Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Biraz Gerilelim dedim
    Örnek olacak yerde gerilmiş insanları dahada germenin-milyardada bir olsa kafalarını bulandırmanın alemi yok,silermisin bu fotoyu.
    Son ağaç kesildiğinde,
    Son nehir kirlendiğinde,
    Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ÖSS sonuçlarını açıklıyor..

874 bin aday 165'in üzerinde puan aldı. 3 puan türünde 165'i geçen aday sayısı 223 bin oldu. 1 milyon 642 bin aday başvurdu.Sınava 504 bin kişi girdi.423 adayın sınavı geçersiz sayıldı.25 bin kişinin puanı hesaplanmadı. 1 milyon 478 bin adaydan 199 kişi kopya çekti.
      Sınava giren 1 milyon 524'ün adaydan 25 adayın puanı hesaplanamadı.
      YDS sınavına 43 bin aday başvurdu.36 bin adaydan 1 inin sınavı geçersiz sayıldı.2 bin 800 adayın puanı hesaplanamadı.34 bin kişinin puanı hesaplandı.- Bu yıl son sınıf öğrencilerin ortalama ve sapmaları daha fazla.Testler bazında Türkçe diğer bölümlere göre daha kolay bölüm oldu.En zor Sosyal Bilimler testi oldu.ÖSYM Başkanı Yarımağan, yaklaşık 1.5 milyon aday sınava katıldığını söyleyerek, "423 adayın sınavı geçersiz sayıldı. 25 bin adayın puanı hesap edilemedi" diye konuştu
      165 üzerinde puan alan aday sayısı 874 bin.
      Kontenjanların 455 bini devlet üniversitelerinde.
      Son sınıfta okuyan öğrencilerin başarısı yüksek. Beklemede olanların başarısı daha düşük.En başarılı grup öğretmen liseleri. İkşnci grup genel liseler üçüncü olarak meslek liseleri.
      En başarılı okul türleri geçen yıldaki verilere yakın ;
      Fen Lisesi
      Anadolu Lisesi
      Özel Fen Lisesi
      Yabancı dilde eğitim veren liseler şeklinde gidiyor. bu puanlama 165 puanın üzerinde puan alan kişilere göre yapılmıştır.
      En az başarılı Lise türleri
      Akşam Liseleri
      Endüstri Meslek Liseleri
      En başarılı 13 adaydan 3'ü tanıdık
      İŞTE EN BAŞARILI ÖĞRENCİLER
      Sayısal Birincisi İzmir Özel Fatih Fen Lisesi'nden Orkun Bildir
      Eşit Ağırlıklı ve Sözel de birinci Çağrı Berk Onuk.
      Eşit Ağırlıklı birincisi Fırat Cem Yücel
      Oğuzhan Atay İngilizce bölüm birincisi.
      Almanca'dan Melis Gülboy Laebes.
      Bilgisayarda deneyimli olmayanlar tercihlerini kendileri yapmasınlar. Eksik bilgiler olduğu zaman tercih bilgileri tarafımıza ulaşmıyor. Doğru yapanlar ekranda"Tercihleriniz sistem tarafından başarı ile kabul edilmiştir."ibaresi görecekler. Tercihler 23 Temmuz'da alınmaya başlanacak- 4 Ağustos pazar günü bitecek bu süre uzatılmayacak.
      Adaylar sonuç belgesinin gelmesini beklemeden tercihlerini yapmaya başlamaları gerekiyor.

HaberTurk
      Büyük Takım Büyük Futbolcularla Olur !..
      Real Madrid
      Manchester United
      twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• Her yıL Öss den doLayı çok oLay oLuyor.. Yazık çok yazık...
        ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• sonuçlar açıklandı, istediğim yere gidebileceğim gibi görünüyor, hayırlısı...

