez bunu bil. Benim Türkiye'nin hemen her üniversitesinden arkadaşım var, henüz hiç birinden duymadım o paranın "fazla" geldiği lafını. Yetmez, yetmeyecek göreceksin.

Bursu da herkese vermezler, iyice seni araştırırlar maddi durumunu, babanın iş durumunu falan. Teferruatlı iş anlayacağın.
    En son Oruç tarafından düzenlendi; 13.08.2009, 18:17.
    - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• İlk olarak Bekir Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      İyide Seneye Okul puanı ne kadar etki edicek ki??
      Neredeyse tamamı kalkmıyor mu okul puanının??
      bekir seneye okul puanı kalkmıyor sadece bölüm arasında geçiş yani ea öğrencisi sayısaldan bir yeri tercih ederse aradaki puan fark aralığı azalıyor o puan farkı olayı bu

Yorum

• Eğer ihtiyacınız cidden yoksa, ailenizin maddi geliri iyi ise, Öğrenim Kredisi almayın arkadaşlar benden size tavsiye. Harç Kredisi de almayın okulu bitirdiğinizde tertemiz olun. Sayı vermek iyi olmaz ama durumunuza göre iş olsun diye Kredi falan almayın. Bu para cidden size artı sağlayacak ise alın yoksa çok gereksiz.

Yorum

• bir bölüme yerleşince kayıt dondurulduğunda harç ücreti ödeniyor mu

Yorum

• İlk olarak ts355361 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            bir bölüme yerleşince kayıt dondurulduğunda harç ücreti ödeniyor mu
            Soruna cevap verecek bilgim yok fakat kayıt dondurmak o kadar kolay birşey değil. Kafana göre ben donduracağım diyemiyorsun. Bunun için çok ciddi nedenlerini göstermen gerekiyor.

Yorum

• Kaydımı nasıl dondurabilirim? Kayıt dondurmada ödemeler nasıldır?
              Kayıt dondurmak için her şeyden önce öğrencilik haklarınızın oluşması gerekir. Bu yeni kazanan adayların öncelikle okulumuza kayıt yaptırmaları anlamına gelir. Kayıt dondurmak için uygun karşılanacak belgelenmiş bir mazeret kayıt dondurma isteğini bildirir bir dilekçe ile bizzat sunulmalıdır. Kabul görebilecek mazeretler; heyet raporlu hastalıklar, geçim sıkıntısı bulunan ailelerin fakirlik ilmuhaberleri, çıkmış bulunan askerlik celpleri vb olabilir. Geçim sıkıntısı belgeleriyle kayıt dondurma işlemi, dönem başlangıcından itibaren sadece ilk 1 ay içerisinde yapılabilir. Dönem içinde uzun süreli ve öğrenciliğe engel oluşturabilecek rahatsızlanmalar durumunda kayıt dondurulması için başvurulabilir. Bu süreçte; öğrenime engel teşkil edecek rahatsızlık, heyet raporlu olarak belgelendirilmeli (rapor en az 40 günlük olmalı) ve olayın başlangıcından itibaren 15 gün içerisinde orijinal belgeler ve kayıt dondurma isteğini bildirir bir dilekçe ile yüksekokulumuza teslim edilmelidir. Süre aşımlarında başvuru dikkate alınmaz. Kayıt en fazla 2 yıl yada askerlik süresince dondurulabilir.

Kayıt dondurulması durumunda ödemeler:
              Öğretim yılı başlamadan (güz yarıyılı başlamadan) yapılacak çift dönemlik kayıt dondurmalarında, o öğretim yılı için ödemeler alınmaz. Evvelce ücretini yatırmamış, fakat kayıt dondurmak için başvuru yapmış öğrenciler, başvurusunun kabulü aşamasında harç ücretini yatırırlar. Öğrenci harç yatırdıktan sonra kayıt dondurur ise, harç ücreti iade edilmez yada mahsup edilmez.

Öğretim başladıktan sonra kayıt dondurma talebinde bulunursa, o dönemin harcı yatırılır.

Tek dönemlik kayıt dondurmak için başvurmuş öğrenciler, donduracağı döneme ilişkin ödemelerinin harç bileşenin öder. Kayıt dondurma işlemleri kesinleşmeden hesap numarası istenmemesini rica ederiz.

Harçlar yıllık olduğu ve 2 eş taksit ile ödendiği unutulmamalıdır.

