Yaptıklarını söylemek başka ama haberleri konu ederek rencide ederek 3 kuruşluk bir araba vereceksen hiç verme daha iyi....
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Trabzon’dan Haberler
Daraltma
X
-
İlk olarak bordo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSüperonline bugün yavuz selim karşısında fibe optik kablo döşüyordu o mahalllerde oturanların dikkatine
- Alıntı
Yorum
-
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
- Alıntı
Yorum
-
Sahiller temizlendi
"Çevre Kirliliğine Son, Temiz Şehir Trabzon"
Trabzon Belediyesi, altı ilköğretim okulundan yaklaşık 600 öğrencinin katılımıyla sahilde temizlik kampanyası düzenledi. Ayasofya kavşağı Horon Heykeli yanından başlayarak Beşirli sahili arasında kalan sahil bandında çevredeki çöplerin toplandığı kampanyaya, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, Meclis üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Aksoy, 3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Ergün Memiş, daire amirleri, okul idareci ve öğrenciler katıldı
Kampanyada öğrenciler ile birlikte çöp toplayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Çevre Kirliliğine Son, Temiz Şehir Trabzon" sloganıyla yürüttükleri çalışmalarla gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanılabilir bir kent bırakmayı hedeflediklerini söyledi.
Kampanyaya destek veren okul idarecilerine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından başlayan ve yarım gün devam eden bahar temizliğinin ardından sahil bandı pırıl pırıl oldu.
Başkan Gümrükçüoğlu çevre bilincine sahip genç nesiller oluşturmak, toplumda olumlu davranışlar oluşturmak amacıyla birçok kampanyalar ve yarışmalar düzenlediklerini belirtti. Havaların düzelmesiyle birlikte vatandaşların sahile akın ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, kentin en önemli yaşam alanlarından biri haline getirdiğimiz sahil bandının temizliği için düzenledikleri kampanyaya destek veren ilköğretim okulları yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.
Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanması, bitkisel atık yağların toplanması ve atık pillerin ayrıştırılarak toplanması için çeşitli kampanyalar, eğitim seminerleri ve okullar arasında yarışmalar düzenlediklerini söyledi. Gümrükçüoğlu ayrıca Belediye Gençlik Meclisi ve KTÜ'nün ile ortaklaşa yürüttükleri '61 pile 1' fidan kampanyasına destek verdiklerini ve kampanyaya katılan vatandaşların isimlerinin yer aldığı künyeli ağaçları belirledikleri ormanlık alanlara dikecekleri belirtti.
Bahar temizlik kampanyasına Beşirli İMKB, Prof. Dr. İhsan Koz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ali Kemal Aktürk, İskenderpaşa ve 100. Yıl İlköğretim okulları katıldı.
En son Mustafa Calik tarafından düzenlendi; 12.05.2012, 02:02.
- Alıntı
Yorum
-
istek meselesi aslında nice de ki gibi bi plaj yapılabilir ,ama akp belediyesinin plaj yapmak istediğini sanmıyorumvolkan canalioğlunun öyle bi niyeti vardı belediye sitesinde okumuştum görevdeyken.
Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.(en'am 116)
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Kader KORELİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOralar taş ve kaya ile dolu olacağına kumsal olmalıydı.
Trabzonlu ile denizin arasında bilmek kaç şerit otoyol var, bir de üstüne böyle bir manzara.
Şehir bayır zaten...
şöyle güzel bir arıtma tesis yapılıp su artılıp denize aktılsa deniz tertemiz olsa çok güzel olurdu diyorum ben ama...
birileri lağım sularını 30 metre derine boşaltıyoruz deyip başarılarıyla öğündüğünü görüp hemen vazgeçiyorum bu düşüncemden....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
- Alıntı
Yorum
-
Bu herkesin hayal ettiği bir tablo. Keşke gerçekleşebilse.
Güney çevre yolu yapıldıktan sonra, yeni yapılan sahil yolu tarfik hacmi olarak çok düşük seviyelere inebilir. Kentiçi trafiği zaten iç taraftaki yol karşılar.
Bu yol kaldırılırsa en azından denizle şehir arasında 4 şeritli otoyol olmamış olur. Daha sonra da Akyazı sahilinden Faroz limanına kadar T lerin bir an önce kum tutmasını dilemek yapılabilecek en gerçekçi durumlardan biri olur. Yaklaşık 4 km bir aks, çok az şehirde vardır.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYahu şehrin bütün kanalizasyonu o taşların arasından denize akıtılıyor nasıl kumsal yapıcaklarki.....
Şehir bayır zaten...
şöyle güzel bir arıtma tesis yapılıp su artılıp denize aktılsa deniz tertemiz olsa çok güzel olurdu diyorum ben ama...
birileri lağım sularını 30 metre derine boşaltıyoruz deyip başarılarıyla öğündüğünü görüp hemen vazgeçiyorum bu düşüncemden....
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Kadir Baycan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHangi bölgelerde derin deşarj sistemi var acaba ?
Çok derinde heralde....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Kadir Baycan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDerin deşarj sistemi Çimenli, Değirmendere ve Pazarkapı'da varmış. Yani yukarıda gösterilen alanda herhangi bir lağım akıtma yeri yok. Zaten eskidende Uzunkum plajı vardı orada. İstenilirse yapılamayacak diye bir şey yok bence.
Yürüyüş parkurunda ve daha çok sahilde o taşların üzerinde sahil boyu dolaşırım....
ve 50-60 metrede bir lağım sularının denize akıtılıyor denizin güzel kokusunu heba oluyor.....
Yazın özellikle bu koku dayanılmaz bir hal alıyor.....
makinem olduğu bir gün resimlerini çeker koyarım ama görmek istermisinz bilmem....
onlara bir çözüm bulunmadıktan sonra değil denize girmek yanında yürümek bile sorun kalmaya devam edicek....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
- Alıntı
Yorum
-
O bölgenin beklediğiniz gibi bir sahil olması imkansız. Çünkü zaten Trabzon'un neredeyse her yerinde denize girdiğinde 2-3 metre sonra büyük derinlikler oluşuyordu dolgu ile bu aldı başını gitti..
Doğal bir kumsal da öyle 50-100 yıllık bir hadise bile değil düşünün..
Orası Kumsal olarak değerlendirilemez yani. Belki İzmir Kordonboyu gibi bir yapı olabilir. Bina olmadıktan sonra onun da pek önemi kalmaz. Yani diyeceğim o ki o bölge şu an ki görünümünden çıkmaz.
Denizin pisliği de cabası..
- Alıntı
Yorum
Yorum