Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• kaka6191,Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan biri için ne yapmalılar söyle bakayım??
    Hem Anadolu Lisesi hem İmamHatip Lisesi...

Hadi bakayım?
    İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
    Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Yaptığın her hatalı tercihin, her pişmanlığın bir bedeli olmalı.Bunun bu kadar ağır bir bedeli olması şart değil. 0.3 çoğ ağır bir bedel. 0.8 li puanın yanında onunda 0.5 veya 0.6 gibi katsayısı olabilir.
      Dediğim gibi o adalet değilse, Bu sene 330 ile 10. olan arkadaş çukurova hukuk'a girerken seneye 330 la 14. olan arkadaş giremezse bu çok mu adil olacak! Önümüzdeki yıl ki arkadaşın sucu 1 yaş küçük olmak, Ama imam hatipli yada meslek liselinin sucu hatalı tercih yapıp yanlış lise seçmek.
      Bana kalırsa 1 yıl geç doğmak daha büyük suç Sence?
      Bi insanın 14-15 yaşında yaptığı bir tercih var bir de 18 yaşında yaptığı tercih var.
      Adam pişman olmuş,oturmuş deli gibi çalışmış seni geçmiş ve istediği okula gitmiş.Pişmanlığının bedelini senden daha çok çalışarak ödemiş.

Ne olacak peki,senden daha çok çalışmasını mı engelleyeceksin bu seferde??
      İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        O çocuk zaten o zaman derslere çalışmazsa ÖSS'de de yeteri kadar puan alamaz. Ben Fen Lisesinde okuyorum. Okuldan 77 puan geldi. Bize sınavda sorulan sorularla Düz Liselere sınavda sorulan soruları bir karşılaştıralım isterseniz. Oranın birincisi 80 puan alıyor ben 77 ve bu 3 puan yüzünden giremiyorum istediğim yere. Biraz kopuk anlattım ama daha sonra düzenli bir şekilde anlatırım şimdi ortam gergin.
        O cocuk zaten o derslere çalışmasa Öss'yi kazanamaz diye bir mantık olamaz.Adam son sene paşalar gibi kasar kazanır. Okulda da 3 sene kebap yapar nasıl olsa puanın önemi yok. Okulda düzen mi kalır. Kaç kişi gerçekten dersi dinler. Şu okullarda not tehditi olmasa düzenler %100 aşşağı iner.

Bir iş yerinde çalışıyorsan disiplinsizlikte maaşını keserler, okulda isen disiplinsizliğinde notunu keserler. Maaşının kesilmeyeceğini bilen işçi de notunun kırılmayacağını da bilen öğrencide kendini salar.
        Lise notları Öss'yi etkilemezse dediğim gibi Eğitim 0 'a iner Milli Eğitim Sona erer Özel Eğitim başlar.
        Tam tersi bunun etkisinin artması gerekiyor. Okullarda disiplin ve eğitim çok daha sağlamlaşmalı.

Sen Fen lisesi öğrencisi isen SBS ve benzeri sınavlarda Türkiye'de ilk 1000 lere girmiş bir kardeşimizsin.
        Bir düz lise öğrencisi seni geçiyors sorunu sistemde değil kendinde aramalısın renktaş?
        Ey Türk Gençliği!
        Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

Yaptığın her hatalı tercihin, her pişmanlığın bir bedeli olmalı.
          D15 yaşında küçücük çocuğu büyük ihtimalle de babasının yaptığı bir tercih yüzünden cezalandırmak, önünü kapatmak ne kadar adil sence?

Yahu adam İmam-Hatip okuyup sonradan ateist olmaya karar verse yok sen illa imam olacaksın mı diyeceğiz? Öyle saçma iş olur mu? İmam olmak isteyene fazla puanı verirsin, başka birşey olmak isteyen de diğer rakipleri kadar çok şey biliyorsa istediği mesleği okur.
          Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
          Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
          - Eomer -

