Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İsmim Sefa,
    Herkes benim dediğimi istiyorda bu yeni yapılmak olunanlar. Buna doğru değil tam aksi yönde oluyor.Pat diye olmıcak da bugune kadar bu yönde 1 değil yarım adım atılmadı. 5 senede bir değişen sistemler, Eğitim sistemini, oyuncak sanıyorlar.Sürekli yeni sistemlere uyum sağlamak vs.
    Okulların AOBP'lerini düşürmek buna en güzel örnek.Tam tersi okul puanlarına bir çeki düzen verip.
    Okullardaki eğitimin daha verimli olması ve gerçek eğitimin okullarda verilmesi sağlanması lazım.
    Türk Eğitim sistemini kemiren bu özel dersaneler işin içinden bir an önce kaldıırlmalı.
    Ancak işte burda iş siyasi ye dönüyor. Bu yönde yapılacak adımlar. Dersanelerin sonu olacak çalışmalar bu dersanelerde çalışan öğretmenlerin coğunun işsiz kalması ve 3-4 milyon işsizler ordusunun çığ gibi büyümesine neden olacak. Bunu da cesaretli, oyu değil Eğitimi geleceği düşünen birisi yapabilir. Dersanelerin önünü kesecek adımlar atılır. Eğitim tek okula kalınca Liseler bugun verdiği eğitimin 2 kat daha iyisini verir. Bir öğrenci aman yarın dersanede dinlerim diyemez. Devlet babanın okulunu eli kolu bağlı dinler. Gerçek eşitlik böyle olur. Dersaneye gidip gidemeyen zaten asıl eşitsizlik. Katsayı,okul puanları zaten hallolabilecek şeyler.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Çok doğru tercih katsayı kalkması. Sefa yazdıklarını 3 sayfa okudum bir mantık erdiremedim. Neymiş çok çalışmışsın oks ye. Ne güzel ödülünü anadoluda okuyarak almışsın işte. Düz lisede okuman mı gerekir anadolunun değerini anlamak için. Hemde imam hatipteki 1 yıl çalışan adam geçermiş seni. Geçmiyecek arkadaş sende çalış sınav bir yarış çalışan dikkatli olan kazanır.

Yorum

• Oh Beeeeeeeeee....

Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Size en büyük mantıksızlığı söyleyeyim hak vereceksiniz. Ben Dil bölümündeyim. Öss ve Yds olmak üzere 2 sınava girerek İngilizce ile ilgili bölümlere giriyoruz. Ama ne hikmetse öss de ne yaptığımız yds den daha önemli. Mesela ben yds de 94 doğru yaptım. Mersin İngilizce Öğretmenliğine gidicem. Ama yds den 90 yapan birisi öss de iyi yaptığı için İstanbul Üniversitesi mütercim tercümanlığa gidebiliyor. O da ingilizce ile ilgili bölüm ama ingilizcede benden daha düşük yaptığı halde toplam puanı benden yüksek. Bu arada okul puanı tam bir saçmalık. Okul puanı iyi olan arkadaşlarımız bu zekiliklerini sınavlardada göstersinler herkes eşit olsun. Benim okul puanım 72 idi. ilk 1000 de olmam gerekirken 1772. oldu bu yüzden.

Yorum

• Ben değilim ben bitirdim,
            Alan dışı kaysayısı mağdurlarından da oldum. Ama benim dediğim, Kendi mesleklerinde zaten avantajları var alan dışı yaparken katsayılarını 0 yapmak diğerleri için adil değil benim gözümde.
            Olay ben değilim, öyle bir yazmışsın ki burda kendini düşünen biri gibi konuştum daha önce sanki.
            Bu kişiler Alan Dışı Tercih yapınca, Normalde oralara yerleşecek olan kişilerin bir kısmı yerleşememiş olacak. Kendi girebileceği bir yere alakasız Alandan biri gelip konacak. Hemde hiç bir ceza falan yemeden. 0.3 çok ağır bir uygulamaydı bana göre. Ama bunu tamamen ortadan kaldırmak, Anadolu ve Düz Liselerinin şanslarını sınırlıyor. Özellikle Düz liselerin şanslarını kısıtlıyor.
            Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi İsimleri belli bak. Bunlardan kalkıp birileri Hukuk vs girerse 1 kişi dahi girse 1 tane anadolu liselerinden az girecek. O ne yapsın oda gidip İ.Hatipin gireceği yere mi girsin?

İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Size en büyük mantıksızlığı söyleyeyim hak vereceksiniz. Ben Dil bölümündeyim. Öss ve Yds olmak üzere 2 sınava girerek İngilizce ile ilgili bölümlere giriyoruz. Ama ne hikmetse öss de ne yaptığımız yds den daha önemli. Mesela ben yds de 94 doğru yaptım. Mersin İngilizce Öğretmenliğine gidicem. Ama yds den 90 yapan birisi öss de iyi yaptığı için İstanbul Üniversitesi mütercim tercümanlığa gidebiliyor. O da ingilizce ile ilgili bölüm ama ingilizcede benden daha düşük yaptığı halde toplam puanı benden yüksek. Bu arada okul puanı tam bir saçmalık. Okul puanı iyi olan arkadaşlarımız bu zekiliklerini sınavlardada göstersinler herkes eşit olsun. Benim okul puanım 72 idi. ilk 1000 de olmam gerekirken 1772. oldu bu yüzden.
            Sadece bumu şu Öğretmen Atamalarında Fizik öğretmenine Tarih sorusu çözdürme, Matematik öğretmenine Coğrafya sorusu çözdürme gibi kendi alanlarında bir Türlü başarılı olup istenilen ataması yapılmayan kadroların alan dışı sorular çözdürülüp bu yolla atanması sağlandı. Bu da benim okuluma yaklaşık 10 tane benden dahi daha beceriksiz sayısal hocasının gelmesini sağladı.
            En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 18:45.
            Ey Türk Gençliği!
            Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben değilim ben bitirdim,
              Alan dışı kaysayısı mağdurlarından da oldum. Ama benim dediğim, Kendi mesleklerinde zaten avantajları var alan dışı yaparken katsayılarını 0 yapmak diğerleri için adil değil benim gözümde.
              Olay ben değilim, öyle bir yazmışsın ki burda kendini düşünen biri gibi konuştum daha önce sanki.
              Bu kişiler Alan Dışı Tercih yapınca, Normalde oralara yerleşecek olan kişilerin bir kısmı yerleşememiş olacak. Kendi girebileceği bir yere alakasız Alandan biri gelip konacak. Hemde hiç bir ceza falan yemeden. 0.3 çok ağır bir uygulamaydı bana göre. Ama bunu tamamen ortadan kaldırmak, Anadolu ve Düz Liselerinin şanslarını sınırlıyor. Özellikle Düz liselerin şanslarını kısıtlıyor.
              Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi İsimleri belli bak. Bunlardan kalkıp birileri Hukuk vs girerse 1 kişi dahi girse 1 tane anadolu liselerinden az girecek. O ne yapsın oda gidip İ.Hatipin gireceği yere mi girsin?
              İstiyorsa girsin.

Yorum

• Kaka61 imam hatipli meslek liseli de bu ülkenin çocuğu.Kim çalışıp hakettiyse o girsin.

O iki liseyi gelip amerikalılar ermeniler kurmadı.Saint josephlerin robert kolejlilerin ne kadar hakkı varsa onlarında hakkı olmalı.

Ayrıca eğitim kalitesi demişken, özel liselerdeki eğitim kalitesi ve imkanlar çoğu devlet okulunda yoktur.
                Özel lise mezunları nereleri kazanıyor yada kazanabiliyolarmı bunu da düşün.
                En son Adem Erdoğan tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 18:50.
                Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  İstiyorsa girsin.
                  Oraya değilde kendi alanına girmek istiyor ama dolmuş?
                  Bunu öğrencinn başarısızlığı olarak mı görüyorsun.Ben şayet görmüyorum.
                  İmam Hatip okuyorsan Alanında tercih yap. Yapmıyorsan 0.3 değil 0.6 gibi birşeyle çarp. Tamamen kaldırmak eşitlik değil, Tüm Liselere eşit diyemezsin Eşit diyorsan hepsini kaldır. Tek tip lise yap.
                  Aynı şekilde Bir sayısal öğrencisinin matları fullediği anda ea2 den 330 civarı bir puan aldığını düşünürsek kafasına yatıp Hukuk Seçtiğinde Ea dan normalde oraya girebilecek birisi giremeyecek. Bu kadar kolay olmamalı. Evet böyle birşey olmalı. Bir seçimle tamam seçemezsin diktası olmamalı. Ama küçük bir düşüş olmalı puanda.
                  Ben bu durumu sadece çalışanın kazandığı olarak göremiyorum.Zaten kendi alanında girişte avantajı var. Diğerinde de herkesle eşit olması bunları normal öss ye gireceklerden avantajlı kılıyor.
                  Sistemlerdeki hataların hepsi birbirine bağlı. Değiştirilecek bir sürü şey var.
                  Deve ye boynun eğri demişler Nerem Doğru ki demiş.
                  Bizim eğitim sistemi buna benziyor.

İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Size en büyük mantıksızlığı söyleyeyim hak vereceksiniz. Ben Dil bölümündeyim. Öss ve Yds olmak üzere 2 sınava girerek İngilizce ile ilgili bölümlere giriyoruz. Ama ne hikmetse öss de ne yaptığımız yds den daha önemli. Mesela ben yds de 94 doğru yaptım. Mersin İngilizce Öğretmenliğine gidicem. Ama yds den 90 yapan birisi öss de iyi yaptığı için İstanbul Üniversitesi mütercim tercümanlığa gidebiliyor. O da ingilizce ile ilgili bölüm ama ingilizcede benden daha düşük yaptığı halde toplam puanı benden yüksek. Bu arada okul puanı tam bir saçmalık. Okul puanı iyi olan arkadaşlarımız bu zekiliklerini sınavlardada göstersinler herkes eşit olsun. Benim okul puanım 72 idi. ilk 1000 de olmam gerekirken 1772. oldu bu yüzden.
                  Sen Öss deki başarını okulda göstermeyi deneseydin?
                  Okul puanı olmazsa Eğitim biter. Sadece bu tek sınavlara çalışılır. Okullara kimsenin gitmesine gerek kalmaz.Devamlılık zorunluğu nedeniyle gidilir. İş sadece sınava hazırlayan dersanelere kalır. Bu da Özel Eğitim ve Dersanecilik için bayram olur.
                  Asıl olması gereken Okulların etkisinin daha fazla olması ve dersanelerin şu anki öneminden daha az öneme çekilmesi.
                  Bu Şırnaktaki, Kars'taki çocuğun İstanbuldaki ile eşit olması için şart. O Dersaneye gidemiyor sadece okulun etkisiyle sınava giriyor. Sen okul puanı önemli olmasın sadece sınavda sıralanalım diyorsun. O dersaneye gidemiyor okuldaki eğitimle sınavda başarılı olması çok düşük. Okul puanın daha çok etkilemesini istiyor.
                  Ölçme ve değerlendirmenin okulda olmasından yana.
                  En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 19:04.
                  Ey Türk Gençliği!

Yorum

• İşte bu tartışmalar yüzünden bizim hayatımız karardı Neyse ki bundan sonrası kurtuldu ama imam hatip liseleri kavgaları sonsuza dek sürecektir. Ama Emektar meslek liseliler hak ettikleri mevkilere gelecektir. Yaşasın Kendi Mesleğini Yapabilen Meslek Lise Öğrencileri.
                    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• "Sen Öss deki başarını okulda göstermeyi deneseydin?"

Okulda herhangi bir başarı kıstası yok ki. Hoca 10 sayfalık fotokopi veriyor. Burdan soracam diyor işim gücüm yok onu mu ezberlicem gün boyu. Ezberleyenleride okul puanı farkına rağmen geçiyoruz zaten sınavda.

Yorum

• Bu senin öğretmeninin sorunu, iş bilmezliği kolaya kaçışlığıyla ilgili!
                        Lisede eğitim verip Sınavlarına giren öğrenciler aldığı notun bir değere hitap etmediğini bilse. Öss'ye etkisi yoksa kim takar. Dersi dinlemişim de haftaya çıkacakmış. Boşver dersanede görüyoruz zaten. He dersaneye gidemeyen mi oturup ağlasın zaten okul puanınn etkisi yok. Otur ağla sadece evde çalışırsın eşşek gibi bu çok adil şartlarda dersaneye gidenlerle yarışırsın.
                        Okul sınavında 100 alsamda 45 alsamda aynı. 5.00 olsada 2.00 olsada aynı. Çok adil gerçekten değil mi?
                        Ey Türk Gençliği!

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bu senin öğretmeninin sorunu, iş bilmezliği kolaya kaçışlığıyla ilgili!
                          Bütün öğretmenler aynı değil maalesef. Bu yüzden mecburen okul puanını kaldırmaları gerekiyor. Yahu adam okuldaki dersi niye dinlemesin. Hem okulda hem dershanede görür. ÖSS'ye bu derslerle giriyor sonuçta. Kimse bu kadar takmamazlık yapmaz yapan olursa da 3-5 kişi çıkar bu da bütün okulu etkilemez.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bütün öğretmenler aynı değil maalesef. Bu yüzden mecburen okul puanını kaldırmaları gerekiyor. Yahu adam okuldaki dersi niye dinlemesin. Hem okulda hem dershanede görür. ÖSS'ye bu derslerle giriyor sonuçta. Kimse bu kadar takmamazlık yapmaz yapan olursa da 3-5 kişi çıkar bu da bütün okulu etkilemez.
                            Eğer 4 yıllık bir egitim veriyorsan ve devamsızlık sınırın 19 ise bunu birşeyle neticelendirmek lazım.. O zaman İlkokul mezunlarınıda sınava almak lazım Adam belki 4 sene dershaneye gitmiştir )

Yorum

• İlk olarak (Yunus emre) tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Eğer 4 yıllık bir egitim veriyorsan ve devamsızlık sınırın 19 ise bunu birşeyle neticelendirmek lazım.. O zaman İlkokul mezunlarınıda sınava almak lazım Adam belki 4 sene dershaneye gitmiştir )
                              Üniversiteye girmek için lise diploması gerekiyor o yüzden girmelerine gerek yok.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Üniversiteye girmek için lise diploması gerekiyor o yüzden girmelerine gerek yok.
                                E işte onu söylemek istedim Lisenin sınava olan değeri sıfır olduğu taktirde lise diplaması zorunluluğu anlamsız olur..
                                Ama bir yandan haklısınız mesela meslek liselerinda staj dolayısıyla notlar oldukça şişebiliyor.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X