Kayıt dondurma, askere gitme gibi gibi tüm izinler, yüksekokulumuza gerekçeli başvurunun Yönetim Kurulumuzca uygun görülmesi halinde verilir. Örneğin yüksekokulumuza başvuru yapılıp kayıt dondurmadan askere gidilmesi (2 yarıyıl kayıt yenilememe şartı sağlanacağından) Üniversitemizle ilişkinizin kesilmesine neden olacaktır.

Öğrenimi esnasında askere gitmek için dilekçe ile askerliği süresince kayıt dondurmak için başvuran öğrenciler, askerlik başlangıç tarihini gösterir celp kararlarını beyan etmemeleri halinde, başvuruları kabul edilmez. Askerliği sebebiyle kayıt donduran öğrenciye askerlik süresi kadar izin verilir. Askerden dönüşten sonra durum yüksekokulumuza dilekçe ile bildirilmeli ve bir sonraki yarıyılda diğer öğrenciler ile beraber normal kayıt yenileme işlemi yapılmalıdır.

Kayıt dondurulmuş süreler dışında, üst üste yada ayrık olarak 2 yarıyıl kayıt yenilememiş öğrencilerin üniversitemiz ile ilişkisi silinir.
              En son Ömer SEVİNÇ tarafından düzenlendi; 13.08.2009, 20:30.
              Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
              Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
              - Eomer -

Yorum

• İstanbul Universitesi Avcılar Kampusunde okuyan ya da bu sene oraya gidicek olan var mı??

Yorum

• İlk olarak Adem SÖYLEMEZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Hayırlı uğurlu olsun kardeşim, çok sevindim senin adına..

Aynı şehirde okuman da belki öğrenci psikolojisiyle çok kötü görünebilir, çünkü birçok öğrencinin hayali ailesinden uzakta okumaktır.. Ama artık duygusallığı bir kenara bırakıp mantıklı bir şekilde hareket etmeliyiz..
                  Ailemizin maddi ve manevi koşullarını da gözönüne almalıyız.. Bence çok iyi bir seçim olmuş seninki.. Bölümün ise zaten çok gözde bir bölüm. Rabbim utandırmasın inşAllah..
                  Tekrar tebrik ederim seni ve bütün kazanan arkadaşları..
                  Teşekkür ederim abicim.Ben de pek dışarı taraftarı değilim zaten.Yani süper bi üniversite olmaması koşuluyla tabi

İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Eski öğrencilerimden birisinini ODTÜ elektronik yazdığını ve kazandığını öğrenince üzüldüm. O kız doktor olmalıydı, daha doğrusu mühendis olmamalıydı ama oldu.Hangi tıp?
                  Dicle Tıp
                  "Primum non nocere" (Önce zarar verme)!

Yorum

• bu linkten bu seneki Yerleştirmelerin ardından oluşan taban puanlarını görebilirsiniz. Puanları görünce şok oldum desem yeridir
                    Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• Kendi bölümüme son sıradan girdim.Şansa bak

Yorum

• İlk olarak worldmaster tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Teşekkür ederim abicim.Ben de pek dışarı taraftarı değilim zaten.Yani süper bi üniversite olmaması koşuluyla tabi

Dicle Tıp
                        İyiymiş, hayırlı olsun.

İlk olarak worldmaster tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Kendi bölümüme son sıradan girdim.Şansa bak
                        Düzenli çalışırsan son sırada bitirmezsin, ve bu daha önemli
                        Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          İyiymiş, hayırlı olsun.

Düzenli çalışırsan son sırada bitirmezsin, ve bu daha önemli
                          Valla ben de onu hedefliyorum.Ama gerçekten çok ballıyım.Ösym'ye imzamı çaktım.Taban puan benim

Yorum

• Polis Mülakatlarını geçtim sırada sınav var.Bana yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.
                            Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.

Yorum

• İlk olarak Uğur GEMİCİOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Polis Mülakatlarını geçtim sırada sınav var.Bana yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim.
                              Herkesi geciriyolar zaten
                              Bende girdim-geçtim..
                              Ama sınava girmicem

Yorum

• İlk olarak Bekir Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Herkesi geciriyolar zaten
                                Bende girdim-geçtim..
                                Ama sınava girmicem
                                Evet ya dikkat ettim ona herkes geçiyodu mülakattan
                                Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X