Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yaşayan Efsane: Karadeniz

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Emicemi ziyaret edelim dedik. 300 km uzak olan bir sehirde ve tasinmislar üstelik. Oturdugu aprtamanin ( 3.kat ) önünde tramvay, yol boyunca agaclar ve 4 seritli yol var.

-> Trafik yogun. Durmak el verisli degil hatta park yeri de yok.

Neyse arabayla yaklasmisken telefon edelim dedik daha iyi tarif eder diye.

Telefon konusmasinda kavusma sevincinden olacak bi türlü bulamayruk evi , arabayla aramaya devam ediyoruz.

Biz :
    "Emice tramvay yolundan geciyoruz nerde senin ev ? ?"

Emicem söyle der:

" Siz gelun tramvay yolundan, ben sizi pencereden görürüm. El sallarim"
    En son 6Şafak Aydın1 tarafından düzenlendi; 23.03.2007, 18:20.
    burasi türkisch.

Are you not entertained?

Yorum

• anlatacağım olayı bir kaç şekilde dinlediğim için yaşanmış olup olmadığından emin değilim.. ben genede olmuş gibi anlatayım ..
      1980 öncesi trabzon çaykarada . geçer . 80 öncesi malum ortam çok politizedir. hasan amca radyo dinler komünistler şöyle yaptı..... gazete okur komünizm tehlikesi wsws .. sonunda dayanamaz bu komünizm ne olduğunu öğrenmeye çalışır... köyün öğretmeni gelir aklına ..halil .. sonra şu diyalog yaşanır

hasan amca : ola hğelil ( halil in çaykaracası ) komonistluk komonistluk deyule habu komonistluk nasi bişedur
      HAİL ( ki kendisi iyi bir anti komünist dir ) şöyle bir düşünür en kısa yoldan bunun kötü bişey olduğunu nasıl anlatabilirim diye derki: şimdi hasan emice bu komonistluk ole bişedurki ;senun kari benum kari benum kari senun kari ....
      HASAN amca düşünür düşünür gözleri parlar ve derki : ola aferum rusyaya ne gada güzel bişey çıkardii.......
      Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• Az önce merdivenlerde Gökhan Bozyiğiti gördüm.Yukarı çıkıyordu.Yattım peşine tabi.Ne işin var buralarda falan.Babamın yaanına çıkıyorum demesin mi? Oldum tabii.Baban kim ki falan derken ikinci şoku yaşadımmm. Hiç aklımın ucundan kenarından geçmezdi.Senelerdir burda çalışıyorum tabiki senelerdirde babasını tanıyorum.Çok sevdiğim hekimlerdendir.Ama kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Soyadımdan çağrışım yapmadı mı diyo bide Nerdeeeeeee hala şaşkınım.

Yorum

• @nebiye,

Ablacım,senin şu "smiley" dedikleri şeylerine bayılıyorum ya

Yorum

• Ne edim kardeşim başka yerlerden çalıntı pardon alıntı yapıp kullanmak zorunda kalıyoss.Eklemiyolar ki buraya burdan kullanalım.

Yorum

• Alıntı-çalıntı farketmez

Hepsi süper

Yorum

• Kücükken yaylada inekleri kira götürmek benim isimdi. Bir günün aksaminda inekler gecikince kira gidip aradim. Alip geldim evin kapisina. Inek gecekten gecip iceri girmez. Bazen ineklerin bu tür inatliklari tuttugu icin gecmesi icin zorluyorum. Neyse ki bizim gürültüye kapiya cikan teyzem o inegin bizim inek olmadigini söyledi de, inegi azat ettim.

Bizim inek daha sonra kendi basina geldiydi...
                Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur!

N. F. Kısakürek

Yorum

• Kıbrıs'ta da Karadeniz Efsanesi yaşıyor. Geçen hafta Cuma günü Lefkoşa'daki akrabamın evindeyiz. Benim yeğen Fifa oynuyor, hem de Trabzonspor - Fenerbahçe maçı. Bir atak geliştiriyor bizimki, top yandan aut. İkimiz bağırıyoruz:

- Ahh ya, nasıl da kaçtı!

