Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    sen de ona gitr hızını hesapla da gel mi dedin

Eh oyle bisey oldu

_-------
    Aynaya bakarak , kulahi kafasindan alarak
    Saldırın Seferoğulları
    Bordo Mavi . Net

Yorum

• İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      3 kişi yuvarlak bir masa etrafında birbirleri görecek şekilde oturuyorlar. 3 kırmızı 2 de yeşil külah var. bunlar görmeden kafalarına bu külahlarda 2 kırmızı bir yeşil konuyor. fakat bu adamlar sadece ve sadece 3 kırmız 2 yeşil külah olduğunu biliyor kendilerine konan külahların kaçının kırmızı kaçının yeşil olduğunu bilmiyorlar. kafasındaki külahın rengini hangisi bulabilir?
      bir kırmızının bilemediğini gören diğer kırmızı birinde yeşil olduğunu gördüğünden kendisinde de yeşil olsaydı diğer kırmızı bilirdi diyerekten kendi kafasında kırmızı olduğunu anlar anlatabildim mi??

Yorum

• İlk olarak karakuzu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Aynaya bakarak , kulahi kafasindan alarak
        kafasından almak yok ve aynada yok. kesinlikle kendilerini göremiyorlar sadece karşısındaki iki kişiyi görebiliyor herkes ve toplam kaç kırmızı kaç yeşil olduğunu
        Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          bir kırmızının bilemediğini gören diğer kırmızı birinde yeşil olduğunu gördüğünden kendisinde de yeşil olsaydı diğer kırmızı bilirdi diyerekten kendi kafasında kırmızı olduğunu anlar anlatabildim mi??
          ben cevabı bildiğimden anladım tabiki diğerleri için açıklanması gereken bir yer var mı? yoksa diğer soru gelsin
          Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• masada 1 kırmızı bir yesil kaldıgını görüyorlarmı peki eger öyle olursa diger iki kişinin külahına bakıp kendi kafasındakini cok kolay anlamazmı
            Ve birgün getirilir musalla taşına
            ve bir taş dikilir başına
            işte o taştır insanoğlundan baki
            üstünde bir tarih bir fatiha bir de huvelbaki

Yorum

• İlk olarak golasaliyim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              ben cevabı bildiğimden anladım tabiki diğerleri için açıklanması gereken bir yer var mı? yoksa diğer soru gelsin
              Ne yazdigini tam olarak anlamadim, ama mantiigi anladim... Yani next
              Saldırın Seferoğulları
              Bordo Mavi . Net

Yorum

• kafası çalışan kırmızılı kesin bulur da,yeşil olandan emin değilim...

Yorum

• açık anlatalım şimdi 1. kırmızı kişi 2. kırmızı ya bakar ve onun bilemediğini görür diğer bir kişi de de 1. kırmızı yeşil olduğunu biliyor eğer 1. de yeşil olsaydı 2. kendi kafasında kırmızı olduğunu anlayacaktı anlayamadığına göre 1. nin kafasında kırmızı var.

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Padişahın üç veziri vardır. Birini vezir-i âzam (başvezir) olarak atamak ister. Üçünü de huzûra çağırır. Önünde ikisi beyaz, üçü kırmızı beş kavuk vardır.

-"Birazdan gözlerinizi bağlayacağım ve üçünüzün de başına burada gördüğünüz kavuklardan birini koyduktan sonra, geri kalan ikisini saklayacağım. Gözlerinizi açınca, hepiniz diğer iki arkadaşınızın başındaki kavuğu görecek ama kendi başındaki ve sakladığım iki kavuğu göremeyecek. Kendi başındaki kavuğun rengini ilk olarak söyleyen vezir-i âzam olur. Yanlış renk söyleyeni cellâdım bekleyecek."

deyip vezirlerin gözlerini bağlar. Üçünün de başına kırmızı kavuğu koyar. Vezirler birbirlerine bakarlar. Kısa bir süre sonra vezirlerden biri:

-"Padişâhım, başımdaki kırmızıdır."

der. Acaba nasıl bilmiştir?

İpucu: Vezirler yaklaşık aynı zekâ seviyesine sahiptirler ve üçü de bu durumu bilir. İlk söyleyenin farkı, arkadaşlarından daha çabuk düşünmesidir (Fazla mı ipucu verdik, ne?).
                    İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Vezirlere numaralandırma yapalım

1. vezirimiz diğer 2. ve 3. vezirimizin kırmızı kavuklu olduğunu görüyor olsun. Eğer kendi kafasındaki beyaz olsaydı 2. ve 3. vezirlerimiz bir beyaz ve bir de kırmızı kavuk görüyor olacaktı. Yine bu durumda vezirlerin zekalarının aynı olduğundan yola çıkarak bu sefer 2. vezirimizin görüş açısından eğer 2. vezirin de kafasındaki beyaz olsaydı 3. vezirimizin hemen 2 beyazı görüp kendininkinin kırmızı olduğunu söylemesi gerekirdi. Bu nedenle 2. vezirin de kendi kafasındakini hemen bilmesi gerekirdi. Hal böyle olunca 1. vezirimiz kendininkinin kırmızı olduğunu bulmakta zorluk çekmemiştir herhalde

İnşallah doğrudur
                    Yukarıda Cyzio hocamın sorduğu ve Eomer'in yanıtladığı sorunun aynısı

Yorum

• harbiden ha

Yorum

• çok çok özür dilerim baştan beri takip etmediğimden bilmiyordum sorulduğunu

Yorum

• ee başka soru soracak var mı?

Yorum

• sormak isteyen varsa sorabilir yoksa soru hazır

Yorum

• En iyisi ben sormiyim
                              Saldırın Seferoğulları
                              Bordo Mavi . Net

Yorum

• ben sorayım bari

Bir gangster, patronunun 8.kattaki daire kapısına şöyle bir kağıt yazıp, bırakmıştı : "Patron, çok uzaklardan sana geldim, merak etme, seni evde bulamadım ama binaya girip, çıktığımı kimse görmedi."
                                Bu yazıdaki mantıksızlık nedir?

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X