Bu fotoğrafın photoshop olduğunu düşünüyorum. Işığın kaynağı nedir ki bu kadar birleşik bütün o kadar uzağa ulaşsın.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar
Daraltma
X
-
İlk olarak Sercan Keleş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu fotoğrafın photoshop olduğunu düşünüyorum. Işığın kaynağı nedir ki bu kadar birleşik bütün o kadar uzağa ulaşsın.
NASA'da her şey mümkün
Şuan Scott uzayda 304. gününü geçiriyor. takip edebilirsin;
En son Tayfun tarafından düzenlendi; 26.01.2016, 14:15..
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Tayfun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülePhotoshop değil Sercan emin olabilirsin.
NASA'da her şey mümkün
Şuan Scott uzayda 304. gününü geçiriyor. takip edebilirsin;
https://twitter.com/StationCDRKelly?lang=tradam uzaydan çakmış görüntüleri.
Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
Dozer Cemil'e sevgilerle.
- Alıntı
Yorum
-
Arkadaslar izafiyet teorisi ile ilgili aklıma bişe takıldı, eğer bu konu hakkında bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi?
Şimdi bildiginiz gibi izafiyet teorisin de Einstein ışık hızının bağıl hızının hiç bir şekilde değişmediğini söylüyor. Yani ışıga doğru saatte 1000 km hız ile de gitseniz 10 km hız ile de gitseniz ışık hızını saniye de 300000 km olarak görürsünüz diyor. Benim merak ettiğim bu konuda herhangi bir veri ya da çalışma var mı acaba? Yoksa sadece Einstein öyle düşünüyor diye inanmamiz mi gerekiyor.-----Everything we've ever done or will do ,we're gonna do over and over and over again.-----
https://twitter.com/serdarstan
- Alıntı
Yorum
-
@PortoDeGalinhas
Öncelikle sorunun açıklamalı cevabı bu adreste: http://www.kuark.org/2014/02/isik-hizi-neden-sabittir/
Ve konuyla alakalı: https://www.youtube.com/watch?v=7i6xPDsp_YA
Dünyanın yuvarlak olduğunu (geoid) iddia eden insanlara da eskiden inanılmadı. Olur mu öyle şey x kişi böyle düşünüyor diye inanmamız mı gerekiyor dendi emin ol.
Geçmişi boşver. Bunca teknik imkan ve olanağın ellerinin altında olmasına rağmen, bugün bile gezegenimizin "en gelişmiş ülkelerinde dahi" yaşamaya devam eden bir çok insan dünyanın düz olduğuna inanmaya devam ediyor!
Ortada çürütülememiş kabul görmüş bir teori mevcut. Bilim yeni bir bilgi keşfede değin sarsılamaz bir kanun olarak Einstein'ın teorisi orada durmaya devam edecek.
Gökteki sayısız yıldızlardan gelen ışıkların hepsi aynı hızda bize ulaşmaktadır. Bizim üzerimize doğru gelen veya bizden hızla uzaklaşan yıldızların hepsinden gelen ışık ışınının hızı sabittir. Ki gezegenimiz olduğu yerde de durmuyor.
Dünya kendi ekseni etrafında 1.600 km/saat hızla dönüyor.
Dünya, Güneş isimli yıldızın etrafında 107.000 km/saat hızla dönüyor.
Güneş, Samanyolu galaksisinin etrafında 900.000 km/saat hızla dönüyor.
Samanyolu, Yerel Galaksi Kümesini oluşturan kendisi ve diğer galaksilerle birlikte, 150 milyon ışık yılı uzağımızdaki bir süper galaksi kümesine doğru 3.000.000 km/saat hızla ilerliyor.
Evrende bu kadar hız cümbüşü yaşanırken Işık ise bu sabit hızını bozmadan koruyor.
Bu ışık hızı meselesinde bir çok insanın aklının karıştığı durumlar yaşanıyor. Zira ışık hızı zamanın olmadığı donduğu kaldığı bir hız. Işık ışınları a noktasından aldığı bilgiyi zamanın aşındırmasından kurtarıp milyarlarca "ışık yılı" mesafedeki b noktasına aynı şekilde ulaştırıyor. (Uzaydaki toz kalıntı vs, yıldızlar, galaksiler, nebulalar, gezegenler ve gezegen atmosferi gibi ışığı engelleyen emen etkenler hariç)
Çünkü bizim ışığı algılamamızın aynı zamanda zamanı algılamamızla da bağlantısı mevcut. Işık hızına yaklaşan bir cisim için zaman yavaşlar. Işık hızına çıkabilirse tamamen donar. Bunu nereden mi biliyoruz. Uzaya fırlatılan uydular 20.000-30.000 km hızla dünyanın etrafında dönerler. Ve saatleri sürekli dünya saatinin gerisinde kalır. Sürekli dünyadan saat düzeltme sinyali alırlar ki düzgün çalışabilsinler. Bu neden olmaktadır? Çünkü Uyduların sahip olduğu yüksek hız zamanın onlar için yavaş akmasına sebep olmakta. Dünyada oturan ve hareketsiz kalan bizler için zamanın akışı değişmez.