Yorum

• Herkese eşit hak geldi diyenlere gercekten gülüyorum...
            Ben 4 sene Anadolu Lisesi okudum,kendim kazanmak için fazla gayret gostermesemde Anadolu Lisesine girmek için gece gunduz calısanları biliyorum...
            Meslek Lisesine gidenlerin cogu ise hayatlarında ders calısmamıs insanlar,hatta aralarında okuma yazma bilmeyenler bile var..
            Meslek Lisesine gidenlerin universitede iyi bi bolum okuma gibi bi amacları yok iken şimdi 3 4 ay calısıp universite sınavında şans eseri bildigi sorular gelir ise en iyi bolumlere gidebilicek..
            Soruyorum bu nasıl eşitlik ki Biz gece gunduz calısıp Anadolu Lisesine gidiyoruz,zorluklar içinde sınıf geciyoruz Meslek Lisesine gidipte Okuma yazmayı bilmeyenler bile varken nasıl bi eşitlik oluyor bu??
            O zaman bize de Mesleki egitim verilseydi ya da imamhatip egitimi verilseydi hiç yoktan kazanamazsak da işimiz garanti olurdu..
            Adalet buysa diyecek laf yok...
            Merak ediyodum bu sistem daha beter batabilir mi diye,gercekten daha beter de batabiliyomuş...

Yorum

• Ayrıca imam-hatiplerin önü kapanalı 10 sene oldu ondan önce yoktu böyle birşey.
              Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak trabzonlucocuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Meslek Lisesine gidenlerin cogu ise hayatlarında ders calısmamıs insanlar,hatta aralarında okuma yazma bilmeyenler bile var..
                Madem öyleler,sorun ne ozaman?Rahat rahat git üniversiteye sende.

Yorum

• İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  D15 yaşında küçücük çocuğu büyük ihtimalle de babasının yaptığı bir tercih yüzünden cezalandırmak, önünü kapatmak ne kadar adil sence?

Yahu adam İmam-Hatip okuyup sonradan ateist olmaya karar verse yok sen illa imam olacaksın mı diyeceğiz? Öyle saçma iş olur mu? İmam olmak isteyene fazla puanı verirsin, başka birşey olmak isteyen de diğer rakipleri kadar çok şey biliyorsa istediği mesleği okur.
                  Peki neden digerleri İmam olmak isteyince,ek puan alamıyor,neden digerleri İmamhatip egitimi görmüyor..
                  Şayet ben Böyle bişi olcagını bilseydim boşuna Anadolu Lisesine falan gitmezdim en yakındaki İmamhatip ya da Meslek Lisesine giderdim,nasıl olsa işim garanti olucaktı...

Yorum

O cocuk zaten o derslere çalışmasa Öss'yi kazanamaz diye bir mantık olamaz.Adam son sene paşalar gibi kasar kazanır. Okulda da 3 sene kebap yapar nasıl olsa puanın önemi yok. Okulda düzen mi kalır. Kaç kişi gerçekten dersi dinler. Şu okullarda not tehditi olmasa düzenler %100 aşşağı iner.

Bir iş yerinde çalışıyorsan disiplinsizlikte maaşını keserler, okulda isen disiplinsizliğinde notunu keserler. Maaşının kesilmeyeceğini bilen işçi de notunun kırılmayacağını da bilen öğrencide kendini salar.
                    Lise notları Öss'yi etkilemezse dediğim gibi Eğitim 0 'a iner Milli Eğitim Sona erer Özel Eğitim başlar.
                    Tam tersi bunun etkisinin artması gerekiyor. Okullarda disiplin ve eğitim çok daha sağlamlaşmalı.

Sen Fen lisesi öğrencisi isen SBS ve benzeri sınavlarda Türkiye'de ilk 1000 lere girmiş bir kardeşimizsin.
                    Bir düz lise öğrencisi seni geçiyors sorunu sistemde değil kendinde aramalısın renktaş?
                    Beni geçemiyor zaten geçmesinden değil ama bu sadece düz liseyle bizim okul arasındaki dengesizlikte değil. Mesela İzmir Fen Lisesi ile Ankara Fen Lisesi 1. sinin bilgisinin aynı olduğunu kim söyleyebilir. Ki bu arasında en az fark olan iki lisedir. Burada bile bir adaletsizlik varsa diğer liselerle aramızda ne kadar fark vardır kim bilir?

Mesele adaletsizlik yine.

