Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kpss 2008

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kpss 2008

1-2 Temmuz tarihlerinde KPSS 2006 sinavi var. Kayitlar dün basladi. Yeni girenler ve daha önceden girenler için farkli bir uygulama var basvurularda. Bu baslik altinda KPSS ile ilgili yorumlarinizi bekliyorum. Daha önceden girmis arkadaslar düsüncelerini ve fikirlerini bizimle paylasirsa iyi olur. Devlet 100.000 kisinin alinacagini söylüyor ama bunun % 80'i ögretmenlik ve memurlardan olusuyor. Alan A'nin seçenekleri daha kisitli. Kaldi ki sinava girmeden bile kimin nerelere yerlestirilecegi belli. Baya bi torpil dönüyor aslina bakarsaniz.

Bunun yaninda Kpss sorulari basina verilmiyor. Yani geçmis soru kitapçiklarini görmeniz mümkün degil. Bazi dershaneler hocalarini sinavlara sokarak sorulari ezbere almalarini sagliyor. Sorularin açiklanmamasinin nedenlerinden biride baya bir yanlisligin olmasi.

Diger bir konu yas sinirlamasi. Yukarida söyledigim %80'lik kisim için yas siniri kaldirildi deniyor. Ama uzmanlik yani Alan bilgisi için yas siniri devam ediyor. 30 yas siniri bana çok acimasiz geliyor. Tamamen kaldirilmasi yerine bunun 35'e çikarilmasi daha iyi olur.

Evet sizlerin yorumlarini bekliyorum...
    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
    Malik bin Dinar

Egitim fakültesi mezunuyum 2 kere bu sinava girdim.Alanimla ilgili tek bir soru çözmedim.Sinavdaki sorular salt kitap bilgisi vakti olan,ezberi kuvvetli olan rahat yapar.Iyi ögretmenleri seçecek tek bir soru yok.Atamalar yapilirken ögretmenligi uygun mudur diye bakilmak yok.

5 yillik tezsiz yüksek lisansin ilk kurbanlarindanim.Fen-Edebiyat fak. 4yilda gördügü ders programini,biz 3,5 yilda aldik.Geri kalan 1,5yil sadece egitim dersi aldik.4. ve 5. sinifta haftanin 4 günü okula gittim.Ne oldu aldiklari uyduruktan formasyonla(nasil aldiklarina birebir sahidim.Hiç ögrenciyle tanismadan al diger siniftan föyü)fen-edebiyt fak. ayni statü.Onlarin ders programini gördügüm halde benim ögretmenlik disindadiplamam geçerli degilken;onlar benim tek imkanima sahip.Ben fen-edebiyatlara karsi degilim sistemekarsiyim.kpss tam bir fiyasko;atanamadigim için degil(bu sene zaten atamiyorlar) o sorularda iyi ögretmenlik yapabilecek kisilerle yapamayacak kisilerin ayrilmadigina inandigim için.

Bu sinavi yeni gelir kapisi olsun diye olusturuldugunu düsünüyorum. Sorularin niye yayinlanmadigini anlamiyorum.
    “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
    Sizler var ya .....

