Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Mesut AKYILDIZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Birde şöyle bir durum var bir insan 13-14 gibi küçük sayılabilecek yaşlarda veya ailesi tarafından dayatıldığı için bulunmuş olduğu bir tercihten dolayı önündeki 50-60 sene senin mesleğin bu diye dayatmak ne kadar mantıklı. Bu kişide daha sağlıklı düşünebildiğinde kendisi için hangi mesleğin uygun olduğunu düşünüyorsa o mesleğe girebilmesinin önünün de tamamen kapatılması da çok yanlış. Burda kişinin kendisi için en uygun mesleği seçme yaşı 13-14 ten ziyade daha sağlıklı düşünebileceği 17-18 yaşına çekilmiş oldu kısaca.
    Buna sonuna kadar katılıyorum,yapılan uygulama da dogru bi uygulama olabilir..
    Ama ortada Anadolu Lisesi mezunları ve Anadolu Lisesi ogrencilerine yapılmıs bi haksızlık var,karar suan alınıp en azından 4 sene daha eski sistem ile devam edilmeliydi...

Yorum

• Bana kalırsa OKS'de kalkmamalı. Çünkü başka türlü doğru dürüst bir sıralama yapmak olanaksız. İllaki liselere gidecek bu insanlar. Eğer karne ile sıralama yapılabilir diyorsanız gülerim sadece. Kim kime nasıl not veriyor belli değil. Ama 3 sene peşpeşe sınav yapmak da ayrı bir gariplik. Eski sistem OKS olarak uygundu bana kalırsa.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Olaya bakılacak tek açı budur bence.
        Olaya hangi açıdan bakarsanız eski sistemin akılla mantıkla bağdaşır bir tarafı yok ama siz görmek istermisiniz bilemem ayrıca bu tip konular siyasi eksene çok kolay çekilebildiği için size veya bir başkasına forum sayfalarından cevap vermeyeceğim ama özel mesaj yoluyla gayet medeni bir şekilde tartışma yolu her zaman açıktır...

Yorum

• İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ben Fen Lisesine Ordu ili 9.su olarak girdim. Ama Fen lisesinden mezun olduğumda değil derece yapmak okulda bile 60. sıralardaydım.

Anadolu lisesine girmek sana sadece çevre farkı verir. Etrafında çalışkan insanlar olunca sen de çalışırsın. Yoksa iyi eğitim, iyi hocalar değil. İyi eğitim demek iyi bir ortam demektir.

OKS kalksın zaten. O konuda haklısın. 12-13 yaşındaki bebeler dersaneye gidiyor yahu. Yazıktır günahtır.
          Yapmayın arkadaşlar, Etrafındakiler çalışırsa sende çalışırsın diye Anadolu Lisesine girilmemeli.Bunun için çalışılmaz.Yani fark böyle psikolojik şeyler olmamalı elle tutulur bişey olmayacaksa gerçekten adil olmaz.
          Ortam tabiki önemli, etrafındakiler de sende seçme öğrencilersin ancak siz kendi içinde sıralanırken.
          Oks de falan senden 100 puan az almış bir düz lise öğrencisi de kendi arasında sıralanıyor. O 100 puan az almış kişilerden biri o sıralamada 1.olup sen bu seçme öğrenciler arasında 40-50. olunca senden çok daha iyi puan alıyor. Bu asla adil olamaz.
          Ey Türk Gençliği!
          Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bana kalırsa OKS'de kalkmamalı. Çünkü başka türlü doğru dürüst bir sıralama yapmak olanaksız. İllaki liselere gidecek bu insanlar. Eğer karne ile sıralama yapılabilir diyorsanız gülerim sadece. Kim kime nasıl not veriyor belli değil. Ama 3 sene peşpeşe sınav yapmak da ayrı bir gariplik. Eski sistem OKS olarak uygundu bana kalırsa.
            Doğukan bu sınav olayı genç öğrencileri birşeyler öğrenmekten tamamen uzaklaştırıyor. Bir çözüm bulmamız şart. Son zamanlarda yurtdışındaki sistemleri araştırıyorum biraz. Bir sonuca varırsam yazarım buraya. Ama tek bir sınava girerek tercih yapmak yanlış bence. Dediğin gibi 3 sınava girmek 3 kat daha öküzlük. Hüseyin Çelik'in bize armağan ettiği 2 kazıktan biri oldu bu OKS sistemi. Diğerini de yazayım, yeni müfredatla bitişik el yazısına geçilmesi
            Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
            Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
            - Eomer -

Yorum

• Şimdikiler yine iyi OKS falan, biz 11 yaşında girmiştik Anadolu Lisesi sınavına.
              Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak trabzonlucocuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Boşuna anlatıyoz burda..
                Baksana millet Anadolu lisesini Dershane duzeninde egitim veriyor sanıyor..
                Ama ben burada Geometri hocalarımın 1 tanesi sagır 1 tanesi otistikti desem kimse inanmaz...
                Herkes kendi dogrusunu biliyor...

Benm okulum 2008 de Türkiye 17. İzmir 4. oldu Anadolu Lisesi olarak başarıda.
                Okulda Türkçe bilmeyen Mardinli bir Malatyalı Matematik öğretmenimin olduğunu, 1 sene boyunca okula uğramayan yerine kimsenn de atanmadığı bir sene dersin boş geçtiği bir edebiyat dersimin olduğuna kimse inanmaz.

İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Fen liselerinde aralık kısıtlı zaten bizim en düşük alanımız 73 aldı. Ama bu da diğer liselere karşı bir adaletsizlik oluyor. Yani işin içinde okul puanı olduğu sürece her türlü ortada bir adaletsizlik var oluyor.
                Kısıtlı olduğunu biliyorum tabiki benim demek istediğim bunun daha da kısıtlanması. o 73 alan bile Öss de Düz Lisenn 80 liğini katlıyor buda adaletsizliğin kanıtı zaten.
                Yani Fen Lisesi 1.90 , Anadolu Lisesi 1.85, Düz Lise 80 olabilir.Yani bu sadece sıradan bir fikir bu konuda neler bulunur neler.
                Düzeni adil yapmak istiyorsan yaparsın.
                Bu cocuklar buraya sadece psikolojik etmenler yüzünden çevre farkı elit cocuklarla elit okullarda yetişiyor diye okumamalı. Başarılarının karşılığını küçük de olsa avantajla kazanmalı.
                En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 18:13.
                Ey Türk Gençliği!
                Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Yapmayın arkadaşlar, Etrafındakiler çalışırsa sende çalışırsın diye Anadolu Lisesine girilmemeli.Bunun için çalışılmaz.Yani fark böyle psikolojik şeyler olmamalı elle tutulur bişey olmayacaksa gerçekten adil olmaz.
                  Ortam tabiki önemli, etrafındakiler de sende seçme öğrencilersin ancak siz kendi içinde sıralanırken.
                  Oks de falan senden 100 puan az almış bir düz lise öğrencisi de kendi arasında sıralanıyor. O 100 puan az almış kişilerden biri o sıralamada 1.olup sen bu seçme öğrenciler arasında 40-50. olunca senden çok daha iyi puan alıyor. Bu asla adil olamaz.
                  E düz lise ile anadolu lisesi arasındaki fark nedir peki kaka?(İsmini söylersen daha iyi olur bence)

Öğretmenler aynı. Düz lisede çalışan bir öğretmen tayin istediği takdirde ertesi sene Anadolu lisesinde çalışabilir yani. Oturulan sıralarda değil ya bu keramet

ekleme: bir sonraki mesajında kendin de yazmışsın hatta "verilen" eğitimin bir farkı yok diye.
                  - Eomer -

Yorum

Doğukan bu sınav olayı genç öğrencileri birşeyler öğrenmekten tamamen uzaklaştırıyor. Bir çözüm bulmamız şart. Son zamanlarda yurtdışındaki sistemleri araştırıyorum biraz. Bir sonuca varırsam yazarım buraya. Ama tek bir sınava girerek tercih yapmak yanlış bence. Dediğin gibi 3 sınava girmek 3 kat daha öküzlük. Hüseyin Çelik'in bize armağan ettiği 2 kazıktan biri oldu bu OKS sistemi. Diğerini de yazayım, yeni müfredatla bitişik el yazısına geçilmesi
                    Valla başka çözüm varsa tabi ki olabilir ama benim aklıma gelmediği için öyle. Bu el yazısı olayını duyunca ben de çok şaşırmıştım. Gerçekten inanılmaz saçma bir olay. Acıyorum çocuklara.

Yorum

Okulda Türkçe bilmeyen Mardinli bir Malatyalı Matematik öğretmenimin olduğunu, 1 sene boyunca okula uğramayan yerine kimsenn de atanmadığı bir sene dersin boş geçtiği bir edebiyat dersimin olduğuna kimse inanmaz.
                      İzmir'de Anadolu Lisesinde Türkçe bilmeyen öğretmen.Garip.
                      Özkan SÜMER

Yorum

Bizim okulda ise İstanbulun en iyi 4. egitim veren Anadolu Lisesi oldugunu müdürümüz bizzat soyledi ve bütün okul alkıslamak yerine kahkaha attı..
                        Biz ve en iyi 4. egitim...
                        Kamu kuruluslarında Özürlü 1 kişi calıstırma zorunlulugu vardı ya hani biz ciddi ciddi bütün Eyupteki kamu kuruluslarının Özürlü kadrosunu bizim okula yolladıklarını düşünüyoduk,
                        Yahu sagır hoca mı olur*?
                        Sonra en iyi 4. egitim pehh...
                        En iyi 4 biz isek digerlerini düşünmek iç açıcı degildir herhalde..

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Valla başka çözüm varsa tabi ki olabilir ama benim aklıma gelmediği için öyle. Bu el yazısı olayını duyunca ben de çok şaşırmıştım. Gerçekten inanılmaz saçma bir olay. Acıyorum çocuklara.
                          Bizim yazdığımız normal yazıyı okuyamıyorlarmış şuanda. Neden böyle birşeye gereksinim duyuldu tek bir kişi izah edemez bana. İnsana rahat batar ya öyle birşey işte. Dünyayla iletişimde, halk içindeki iletişimde ciddi sıkıntılar yaratacak bir hamle. Bunun sonuçlarını görmedik daha. Hele bir büyüsün bu çocuklar o zaman göreceğiz ne kadar saçma bir değişiklik olduğunu.

Neymiş? Daha güzel görünüyormuş. Yesinler..
                          - Eomer -

Yorum

E düz lise ile anadolu lisesi arasındaki fark nedir peki kaka?(İsmini söylersen daha iyi olur bence)

Öğretmenler aynı. Düz lisede çalışan bir öğretmen tayin istediği takdirde ertesi sene Anadolu lisesinde çalışabilir yani. Oturulan sıralarda değil ya bu keramet

ekleme: bir sonraki mesajında kendin de yazmışsın hatta "verilen" eğitimin bir farkı yok diye.
                            Bir fark yoksa kaldırın bu sistemi, başarılıda başrısızda bir arada okusun ayırmayın Düz bilmemne diye Liseleri. Başarı seviyesi yapıyorsanız. Sınav stresi yapıp ufacıkken cocukları böyle bir sınav olmasa gidip topunu oynıcakken kitaplara kitlyorsanız karşılığını verin. Başarılı olanlar dediğim gibi Fen Liselerinin Öss de Anadolu Liselerinin de onlardan biraz daha az bir avantajı olması şart.
                            Yoksa kaldırın tüm Liseleri Meb'in eğitimi altında birleştirin tek tip olsun.
                            Sınavda başarılı olmanın tek avantajı pskikolojik olmamalı. Önceden 1 sene şimdi 3 sene boyunca cocuklar en güzel yıllarını oyunlarına değil test kitaplarına bakarak harcıyor.
                            Ey Türk Gençliği!

Yorum

Bir fark yoksa kaldırın bu sistemi, başarılıda başrısızda bir arada okusun ayırmayın Düz bilmemne diye Liseleri. Başarı seviyesi yapıyorsanız. Sınav stresi yapıp ufacıkken cocukları böyle bir sınav olmasa gidip topunu oynıcakken kitaplara kitlyorsanız karşılığını verin. Başarılı olanlar dediğim gibi Fen Liselerinin Öss de Anadolu Liselerinin de onlardan biraz daha az bir avantajı olması şart.
                              Yoksa kaldırın tüm Liseleri Meb'in eğitimi altında birleştirin tek tip olsun.
                              Sınavda başarılı olmanın tek avantajı pskikolojik olmamalı. Önceden 1 sene şimdi 3 sene boyunca cocuklar en güzel yıllarını oyunlarına değil test kitaplarına bakarak harcıyor.
                              Ben de kaldıralım, değiştirelim bu sistemi diyorum işte. Hele bir omuz verin bana da bozalım şu ezberleri.
                              - Eomer -

Yorum

• Kaka61 senin dediğini istiyor zaten herkes, pat diye olacak birşey değil o.
                                Senin üniversitelerin doğru düzgün eğitim vermiyor kaldı liseler.
                                Özkan SÜMER

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X