Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yüzdelik Sisteme Yüzdeyüz Hayır (YSYH)

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Başlıktaki yazın öyle demiyor ama. Neye karşı olduğun biraz değişti sanki ha

1- Aynen katılıyorum. Adam akıllı bir sistem bulup oturtmalı. Ama bu sistemi bulmak için biraz daha kurcalanması gerekiyor. Daha değişiklik olacaktır mutlaka. Dilerim az değişiklikle çok verim alırız.
    2- Zararın neresinden dönülse kardır.
    3- Öğrencilere öğretmenlere sormadıklarını da nereden çıkardın? Sana sormadılar diye kimseye sormadıkları anlamına gelmez ki.

Eşit, parasız eğitim falanı da anlamadım. Son gördüğümde eğitim parasız ve eşitti zaten...

abi sanki ayrı ülkelerde yaşıyoruz yaa. bu ülkede eşit we parasız bir eğitim war ha.. peki ole olsun yaa..
    "Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim." Kazım KOYUNCU

Yorum

bu arada sana sormadlr die başklarna sormdklrını nerden biliosn demssn.. her okul okulnda bir tane öğrnci temslcisi secer. sora ilin temslcisi secilr.. we bu temslcye sorulmdn bu karar alnmştr..
      "Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim." Kazım KOYUNCU

Yorum

İlk olarak omer61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        bu arada sana sormadlr die başklarna sormdklrını nerden biliosn demssn.. her okul okulnda bir tane öğrnci temslcisi secer. sora ilin temslcisi secilr.. we bu temslcye sorulmdn bu karar alnmştr..
        Uff. Artık sıkldım bu tartışmadan.

Sonra il temsilcilerinden de bir ülke temsilcisi var. Tekrarlayayım. Sorulmadığını nereden biliyorsun? Ülke öğrenci temsilcisi sana rapor mu veriyor?
        Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
        Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
        - Eomer -

Yorum

ii olmuş yaa hep 0 vardı.şimdi hiç olmazsa 10-15 yazar

Yorum

bizm okulun temsilcisi ankaraya gitti çünkü.. biliorm neler olduunu orda.. üniversitelerde olduğu gibi liselerdede öğrenci temslcilklene sorulamdn iş yapılıyor.. ben de sıkıldım hep aynı şeyleri tartışamktan.. ii akşmlr..

Yorum

bu ülkede ne zmanadan beri seçilen ve ne işe yaradığını kendileride bilmeyen temsilci adı altında öğrencilere birşey soruldu ki sen şimdi sorulmasını bekliyorsun? bundan önce alınan kararlarada protestolarda bulunmuşmuydun? yoksa eskiden soruluyor muydu bu temsilcilere?
              Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

walla ortaokuldayken tutup liseliler için protesto yapamzdm heralde dimi.. hı liselere girş sınawlrnda bi deişklk yapsalrdı ben girerkn tepkimi koyardm yine..

öğrenci temslcilerne nası olsa sorulmuo die protesto etmicekmyz bu durumu pesmi etcez..

Yorum

şimdi alacağımız karnelerde de puan mı yazacak? bize en azından bu dönem için not yazacağını söylediler. bu arada ben eski lise 2yim hz/ls1/ls2

Yorum

İlk olarak sharveladze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    şimdi alacağımız karnelerde de puan mı yazacak? bize en azından bu dönem için not yazacağını söylediler. bu arada ben eski lise 2yim hz/ls1/ls2

ben de eski lise2 yim yaa.. bize rehberlikçi hoca açıklama yaptı puan yazacak dedi bu dönemden gecerli olarak..

Yorum

tamamda güzel kardeşim 3 sayfa yazı oldu ben hala bunda protesto edecek ne var anlamadım? ne güzel işte her 4-5 alan eşit olmayacak... nesini eleştiriyorsunuz? döenm içinde yapıldı diye nolmuş yani?
                      Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

bu ne biçim iş ya... yeni gelenlere yapsalardı ya.. şimdi bizim eski karneleri de mi puana göre düzenleyecekler? o zaman iş çok karışır mesela matematik ortalamam 2 olmasına rağmen bu sefer 40 da kalabilir... türümüzün son örneğiyiz ya, onun çilesini çekiyoruz

Yorum

1) BİZ HA BİRE SİSTEMİ DEĞİŞTİRENLERİ
                          2) SENENİN BAŞINDA ESKİ SİSTEME GÖRE SINAWLARA GİRİP SENENİN ORTASINDA SİSTEMİ DEĞİŞTİRENLERİ
                          3) ÖĞRENCİLERE ÖĞRETEMENLERE SORMADAN, KAFALARINA GÖRE SİSTEMİ DEĞİŞTİRENLERE
                          KARŞIYIZ KARŞI OLACAĞIZ !!!

demn yazdıım yazıyı yapıltırıorm buraya tekrar..

Yorum

bu da konuyla ilgili bi karikatür

Yorum

İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              1- Hafta sonu tatili insanın kendi biyolojik bünyesi için gereklidir. Bu tatlile koyulacak herhangi bir şey insanı biyolojik olarak olumsuz etkiler ve bu zamanlarda verimli bir çalışma yapılaması düşünülemez.
                              2-Okulda anlatılan türevle dersanede anlatılan türev farklı konular mı? Okuldakine çalışınca başka türev mi öğreniyorsun? Türev gibi matematiğin temeli olan (bknz. mühendislikler) bir konuda 1 ayda yapılan üstünkörü eğitim mi daha faydalı olur yoksa 1 dönemdeki okul eğitimi mi?
                              3-Öğrenciyi sınava hazırlama yönünden daha iyi demişsin dersaneler. Kısa zamanda iyi sonuç alınabiliyormuş. 1 sene kısa bir zaman mıdır? Ayrıca öğrencilerin amacının sınavı kazanmak olması da tamamen yanlış. Bu yöne giden tüm yollar da yanlıştır. Hayat 3 saat değildir. Bu konuları ileride işine yarayacağı için öğreniyorsun sınav için değil.
                              4-Dersaneye gitmediği halde sınavı kazanamayan insanlar yeterince ders çalışmadığı için mi sınavı kazanamamıştır yoksa dersaneye gitmediği için mi? Yeterince ders çalışsalardı dersaneye gitmedikleri için sınavı kazanamazlar mıydı?
                              5-Ben şimdiye kadat 90'a gerek yok 85 bana yeter diyen bir öğrenci görmedim.
                              6-Çifte standart olması için birilerine haksızlık diğerlerine kolaylık yapılması gerekir. Kime haksızlık kime kolaylık yapıldığını yazarsan sevinirim. Eğer böyle bir kasmama durumu mevcutsa bile herkes için geçerli olduğundan çifte standart oluşturmaz.
                              7-Senin mantığının nasıl olduğunu söylersen de mutlu olurum. Benimki düz mantıkmış ya hani...

1.yaptığın acıklama bilimselliğe mi dayanıyor bilmiyorum ama hafta sonunu ders calışabilmek için fırsat gibi bekleyen cok öss adayı gördüm buna kendimde dahilim

2.tabi ki aynı konular böyle bir soruyu sadece acıklamamı alya almak için sordun heralde...ben okulda öğrendiğim türev i hiçbir zaman kullanmadım ama dersanede öğrendiğim 4aylık bilgiyle hem öss de hemde mat vizesi sinde puan aldım

3.dersaneler öğrencinin lise1lise2lise3de öğrendiği her seyi 1sene ye sığdırıyorlar 3senenin yanında 1sene tabi ki kısa süredir.ayrıca öğrenilen coğu konu gercek hayatta hiç bir zaman kullanılmayacak ama öss de bilmek zorunda olduğumuz bilgilerdir.yani yüksek öğrenim hayatındaki ilkengeli 3saatte aşmalısın buna mecbursun çünkü.hayat tabi ki 3saat değil ama bu sistem 3saatte senin tüm bilgilerini sınıyor(sistemi savunmuyorum tab ki)

4.güzel kardeşim tabi ki hersey tamamen dersaneye bağlanamaz ama ben sana bir örnek vereyim.benim okul ortalamam 2küsürlerdeydi hersene zayıfları kurtarma derdine düşerdim lise3te kafa bi dank etti 2lik adam üni yi kazandı marmarayı kazandı.sınıfımızın ve okulun en yüksek ortalamaya sahip olan öğrencisi ise bilecik te ikinci öğretime gitti ben eminim ki o arkadaş dersaneye gidebilseydi(durum ekonomikti)türkiyenin en iyi ünilerinden birindeydi su an ...bu konunun dibi yok tartışmak için somut veriler olması lazım biraz da.ama dersade herşey olmasada cok sey bu bi gercek

5.ben bugüne kadar 90a gerek yok 85yeter bana dien bi öğrenci görmedim demişin ama k.bakmadan sen nerde okudun yada sen Türkiye2de okuduğuna eminmisin her zaman son sınavlarda 1 leri 2,2leri3,3leri4 yapmak için kaç almak gerekiyor bunun hesabı yapılır.okul hayatım boyunca ben böyle öğrenciler arasındaydım istisnasız tüm öğrenciler bu hesapları yapıyordu okulda

6.şimdi güzel kardeşim bu sistem gelmeden önce liseye başlayan bir öğrenci puan deil not peşindedir 85almakla 90almak arasında karneye gelecek not acısındna bir fark yoktur.ama bu sistem geldikten sonra öğrenciler not değil puan larını düşünecekler ve ne kadar yüksek alırsak o kadar ii dir düşüncesiyle hareket edecekler ama not sistemiyle calışan bir öğrenci için budurumm böyle değil ve bu sistemle ortaöğretim puanı verilen ve ilk senesinde sınavı kazanamayın kişi puan sistemiyle orta öğretim başarı puanı verilecek kişi ile aynı kefeye konacak.yani birinin aldığı puan sisteminde karnesine 100 den 5getiren bir lise mezunuyla 85alan kişi aynı orta öğretim puanıyla değerlendirilecek.

6.olarak işte bunu bende bilmiyorum ..
                              ben sana düz mantıkla yaklaşıyorsun derken herkesin söylediği calışan yapar o yapıyorsa sende yaparsın gibi cevremde kafamı yiyen büyüklerim aklıma geldi.bende bunun için dedim.he benim mantığım ne oluyor meselesine gelince,bir öğrencinin tüm hayatı hep ders calışmak hep en başarılı olmayı hedeflemek olamaz,öğrencilik hayatı genclik hayatı boyunca devam ediyor çünkü.okulun yanında biraz başka şeylerede kafa yorabilmeli öğrenci.bak o dersaneye gitmeden kazandı ben dersaneye gidiyorum kesinlikle kazanmalıyım o zaman gibi bir düşünceyi savunamayız.çünkü gercekten bazılarında öle bi kafa oluyor ki adam başka birinin 5.6.defa dinlediği seyi 1.seferde tık diye anlıyabiliyor.sanırım kapasite meselesi yadsınamaz bir gercek tabi birde herkesin yetenkeli olduğu alanların farklı olması durumuda var.bizim eğitim sistemimizde ise yeteneğe göre ayrım söz konusu deil
                              Professional Unemployed

https://twitter.com/KobalasYakup

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                              Yükleniyor...
                              X