Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Cemal Kutay Hayatini Kaybetti

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Cemal Kutay Hayatini Kaybetti

Tatihçi-yazar, 97 yasindaki Cemal Kutay vefat etti. Yasliliga bagli sebeblerden ötürü hayatini kaybeden Kutay Karacaahmet Mezarligina defnedildi.

Cenaze sirasinda Kuvayi Milliye üyesi gaziler nöbet tuttu...

Allah rahmet eylesin. Mekani Cennet olsun. Her zaman gerçekeleri söyleyen ve bu ülkeyi karsiliksiz seven insanlardan biride aramizdan ayrildi...
    “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
    Malik bin Dinar

boyle vatanperver insanlarin ölümleri ardindan istiklal madalyalarinin satis haberleri dolaninca insanin içi kan agliyor
    <font color=red>`Your <font color=black>Heart</font> Size More Important Your <font color=black>Body</font> Size`</font>

Yorum

Cemal Kutay iyi insan,iyi bir tarihciydi. Allah rahmet eylesin.

Yalniz konu basligini acan arkadas yanlislikla Ceman yazmissin.Bir zahmet düzeltin..
      TRABZONSPORUM, SEN ISTANBUL SALTANATINA SON VEREN TEK TAKIMSIN,SEN KARADENIZDEN KOPAN BIR FIRTINASIN,SEN EN BÜYÜKSÜN.BU BÖYLE BILINE!!!! Eski nickim : Ünyeli61

Yorum

Hemen düzeltelim... Sagol...
        “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
        Malik bin Dinar

Yorum

Atatürk ile ilgili "Atatürk Olmasaydı" isimli eserini özellikle okumanizi öneririm.

Allah Rahmet Eylesin.

Bu eserden internette bulabildiğim bir alıntı:

Vatan İçin

Ölümünden otuz altı gün önce, birinci komutan, sonra başvekil Celal BAYAR, hastalığı süresince yaptığı hafta sonu ziyaretinde, beraberinde hazırlığı tamamlanmış üçüncü beş yıllık plân dosyasıyla gelir. Hekimler, zaman alan ciddî konularla meşgul olmasını yasaklamışlardı. Başvekil, bir-iki temel konuda fikrini öğrenme ihtiyacındadır. En çok beş dakika için evet derler.

Bundan sonrasını Celal BAYAR şöyle anlatır :

- "Sanki hasta değil, rahat bir uykudan yeni kalkmış gibiydi."
          Elimdeki dosyanın ne olduğunu sordu :
          - "Üçüncü beş yıllık plânın son şekli Atatürk" dedim.
          Eliyle işaret etti.
          - "Şöyle, yanıma otur anlat."

Şezlongunu yükseltmelerini ve arkasına bir yastık konulmasını istedi. Göreceği yakınlıkta oturdum. Dinledikçe alakası artıyordu. Verilen beş dakika geçmişti. Genel sekreteri Hasan RIZA' nın bana bunu hatırlatmak için içeri girdiğini hissetti;

- "Gel Soyak, sen de dinle, başbakan çok güzel şeyler anlatıyor" dedi.
          Sadece başlıkları okuyor, birkaç cümle ile o bahsi tamamlıyordum. Öğrenmek istediklerimi de öğrenmiştim.

Yakın gelecekleri okurcasına :
          - "Ufukta yeni bir dünya harbinin bulutları var. Acele edin. Bunların çoğu ordu ve halk ihtiyaçları için şart olan tesisler, Allah muvaffak etsin acele edin" dedi.

Bunları söyleyen insan birkaç gün önce komadan çıkmıştı.
          Sağlığı ile ilgili bir tek kelime etmedi.

Atatürk Olmasaydı, Cemal KUTAYEdited by: simal yildizi
          Trabzonsporlu olmak...
          Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

ALLAH RAHMET EYLESIN
            BU ASK BITMEZ,BU FIRTINA ASLA DINMEZ

Yorum

"Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu" deyimini hakkinda en çok kullandigim adamlardan biriydi. Hakkinda pek iyi konusamayacagim. Ama madem rahmetle anilmis ben de kötü bir sey söylemeyeyim.
              "Trabzonluluktan aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Belki FM... Ama yok lan, Trabzonluluk daha güzel..."

Yorum

Allah (c.c.) rahmet eylesin. bir tarih abidesini daha kaybettik.

Yorum

Allah rahmet eylesin.Mekani cennet olsun

Yorum

Allah rahmet eylesin.. yazdigi 197 kitabi bize biraktigi mirastir.
                    ''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)

feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !

Yorum

Allah rahmet eylesin. Arastirmaci kimligiyle, birakmis oldugu eserler, onu ebediyeten yasatacaktir... Mekani cennet olsun...

Yorum

@moyunçur ile ayni seyleri düsünüyoruz galiba madem ölmüs allah rahmet eylesin

Yorum

Mekani Cennet olsun.
                          "Futbol basittir zor olan futbolu basit oynamaktır" demiş Johan Cruyff
                          Trabzonspor da Türkiye gibidir. İkisi de bağımsız değil malesef.
                          Rabbim TÜRKÜ korusun!

Yorum

??
                            "Futbol basittir zor olan futbolu basit oynamaktır" demiş Johan Cruyff
                            Trabzonspor da Türkiye gibidir. İkisi de bağımsız değil malesef.
                            Rabbim TÜRKÜ korusun!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                            Yükleniyor...
                            X