Bence çesitli konularda derlediginiz video ve ses dosyalarini buraya tasisaniz bir bütünlük de saglanmis olur, böylece biz de herhangi bir degerli eseri kaçirmamis oluruz.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ünlü Karadeniz Kemençesi Sanatçıları
Daraltma
X
-
İlk olarak simal yildizi tarafından gönderildiBence çesitli konularda derlediginiz video ve ses dosyalarini buraya tasisaniz bir bütünlük de saglanmis olur, böylece biz de herhangi bir degerli eseri kaçirmamis oluruz.
ses dosyalarini mp3 basligindan videolarida senin açtigin basliktan devamli 1-2 haftada bir yüklüyorum.yani konu ile ilgili olan basliga aktariyorum.zaten kemençe mp3 diye bir baslik bir ara vardi sonra kilitlendi mi yoksa arka sayfalara mi düstü ondan haberim yok.ama buraya onlari aktarirsam basliktan ayri bir sey olur.
sn.külünkoglu;
yahya birinciyi ilk defa duydum ya da su an aklima gelmiyor.sanirim akçaabat ya da vakfikebirli..herkes bildigi kemençeciler hakkinda bilgi verirse konu bayagi genisler insallah sayfalar sürer..bu konuya ilgi gösterilmesi gerçekten beni çok sevindirdi.
ben külünkogluna uyarak yeni yetisen yetenekli bir kemençeciyi burdan duyurayim.
tahsin terzi: yeni yetisen çok yetenekli bir kemençecimiz.kendini gösterme imkanini ismail türütün piryoz2 adli albümde buldu.fuat sakaninda katkisini unutmamak lazim.
- Alıntı
Yorum
-
valla Yusuf Cemal Keskin hocamiz bir keresinde rahmetli Kazim Koyuncu abimizin de katilmis oldugu konsere gelmisti.. Ve kendisi pek bi ragbet görmemisti.. Ama hem çok güzel söylemisti hem de büyük bir mütevazilikla hareket etmisti.. Ben kendisini çok sevmistim..ISTANBUL SALTANATINI 6 KEZ YIKTIK, YINE YIKACAGIZ, BORDO KANIMIZLA MAVI GÖKLERE SAMPIYON TRABZONSPOR YAZACAGIZ!..
- Alıntı
Yorum
-
tahsin terzi: yeni yetisen çok yetenekli bir kemençecimiz.kendini gösterme imkanini ismail türütün piryoz2 adli albümde buldu.fuat sakaninda katkisini unutmamak lazim.
Yahya Birinci: Rize ili Güneysu ilçesindendir. Bir kaç ay öncesine kadar Ismail Türüt'ün arkasinda çalardi.Ismail Türüt'ün nerdeyse bütün kasetlerinde Yahya Birinci'nin emegi vardir.Keza Karadenizde kaset yapan bir çok ünlü olan olmayan sanatçilarin da kemençeciligini yapmistir. Ben sahsen ondan ümitliyim ilerdi de adindan söz ettirecek karekteri ve isini sevmesi de cabasi.Trabzonspor √Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|İki Renk ve Asalet √BordoMavi.Net √
- Alıntı
Yorum
-
Yahya Birinci Sait Ucarin Madur Mudur albümündede calmisdi .
Arkadaslar lütfen usta Kemenceciyi ve normal kemenceciyi ayit edelim , ben cok Kemencecilerin Muhabbetlerine gittim cok kemenceciyi de tanirim ama malesef aralarinda birtane sanatci yoktur bence , kimisi cingene gibi para ister kimisi cok iyi calar amakemencesi iyidegildir bozuk dur veya kemence malzemeleri yaninda olmaz kimis adama kasmaya ugrasir yalan söyler ve ve ve ..............[img]smileys/smiley7.gif[/img]
Arkadaslar size bir sorumvar ben cok iyi bir kemence almayi düsünüyorum bana birisini önerebilirmisiniz ?????
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak 61Hamsi61 tarafından gönderildiArkadaslar lütfen usta Kemenceciyi ve normal kemenceciyi ayit edelim , ben cok Kemencecilerin Muhabbetlerine gittim cok kemenceciyi de tanirim ama malesef aralarinda birtane sanatci yoktur bence , kimisi cingene gibi para ister kimisi cok iyi calar amakemencesi iyidegildir bozuk dur veya kemence malzemeleri yaninda olmaz kimis adama kasmaya ugrasir yalan söyler ve ve ve ..............
Arkadaslar size bir sorumvar ben cok iyi bir kemence almayi düsünüyorum bana birisini önerebilirmisiniz ?????
siteminize kemençe çalan bir insan olarak söyle cevap vereyim.
bugün yunanistana gidin karadenizli rum göçmenlerde her ailede bir kemençeci bulunur.kemençeyi bizden çok daha teknik ve usta bir sekilde çalarlar.nedeni ne mi?bizim ülkemizde kemençeciye ne kadar deger veriliyor ki kemençeciler artsin.rumlar o aleti tarihi bir miras olarak görüyorlar ve de kemençeciler onlar için çok önemli.ben ilk kemençe basladigim zaman çevremden gelen tebrikler degil tepkiler su yöndeydi:kemençeciler içkici olur,sen nerden alistin bu ise,kim seni alistirdi buna,yoldan çikma sakin,sen derslerine bak derslerinden haber ver birak bize kemençe anlatmayi,iyi kemençe çaliyorsan gel bi bakalim nasi çaliyorsun notunu verelim(sanki kendileri otorite yaa versinler bir not),kemençesi iyi ama kemençecide is yok (benim için),sen kemençe çalamzsin çünkü sende duygu yok zariflik yok...iste bunlara inat ben bu ise baskoydum.kimseye de kemençe çalmam es dost hariç.kendime çalarim aileme çalarim kendimi eglendiririm yeter bana.iste bu yüzden kimseye kemençe çalmam kimsede kemençe çaldigimi es-dost hariç bilmez.laf yemekten moralim bozulacagina varsin bu insanlar kemençecisiz kalsin ,varsin kemençe yok olsun,ben kendime çalarim çoluk çocuguma ögretirim,meraklilar varsa karsiliksiz ögretirim.
iste kimisini çingene kimisini adam kasici olarak nitelendirmissiniz.her birine bir kusur bulmussunuz.eger çok kusur ariyorsaniz ya da sanatçi olmadigini iddia ediyorsaniz muhabbetlerinizde takin kaseti dinleyin.kimse sizi zorlamiyor beyfendi.bugün yurdumuzun bati kesimlerinde bir kemençecinin fiyati 200-300 milyon arasinda degisir.ister begenin adam tutun ,begenmiyorsaniz kaset var cd var takin dinleyin ya da hodri meydan sanatçi siz olun bakalim bu is nasilmis nasil ögreniliyormus.
simdi gelelim sorunuza..
sanirim almanyadasiniz.türkiyeden de kemençe yaptirmak istiyorsunuz.ama size sorulacak ilk soru ise ne tür bir kemençe istediginiz olacaaktir.notasiyla baska birseyiyle anlatmayayim.bu konudaki bilginizde nedir bilmiyorum.
kalin sesli mi yoksa ince sesli kemençe istiyorsunuz?
eger kalin sesli bir kemençe istiyorsaniz size sürmenede hasan sancagi tavsiye ederim.
ayni zamanda samsunda ibrahim çelebi çok iyi kemençe yapar.kendisine www.kemence.com dan ulasabilirsiniz.
akyazida irfan ustayi tavsiye ederim.istanbulda mustafa ustayi tavsiye ederim.(adresi:Atatürk cad. Ögretir sok. Kiliç apt. No: 9 Maltepe/ Istanbul Tel: 0535 955 11 57)
aslinda bu verdigim isimlere sahip ustalar taninmis kisilerdir.birde gizli kahramanlar vardir ki bunlardan daha iyi ya da en az bu kisiler kadar iyi kemençe yaparlar.ama ya karadenizin küçük bir kasabasinda ya da köyünde yasadiklarindan onlara ulasmak biraz daha güç olur sizin için.
iyi bir sanatçi olmaniz dilegiyle..Edited by: bahadiroglu
- Alıntı
Yorum
-
Iste sorun orada kardes bende yillardan beri ugrasiyorum olmuyor onlarin gibi olmadigimdan düsünüyorum . Bende Kemenceyi herkes icin degil yakin dostlarim icin calmaya ugrasirim .
Sen diye bilirmisin Kemencecileri cok karakterli efendi birileri ve sözünde duran naz yapmayan .......................
Kemence konusuna gelince Ibrahim celebini yanindaydim bu sene ve bir kücük LA sesli kemence aldimbalikesire gittimne olduysa oldumalesef kemencede ses yok zil hic calmiyor yolladim geri samsuna.Telefonlan görüstüm tamam dedi problem yok sana daha iyi bir kemence verecegim ve yayinida Bordo Mavi yapacagim dedi ,nitekim kemence geldi ama kemencenin zil yine bozuk yayin da mavisi varda bordosu solmus herhalde göremedim [img]smileys/smiley19.gif[/img].
Insallah birdahaki Kemencemi Irfan Satirdan almaya düsünüyorum !!!!
Kemencecilere art niyetim yok malesef cogu kemenceciler dedigim gibi .sakin lafi üstüne alma kemenceci kardes.
