Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İki tane boş su bidonunuz var.
    Biri 5 Lt. biri 4 Lt.
    Dere kenarındasınız ve size tam 3 Lt. su lazım. Bu bidonları kullnarak tam 3 lt. su nasıl elde edersiniz.
    kitap oku ve yorumla! ve unutma;
    evladına bırakacağın en değerli miras,
    ona kazandıracağın okuma alışkanlığıdır.

Yorum

• İlk olarak hermann hesse tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      İki tane boş su bidonunuz var.
      Biri 5 Lt. biri 4 Lt.
      Dere kenarındasınız ve size tam 3 Lt. su lazım. Bu bidonları kullnarak tam 3 lt. su nasıl elde edersiniz.
      Önce 4 lt'lik bidonu doldururuz ve sonra içindeki 4 lt suyu 5 lt'lik bidona boşaltırız. Daha sonra 4 lt'lik bidonu tekrar doldururz. 4 lt'lik bidondaki suyun bir kısmını (1 lt) 5 lt'lik bidonu dolduracak şekilde boşaltırsak 4 lt'lik bidonda 3 lt su kalır
      En son Mayls tarafından düzenlendi; 21.05.2009, 11:55.
      Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
      Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• ilk önce 5 litreliği 4litreliğe koyulur
        daha sonra 4 l lik bidon boşaltılır ve 5l lik bideonda kalan 1 l su buraya koyulur
        Daha sonra yeniden doldurduğumuz 5l bidonu 4 l bidona boşaltırız ve 5 l lik te 2 litre kalır
        Daha sonra gene 4 l boşaltılınır ve 5 litrelik bidonda olan 2 litre 4 l lik bidona boşaltır
        5 li gene doldurulur ve içinde 2 l bulunan 4 l lik bidona koyulur
        al sana 3 l
        Elektrikte Edison,futbolda Trabzon,Araplarda petrol ,Trabzon'da Futbol...

Yorum

• Bu sorulan soru yanilmiyorsam Die Hard 3´dede soruluyor.

Yorum

• karşı kıyıya geçme oyunu
            I am titanium

Yorum

• İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bu sorulan soru yanilmiyorsam Die Hard 3´dede soruluyor.
              O biraz daha karışıktı yanlış hatırlamıyorsam.
              Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                O biraz daha karışıktı yanlış hatırlamıyorsam.
                yok yok aynısı idi. onda galon du. bidonların lt leri değiştirilerek değişik kombinasyonlar oluşturulabilir..
                kitap oku ve yorumla! ve unutma;
                evladına bırakacağın en değerli miras,
                ona kazandıracağın okuma alışkanlığıdır.

Yorum

• BİR KOLA FABRİKASI HER 4 KAPAĞA 1 KOLA VERMEKTE BU KOLA FABRİKASI 40 KAPAĞA KAÇ KOLA VERİR
                  sorulup sorulmadığı hakkında bir bilgim yok önceden verildiyse şimdiden özür dilerim
                  Trabzonsporlu olmak 4 büyük din içerisinden Müslümanlığın hikmetini anlamak gibidir.

Trabzonsporlu olmanın ilk şartı da "Bize Heryer Trabzon" sloganını benliğinde kabul etmektir.

Yorum

• İlk olarak dido6185 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    BİR KOLA FABRİKASI HER 4 KAPAĞA 1 KOLA VERMEKTE BU KOLA FABRİKASI 40 KAPAĞA KAÇ KOLA VERİR
                    sorulup sorulmadığı hakkında bir bilgim yok önceden verildiyse şimdiden özür dilerim
                    40/4 = 10 tane kola alınır.

10 kolanın 8 tanesinin kapakları ile 2 tane daha alınır. Kalan 2 tanesi ve yeni 2 taneyle de 1 tane daha.

10+2+1 = 13
                    Bir lokma ekmeğe,Bir yudum su içmeye,
                    Yine de şükretmeye, Razıysan gel benimle..

Yorum

• Doğru cevap maxim. Teşekkürler.
                      Trabzonsporlu olmak 4 büyük din içerisinden Müslümanlığın hikmetini anlamak gibidir.

Trabzonsporlu olmanın ilk şartı da "Bize Heryer Trabzon" sloganını benliğinde kabul etmektir.

Yorum

• İlk olarak mummy jan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Herkes karşıda....

Yorum

• bu soru soruldumu bilemiyorum. soruldu ise ozur dilerim..

12 top var ve esit kollu teraziniz var. toplardan biri hafif yada agir bilemiyoruz. Bu hafif veya agir topu 3 kez tartarak bulmaya calisagiz. (cevapta hic olasilik birakilmayacak)

cok kolay bir soru degil, cevabi cabuk cozen arkadaslar bana msj atabilir, diger arkadaslara zaman vermek icin.. kolay gelsin..
                          Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.
                          Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
                          Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Yorum

• sorulmus soru simdi inceledim, pardon

Yorum

• bunu internetten buldum ilginc bir soru..
                              Padisahin biri dunyadaki en kuvvetli bir zehir bulunmasini istiyor. Bu zehirden kurtulmanin tek yolununda daha kuvvvetli bir zehirle tedavi olmasini istiyor. yani zehir icildiginde daha da kuvvetli bir zehirin panzehir olmasi gerektigini soyluyor ve bu is icin hem ilim adamini hemde vezirini gorevlendiriyor. onlara biraz sure veriyor ve bu yaptiklari zehiri getirmelerini istiyor.
                              Zehirler yapildiktan sonra ilk once birbirlerinin yaptiklari zehirleri icecekler ve daha sonra da kendi zehirlerini icmeleri isteniyor. Boylece kimin zehiri daha kuvvetli ise hayatta kalmis olacaklar.
                              Vezir bir an dusunuyor ve ilim adami karsisinda sansi olamayacagini dusunuyor ve bunun icin cok hafif bir zehir hazirliyor boylece kurtulma sansi olacagini dusunuyor. Fakat ilim adami da vezirin boyle dusunecegini dusunerek bir baska plan yapiyor.
                              Gun geliyor catiyor ve vezir ilim adaminin yaptigi zehiri iciyor, ilim adami da vezirin, sonra da kendi zehirlerini iciyorlar. Vezir oluyor, ilim adami hayatta kaliyor, Fakat padisah da istedigi seyi elde edemiyor. Bu nasil olabilir?

Yorum

• İlk olarak macuka tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                bu soru soruldumu bilemiyorum. soruldu ise ozur dilerim..

12 top var ve esit kollu teraziniz var. toplardan biri hafif yada agir bilemiyoruz. Bu hafif veya agir topu 3 kez tartarak bulmaya calisagiz. (cevapta hic olasilik birakilmayacak)

cok kolay bir soru degil, cevabi cabuk cozen arkadaslar bana msj atabilir, diger arkadaslara zaman vermek icin.. kolay gelsin..
                                Evet,iki kere sordum hem de

Terazi sorularının zirve noktasıdır bu soru.Çözümü var ilk sayfalarda,tam bir A4 sayfası kadar.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X