Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Çağatay Bahadır tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    http://www.albinoblacksheep.com/games/bloxorz

Şu oyun ile biraz ilgilenin çok zor değil ama keyifli bişey.

Yarıda bırakıp sonra devam etmek isterseniz her bölümü şifresi var onu kaydedin girerken yazdığınızda kaldığınız yerden devam edersiniz Kolay gelsin..
    Bu oyunla ilgli daha önceden bir konuda açılmıştı.
    Forum üyelerinin kültür, sanat ve eğlence dünyasına ilişkin paylaşımlarda bulunduğu ve keyifli sohbetler gerçekleştirdiği forum bölümüdür...
    ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
    Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak mert67 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Bu oyunla ilgli daha önceden bir konuda açılmıştı.
      http://forum.bordomavi.net/showthrea...ld%FDrtan+oyun
      bu oyunu ben bitrdim..
      İmzam yok parmak bassam olurmu ?

Yorum

• BU SORUDA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞAŞIRTMACA YOKTUR, TAMAMEN MANTIĞA DAYALIDIR.MANTIKLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME ULAŞILABİLİR.

1.) 5 TANE EV VAR VE HEPSİ AYRI RENK.
        2.) HER EVDE OTURANIN AYRI BİR UYRUĞU VAR.
        3.) HEPSİDE AYRI BİR İÇECEK İÇİYOR, AYRI BİR HAYVAN BESLİYOR VE AYRI BİR MARKA SİGARA İÇİYOR.
        4.) BU BEŞ İNSANIN HİÇBİRİ ÖBÜRÜNÜN YAPTIĞINI YAPMIYOR.YANİ SİGARASI AYRI, İÇECEĞİ AYRI BESLEDİĞİ HAYVAN AYRI VE EVİ AYRI...

SORU: BALIK KİME AİT?

1.)İNGİLİZ KIRMIZI EVDE OTURUYOR.
        2.)İSVEÇLİNİN KÖPEĞİ VAR.
        3.)DANİMARKALI ÇAY İÇİYOR.
        4.)YEŞİL EV TAM BEYAZ EVİN SOLUNDA DURUYOR.
        5.)YEŞİL EVİN SAHİBİ KAHVE İÇMEYİ SEVİYOR.
        6.)PALMALL SİGARASI İÇENİN BİR KUŞU VAR.
        7.)ORTADAKİ EVDE OTURAN SÜT İÇMEYİ SEVİYOR.
        8.)SARI EVDE OTURAN DUNHILL SİGARASI İÇİYOR.
        9.)NORVEÇLİ BİRİNCİ EVDE OTURUYOR.
        10.)MARLBORO İÇEN KEDİSİ OLANIN YANINDAKİ EVDE OTURUYOR.
        11.)AT'I OLAN İNSAN, DUNHILL SİGARASI İÇENİN YANINDAKİ EVDE OTURUYOR.
        12.)WINFIELD SİGARASI İÇEN, BİRAYI SEVİYOR.
        13.)MAVİ EVİN YANINDA NORVEÇLİ OTURUYOR.
        14.)ALMAN ROTHMANNS SİGARASI İÇİYOR.
        15.)MARLBORO İÇENİN KOMŞUSU SADECE SU İÇİYOR.

EINSTEIN BUNU SON YÜZYILDA YAZMIŞ VE İDDİA ETMİŞ Kİ; DÜNYA İNSANLARININ %98 İ BUNU ÇÖZEMEZ.

NOT:alıntıdır

NOT2 : cevabı bilmiyorum , özür dilerim
        "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• Cevabı öğrendim arkadaşlar isteyenler çözsün
          "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Anahtar-Kilit olabilir mi?...
            Evet

Sorunun kaynağı:Emrehan Halıcı
            Ünal İhtiyaroğlu

Yorum

• İlk olarak Çağatay Bahadır tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Cevabı öğrendim arkadaşlar isteyenler çözsün
              Yanlış hatırlamıyorsam bu soru bu başlık altında daha önce çözüldü...%98 sizi yanıltmasın çünkü kolay bir soru.
              Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• Beyin kaslarımız pas tuttu arkadaşlar.Transfer başlığını takip etmekten zamanımız kalmıyor tabi.Bir de çok hızlı gittik,bildiğimiz bütün akıl oyunlarını kısa zamanda bitirdik,sonrasında akıl oyunu yerine,matematik ve fizik soruları ile bilmeceler geldi bir süre.Bir canlandırmayı deneyelim bakalım tekrardan...

Geçen hafta oynadığım 8 kolonluk sayısal loto kuponunda toplamda sadece 5 tane sayının tutmuş olması ve zaten 2 tanesinin de aynı sayı olması üzerine,kendi kendime dedim ki,"Her sayıyı bir kere oynasam 8 kolonluk kuponumda 6 doğru sayının olma olasılığı nerdeyse %100 (%97.96) olur,acaba bu şekilde oynasam,kazanma şansım az da olsa artar mı?"

İşlem basitliği sağlaması için 6/49 değil de 6/48 oynadığımız varsayarsak (48 rakamdan 6 tanesi bilinecek) , 8 kolon oynadığımızda,tamamen rastgele sayılar oynamak yerine,1'den 48'e kadar her sayıyı 1'er kez oynayarak kazanma şansımızı artırabilir miyiz?..Neden?..

Yorum

• aslında soru kolay...
                  kolay olmasına kolay da insan bişeyler arıyor altında...
                  kazanma şansın artmaz zaten şans oyunu...
                  ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
                  ~Twitter ~

Yorum

• İlk olarak Ali Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    aslında soru kolay...
                    kolay olmasına kolay da insan bişeyler arıyor altında...
                    kazanma şansın artmaz zaten şans oyunu...

Şans oyunu diye mi kazanma şansın artmaz?..
                    Mesela Milli piyangoda kazanma şansı ile Sayısal Lotoda kazanma şansı aynı değildir.İkisi de şans oyunu.Aslında mantığın doğru ama cevap biraz eksik gibi,ne dersin?..

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      1'den 48'e kadar her sayıyı 1'er kez oynayarak kazanma şansımızı artırabilir miyiz?..Neden?..
                      1'den 49'a kadar her sayıyı 1'er kez oynayarak kazanma şansımızı artırabileceğimizi düşünmüyorum. Önümdeki kağıda biraz bişeyler karaladım. İşlemler ve mantık doğruysa en azından kayda değer bir kazanma şansı olmayacağı konusunda eminim.
                      Bence sayısal loto için kazanma şansımızı arttıracak sistemler yaratabilmek imkansız. O kadar küçük ihtimaller var ki, şansımızı başlangıca göre 100 kat arttırabilmek için çok yüksek meblağlar ödesek bile hala kazanma şansı yüz milyonda bir civarlarında kalıyor.

1/49*1/48*..../1/44=1/10.000.000.000 (yaklaşık)

Sayısalda bir de 2 veya 3 sayıyı sabit tutup diğer sayıları oynamak gibi bir durum yapılabilir. En azından 2 sayı sabit tutsak 1/49*1/48=1/2352 ve bunu her hafta 24 kolon için uygulasak bu 2 sabit sayımızın çekilen 6 sayıdan herhangi 2 si olması 98 hafta sürer. (Bu 2'liyi tutturmada baht ve talih çok önemli, 150 hafta bile beklenilebilir ) Tutturduktan sonra da geri kalan 4 ü tutturmak hiç de kolay değil (1/4,2 milyon)

Galiba bu yukarda yazdıklarımdan dolayı sayısal bana hiç cazip gelmemiştir. Çok nadiren arkadaşlarla gaza gelip oynamışlığım vardır sadece, 3-4 kolon.

Ama piyango bileti çok daha mantıklı bana göre. Özellikle 9/19/29 unda yapılan çekilişler. Bunlar 6 haneli biletlerdir. Çeyrek biletten örnek verirsek 10^6=1/1.000.000 Tek bilette milyonda bir şansımız var büyük ikramiye için. 5 bilet alsak 1/200.000 Bu büyük ikramiye için 375.000 YTL. Bir de şöyle bir avantaj var piyangoda. 25.000 YTL, 100.000 YTL ve 1.500.000 YTL için farklı çekilişler yapılır. 5 tane çeyrek bilet alsak 6.250 YTL ve üzeri kazanma şansımız 1/(200.000/3)= 1/66.666 olur.

Tühh, 9 undaki çekilişi kaçırdık. 19 u için 5 çeyrek alıyım ben

Yorum

• İlk olarak AyKaN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

1/49*1/48*..../1/44=1/10.000.000.000 (yaklaşık)
                        Bu hesap yanlış,daha doğrusu eksik.Sen bütün 6/49 kombinasyonları hesaplamışsın,yani 1-2-3-4-5-6 ile 4-6-2-3-1-5 aslında aynı kolon olduğu halde sen bunları sanki farklı kolonlarmış gibi düşünerek hesap yapmışsın.Kombinasyon değil,permütasyon hesabı yapmalısın,bunun içinde C(49,6) değerini 6! 'e bölmelisin.

Sonuçta sayısal lotoda 6 tutturma olasılığı yaklaşık olarak 14 milyonda 1'dir. Tam olarak 13.983.916'da 1.

Kazanma şansımızı şu şekilde canlandırabiliriz: Yetişkin birinsanın başında ortalama 150.000 tel saç olduğu gerçeğini düşünecek olursak, 93 kişiden doğru kişinin kafasındaki doğru saç telini bulma şansımız kadar...

Zaten o kadar şanşlıysak,oynamadan da çıkması lazım bence
                        En son TheCrow tarafından düzenlendi; 24.07.2008, 18:04.

Yorum

• Bu başlık çok geriledi eskiden 5 dakkada bir yazılırdı

Yorum

• Ee o zaman TheCrow abimize bir soru yazmak yakışır
                            Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                            Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                            - Eomer -

Yorum

• yattara songa sorar;

- "üç kızın olduğunu duydum acaba kaç yaşındalar"

song: "yaşlarının çarpımı 36 eder, bildin mi..?"

yattara: "yok bilemedim"

song: "Üçünün yaşları toplamı senin evin kapı numarasını verir, şimdi bildin mi"

yattara: "yok yine bilemedim"

song: "En büyük kızım piyano çalar"

yattara: "tamam daaa buldum "

soru: kızların yaşları kaç..
                              yok bir sitemim hayatta hersey kısmet...

Yorum

• 1,4,9
                                yada 2,3,6
                                Özkan SÜMER

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X