- Alıntı
Yorum
-
Edited by: bahadiroglu
bende yillardan beri ugrasiyorum olmuyor
hoca bulmaniz sart diyorum size.hoca gerekli mi gereksiz mi ,kendi kendime ögrenemez miyim diye bütün kemençe meraklilari sorar.hoca gerekli degil sart arkadasim.ilk basta yapacagin yanlislarin farkiina varamazsin.sonra bilek el ve parmak hareketlerin yanlisolmaya baslar.ve de aylar geçtikçe bu yanlis hareketler yerine oturur ilerde bir daha zor düzelir ve de maalesef yillardir ugrasiyorum ama olmuyor dersin.kemençe talebesi usta kemençecinin nasil çaldigini takip eder,parmak ve yay hareketlerine bakar (en önemlisi yay parmak nasil olsa olur yay atmadaki yanlislar zor düzeliyor),dügünlerde ustasinin yaninda takilir onu takip eder,böylece kemençe çalmayi ögrenir.
bence kendini pek kasmadan ne yap ne et bir hoca bul.ama iste senin hakli oldugun konu ile karsilacaksin bu sefer,çok para isteyebilirler ögretmek için.trabzon dernekleri hariç disarda kurs 80-90 ytl,özel ders ise 120 ytl dir.çok üzücü ama böyle.benden sana tavsiye nasil baslarsan öyle gider.kendine bir hoca bul.
kemence yaptirma konusuna gelince;
diyorum ya bir ünlüler vardir iki gizli kahramanlar.ibrahim çelebi gerçekten iyi kemençe yapar.ama dedigin olaylari ilk defa gördüm.zilden ya da kemençeden bir süre sonra nasil ses çikmaz?sen sakin can diregini düsürüyor olma?ya da akort yapmayi biliyormusun?akort edemezsen ses iyi olmaz.ayni zamanda yanlis akortlu kemençeden yanlis sesler alir öyle kemençeye alisirsan dogru-düzgün akortlu kemençede çalmaya zorlanirsin.kulagin alisir yani.
kemençe yaptirmak zor istir.bir bilenle yaptir derim sana.kendi kendine yaptirma.ayni zamanda müzik aletleri satilan dükkanlardan kemençe satin alma.hepsi kolpadir dandiktir onlarin.git bir ustaya yaptir.ben kendi kemençelerimi kendim yaptiririm mesela.agacini kendim seçerim yapilisinin baslangicindan sonuna kadar ustanin yanina gider bakarim.yanlisini görürsem kemençeyi almiyorum derim.simdi sana burdan çok sey anlatirim ama sayfalar sürer.sen en iyisi bir bilenle bu ise basla ve bir bilenle de kemençe yaptir[img]smileys/smiley2.gif[/img]
ayni zamanda ustanin adina güvenipte kemençesine güvenme derim.irfan ustadan ne kemençe yaptiranlar gördüm sonra gelip trabzondaki küçücük bir dükkanda kemençe yapan ustalara gelip o kemeneçeleri tekrar tamir ettirdiler.ben hiçbir zaman taninmis bir kemençe ustasindan kemençe yaptirmadim.ama su an son yaptirdigim kemençem var sesi de yapilisi da süper.4 kemençeyi susturuyor çalarken öyle dedi bir ses var.200 milyona bu temmuzda özel olarak yaptirdim trabzonun bir ilçesinde küçücük bir dükkani olan bir ustaya.ayni kemençeyi bu taninmis adamlara yaptrisam 400-600 arasi anacak yaparlardi.hele irfan usta 650 ye yapardi kesin.bir bilen lazim sana tek tavsiyem
bride istanbul da mustafa (çago) isimli bir usta var.çok iyi kemençe yapar.isçiligi birinci kalitedir.ona da istediginiz bir seste kemençe yaptirirsaniz sanirim hosunuza gider.çünkü isçiligi çok iyi dediler.bu ustada adi prk duyulmamis ama kaliteli is yapan birisi.adres ve tel nosunu yukariya yazmistim.
iyi günler.
noT: baslik disina tasti konu affedin ama herkes biseyler kapar insallah yazilanlardan.ayni zamanda bir arkadasimiza çok önemli bir konuda yardimci olabilmek için konu disina çiktim.heralde bu da affolur.
- Alıntı
Yorum
-
Tesekkür ederim Kemencesi kardes , Zülfi Gaydan dan ders aldim kendisi bana dedi yay atisin güzel parmaklarda ve tutusda birazdüzeltme yaptik kulak da iyi antreman eksikligi olabilir diye düsünüyorum .
Kemencenin diregi telleri yayi hepsi yerinde malesef zilin vesagirin sesleri uymuyor , Postayla geri yollayacagim insallah iyi bir kemence yollarda gene baslayabilrim insallah .Kendinde bilirsin kemence calmadimi hic zefk alamiyorum vallahi .
- Alıntı
Yorum
-
unlumudur bilmiorum ama bende kasedi var...
hayri yasar karagülle...
bence ünlü degildir hepsi isimsiz kahramandir karadeniz müziginde.''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !
- Alıntı
Yorum
-
Folklor Kurumu diye bi dernek var.Bi festival için Yumamistana gitmistik.Bir köye gittik köyün adi TRABZONDU.3 kusak önce Trabzondan oraya gitmisler v e o bölgeye yerlesmisler.Bi tane kemençecileri vardi bizim kemençeciyle karsilikli çaldilar.Adamlar hakkatten çok önem veriyo.
- Alıntı
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum