İlk olarak -Samet tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız
Daraltma
X
-
Bu Japonlar anime konusunda ne kadar iyiyse animeleri film yapma konusunda da bir o kadar kötüler. Death Note ve Shingeki No Kyojin bunun en kötü örnekleri arasında. Böylesine iki şaheser ancak bu kadar piç edilebilirdi. İnşallah Netflix adam gibi bir şey yapar.
-
Yineleyelim, görmeyen kalmasınİlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle[ATTACH]11809[/ATTACH]
Müthiş bir film. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Deşarj ediyor film resmen insanı, yenilendiğimi hissettim.
Mutlaka izleyin derim. Etkileneceksiniz.
BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon
Yorum
-
@cemalettin Taşkın
Sinemada izlemiştim Magnificent Seven'ı. Aksiyon severler için gerçekten altıpatlarlar falan güzel olmuş.Western ambiyansı iyi yansıtılmış.
Hatta daha sonra Dağ 2'yle benzeştirmiştim , nasıl diyeceksiniz sonları benziyor aslında senaryo olarak..
Ayrıca Dağ 2 'deki gibi ekipteki her bir üyenin ayrı bir özelliği olması (keskin nişancı,yakın mesafe vs. vs.) de benziyor.
-------------------------------
Başlığa da vizyonda izlenebilecek film var mı önerisi olan var mı diye sormak için girmiştim
? Benim için uzun denilebilecek bir süre oldu sinemaya gitmeyeli.
En son -Samet tarafından düzenlendi; 16.04.2017, 02:12."We are here to preserve democracy , not to practice it."
Yorum
-
bu açıdan bakmamıştım ama doğru bir benzerlik var.İlk olarak -Samet tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle@cemalettin Taşkın
Sinemada izlemiştim Magnificent Seven'ı. Aksiyon severler için gerçekten altıpatlarlar falan güzel olmuş.Western ambiyansı iyi yansıtılmış.
Hatta daha sonra Dağ 2'yle benzeştirmiştim , nasıl diyeceksiniz sonları benziyor aslında senaryo olarak..
Ayrıca Dağ 2 'deki gibi ekipteki her bir üyenin ayrı bir özelliği olması (keskin nişancı,yakın mesafe vs. vs.) de benziyor.
-------------------------------
Başlığa da vizyonda izlenebilecek film var mı önerisi olan var mı diye sormak için girmiştim
? Benim için uzun denilebilecek bir süre oldu sinemaya gitmeyeli.
film önerisi hızlı ve öfkeli 8
EN IYISI BIZIZ:
Yorum
-
En son -Samet tarafından düzenlendi; 24.04.2017, 02:00."We are here to preserve democracy , not to practice it."
Yorum
-
Var mı ödüllü bir Türk filmi bildiğiniz? Alamanyada haftasonu 1 Mayıs dolayısıyla bir gün daha uzadı, vakıt geçirmem lazım bi şekil.
Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Yorum
-
Sarmaşık filmine eklenmemiş sahneleri koymuşlar YouTube'ye. Filmin sonunda gördüğümüz geminin sarmaşık kaplaması aslında gerilimin daha yeni yeni başladığı anlarda gerçekleştiyormuş. Yönetmen nedendir bilinmez, göstermemiş o sahneleri.
(11:30 ve 19:10 arası)
Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Yorum
-
Mustang i izledin mi? Fransız, Alman Türk yapımı, oscar adayı olan.İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleVar mı ödüllü bir Türk filmi bildiğiniz? Alamanyada haftasonu 1 Mayıs dolayısıyla bir gün daha uzadı, vakıt geçirmem lazım bi şekil.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var
When the girls go to the football match, the jerseys they are wearing are those of the opposing Galatasaray team and not the local team, Trabzonspor.Kusur değil, çare bulun.
