Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Uzunluğu 100 km lik paralel üstünde olabilirmi.

Hatta 2 paralel.Kuzey Y.K. ve güney Y.K.de.
    En son Adem Erdoğan tarafından düzenlendi; 04.03.2009, 11:57.
    Özkan SÜMER

Yorum

• Dünyanın dönüşünü hesaba katmayın,o kadar komplike bir olay değil...
      Adem çok yaklaştın,çözümü söylemeni bekliyorum...
      Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Çok yaklaştın...Önce Güneye gidiyoruz,doğuya değil...

Yorum

• Kuzey Yarımküredeki 100 km lik paralel olması lazım o zaman.Zaten 1 tanedir.Ama derecesi nedir onu bilmiyorum.Sonuçta 100 güney ve 100 kuzey yaptığı için o durum nötrlenecek.

100 km lik çember düşünelim doğuyada gitse batıyada gitse yine aynı noktaya gelir.
          Özkan SÜMER

Yorum

• At şu golü artık...

Yorum

• O zaman güneydeki 100 kmlik paralelin 100 km kuzeyinde herhangi bir nokta.
              Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                O zaman güneydeki 100 kmlik paralelin 100 km kuzeyinde herhangi bir nokta.

Budur...Tebrikler...O çember üzerindeki sayısız nokta.

Peki başka nokta var mıdır?..

Yorum

• Yok abi başka nokta virgül yada herhangi bir noktalama işareti.
                  Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Yok abi başka nokta virgül yada herhangi bir noktalama işareti.
                    Vardır...

50 km çapındaki paralelin 100 km uzağındaki herhangi bir nokta...Böylece 2 tur atarak Kuzey'e aynı noktaya çıkar...

Peki,başka nokta var mıdır?..

Yorum

• 1,2,4,5,10,20,25 km uzunlugundaki tüm paraleller için geçerli bu sanırım
                      Bir lokma ekmeğe,Bir yudum su içmeye,
                      Yine de şükretmeye, Razıysan gel benimle..

Yorum

• Aslında sonsuz sayıda çember çözümü gerçekler.1 km,0.1km,0.25km,......uzunluğundaki tüm çemberler.Tabi ki hepsi de Güney yarım kürede olmalı.

Sonsuz sayıdaki çember üzerindeki sonsuz sayıdaki nokta çözümdür.Ama bu soruyu bilen herkes çözümün tek bir nokta (Kuzey Kutbu) olduğunu zanneder.

Yorum

• İşleri kesat bir arkadaş bir haftalık iş için başka bir şehre gider,ucuz bir otel bulur.Resepsiyon görevlisi ile arasında şu diyalog geçer:

-Hoşgeldiniz efendim,ne kadar kalacaksınız?
                          -7 gece.
                          -Gecelik ücret 20 lira,ve her gün o gecenin ücretini peşin alırız.
                          -O kadar nakitim yok,ama 7 halkadan oluşan altın bir bilekliğim var,her bir halkası da zaten 20 lira eder...
                          -Tamam,o zaman bilekliği verin.
                          -Hayır,her ihtimale karşı hepsini bir defada vermek istemiyorum,kuyumcuda kestirerek tek tek halkalar ile ödeme yapmak istiyorum,bir hafta sonra işverenden paramı alınca da parasını ödeyip bilekliğimi geri alırım.
                          -Benim için farketmez,her bir haklayı 20 lira olarak kabul ederim,nasıl isterseniz öyle ödeyin.

Bu konuşmadan sonra adamın aklına birden halkaları kestirmek için kuyumcuya da para vermesi gerektiği gelir.Kuyumcuya giderek işlemin fiyatını sorar.Kuyumcu , "her bir halka kesme işlemi için 1 liranızı alırım" der...

Sizce bu arkadaş kuyumcuda en az kaç lira harcayarak 1 hafta boyunca otel ödemesini yapabilir?..Her gün sadece o günün ücretini ödemek istediğini unutmayın.

Yorum

• 7 halkadan oluşuyorsa 6 kere kesmek zorunda kalacağı için 6 lira kuyumcuda harcayacaktır..
                            Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Gökhan,cevap doğru değil maalesef...

Yorum

• Her gün tek bir halkasını kestirir...Son halkasını ona versin bi az kalsın...
                                #15 Ferhat ÖZTORUN

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X