Arkamızdan bizi seyreden 6 yaşındaki diğer yeğen sesleniyor:

- Top yamuk olmasun?

Tabii ki tamamen mizah kasıtlı...
                  Çok yaşa Trabzonspor

Yorum

• tc kimlik numarası davasına kimliklerimiz değişilcek.babam annemin ve benim kimliği aldı gitti ve geldiki 60 küsür yaşındaki annecimin kimliğinde benim benimkinde annemin resmi var. oha falan olduk yani

soracıma yine; eniştem kimliğini değiştirmeye verdi aldığında medeni haline "bekar" yazılıydı iyi mi ..ne has çalışıy bizim nüfus müdürlüğü daaa...

Yorum

• İlk olarak Serap tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

soracıma yine; eniştem kimliğini değiştirmeye verdi aldığında medeni haline "bekar" yazılıydı iyi mi ..ne has çalışıy bizim nüfus müdürlüğü daaa...
                      Benim amcamın başına da geldi bu iş ama hiç değişmeye yanaşmadı, yengemin baskılarına karşın yıllardır kullanıyor

Yorum

• İlk olarak saglam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Benim amcamın başına da geldi bu iş ama hiç değişmeye yanaşmadı, yengemin baskılarına karşın yıllardır kullanıyor
                        hımmmm yengenin başına gelseydi o gün düzelttirmişti tabi bizimki naptı bilmiyorum nebiye'ye sormak lazım bahsi geçenin eşi olur kendileri

Yorum

• İlk olarak Serap tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bizde ki kadar has çalışmıyor.
                          Annem mahkeme kararıyla isim değişikliği(bu da ayrı hikaye) yaparak yeni nüfus cüzdanını aldığında artık doğduğu gün 30.02 olmuş oldu.
                          Evet annem 30 şubat doğumlu ilk insan.
                          “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
                          Sizler var ya .....

Yorum

• İlk olarak hayat61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bizde ki kadar has çalışmıyor.
                            Annem mahkeme kararıyla isim değişikliği(bu da ayrı hikaye) yaparak yeni nüfus cüzdanını aldığında artık doğduğu gün 30.02 olmuş oldu.
                            Evet annem 30 şubat doğumlu ilk insan.
                            Sizinkisi gerçekten çok hoş.

Eğer mümkünse, isim soyadı, forotğraf, vb... karalayarak, doğum tarihini gösteren bir kısmını bizimle paylaşır mısınız?
                            -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                            -"Burada klima yok mu?"
                            -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Sizinkisi gerçekten çok hoş.

Eğer mümkünse, isim soyadı, forotğraf, vb... karalayarak, doğum tarihini gösteren bir kısmını bizimle paylaşır mısınız?
                              30.02 gibi bir tarihten gel vazgeçme dedik ama nüfus cüzdanını yaşadığı sorunlar nedeniyle değiştirdi.Eski kimlik fotokopisi ya da vukuatlı nüfus kayıt örneğini bulabilirsem eklerim.
                              “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
                              Sizler var ya .....

Yorum

• 31 aralık doğumlu olan annem ilk kayıt olurken isim farklı ve tarih 03.02 olarak yazılmış.İsim değiştirince doğum tarihi 30.02 oldu.Düzeltme yapılınca 03.02 olan annemde tam bir doğum günü karmaşası mevcut.
                                Bizim nüfus dairesi o kadar dikkatliki yenilediğim nüfus cüzdanıma soğuk damga vurmadılar.Annemin olayından ders aldığım için nüfus cüzdanını dikkatlice incelediğimden fark ettim.Sahte nüfus cüzdanlarında bile soğuk damga var yahu.
                                Sizler var ya .....

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X