Henry Ford
Yorum
-
Öncelikle merhaba. Bu başlığı biliyordum ama bugüne kadar hiç takip etmedim ve yazmadım. Bugün buraya bir kaç film tavsiyesi yapmak istiyorum. Sinema benim de ilgi alanım ve mümkün olduğunca çok film izlemeye çalışırım. Hatta arşiv de yapıyorum kendimce. Herkesin pek bilmediğini düşündüğüm filmleri yazmaya çalışacağım mümkün olduğunca. Hatırladığım kadarıyla kısa açıklamalar da yazacağım ki izlemek isteyen olursa karar verebilsin diye. Şimdiden iyi seyirler.
Hotaru No Haka (Grave of the Fireflies) - Japon animasyon filmi. 2.dünya savaşı sırasında Japonya'da babaları asker,annelerini hava saldırısı sonucu kaybetmiş bir abi-kız kardeşin yaşama tutunma mücadelesini anlatır.
Balkanski Spijun (Balkan Spy) - Dönemin Yugoslavyasın'da geçer. Kiracısının emperyalist ajanı ve komunist rejimi yıkma mücadelesinde olduğundan şüphelenen Stalin hayranı paranoyak bir adamın ajanlığa kalkışmasını anlatan eğlenceli bir film.
The Fall - Sakat kalmış bir adam ile ağaçtan düşerek kolu kırılmış küçük bir kızın hastanede tanışıp,adamın kıza anlattığı hikayeyi izlediğimiz bir film.
Little Miss Sunshine - Bir yol hikayesi. Birbirlerinden kopuk bir hayat yaşıyan bir ailenin küçük kızlarını yarışmaya yetiştirebilmek için minibüse atlayıp yol boyunca yaşadıkları değişimleri,gerçek manada bir aile olmalarını ve bir amaç için birlikte hareket etmeye başladıklarını görüyoruz.
Forushande (The Salesman) - Bu senenin en iyi yabancı film oscarını alan İran sineması filmi (yön:Asghar Farhadi). Yeni taşındıkları evde karısının başına gelen talihsiz bir olay sonucu olayı çözmek için uğraşan adamın bir nevi dramını anlatıyor.
Jodaeiye Nader az Simin (A Separation) - Yine aynı yönetmenin bir başka güzel filmi. Boşanma arifesindeki bir çiftin hayat hikayesi. Bir çocukları ve adamın onlarla birlikte yaşayan yatalak babası vardır. Yine bir dram yüklü film.
Manchester by the Sea - Bu senenin oscar adayıydı bu film de. Abisinin vefatı sonucu çok görüşmediği yeğeniyle yaşamaya başlayan bir adamın hem kendisinin hem de yeğeninin geçirdiği değişim ve birbirlerine alışma evrelerini gözlemliyoruz.
Zootopia - Bu senenin en iyi animasyon oscarını alan film. Bir tavşanın Zootopia adlı şehirde polislik faaliyetleri yürüttüğü ve bir tilki ile arkadaşlık-ortaklık kurup gizemli bir olayın peşine düştüğü eğlenceli,bol renkli polisiye bir hikaye.
Jagten (The Hunt) - Danimarka filmi. Benim favori oyuncularımdan olan Mads Mikkelsenin başrolünde oynadığı film. Bir ana okulunda öğretmen olan adamın kendisine aşık olan komşularının küçük kız çocuğunun duygularına karşılık bulamayınca attığı istismar iftirası ve çocuğa inanan kasabalarının adamı dışaldıktan sonra;adamın yaşadığı zor günleri,bozulan psikolojisini ve kendini aklama çabalarını izliyoruz. Çocuk istismarını konu alan başka bir film için;bkz : Spotlight
Hotel Rwanda - Daha çok beyaz turistlerin kaldığı Ruanda Otelinde çalışmakta olan bir adamın Ruanda iç savaşında hem otelde yaşanan karmaşayı çözmek hem de ailesini korumak sırasında verdiği mücadeleyi ve siyahi ırkçılığını da anlatan bir dram. Yine siyahi ırkçılığı anlatan başka bir film için;bkz : 12 Years a Slave
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) - Bu filme bir şeyler yazmaya üşendim ama geçen senenin oscarlı filmi. Hikayesi orjinal ,sağlam bir film.Yönetmen tabii ki de Alejandro G. Iñárritu. Hatta şöyle söyliyim Iñárritu ne çekmişse izleyin işte.(Ameros Perros,Babel,21 Grams,Biutiful,The Revenant vs.)