https://eksisozluk.com/entry/56138956En son Selim Turan tarafından düzenlendi; 09.02.2016, 19:37.
- Alıntı
Yorum
-
Bugün (daha doğrusu dün) bilim dünyası için çok büyük bir keşif yapıldı.
Einstein'ın öngördüğü kütleçekim dalgalarının varlığı resmi olarak kanıtlandı.
Einstein'in genel görelilik teorisinin özetine göre "madde" uzay ve zamana nasıl eğilip büküleceğini söyler; uzay ve zaman da cisimlere nasıl hareket edeceğini. Yani uzay aslında yukarıdaki gibi görünür ama bugüne kadar böyle göremiyorduk. Cisimler, uzay ve zamanı bükünce uzayda ışık hızında dağılan kütleçekim dalgaları oluştururlar. Bu dalgalar bugüne kadar gözlemlenememişti. Bu dalgalar gözlemlenemeyince de, bu dalgalardan başka bir şey yaymayan uzay cisimleri de gözlemlenememişti (karadelikler, karanlık madde). Bu keşif evreni gözlemleyebilmemiz için yeni bir duyu organına sahip olmamız demek. Yani evreni artık yeni yollarla keşfedebiliriz.
alıntı
Ayrıca : http://onedio.com/haber/fizik-dunyas...tlandi--674652● Koyu Bordo - Açık Mavi ●
____________________
"This is the club"
- Alıntı
Yorum
-
Bir Göktaşının Sizi Öldürme Olasılığı Nedir?
Geçtiğimiz hafta Hindistan'da bir adamın üzerine düşen bir göktaşı nedeniyle öldüğüne yönelik haberlerden sonra aklımıza bir soru takıldı: Bunun başımıza gelme olasılığı nedir?
Bilim insanları, geçtiğimiz hafta güney Hindistan'da bir adamın göktaşı çarpmasıyla öldüğüne yönelik haberleri incelerken, biz de böyle bir olayın gerçekleşme olasılığı üzerinde biraz kafa yorduk. Çoğu insan, kafasına bir göktaşı düşme olasılığının çok düşük olduğunu biliyor. Ancak gerçek soru şu: Bu ihtimal ne kadar düşük? (Geçtiğimiz Çarşamba günü konuyla ilgili bir açıklama yapan NASA, söz konusu kişinin ölümünün göktaşı çarpması nedeniyle gerçekleştiği konusunda şüpheleri olduğunu, olayın olasılıkla yerden kaynaklanan bir patlama sonucu meydana geldiğini açıkladı.
Olaya Hindistan'da yaşananlardan bağımsız bakalım. Göktaşı, uzaydan gelip Dünya'ya düşen kaya parçalarına verilen isim. ABD'de bu konuda en bilinen olay 1954 yılında; Alabama, Sylacauga'daki Ann Hodges isimli kadının üzerine bir kaya parçası düştüğünde yaşandı.
Hodges koltuğunda kestirirken greyfurt büyüklüğünde siyah bir kaya parçası çatısını delerek içeri düşmüş ve Hodges'ın vücudunun yan tarafına isabet etmişti. Ev sahibiyle kaya parçasının kime ait olduğuna dair bir mücadeleye giren Hodges sonrasında sinirsel bir yıkım yaşamıştı.
1992 yılının Ekim ayında gökyüzünde alev alan bir göktaşı, ABD'nin New York eyaletindeki Peekskill kentindeki bir kadının park halindeki arabasının üzerine düşmüştü. 1825 yılındaysa Hindistan'ın Oriang kentine düşen bir göktaşı sonucu bir adamın hayatını kaybettiği, bir kadının da yaralandığına yönelik tanıklıklar var; ancak araştırmacılar bu olayı doğrulayabilmiş değil.
Aynı şekilde 1827 yılında Hindistan'da bir adamın koluna çarpan bir göktaşı sonucu yaralandığına yönelik hikâyeler de var. Hikâyeler sığırların ve atların da göktaşları tarafından vurulduğunu anlatıyor. Daha da ilginç bir şekilde, 2007 yılında Perulu köylüler, göktaşı çarpmasıyla yerden salınan zehirli arsenik dumanlarının etkisiyle rahatsızlanmıştı.
2013 yılında Rusya üzerinde büyük bir göktaşı patlamıştı ve Hiroşima'ya atılan atom bombasının 20 ila 30 katı büyüklüğünde bir güçle gerçekleşen patlama, çoğunlukla kırılan camlardan dolayı 1200 kişinin yaralanmasına ve 33 milyon dolarlık bir hasara yol açmıştı.
Yine de göktaşı çarpmasıyla gerçekleşen yaralanmaların oldukça ender olduğunu söylemek gerekiyor.
"Bir kasırganın, bir yıldırımın ve bir hortumun aynı anda sizi bulma olasılığı, size bir göktaşı çarpma olasılığından daha büyük," diyor Florida Devlet Üniversitesi'nde astronom olan ve Falling Stars: A Guide to Meteors & Meteorites adlı kitabın yazarı Michael Reynolds.
Göktaşının Matematiği
Üzerinize bir göktaşı düşme olasılığını hesaplamak, böyle olaylar çok nadiren gerçekleştiği için hayli zor. Yine de Tulane Üniversitesi yerbilimleri profesörü Stephen A. Nelson, 2014 yılında yayımladığı bir çalışmasıyla bu olasılığı hesaplamayı denemiş. Nelson'a göre bir göktaşı, asteroit veya komet çarpmasıyla ölme olasılığımız 1.600.000'de bir.
Bu oran araba kazası için 90'da bir, yangın için 250'de bir, hortum için 60.000'de bir, yıldırım için 135.000'de bir, köpekbalığı saldırısı için 8.000.000'da bir. ABD'de Büyük İkramiye'yi kazanma olasılığı ise 195 milyonda bir.
Nelson büyük, küresel bir göktaşı veya komet çarpmasından ölme ihtimalimizin 75.000'de bir olduğunu söylüyor. Bu ihtimalin görece yüksek olmasının nedeni, Dünya'ya geçmişte devasa nesnelerin çarpmış ve milyonlarca organizmayı, hatta bazı türlerin tümünü yok etmiş olması. Canlıların çoğu çarpmanın şiddetinden değil, çarpmayı takip eden sıcaklık, radyasyon veya Güneş'i perdeleyen toz katmanı gibi sonuçlar nedeniyle ölüyor.
Astronom Alan Harris de benzer bir hesap yapmış ve bir insanın uzay kaynaklı bir çarpışma nedeniyle hayatını kaybetme oranını 700.000'de bir olarak hesaplamış. Harris'e göre de en güçlü olasılık büyük çaplı bir çarpışma.
Hindistan'daki olayın aydınlanıp aydınlanmayacağı şu an bilinemiyor, ancak ölümün bir göktaşı nedeniyle gerçekleştiği kanıtlanırsa oldukça sıradışı bir olay olarak hatırlanacak.Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
Hz. Ömer.
- Alıntı
Yorum
-
Başlığı canlandıralım. Haber Türkiye'den.
THY pilotlarından 'UFO' raporu
THY'nin Bodrum-İstanbul seferinde pilotlar Silivri yakınlarında üstlerinden yeşil ışık saçan bir cismin hızla geçtiğini rapor etti. Pilotlar, “Üzerimizden 2 bin veya 3 bin feetten (600-900 metre) tanımlanamayan bir cisim yeşil ışık saçarak önümüzden kat etti. Birden bire kayboldu. Muhtemel UFO diye tahmin ediyoruz. Her iki pilotta birden gördü şu anda göremiyoruz.” dedi.
TK-2525 sefer sayılı uçağının pilotları Gökhan K ve Sadık K. İstanbul Atatürk Havalimanı’na yaklaştıkları sırada Silivri yakınlarında 17 bin feet (yaklaşık 5 bin metre) yükseklikte UFO (Tanımlanamayan Uçan Cisim) gördü.
Pilotlar cismin, saat 23.30 sıralarında yaklaşık bin metre kadar üstlerinden yeşil ışık saçarak geçtiğini ve hızla kaybolduğunu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne rapor ettiler.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), radarlarda herhangi bir cisim tespit edilmediğini açıkladı. THY uçağı yaptığı bu bilgilendirmenin arından 30 dakika sonra saat 00.37'de sorunsuz biçimde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.
● Koyu Bordo - Açık Mavi ●
____________________
"This is the club"
- Alıntı
Yorum
Yorum