Yorum

• Başarı sırasına göre KTÜ Makine'yi rahatlıkla alıyorum ancak Gazi olmuyor gibi,hayırlısı Ktü'lü oldum gibi =)

Diğer adaylarda umarım istediklerini alır =)

Yorum

• İlk olarak Huseyin İlkin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Başarı sırasına göre KTÜ Makine'yi rahatlıkla alıyorum ancak Gazi olmuyor gibi,hayırlısı Ktü'lü oldum gibi =)

tebrikler
              "Meteorolojiden Uyarı : KARADENİZ FIRTINASI geliyor tedbirinizi alın..!
              VİRA VİRA KOYDUK YOLA..."

Yorum

• nasıl girdiniz ya, bi saattir giremedim gitti..
                Més que un club!
                Nil Satis Nisi Optimum..
                Gustavo Alejandro Colman !

Oyna, dik oyna!

Yorum

• Vayy KTÜ süper.. TebrikLer arkadaşLar...
                  ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Arkadaşlar milliyetin sitesinden öğrenmek istedim ama işlem kodu diye birşey istiyor nereden öğrenebilirim?

Yorum

• İşte ÖSS'nin şampiyonu
                      12 Temmuz 2008 / 10:46
                      Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçlarını ÖSYM Başkanı Yarımağan açıklıyor.

Sınavların sonuçlarına ilişkin bilgiler, YÖK'te düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanıyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan sonuçlarla ilgili bilgeler veriyor.
                      ÖSS'nin şampiyonu Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Fırat Cem Yücel oldu. Her üç puan türünden birinci oldu.

-Yaklaşık 1.5 milyon aday katıldı

-190 kopya tespit edildi

-25 bin adayın puanı hesaplanamadı.

-Fen bilimlerinde 116 aday tüm sorulara doğru cevap verdi.

-Fen bilimleri testini cevaplama oranı yüzde 44.9

-165 puan barajını geçen aday sayısı 874 bin

-Açıköğretim hariç 552 bin öğrenci yerleşecek

-165 puanı geçen kız öğrencilerin başarı oranı yüzde 89 iken erkeklerde bu oran yüzde 82

-En başarılı okul türlerinde ilk sırada Fen, ikinci Anadolu, üçüncü sırada özel fen liseleri geldi

-En başarısız okullar ise Akşam liseleri ve endüstri meslek liseleri

-Sayısal 1'de başarılı iller Denizli, Karabük, Burdur

- Eşit ağırlıkta başarılı iller Denizli, Kırşehir Burdur

-Sözel 1'de başarılı iller Kırşehir, Denizli, Nevşehir

-En başarılı il Denizli

-En başarısız il Ardahan, Hakkari

-Sayısal-1, Eşit Ağırlık-1 ve Sözel-1 puan türünden birinci olan aday Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nden Fırat Cem Yücel
                      -Sayısal-2'de birinci İzmir'den Orkun Bildir

-Sonuçlar 20 Ağustos'a doğru açıklanacak.

-Tercih kılavuzları 23 Temmuz'a kadar dağıtılacak

-Kontenjanlar 70-80 bin arttı

Adaylar sonuçları aynı gün saat 10.30'dan itibaren http://oss.osym.gov.tr ve http://oss2008.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilecek..
                      Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• http://www.osym.gov.tr

bence buradan girin

Yorum

• Sacit sen ne yaptın
                          "-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!

Yorum

• İlk olarak Egemen Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            sonuçlar açıklandı, istediğim yere gidebileceğim gibi görünüyor, hayırlısı...
                            İlk olarak Huseyin İlkin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Başarı sırasına göre KTÜ Makine'yi rahatlıkla alıyorum ancak Gazi olmuyor gibi,hayırlısı Ktü'lü oldum gibi =)

hadi hayırlısı bakalım. tebrikler bizi bilgilendirin haaa... ALLAH tan biz o dönemi geçtik .
                            Unut gitsin Hayat şimdi bi başka güzel

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• 2006da 278 puanla 62 bin şimdi 297 puanla 75 bin...elveda hayaller..yıldız fiziğe geri dönüş

Yorum

• Sizce puanlar düşer mi?şöyle 4-5 puan?
                                Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X