superler ..
Ne Dediler, Ne Demeliler?
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
-
Yıl 2010
Ziya: Ooo Nuriciğim merhaba nasılsın görüşmeyeli?
Nuri: Ooo merhaba Ziya hocam ben iyiyim sizi sormalı.
Ziya: bildiğin gibi futbolla alakamı kestim.Şuan emekliliğin keyfinin sürüyorum.son görevimiz çok zordu hatırlarsın.Hele senin işin daha da zordu.
Nuri: Ahh Ziyacığım senden sonra kabus gibi günler yaşadık, ama üstesinden gelmeyi başardık.
Ziya: Hala şaşırıyorum nuriciğim nasıl oldu da Ersun Yanal'la anlaştınız.Daha da garibi Ersun Yanal'a rağmen operasyonu başarıya ulaştırdınız.
Nuri: Sen gidince taraftarı biraz sakinleştirebildik ama yetmedi.Her maç bizi istifaya çağırıyorlardı. O sıra operasyonu büyük tehlikeye atıp en büyük riski aldık. Ersun Hoca ile anlaştık.Bize rağmen başarıya ulaşabilirdi.Taraftar biraz neşelendi bir kaç haftalığına bize öfkeleri duruldu.Bu sırada yeni planlar için zaman kazandık.Hatırlarsın kongre yaklaşıyordu.
Ziya: Evet hatırlıyorum ama iptal mi edilmişti bir sorun çıkmıştı sanırım.
Nuri: taraftarın ağzına Ersun balını çalınca içten içe operasyona ağırlık verdik.Bir yolunu bulup kongreyi erteledik.Devre arasına aynı ekiple devam ettik.hiç transfer yapmadık ama çok uğraşıyoruz havası verdik.Ersun bile inandı bize.
Ziya: Yahu onu nasıl başardınız.
Nuri: Eee oda bizim becerimiz.Herneyse birkaç oyuncu gönderdik devre arasında yerlerini boş bıraktık.O sırada Ersun altyapıdan Barış diye bir çocuk çıkardı.O kadar yetenekliydiki tek başına operasyonu mahvedebilirdi.
Ziya: sonra ne oldu.
Nuri: Bu sırada imdadımıza Ersun Aleyhtarları yetişti. Daha fazla dayanamayıp köşelerinden sivri uçlu kalemleriyle öyle bir ortaya çıkışları vardıki görmeliydin.Değil Barış 3 Tane Fatih Tekke çıkarsa altyapıdan artık onları durduramazdı.
Ziya: Onları da siz mi ayarladınız?
Nuri: Hayır Ziyacığım onlar gerçekten Ersun Aleyhtarı benim alakam yok onlarla.
Ziya: İlginç gerçekten.Ben herkesin onunla başarının yakalanacağına inandığını sanıyordum.
Nuri: Bizde öyle sanıyorduk ama işin aslı öyle değilmiş.
Ziya: sonra ne oldu.
Nuri: Kongreyi diğer adayları vazgeçirip tekrar biz kazandık. Federasyon ile ipleri koparma noktasına gelmiştik zaten Ulusoy da gidici idi gider ayak bir kaç maçımızı katletti. Tabi Ersunun kredisi iyice tükendi. Aleyhtarlar her malzemeyi sonuna kadar kullandılar.Ersun 2. yarının 7. haftası dayanamayıp istifa etti.
Ziya: evet Fatih Terim'in görevini almıştı sizden ayrılır ayrılmaz. Euro 2008 de yarı final oynadı.Şimdi dünya kupasında iyi gidiyor onun önderliğindeki Milli takımımız.
Nuri: O sıra çok düşündük ve akılcı bir hamle ile Ünal+Hami ikilisini göreve getirdik.Bize sadece bir kaç ay gerekiyordu. bu ikili taraftarları bir süre daha susturdu.Bazıları yetersiz bazıları ise çok yerinde buldu isimleri.O tartışma sürecinde bizde stad ihalesini yönetimdeki arkadaşlarla bölüştük. Olimpiyatlara yetiştirmeye çalışıyoruz.Bizden sonra Kayseri bizim stadın aynısının yapımına başladı.Onlar bitirdiler stadı maliyetide bizimkinin 3'te biri kadarmış.
Ziya: Biliyorum stadı gördüm gerçekten güzel stad yapmışlar.
Nuri: Operasyonun tamamlandığı artık Trabzonsporun tehlikesiz olduğu telefonunu aldık merkezden ve o yaz istifa ettik.Küme düşmemeleri büyük şanstı doğrusu.Biz de paylarımızı staddan aldık.Karlı bir işti ödemelerin tamamını yapsınlar bende çekileceğim piyasadan beraber bir Brezilya seferi yaparız.Daha önce çok ön araştırma yaptık Brezilya'da inşaat işine gireceğiz.Faruk Kanca ile İbrahim Baturoğlu şirketi kurdular.Ocak ayında bende gidiyorum.Ziyacığım sonra görüşürüz benim gitmem lazım.