Airplane! - Meşhur ZAZ senarist ekibinin yanılmıyorsam en iyi filmi. Mizahı farklı seviyeleri taşıyan ekibin eski bir savaş pilotunun bindiği uçağın pilotunun zehirlenmesi sonucu uçağı indirmek için pilot koltuğuna geçmesini anlatıyor. Komedi filmi seviyorsanız kesinlikle izleyin derim. Leslie Nielsen yine fovori oyuncularımdandır. Filmin ayrıca Airplane II: The Sequel adında 2.filmi de mevcut ama ilk film kesinlikle daha iyi. Ayrıca yukarıda bahsettiğim oyuncu Leslie Nielsen'in yardımcı rolde değil başrolde olduğu komedi film serisi The Naked Gun üçlemesini de tavsiye ederim.
The Grand Budapest Hotel - Bunu da yazmayı üşendim. Biraz da unutmuşum açıksası. Eee o zaman neyini tavsiye ediyorsun diyenler için,filmin hikayesinin ve görselliğinin iyi olduğu aklımda kalmış. Sevdiğim filmlerdendir. Hikayeyi bir siteden copy-paste yapıyorum.
20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikayede, Avrupa'nın hayali Zubrowka şehrinde bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Gustave H, otelin işleyişini büyük bir profesyonellikle idare eden, müşterilerini dahi en ince ayrıntılarına kadar tanıyan bir konsiyerj görevlisidir. Bir gün otele bellboy ve komi görevlisi olarak Zero Mustafa adında genç bir adam gelir ve kısa zamanda aralarında yakın bir arkadaşlık başlar. İkili birbirlerinin sırdaşı olurken yaşadıkları şehir de büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Bu esnada Gustave'ın yaşlı sevgilisi Madame D. esrarengiz bir şekilde hayata veda eder, ikili Madame D.'ye veda etmek için yola çıkar. Bir asilzade olan Madame D.'nin şatosuna vardıklarında miras bölüşümünün yapıldığı toplantıya denk gelirler. Madame D., Gustave'a miras olarak paha biçilmez bir Rönesans tablosu bırakmıştır ve bunun açıklanmasıyla aile içerisinde büyük bir karmaşa çıkar. Bu andan itibaren belalarla dolu bir maceraya atılan Gustave ve Zero, gerçeklerin peşinde koşarken dışarıda da bir çağ değişmektedir.
Intouchables - Fransız filmidir. Geçirdiği bir kaza sonucu boyundan aşağı felç olan zengin bir adamın kendisine bakıcılık yapan şehrin kenar mahallesinde,fakir bir ailede yetişmiş siyahi bir gençle beraber yaşamdan tekrar zevk almaya başlamasını ve yaşadıkları dostlukları anlatan güzel bir hikaye.
How to Train Your Dragon (1-2) - Viking köyünde geçen animasyon film. Ender rastlanan bir ejderhayı bulan küçük bir çocuğun hem onu eğitmesi hem de kendisinin gelişimini anlatan bir dostluk hikayesi.Çocuk filmi diyip geçmeyin değerlendirin derim.
12 Angry Men - Bir cinayeti çözmek için 12 kişiden oluşan bir jürinin olayı çözerken hemen herkesin hem fikir olduğu bir konuda bir kişinin çıkıp şüpheci yaklaşımlarla olaya farklı bir açıdan yaklaşıp gerçekleri ortaya çıkarmasını anlatır. Önyargılı olmaya eleştiriler getiren kült bir filmdir. 1957 yapımı,siyah beyaz,tek mekanda(bir odada) geçer film. İzlemediyeseniz izleyin.
Sen to Chihiro no kamikakushi (Spirited away) - Bir Japon animasyon filmi daha. Yine çocukça bulmadan tavsiye edebileceğim bir film. Yani kime izlettirdiysem çok sevdi. Hikayeyi yine copy-paste yapıyorum.
10 yaşında küçük bir kız olan Chihiro, ailesiyle birlikte bir tünelden geçerken kaybolur ve gizli bir dünyaya girer. Burada ailesi garip bir değişim geçiren Chihiro, kendisini güçlü bir cadı tarafından yönetilen garip bir kasabada bulur. Cadı tarafından dünyaya dönmesi engellenen Chihiro, burada cadının kurbanı olan pek çok garip ruha ve yaratığa rastlar.
Limonata - Son olarakta bir Türk filmi ile bitiriyim. Yönetmen Ali Atay;başroller Ertan Saban,Serkan Keskin. Kadro sağlam yani. Fazla açıklamayacağım İstanbul - Makedonya arası geçen bir yol hikayesi. Hem eğlenceli hem de farklı duygular yaşatan bir filmdir. Bir başka favori oyuncum olan Serkan Keskin'in başrolünde olduğu gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir başka film için bkz : İtirazım VarEn son Sertan Danışer tarafından düzenlendi; 01.05.2017, 14:25.Eski Nick : @phxsuns61
Yorum
-
geçmem geçmemİlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle[MENTION=24426]Sertan Danışer[/MENTION] Bundan sonra burayı pas geçmezsin artık
daha bilindik filmlerden bir liste yapmayı düşünüyorum bu hafta.
Eski Nick : @phxsuns61
Yorum
-
Yap da haftaya başlarım izlemeye ben de yavaştan.İlk olarak Sertan Danışer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülegeçmem geçmem
daha bilindik filmlerden bir liste yapmayı düşünüyorum bu hafta.
Uzun zamandır yoğunluk vardı üzerimde
BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon
Yorum
-
Söz verdiğim gibi daha bilindik filmler listemi yazıyorum. Bu sefer daha kısa açıklamalar yapacağım,uzun uzun yazmak yerine çünkü çok film var. Şimdiden iyi seyirler.
Komedi türü ile başlayayım. Alıcısı her zaman farklıdır.
Monty Python and the Holy Grail (1975)
Monty Python's Life of Brian (1979)
Monty Python's The Meaning of Life (1983) : Monty Python; BBC'de 45 bölüm Flying Circus serisine imza atmış, ardından çektikleri sinema filmleriyle efsane haline gelmiş, satirik ve felsefik mizahın öncüsü olmuş bir grup. Bu üç filmi beraber aldım çünkü aynı elden çıkmış üç film. Monty Phyton ekibini bilen bilir. Kendilerine has mizahı olan bir grup. Filmleri izleyip severseniz bu grubun bir sürü tv programı,skeçleri vs. var. Britanyalılar. Komedi severseniz kesinlikle bir şans verin derim,pişman olmazsınız.
Johny English Reborn (2011) : Bu filmi listeye almamın nedeni Rowan Atkinson. Mr.Bean tiplemesine hayat veren aktör sevdiğim komedi oyuncularından. Filmin birincisi (Johny English) 2003 yapımı ama bu filmi daha çok seviyorum ben. Ayrıca Mr.Bean'in kısa kısa skeçlerinden oluşan videolar ve Mr. Bean's Holiday (2007) adında bir de filmi mevcut. Bir göz atın derim.
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964) : Kara mizahın babası sayılan Kubrick filmi. Denemekte fayda var.
Kara mizah demişken;
The Big Lebowski (1998)
Vavien (2009) : Engin Günaydın & Binnur Kaya
3 Idiots (2009) : Bu filmi izlemeyeni ve tavsiye etmeyeni dövüyorlar diyorlar
Komediye koydum ama özünde drama sayılabilir,bilemedim. Aamir Khan büyük adam. Hint sinemasına uzaksanız güzel bir başlangıç olabilir. İlerde bir Hint filmleri listesi yapabilirim kim bilir?
