1-2 Temmuz tarihlerinde KPSS 2006 sinavi var. Kayitlar dün basladi. Yeni girenler ve daha önceden girenler için farkli bir uygulama var basvurularda. Bu baslik altinda KPSS ile ilgili yorumlarinizi bekliyorum. Daha önceden girmis arkadaslar düsüncelerini ve fikirlerini bizimle paylasirsa iyi olur. Devlet 100.000 kisinin alinacagini söylüyor ama bunun % 80'i ögretmenlik ve memurlardan olusuyor. Alan A'nin seçenekleri daha kisitli. Kaldi ki sinava girmeden bile kimin nerelere yerlestirilecegi belli. Baya bi torpil dönüyor aslina bakarsaniz.
Bunun yaninda Kpss sorulari basina verilmiyor. Yani geçmis soru kitapçiklarini görmeniz mümkün degil. Bazi dershaneler hocalarini sinavlara sokarak sorulari ezbere almalarini sagliyor. Sorularin açiklanmamasinin nedenlerinden biride baya bir yanlisligin olmasi.
Diger bir konu yas sinirlamasi. Yukarida söyledigim %80'lik kisim için yas siniri kaldirildi deniyor. Ama uzmanlik yani Alan bilgisi için yas siniri devam ediyor. 30 yas siniri bana çok acimasiz geliyor. Tamamen kaldirilmasi yerine bunun 35'e çikarilmasi daha iyi olur.
Evet sizlerin yorumlarini bekliyorum...
Yorum