Yetinir mi yetinmez mi diye hep tartisildi bugüne kadar.Kisilere göre göreceli bi kavramdir bu tabi.Ama fikrimce,gerçek mutlulugu bulunca yetinmesini de bilir.Hemde çok iyi bilir!
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Kadin tanimi...
Daraltma
X
-
dediklerinin hakli yanlari ve örnekleri var tabiki ama konunun en basindaki yazi da bir kadin tarafindan yazilmis ve onun gözlemlerini anlatiyor.. tabiki herkes öyle degil ve tabiki herkes iyi degil...
ama herkesin içerisinde iyi bir yer vardir...
''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !
- Alıntı
Yorum
-
Kadin olmak zor zanaat!Öyle degil mi?
Kadinlar ne ister diye çok tartisildi ama aslinda bence,parayla satin alinamayacak seyler isterler.Pakize Suda'nin yazisinda anlattigi kadin örnekleri,sevgiyi ve ilgiyi bulamamis kadinlarin ucuz mutluluk arayislaridir bence.Aslinda sevgiyle verilen bir kir çiçegiyle de mutlu olmasini bilen okadar çok kadin var ki...Konunun basindaki yaziyi yazan hanimefendi de Karadenizli degil nihayetinde.
Okudugum bir yazida,insanlar mutlulugu saklayacak yer aramislar.Kimileri okyanusun dibine,kimisi daglarin tepesine,kimileri de ulasilmayacak en uzak yerlere saklamayi önermisler.Ama yine de bulunacagindan korkmuslar.Sonra birisi çikip:_ insanlarin içlerine saklayalim,oraya bakmak kimsenin aklina gelmez, demis...
Mutlulugu uzaklarda arayan kadinlarin kendi kendilerini kandirmasi bu bence.müjde...hersey bitti...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak edaaa tarafından gönderildi
aglattiklari bilinir belki ama kendi gözyasini göstermeycek kadar da gururludur!!!
bu cümleden; kendi göz yaslarini gösterenlerin gurursuz olduklarini anliyorum... o halde ben en büyük gurursuzlardan birisiyim... [img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img]
Konunun basindaki yaziyi yazan hanimefendi de Karadenizli degil nihayetinde.
buradan da Karadenizli bayanlarin, digerlerinden farkli oldugu sonucunu çikariyorum... [img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img]"7 tepeli şehir... bekle... son tepene de dikeceğiz bayrağımızı..."
- Alıntı
Yorum
-
kadinlar ile erkekler arasindaki bu tartisma ya da kadinlarla ilgili tartismalar neredeyse tarihin baslangicindan beri var.. ve bin yillar geçmesine ragmen kadinin arka planda olmasi düsündürücü...
kadinlar is konularinda erkeklerden daha titiz olabiliyor...
bu konu bitmez aslinda
''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
- Alıntı
Yorum
-
Bu alinti yapma isini pek anlayamadim da.[img]smileys/smiley36.gif[/img] Sözüm sana Nytre!
Bence yillar geçmesine ragmen kadinin arka planda olmasi sakin erkeklerin suçu olmasin...Insan yetistirmek pek göz önünde yapilacak birsey degil.
Bu arada su alinti isini kisaca özetlersen çok sevinirim.[img]smileys/smiley9.gif[/img]müjde...hersey bitti...
- Alıntı
Yorum
-
hangi kisinin sözünü alinti yapmak istiyorsan "alinti" butonunu tikliyorsun ve "yanit yaz" bölümüne otomatik olarak o yazi geliyor ve onun altinda yazi yaziyorsun....
ben o "düsündürücü" lafini kadinlarin marifetsizligi olarak demedim zaten .. böyle olmasi düsündürücü hala kadin-erkek ayriminin olmasi ... ancak en modern toplumlarda ya da kendini modern sanan toplumlarda bile kadina siddet devam ediyor ayrica ikinci planda tutma olayi...
yazik bence.. ama tarih ve bizler var oldukça da bu konu böyle olacaga benziyor...
neden?''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
- Alıntı
Yorum
-
aslinda burada kadin-erkek ayrimindan ya da üstünlüklerinden gibi seylerden bahsetmek yanlis olur... öyle bir kiyaslamaya girmek yanlis''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
- Alıntı
Yorum
-
alintiya tikla sonraisaretledigim yerinaltindan yazmaya basla
saol ama ben çok denedim. ama bak yine olmadi.
(iste buradan)''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
- Alıntı
Yorum
-
kadinin tanimindan nerelere geldik...
- Alıntı
Yorum
Yorum