Ziya: Görüşürüz.
Hata etti isek affola.Elbette mümkün değil ama, herşey gönlünüzce olsun.Yorum
-
Bir kara mizah şaheseri.
Güldürmekten çok acı acı gülümseten bir lezzet.
Akıl yürütünce bu kadar da olmaz dedirten ama olup bitenlere bakıldığında yazılandan fazlasıyla karşılaşılan bir trajedi.
Bu köşenin gördüğüm kadarıyla çok üstadı var ama ilk tebrik ettiğim kişi Turgut Altun olsun!En son Âkil Âdem tarafından düzenlendi; 25.01.2008, 22:31.En güzel söz, sükûtça söylenendir…
İz'anla, irfanla, idrâkle dinlemek gerek;
Sükût demindeyiz...
Ebedî olsun!
Yorum
-
Giderayak
-Yok yok bu kadar da olmaz; resmen nankör bunlar.
-Selamünaleyküm Başkan’ım.
-Ben de senin!...
-Başkan’ım hayırdır?
-Eşiktekini beşiktekini…
-Başkan’ım niye böyle celallendin?
-Ulan senin de, diğerlerinin de, takımın da, taraftarın da…
-Başkanım kendine gel, biz masumuz.
-“Masum değiliz; hiç birimiz.”
-Başkan’ım beni korkutmaya başladın ama, neler oluyor sana?
-“Neler oluyor bana?! Bana neler oluyor?”
-Sonunda Başkan da sıyırdı; keşke kongre sonrasına kadar dayanabilseydi, eyvah ki eyvah! Başkanım sakinleş biraz. Taraftar seni bu halde görürse neler olur, biliyor musun?
-Taraftar deme bana, taraftar deme çıldıracağım.
-Niye ki başkanım?
-Ulan aldığım üç adamı da beğenmediler.
-Üç adam mı? Başkan’ım kaşla göz arasında transfer yaptın ya senden korkulur. Bu arada kim o üç adam?
-Takımdan haberin yok. Allah cezanı versin! Kim olacak; Recep, Onur, Kıvrak!
-Hass.. Öhöm Öhöm… Başkan’ım o üç değil, bir adam. Adının tamamı söyleyince üç isim çıkıyor.
-Nasıl yani paket transfer böyle bir şey değil mi?
-Ee… Şey… Yok, tam olarak değil?
-Pekiyi nasıl bir şeymiş?
-İyi futbolcuları teker teker satarak hem de ucuza.
-Onu yaptım ya…
-Bitmedi; kötü futbolcuları da ikişer ikişer ya da üçer üçer almanız gerekiyor hem de fahiş fiyattan. Tabiî tanıdıklarınızdan.
-Onu da yaptım. Demek farkında olmadan bunca zamandır paket transferi yapıyormuşum.
-Elbette.
-Hım... bu arada "nokta transferi" dedikleri nasıl bir şey oluyor?
-Şöyle oluyor: Takıma şöyle bir bakıyorsunuz. En önemli noktada kim oynuyor, tespit ediyorsunuz ve onu satıyorsunuz.
-Onu da yaptım.
-Tabiî ki, siz bu işin pirisiniz başkanım.
-Şimdi moralim biraz düzeldi. Giderayak birkaç nokta ve paket transferi yapayım.
-Harçlığımız da tükenmek üzereydi. Hay sen çok yaşa Başkan’ım. Seni sevmeyen TS taraftarı olsun!
-Sus ulan sus, oldu bile!En son Âkil Âdem tarafından düzenlendi; 25.01.2008, 22:29.En güzel söz, sükûtça söylenendir…
Sükût demindeyiz...
Ebedî olsun!
Yorum
-
Gençlerbirliği Maçından Birkaç Önemli An
Dakika 37:
-Hakem penaltı diye bir şey verdi, ne yapayım Hocam?
-...
Dakika 71:
-Tayfun Ağabey ne yaptın ya?!
-Haha burası Trabzon oğlum, gol yemeden maç bitirtmeyiz adama!
-...
Dakika 89:
Bir grup Taraftar:
-Ula ha bunlar gene yenilecek, uşaklar kakun gidelum da!En güzel söz, sükûtça söylenendir…
Sükût demindeyiz...
Ebedî olsun!
Yorum
-
Tunga abi harikasın
Bir tercüman adayı olarak Man At Work çevirine baktığımda, bir çeviri ancak bu kadar işlevsel olabilir diyorum. Erek kültürü iyi özümsemiş çevirmenin, kaynak metni çevirme sırasındaki tercihlerinin ne denli yerinde olduğunun örneğidir bu
''Uşaklar Çalışiyi''
Bütünüyle muazzam...Yorum
-
Tunga tebrik ederim "Man At Work" güzel tabir
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?Yorum
-
hayallerle yaşıyoruz super olmuş tunga abi
sen bizi güldürdün allahta seni güldürsün
EĞİTİM ŞART!!!
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum