Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı,İdari Yargı Hakimliği,Gelir Uzmanlığı Sınavları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak leviathan_-1461 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Sofu sayıştayın test sınavı o kadar zor olmaz, zor olan ksım yazılı kısımdır..Sınavların ankara dışında yapılması düşüncesine ise katılmıyorum...Bazı insanlar farkında değil ama bu ülkenin en önemli yerlerine adam almak için yapılıyor bu sınavlar...Sınavlara karışacak herhangi bir muhamma çok baş ağrırtır...Ayrıca iyi yerlere gelmiş fakat bu snavlara zevk için giren insanlar var..en azından onların keyfiyeti sınavın ankarada yapılması ve sınava girmeden para alınması ile asgariye indirilebilir..
    yazılı kısma tavsiyen varmı abi?
    iktisat hukuk çalışmaktan içim çıktı derken onlarda pek sıkıntı kalmamış gibi görünüyor.daha önceden diğer sınavlarda sorulan yazılı sorularıda çalıştım.
    ama şimdi başıma maliye belası açıldı.
    abdurrahman akman hocanın kitabının özetini çıkardım ama hiç fayda etmedi.
    şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.

Yorum

Biz teste alışık olduğumuz için yazılı konusunda fazla fikrim var desem yalan olur...Test bir şekilde yapılıyor..şıklardan olsun, aklında kalan küçük bir bilgiden cavabı yakalayabiliyorusun...Fakat yazılı öyle değil, adam senden sorduğu soruyu tam olarak bilmeni istiyor...Ben yazılı sınavda hukuk la maliyenin sana sorun çıkaracağını sanmıyorum...sorun yine çıkarsa iktisattan çıkar...
      her daim düşleri peşinde koşan sabırsızlık zamanının güzel çocuklarına....

Yorum

19 kasım 2011 gelir uzman yardımcılığı sınavı
        toplamda 100 soru vardı
        bu 100 sorunun neredeyse 25 e yakını muhasebeydi.müthiş muhasebe kasmışlar.
        hukuk oldukça kolaydı,direk bilgi sormuşlar ancak idari yargı uygulama hukuku çalışmadığımdan oradan gelen 2 soruyu kafadan atmak zorunda kaldım.
        ayrıca muhasebede mali tablolar analizinden asit test oranı ve bir başka oranı daha sormuşlar onlarıda içimden gelen sesle yaptım
        iktisatta oldukça kolay olmasına rağmen 2 soruyu yine atıp tutarak yaptım
        maliyedende pek bir sıkıntı olmadı.

sonuç:100 sorudan 80 ini yaptım
        20 si ni salladım(sadece doğrular hesaplanıyor ve 4 şık var)aralarında bazılarından ümitliyim.
        bu arada 100 soruluk sınav için 150 dakika(2.5 saat) veren gelir idaresi başkanlığı takdirimi kazanmıştır

Yorum

not.gelir sınavında ceza hukukndan soru çıkmadı ki zaten daha önce sınav ilanında belirtmişlerdi bu durumu

ilginç:her iki sınavdada ne tbmm çalışma düzeninden,ne cumhurbaşkanı seçiminden ne de genel/ara seçimlerden soru çıkmadı
          oysa bu konu çok popüler bir konudur.

Yorum

M.S.Sofu g.u.yard. sınavınız açıklanmış var mı iyi gelişmeler

Yorum

arkadaşlar sınav sonuçları açıklandı
              62 doğrum olduğunu söylüyor gelir idaresi-tabii ki sınava çağırmadılar-
              bende itiraz ettim haliyle(maliye bakanlığının bilgi edinme adresinden)
              bir çok kişi sınav sonuçlarının düşük geldiğinden şikayetçi,bir kişi sınav sonuçları hakkında dava açmış
              büyük bir haksızlığa uğradığımı düşünüyorum
              ancak bilmedende insanların veballerine gitmek istemiyorum
              fakat sınavdan çıktım ve benim net 80 doğrum vardı.
              eğer bu kadar çalışmayla ancak 62 doğru yapabiliyorsam çok yazık etmişim kendime
              şu sıralar mithiş bir moral bozukluğu yaşıyorum,hani alkolik olsam şişenin dibine vururum o derece.
              tam bir hayal kırıklığı ve çaresizlik durumundayım
              aileme karşıda olukça mahcup oldum,onlarda hayal kırıklığına uğradılar ve muhtemelen ders çalışmadığımı ve onları kandırdığımı düşünüyorlar
              kısacası huzursuz tedirgin ve endişeliyim.
              büyük bir çalışmanın boşa gitmesi ve bu durumun yarattığı özgüven sorunu oluştu.
              kısa sürede toparlanmak gerek.
              not:gelir idaresi başkanlığı eğitim ve sınav bölümüde telefonlarıma cevap vermiyorlar.bu durum beni kaygılandırıyor.
              gelişmeleri ve cumartesi gireceğim idari hakimlik sınavını burada paylaşacağım.
              En son M.S.SOFU tarafından düzenlendi; 22.11.2011, 11:35.

Yorum

Kafana takma aldığın sonucu..Daha çok şeyler gelecek başına tam oldu derken bakmışsın mülakat olmamış..Bu sürece başladıktan sonra bugün olmaz,yarın olur elbette birgün olacaktır...Hatta bakmışsınki daha güzeli daha hayırlısı olmuş....Olmadı diye sakın vazgeçme...Sen çalışmaya devam et, bir gün bakacaksınki bir sürü sınav kazanmışım,hangisine gideyim diye iceceksin bu sefer..
                her daim düşleri peşinde koşan sabırsızlık zamanının güzel çocuklarına....

Yorum

inşallah abi
                  zaten olan oldu
                  benim buradan anladığım şu:bu kadar çalışmak yetmiyor,daha fazla çalışmak gerek.
                  şimdi idari yargı sınavına girip memlekete gidip tekrar kapanıp ders çalışmaya devam edeceğim.
                  az çok nasıl sorduklarını gördüm,soru tipleri benziyor zaten,sınavda süre sıkıntısı yaşamadım,genel kültür ve genel yetenekten ayrıca muhasebeden eksikliklerimi gördüm,tarihten özellikle biraz sıkıntı yaşadım,devam edeceğiz inşallah,sadece süreç biraz sıkıntılı geçecek.
                  buarada maliye bakanlığının sitesinden bilgi edinme bölümü var,oradan sınav sonucuma itiraz ettim,bir çok kişide itiraz etmiş,yine buradan paylaşırım ama şimdi bu sınavı unutmak ve çok fazla sabır gerek.
                  hakkımızda hayırlısı...

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                  Yükleniyor...
                  X