Yorum

Herkese eşit hak geldi diyenlere gercekten gülüyorum...
                      Ben 4 sene Anadolu Lisesi okudum,kendim kazanmak için fazla gayret gostermesemde Anadolu Lisesine girmek için gece gunduz calısanları biliyorum...
                      Meslek Lisesine gidenlerin universitede iyi bi bolum okuma gibi bi amacları yok iken şimdi 3 4 ay calısıp universite sınavında şans eseri bildigi sorular gelir ise en iyi bolumlere gidebilicek..
                      Soruyorum bu nasıl eşitlik ki Biz gece gunduz calısıp Anadolu Lisesine gidiyoruz,zorluklar içinde sınıf geciyoruz Meslek Lisesine gidipte Okuma yazmayı bilmeyenler bile varken nasıl bi eşitlik oluyor bu??
                      O zaman bize de Mesleki egitim verilseydi ya da imamhatip egitimi verilseydi hiç yoktan kazanamazsak da işimiz garanti olurdu..
                      Adalet buysa diyecek laf yok...
                      Merak ediyodum bu sistem daha beter batabilir mi diye,gercekten daha beter de batabiliyomuş...
                      Arkadaş aynı okuma yazma bilmeyen arkadaş düz lisede 3-4 ay çalışıp, sallayıp senden üste geçerse sıkıntı olmuyor da meslek lisedeki geçince niye sıkıntı oluyor?

Meslek lisesine gidenlerin neden iyi bir bölüme gitme amaçları yokmuş onu da anlamış değilim. Meslek liselerine gidenlerin genel ortalaması oldukça düşük evet ama bunun nedeni bu saçma katsayı zaten. Üniversiteye gidemeyeceğini bile bile derslerinde başarılı olan kim gider meslek lisesine? Ama artık gidecek..
                      - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Madem öyleler,sorun ne ozaman?Rahat rahat git üniversiteye sende.
                        O kadar yazıdan 1 cumle mi okudun??
                        Diyorum ki adam ömrü boyu yatmış bi bilgisi yok 1 yıl calısıcak benden daha avantajlı şartlar ile girecek sınava...

Yorum

Peki neden digerleri İmam olmak isteyince,ek puan alamıyor,neden digerleri İmamhatip egitimi görmüyor..
                          Şayet ben Böyle bişi olcagını bilseydim boşuna Anadolu Lisesine falan gitmezdim en yakındaki İmamhatip ya da Meslek Lisesine giderdim,nasıl olsa işim garanti olucaktı...
                          Sen öğretmen olmak isterken ek puan alamayınca ağlıyor muydun Anadolu Öğretmen Liselerine?
                          - Eomer -

Yorum

O kadar yazıdan 1 cumle mi okudun??
                            Diyorum ki adam ömrü boyu yatmış bi bilgisi yok 1 yıl calısıcak benden daha avantajlı şartlar ile girecek sınava...
                            Sadece 1 yıl çalışan adam seni geçiyorsa hiç girme üniversiteye daha iyi.

Hem senden avantajlı şartları neymiş?

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bi insanın 14-15 yaşında yaptığı bir tercih var bir de 18 yaşında yaptığı tercih var.
                              Adam pişman olmuş,oturmuş deli gibi çalışmış seni geçmiş ve istediği okula gitmiş.Pişmanlığının bedelini senden daha çok çalışarak ödemiş.

Ne olacak peki,senden daha çok çalışmasını mı engelleyeceksin bu seferde??
                              Dediğimi cevaplamıyorsun kaçamak cevaplar veriyorsun Soruya soruyla cevap veriyorsun. Bana 1 sene geç doğmak mı suç yoksa 14-15 yaşındada olsa hata yapmak mı. Bir tarafta hata var diğer tarafta Allah vergisi.

Hata yapmışsa bunu dediğim gibi çok ağır ödüyordu bu kadar ağır ödememli, Cuzi bir ceza ile telafi edilmeli. II. bir sans daha verilmeli. Burda II.şans değil ödül veriyorsun bir anda hatanı affettik.
                              Nasıl bir sene geç doğanın suçu yoksa, önceki senelerde bu katsayı sistemi yüzünden istediği yere girememiş puanı yetsede 0.3 istediği yere sokamamış insanların da tek sucu erken doğmak mış?

Sistemleri değiştirmek birirlerini elbet ki mağdur ediyor.
                              Ey Türk Gençliği!
                              Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

İşin garanti olmayacaktı herşey için sınav var imam olmak için kpssye giriyorsun, meslek lisesinden mezun olan adamın iş garantisi de yok.
                                Özkan SÜMER

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X