Pardon (2005) : Ferhan Şensoy & Rasim Öztekin. Söyleyeceklerim bu kadar. İzlemeden ölmeyin.
Amerikan sinemasına girelim;
Blade Runner (1982) : Bu film de kimilerince bilim-kurgu filmlerinin atasıdır. Zamanına göre özgün bir hikayesi vardır. Başrolünde Star Wars'tan tanıdığımız Harrison Ford var. Bu filmle ilgili şöyle bir tavsiyem var. Film 1982 yapımı olmasına rağmen 1997 yılında yayınlanan final cut versiyonunu izleyin direkt. Ayrıca bu filmi severseniz şöyle bir güzelliği var,6 ekimde Blade Runner 2049 adında ikinci filmi geliyor. Ryan Gosling,Jared Leto ve tabii ki Harrison Ford.
The Big Short (2015) : Borsa-ekonomi meraklılarına.
It's a Wonderful Life (1946) : İzleyin.
Django Unchained (2012) : Tarantino filmidir. Kadrosu çok iyidir. Sağlam filmdir. Ayrıca Christoph Waltz'ı bir de Inglourious Basterds (2009)'da izleyin derim.
American History X (1998) : Irkçılık,önyargılar vs vs. İşlediği konunun önde gelen filmlerinden. Edward Norton başrolde.
The Fountain (2006) : Hugh Jackman'a selam çakmadan olmazdı. Aslında başta Logan olmak üzere tüm X-Men serisini önerirdim sırf Hugh Jackman'ın Wolverine'i için ama süper kahraman filmleri herkesin ilgisini çekmiyor.
Dünya sineması;
Bom Yeoreum Gaeul Gyeoul Geurigo Bom (Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring) (2003) : Evet filmin tam adı bu. Kore filmi. Tek mekan geçer. Biraz sıkıcıdır. Ama vermek istediği mesajı ben aldığıma inanıyorum. Tarzı farklı,kendine has bir film işte.
Oldeuboi (Oldboy) (2003) : Yine bir Kore filmi. Ters köşe bir film. Rahatsız eder hatta.
Shichinin no Samurai (Seven Samurai) (1954) : Japon filmi. Extended versiyonu bir hayli uzundur ama hikayesi derin,çok iyi filmdir.
Slumdog Millionaire (2008) : Birleşik Krallık filmi. Ülkemizde 'kim milyoner olmak ister' adıyla bildiğimiz program üzerine kurgulanmış bir filmdir. Hindistan'da geçer.
El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth) (2006) : İspanyol
Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (Amélie) (2001) : Fransız
La Vita è Bella (Life Is Beautiful) (1997) : İtalyan. İzlemediyseniz bir an önce. Buongiorno Principessa!
Türk filmleriyle bitirelim;
Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) : Mazhar Alanson & Cem Yılmaz. En sevdiğim Cem yılmaz filmidir hatta (şike işi başka,sinema işi başka
). Geçenlerde Cem Yılmaz filmin 10. yılına özel mini bir film çekileceğini de söylemişti. Merakla bekliyoruz.
Cem yılmaz demişken;
Hokkabaz (2006)
Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) : Onur Ünlü (AH Muhsin Ünlü). Film özellikle ışıksız (siyah-beyaz) çekilmiştir.
Masumiyet (1997) - Kader (2006) : Zeki Demirkubuz filmleri. Aslında bunlar da biraz izlemeyeni dövüyorlarmış filmlerinden. Birlikte aldım çünkü ilintili. Sonradan çekilen Kader,Masumiyet'te Bekir(Haluk Bilginer)'in anlattığı bir geçmiş hikayesinden yola çıkarak karakterlerin gençliğini anlatır. İki filmin de kadrosu muhteşem.
Güzel bitirdim.En son Sertan Danışer tarafından düzenlendi; 02.05.2017, 15:43.Eski Nick : @phxsuns61
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum