Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sineklerden Muzdarip Olan Karadeniz Köylüsü Bakın Ne Yaptı

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sineklerden Muzdarip Olan Karadeniz Köylüsü Bakın Ne Yaptı

(başlık Uğur BULUT61 adlı üyemizin adına, onun mesaj sayısı başlık açmaya yetmediği için açılmıştır.)

Sineklerden muzdarip olan Karadeniz köylüsü bakın ne yaptı

Trabzon'da bazı köylüler ve esnaf, yaz aylarında artan, insanlara büyük rahatsızlık veren sinekleri, lambanın yakınına astıkları şeffaf poşet içindeki su ile uzaklaştırmayı başardı.

Trabzon merkeze bağlı Akoluk beldesine bağlı köylerde yaşayan bazı vatandaşlar ile belde esnafı, bir süre önce şeffaf bir poşet içine doldurulan suyun lambanın yanına asılması halinde sineklerin ortamdan uzaklaştığını fark etti.

Karadenizlinin kıvrak zekasının ürünü olarak gösterilen yöntem, işe yaradığını fark eden diğer köylülerin de kullanmaya başlamasıyla yaygınlık kazandı.

Böylece köylüler, sineklerin su dolu poşetten neden uzaklaştıklarını tam olarak çözemeseler de ilaç ve sinek kovucu parası vermekten kurtuldular. Beldede sineklerden kurtulmak için doğaya zarar verdiği belirtilen ilaçlar, kimyasal spreyler ya da bazı cihazların kullanımı azaldı. Bu ilginç sineksavarla evlerinde, iş yerlerinde rahat rahat oturma, uyuma imkanı bulduklarını belirten belde sakinleri hallerinden son derece memnun olduklarını dile getirdi.

POŞET ASILAN LAMBAYA SİNEK GELMİYOR

Beldede kahvehanesine kurduğu bu yöntemlerle müşterilerini de memnun eden 25 yıllık kahvehane işletmecisi Hasan Karaahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöntemi, arkadaşının tavsiyesi üzerine kullanarak sinek sorununa son verdiğini vurguladı.

Sineklerin, ışığın suda yansımasıyla gözlerinin kamaştığını, dolayısıyla ortamdan uzaklaşmış olabileceklerini düşündüğünü belirten Karaahmet, şunları söyledi: ''Yaz sezonu olduğu için müşterilerimiz genelde salona gimeyip kahvehanenin önünde oturuyor, sinek fazla olduğu için de rahatsız oluyorlar. Bir arkadaş bu yöntemi tavsiye etti, ben de denedim. Bayağı da faydası oldu. Sineklerin ortamdan ışığın suda yansımasıyla mı, yoksa başka nedenle mi uzaklaştığını bilmiyorum. Yanında su dolu poşet bulunan lambaya sinek gelmezken, diğer lambaya sinek gelebiliyor. Yöntemi her lamba için uygulamak en faydalısı. Hiçbir maliyeti de yok.''
    BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Bu bir iki senelik bir haber.

Okumuştum, hatta bizim akrabalardan deneyen bile olmuştu...

Yorum

Çok İlginç Ama Gerçek Bir Yöntem (:
      Uğur BULUT || TWİTTER ADRESİM

Yorum

İlk olarak Recep Alkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Bu bir iki senelik bir haber.

Okumuştum, hatta bizim akrabalardan deneyen bile olmuştu...
        Yaz geri gelse de ben de denesem ilginç gerçekten.
        Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

İlk olarak Recep Alkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          bizim akrabalardan deneyen bile olmuştu...
          Sonuç başarılı mı?
          BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

Köyde ki kahvede görmüştüm bunu ne işe yarıyor diyince sinek gelmiyor cevabını almıştım
            Cidden de gelmiyordu yani
            BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

denemekte fayda var
              En Uzak Mesafe, Ne Afrika, Ne Çin, Ne Hindistan, Ne de Yıldızlar Geceleri Işıldayan
              En Uzak Mesafe İki Kafa Arasındaki Mesafedir Birbirini Anlamayan ..........

Yorum

bilimsel olarak çalışılıp, üzerine tez yazılabilir

Yorum

İlk olarak Mollasalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Sineklerden muzdarip olan Karadeniz köylüsü bakın ne yaptı

Trabzon'da bazı köylüler ve esnaf, yaz aylarında artan, insanlara büyük rahatsızlık veren sinekleri, lambanın yakınına astıkları şeffaf poşet içindeki su ile uzaklaştırmayı başardı.

Trabzon merkeze bağlı Akoluk beldesine bağlı köylerde yaşayan bazı vatandaşlar ile belde esnafı, bir süre önce şeffaf bir poşet içine doldurulan suyun lambanın yanına asılması halinde sineklerin ortamdan uzaklaştığını fark etti.

YALAAAN !!! samsun da bizzat test ettik, bu tezi çürüttük... arkadaşın babası duymuş bu olayı, astı lambanın yanına su dolu şeffaf poşeti. okey oynuyoruz arkadaşlarla, poşeti gören geliyor ! poşet bunların afedersiniz genelevi oldu resmen, gören geliyor... gece boyunca okey zevkimizin içine etti pislikler.

not : samsun un sineklerinde işe yaramıyor olabilir orasını bilemem, trabzonluyuz ya orda oturmuş ts den felan konuşuyoruz, konuştukça geliyorlar konuştukça geliyorlar. benfica yı eleyecez dedikçe çoğaldılar, inadına inadına geliyorlardı resmen.

özet : sinek ilacı candır, kokusuz olanları oluyor ya. alın, pıssssssssss diye sıkın sonra onları can çekişirken izleyin, o zevk paha biçilemez.
                  "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

Akcaabat Helvaci da "Emicenin Yeri" var, orada sise asmislar her tarafa.
                    #BorussiaDortmund
                    #8 - Mehmet Ekici !

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                    Çalışıyor...
                    X