Yorum

Kpss bundan once oldugu gibi bu yilda kurbanlarini secmeye devam ediyor. Hem de cogaltarak. Bu yilda ben eklendim. Ama ben pek umutlu degilim. Cunku bolumum geregi (Almanca ogretmenligi) atamamiz cok kisitli sayida (yanilmiyorsam 40 veya 50. Ama bunun bu sene 10 kisiye dustugunu soyleyenlerde var. Henuz kitapciga göz atamadim[img]smileys/smiley5.gif[/img]) tamamiz var ya da yok. O yüzden ben bu sinava sadece ortami ogrenmek ve Kpss nin nasil bir sinav oldugunu ogrenmek icin girecem. Yukaridaki arkadasima sistem carpikligi hakkinda tamamen katiliyorum. bir örnekte ben vereyim. Bundan once bizim bolumden mezun olan arkadaslarimiz aldiklari ingilizce sertifikalariylar ingilizce ogretmenligi yapabiliyordu. Ancak yeni bir yasacikarilmis sanirim. Bu yasayla bu hak ta elimizden alinmis yani nerdeyse gereksiz yere 5 yil üniversite siralarinda kendimizi harab etmis olduk. Bu hakki Fen-edebiyat fakultesi ingiliz dili ve edebiyati okuyan kisilere vermisler. Bunda ne var diceksiniz ? Biz bu zaman kadar hep egitimde egitimcilerin kalitesizliginden yakindik. Onlar aldiklari 6-15 aylik uydurma formasyonlarla (biz bu formasyonu 4 senede aliyoruz) ogretmen olarka karsimiza cikyorlarl. Yeni ogretmen olmasi gereken bizler ogretmen olamiyorken sikistirilmis bir programla ne kadar saglikli olabilecegi dusunulmeden verilen bu formasyon derslerini alan kisiler olabiliyor. sistem carpikligi daha OSS ye girerken baslamisti aslinda. Inglizce dil puaniyla Almanca kazanip almanca okumak .. Sistemin ne halde oldugunu buda gösteriyor acikcasi. Yillardir kalitesiz egitimcilerin verdigi izdirabin son bulmasi icin once egitimcinin hakkini egitimciye digerlerinin haklarinida onlara vermeleri lazim. Yoksa bu zaman kadar cektigimiz cileleri cekmeye devam edecegiz ne yazik ki !.[img]smileys/smiley5.gif[/img]
      - impossible ? what does it mean ?

Yorum

giren herkeze basarilar[img]smileys/smiley32.gif[/img]
        "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

Yorum

aile baskisiyla girebilirim.

ama hiç girmeye niyetim yok.bana kalsa hiç girmeyecegim ama ailem gir deyince bari tatmin olsunlar diye girebilirim.

Yorum

sinava 2 gün kaldi,hala giris belgem gelmedi.sinav sabahi gelcek heralde.basliyacam ösym'sine de sinavina da...

Yorum

sen çalis çabalas ÖSS sinavinin kazan egitim fakültesini kazan herkez sana ögretmen gözüyle bakicak ee sonra mezun oldun karsina bir sinav daha bune bu ne demek bukadar büyük terbiyesizlik yok bu kadar saçma bi sinav sisitemi sanirim türkiyeden baska ülkede yoktur [img]smileys/smiley7.gif[/img]
              "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorum

İlk olarak ktuTS tarafından gönderildi

sen çalis çabalas ÖSS sinavinin kazan egitim fakültesini kazan herkez sana ögretmen gözüyle bakicak ee sonra mezun oldun karsina bir sinav daha bune bu ne demek bukadar büyük terbiyesizlik yok bu kadar saçma bi sinav sisitemi sanirim türkiyeden baska ülkede yoktur [img]smileys/smiley7.gif[/img]
                Hepimiz ayni dertten muzdaribiz meslek(renk)das

Yorum

3-4 gün kaldi. Kayis kopmus bulunuyor bende...

Cumartesi Yildiz Teknik, Pazar ITÜ'de giricem...
                  Malik bin Dinar

Yorum

Hepinizin bu sinavda basarili olmaya yetecek kadar çalistiginizi tahmin edebiliyorum. Gerisi artik biraz da sansa kaliyor. Hepinize bol sans.

Hakkinizda hayirlisi ne ise öyle olsun.
                    Trabzonsporlu olmak...
                    Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

Allah herkesin yardimcisi olsun kardeslerim
                      "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorum

Ben acikcasi sinavdan beklentim olmadigi icin calismadim. Cunku atama sayimiz "0" yaizyla "sifir".. O yuzden benim icin sadece formalite ve o sinav havasini yasamaktan ibaret olacak.

Yorum

Neyse ki öyle bir derdim olmayacak. Ama bizim de TUS var. Ömür biter sinav bitmez.
                          Türk\'üz türkü çagiririz.

Yorum

Alin bir soru.

Kamu harcamalarinin artisinda bürokrasinin etken neden oldugunu ileri süren maliyeci asagidakilerden hangisidir?
                            1. Colin Clark

2. Solomon Fabricant

3. D.Pyle

4. J.M.Buchanan

5. Niskanen
                            Malik bin Dinar

Yorum

Valla benim alanima girmio. [img]smileys/smiley36.gif[/img]

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                              Yükleniyor...
                              X