Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Sinema Filmleri Hakkındaki Yorumlarınız

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Önereceğim film The Reader...
    Stephen Daldry 'in yönetmenliğini yaptığı bir film. Kate Winslet, Ralph Fiennes başrollerde. Filmin konusu aslında artık kilişe olan Hitler'in yahudi soykırımından ortaya çıkmış. Ancak bu filmin diğer bu temalı filmlerden ayırt edeci özelliği senaryosunun son derece özgün bir biçimde kurgulanmasından ileri geliyor. Olayı anlatmak istemiyorum.

Sinematografik açıdan şunları söyleyebilirim bir sinema öğrencisi olaraktan. Görüntü sert kurgulu filmlerden. Ancak sekanslar oldukça uzun. Film akışı aslında "flash-back" denilen geri hafıza tekniğiyle sağlanmış. Eski bir zaman diliminden gelen olay örgüsü konunun daha geniş bir biçimde ele alınmasını sağlamış diyebilirim. İzleyici sıkmayacak kamera kullanımı filmin kalitesini göstermekte. Derinlemesine bir insan psikolojisi çözümleme kabiliyetine sahip bir yönetmen tarafından çekilmiş olduğu zaman zaman kullandığı kamera açılarından çok belli. Kısacası İzleyin!!!

Akademi Ödülleri (81'inci) (22 Şubat 2009 tarihinde kazananlar sunulacak)
    En İyi Film
    En İyi Yönetmen (Stephen Daldry
    En İyi Kadın Oyuncu (Kate Winslet)
    En İyi Uyarlama Senaryo (David Hare)
    En İyi Sinematografi
    Altın Küre Ödülleri (66'ncı)
    En İyi Film - Drama
    En İyi Yönetmen
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Kate Winslet)
    En İyi Senaryo
    SAG (Screen Actors Guild Awards)
    En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Kate Winslet)
    BAFTA
    En İyi Film
    En İyi Yönetmen
    En İyi Kadın Oyuncu (Kate Winslet)
    En İyi Senaryo
    En İyi Sinematografi

Bu arada fark etmişsinizdir. Yahudi Soykırımını irdeleyen filmler genel de akademiden ödüller alır. Bu da alacak gibi. Ancak anlayamadığım değişik karekter de ki Baftanın bu filmin senaryosuna ödül vermesi
    En son Mustafa Önder tarafından düzenlendi; 18.02.2009, 20:20.
    yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac

Yorum

• ask tutulmasi cok hosuma gitmisti..asik olasim geldi vallah

Yorum

• Oscar tahminlerini almaya başlayalım ufakta ufaktan=)
        Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
        Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
        - Eomer -

Yorum

• Oscar için çok güçlü adaylar var bu sene. Her katagori de karar vemkte zorlanacağım. Ancak karar verirken "Akademi" imajnı göz önünde bulunduracağım.

En iyi Film Oscarı dalında Benjamin Button, Slumdog Millioner, The Reader gibi güçlü filmler var. Bugüne kadar örnekleri sabit Yahudi Soykırımını irdeleyen filmlerin genelde oscar aldıklarını görmüşümdür. Ancak bu sene özellikle Slumdog millioner hakkaten sağlam bir çıkış yakaladı. Bu yüzden içim bu filme kayıyo ama genel Akademi intibası yüzünden oyum benim de çok çok beğendiğim "The Reader" filmine.

Yönetmen olaraktan hiç uzatmadan oyumu The Curıous case of Benjamin Button" filminin yönetmeni Finchere veriyorum

Senaryo da Mılk filmine

Uyarlama da Benjamin Button filmine

En iyi Kadın Oyuncu:Kate Winstett (The Reader)

En iyi Erkek Oyuncu:Brad Pitt(Benjamin Button)

En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu :Marısa Tomei daha yakın gibi duruyo ama hakkaten yüzüne hayran olduğum Penelope Cruz e veriyorum oyumu.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Hiç uzatmadan Heath LEDGER diyorum The Dark Knıght daki üstün performansı. Ama maalesef vefat etti.

Görüntü Yönetmeni dalında : Benjamin Button a veriyorum. Ama The Reader da aday gibi.

Sound Track dalında: Elbette Slumdog Millioner

En iyi Yabancı Sinema dalında:Gönlüm Revanche den yana ancak Yahudi Lobisi dikkate alındığında ve Akademi ruhu İsrailli yönetmenin filmine verecek gibi ödülü. Açıkcası izlemedim ama gene de genel kanım bu.
          yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac

Yorum

• İlk olarak lazooo28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            ask tutulmasi cok hosuma gitmisti..asik olasim geldi vallah
            O zaman filmin fikir babası olan Fever Pitch'i de öneririm Yönetmen kitaba sadık kalıp Arsenalli konuyu çekse daha güzel olacakmış ama neyse... (fanatikliğim tuttu gene)
            Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
            Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Üç akşamdır Issız Adam filmini izlemeye çalışıyorum ama evde nedense hep bir aksilik oluyor ve yarıda kalıyor.Filmi izleyenler bilir şuanda erkeğin kıza ''ben ayrılmak istiyorum ''dediği yerdeyim.Şu ana kadarki bölüm ve yapılan espiriler bence komedi filmlerine taş çıkaracak cinsten.Herkes gözyaşları içerisinde izliyorsunuz filan diyordu bendemi bir anormallik var anlamadım

Yorum

• İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Üç akşamdır Issız Adam filmini izlemeye çalışıyorum ama evde nedense hep bir aksilik oluyor ve yarıda kalıyor.Filmi izleyenler bilir şuanda erkeğin kıza ''ben ayrılmak istiyorum ''dediği yerdeyim.Şu ana kadarki bölüm ve yapılan espiriler bence komedi filmlerine taş çıkaracak cinsten.Herkes gözyaşları içerisinde izliyorsunuz filan diyordu bendemi bir anormallik var anlamadım
                Film en son bıraktığın yerde başlıyor abi.
                Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak Terzioğlu 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Dün gece Shoot Em Up filmini izledim. Berbat ötesiydi. Sacmaligin daniskasi. Kimseye önermen.
                  hocam monica bellucci yeter
                  EN IYISI BIZIZ:

Yorum

• Vallahi ben Issız adam filminde hiç gülemedim

Ama ağlayanlar falan olmuş sanırım..

Ben de fazlaca duygusal yapıda bir adam olsam belki biraz ağlayabilirdim ama filmin senaryosuna değil, Türk sinemasının düşürüldüğü duruma ağlardım herhalde..

Bu kadar şişirilmesine rağmen vasatı bile aşamamış bir filmdir benim gözümde Issız adam..

Bu arada Shoot Em Up' ı saçma bulmak biraz garip bir yaklaşım olmuş..

Filmin amacı zaten Amerikan silahlanmasına ve abartılı aksiyon filmlerine gönderme yapmaktı

Bunu da harika bir şekilde yapmışlar bana göre
                    "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

• Issız adam beğendiğim filmlerden biridir müzik seçimleri özellikle çok başarılı.
                      Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Issız Adam filminin tek esprisi, sondaki vurucu sahne.
                        A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• İlk olarak Great White tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bu kadar şişirilmesine rağmen vasatı bile aşamamış bir filmdir benim gözümde Issız adam..
                          Katılıyorum.Komedi ve Aşk filmi çekmekten öteye gideyemeyen Türk sinemasının
                          haline acımak lazım.Issız Adam gibi filmler türk sinemasının ilk günlerinden beri sürekli vardı.
                          Özkan SÜMER

Yorum

• Bence güzel filmdi Issız Adam. Biraz ağır tempolu belki ama diğer Türk filmleri ile kıyaslayınca oscarı alır
                            Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                            Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                            - Eomer -

Yorum

• Diğerlerinden kastın mesela hangi filmler Ömer?

Bay E ya da İvedik gibilerse olabilir bak

Bu arada aynı dönem filmlerinden 3 Maymun oscarın kapısından döndü..

Ciddi ciddi yani
                              "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

• 3 Maymun mu? Kalsın.

Bu arada geçen Cumartesi 'Eşrefpaşalılar' isimli tiyatroya gittim. Güzeldi, tavsiye edilir.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim