Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Kırlangıç Çığlığı çocuk istismarını konu alıyor, polisiye olmasının ötesine geçmiş bu konudaki verilmeye çalışılan mesaj.

Kavim farklıdır, bazı yerlerini 2 kez okursunuz.
    Ahmet Ümitin bütün kitaplarını zaman içersinde okuyacaktım..Kavim sayenizde üst sıralardaki yerini aldı

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: ds.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 9.0 KB 
Kimlik: 11212957

Paulo Coelho'nun en çok satan eserlerinden biri.

Bir günde okudum bitirdim, hala okumamış olanlar varsa tavsiye ederim
      En son Faruk BERBER tarafından düzenlendi; 09.10.2018, 14:41.
      BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• Okumakta olduğumu yazdığım, Vedat Türkali'den 'Bir Gün Tek Başına' yı bitirmenin mutluluğu ve hüznünü yaşıyorum.

Mutluyum, çünkü çok etkileyici bir dönem romanıydı...
        50-60'lı yıllar Türkiyesini iyi anlattığını düşünüyorum.
        O zamanki siyasi gündemin etkilediği insan ilişkileri, yaşamları, Orhan Kemal kıvamında yazıya geçirilmiş...

Hüzünlüyüm, çünkü yaşanan dram gerçekten etkiliyor insanı...

İlk defa Vedat Türkali okudum ve çok etkilendim...

Sırada okuyacağım kitaplardan sonra, Türkali'nin diğer kitaplarına da yöneleceğim...

Şiddetle öneririm arkadaşlar...
        En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 10.10.2018, 09:48.
        Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Buradaki pek çok kişi okumuştur Sefiller'i.
          Ben de okumuştum ve de çok severim.
          Okuduğum en iyi romanlar arasında Monte Cristo Kontu ile ilk sıralardadır...
          Ne zamandır elimde olan ama 3 cilt olması ve toplamda 2000 sayfa civarında olmasından öncelik sırama almadığım bir seri var, ona başladım...

Ötüken Yayınları'ndan 3 ciltlik Sefiller...
          Tam metin...

İlk cildindeyim şu anda...

Her kütüphanede bulnmalı bu eser arkadaşlar...

Sayfa sayısı, tam metin olması ve cilt kalitesinden dolayı, fiyatı da oldukça uygun linkte...
          En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 11.10.2018, 17:35.
          Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İskender Pala - Katre-i Matem ..

Daha önce Efsane , Mihmandar, Şah ve Sultan ve Od u okumuştum.

Katre-i Matem için çok beğendim öldüm bittim diyemem ama genel itibariyle ben İskender Palayı beğeniyorum. Okumadığım romanlarını da zaman içersinde okuyacağımı düşünüyorum o tadı verdi bana..

Yorum

• Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna

Bir okumayan ben kalmıştım herhalde sonunda ben de okudum

Vallahi güzel akıcı bir çırpıda okunabilecek bir kitap ama insanlarda bıraktığı o muhteşem etkiyi bırakmadı ben de. Böyle olunca kendimi sorguluyorum ama yapacak bir şey yok..Ben daha farklı daha etkileyici daha merak uyandıran romanlar seviyorum demek ki.

Yorum

• İlk olarak Uğur Kalyoncu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna

Bir okumayan ben kalmıştım herhalde sonunda ben de okudum

Vallahi güzel akıcı bir çırpıda okunabilecek bir kitap ama insanlarda bıraktığı o muhteşem etkiyi bırakmadı ben de. Böyle olunca kendimi sorguluyorum ama yapacak bir şey yok..Ben daha farklı daha etkileyici daha merak uyandıran romanlar seviyorum demek ki.
                Bazen bende de oluyor böyle....

Anlık ruh haletiyle ilgili bir durum sanırım.....

Gerçi birde şu var herkesin beğendiğini söylediği kitabı illa beğenmek zorunda değiliz. Bazıları uzun , dolambaçlı cümleleri sever mesela ,

Bazıları kısa ve öz cümleleri....

Bazıları duyguları öne çıkartan eserleri severken , bazıları olaylara ve kişilere dikkat eder....

Yani 8 milyar insanın hiç birisinin birbirine tam benzememesi gibi yaşadığı duygular dolayısıyla kitabında yaşattığı duygular farklıdır normal olarak ve doğal olarak...

Ha bahsi geçen kitabı sevmiştim ama bir "Başyapıt" etkisi de uyandırmadı bende....
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bazen bende de oluyor böyle....

Anlık ruh haletiyle ilgili bir durum sanırım.....

Gerçi birde şu var herkesin beğendiğini söylediği kitabı illa beğenmek zorunda değiliz. Bazıları uzun , dolambaçlı cümleleri sever mesela ,

Bazıları kısa ve öz cümleleri....

Bazıları duyguları öne çıkartan eserleri severken , bazıları olaylara ve kişilere dikkat eder....

Yani 8 milyar insanın hiç birisinin birbirine tam benzememesi gibi yaşadığı duygular dolayısıyla kitabında yaşattığı duygular farklıdır normal olarak ve doğal olarak...

Ha bahsi geçen kitabı sevmiştim ama bir "Başyapıt" etkisi de uyandırmadı bende....
                  Aynen öyle abicim hem durumu hem de kitabı çok güzel özetlemişsin sağ olasın.

Yorum

• 2018-48.Kitap

Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor - Stefan Zweig

Stefan Zweig kitaplarına hayranım bilenler bilir. Çevirisindeki ustalık ve edebi değer nedeniyle de genellikle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan eserleri okuyorum. Bu okuduğum kitap daha yeni basılmış. Ağustos 2018 tarihli ve Gülperi Sert tarafından çevirilmiş. Gülperi Sert'i şahsen tanımıyorum ama şimdiye kadar okuduğum kitaplardaki çeviri ustalığı ile yeteneğine şahidim diyebilirim.

Neyse birazda kitaptan bahsedelim . Kitap 3 hikayeden oluşuyor. Bu hikayelerden iki tanesi Yahudilerin ve hristiyanların kutsal kitaplarından alınan 2 hikayeden esinlenerek yazılmış. Edebi olarak güzel , akıcı tam bir Zweig başyapıtı ama dinimize daha doğrusu kutsal varlıklara uymayacak bir çok öğe barındırıyor. Zaten tahrif edilmiş İncil ve Tevrat'tan alınmaları nedeniyle bu durum doğal karşılanabilir.

Son hikaye ise bir Hint Efsanesinden alıntılanmış. Yazar bir kaç ay kaldığı Hindistan'dan da boş dönmemiş anlaşılan. En son hikaye bilgelik üzerine yazılmış. Doğru yolu bulma çabası irdelenmiş.

Kitabın geneline bakacak olursakta insanların birbirine zarar verme dürtüleri ile savaşma isteklerinin anlamsızlığını hümanist bir pencereden eleştirmiş. Zweig eserlerinde hep savaş karşıtlığını , insanı değerleri yüceltmeyi savunur bu eserinde de o çizgiden hiç sapmamış. Ölüm karşısında bile insanlığı savunmuş. Yazıkki insanlar savaşlarda birbirini öldürürken hümanizm savaşında tek başına kalmış ve yenilmiş. Bu kadar hayat dolu , yaşamayı seven bir insanı intihara sürükleyen nedenleri de az çok saptayabiliyoruz bu eseri ve diğer eserlerini okurken....

Konu olarak değil ama içerik tavsiye ederim bu eseri.

Yorum

• Kafka - Milenaya Mektuplar..

Vallahi kitap çok övülüyordu bir şekilde de elime geçince okumak istedim ama hiç içerisine giremedim.

Acaba çeviriden kaynaklı mı diye düşündüm ama benim gibi bir çok insan olduğunu farkettim sonuçta hepimiz aynı çeviriden okumadık.

Milena bile bir mektupta eviriyorum çeviriyorum yazdıklarını anlamıyorum diye sitem etmiş..İşin muhatabının kendisine yazılanları anlamakta zorlandığı mektupları roman diye okuttular bize

Onun dışında çok büyük sevgi var diye anlatılıyor ama kadın gel diye yalvarırken Kafka müdürden izin alamam diyor..

Ayrıca Milenanın bu durumla ilgili yorumlarını da okuyunca ortada böyle büyük bir aşkın olmadığını da görüyoruz..

Davayı da okuyacağım onda da istediğimi bulamazsam Kafka ile yol ayrımına gideceğim artık..

Dün akşam da Saramego Körlük' e başladım o şimdilik iyi gidiyor bakalım..

Yorum

Kafka - Milenaya Mektuplar..

Vallahi kitap çok övülüyordu bir şekilde de elime geçince okumak istedim ama hiç içerisine giremedim.

Acaba çeviriden kaynaklı mı diye düşündüm ama benim gibi bir çok insan olduğunu farkettim sonuçta hepimiz aynı çeviriden okumadık.

Milena bile bir mektupta eviriyorum çeviriyorum yazdıklarını anlamıyorum diye sitem etmiş..İşin muhatabının kendisine yazılanları anlamakta zorlandığı mektupları roman diye okuttular bize

Onun dışında çok büyük sevgi var diye anlatılıyor ama kadın gel diye yalvarırken Kafka müdürden izin alamam diyor..

Ayrıca Milenanın bu durumla ilgili yorumlarını da okuyunca ortada böyle büyük bir aşkın olmadığını da görüyoruz..

Davayı da okuyacağım onda da istediğimi bulamazsam Kafka ile yol ayrımına gideceğim artık..

Dün akşam da Saramego Körlük' e başladım o şimdilik iyi gidiyor bakalım..
                        Keşke önce "Dava" yı okusaydınız.....

Gerçekten güzel bir kitaptı doğrusu. Kafka insanları , adalet sistemini zalimce eleştirmiş..... Dönemindeki sosyal dokuyuda hissettirmiş... Bne çok beğenmiştim doğrusu..... Lakin sonradan aldığım "Ceza Kolonisinde ve Diğer Öyküler" isimli kitabı aynı etkiyi yaratmadı bende... Okumuş olmak için okudum sadece

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Keşke önce "Dava" yı okusaydınız.....

Gerçekten güzel bir kitaptı doğrusu. Kafka insanları , adalet sistemini zalimce eleştirmiş..... Dönemindeki sosyal dokuyuda hissettirmiş... Bne çok beğenmiştim doğrusu..... Lakin sonradan aldığım "Ceza Kolonisinde ve Diğer Öyküler" isimli kitabı aynı etkiyi yaratmadı bende... Okumuş olmak için okudum sadece
                          Vallahi ben de önce Davayı alacaktım ama Dönüşüm ve Milenaya Mektuplar bir şekilde elime geçince okumak istedim..

Bu kitapları da okumak için okuduk ..Yine Dönüşüm de dolaylı yoldan bir şeyler anlatıyordu da Milena hepten zaman kaybı gibi oldu..

Dava' yı da inşallah okuyacağım ama daha önce elimdeki kitapları bitirmem lazım..

Yılbaşından sonra yeni bir liste yapacağım inşallah..O zaman fikirlerinizi alırım abicim..

Henri Charriere Kelebek' i şimdiden yazdım [MENTION=20062]Faruk BERBER[/MENTION]

Yorum

Henri Charriere Kelebek' i şimdiden yazdım [MENTION=20062]Faruk BERBER[/MENTION]
                            Eyvallah, şimdiden iyi okumalar

Bu arada aklıma bir fikir geldi, başlığa ilgi duyan ve okumayı seven renktaşlarımız olarak toplaşsak da diyelim 10 kişiyiz. Kura çeksek 5'erli ayrılsak ve birbirimize beğendiğimiz bir kitabı hediye olarak kargolasak "karşıdan ödemeli" nasıl olur sizce ? "Misal " son 1-2 aydaki yorumlara bakarak yazıyorum ;

[MENTION=51796]Gökhan Balcı[/MENTION] ---> İlker Yazıcıoğlu
                            [MENTION=38315]ihsan candas[/MENTION] ---> Faruk Berber
                            [MENTION=31952]Oğuz ZEYTİN[/MENTION] ---> [MENTION=48572]David_LuiZ4[/MENTION]
                            [MENTION=37246]Bayraktaroğlu[/MENTION] ---> [MENTION=34276]Uğur Kalyoncu[/MENTION]
                            [MENTION=1604]Faik Yılmaz[/MENTION] ---> [MENTION=12064]Gökhan Uzun[/MENTION]
                            [MENTION=3370]Adem Erdoğan[/MENTION] ---> [MENTION=47453]beratika[/MENTION]
                            [MENTION=3184]oflubektas[/MENTION] ---> X

Yorum yazmayıp yine de katılmak isteyen olursa eklerim listeye, düşüncelerinizi yazarsanız kura işini organize edebilirim.
                            En son Faruk BERBER tarafından düzenlendi; 18.10.2018, 14:27.

Yorum

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Eyvallah, şimdiden iyi okumalar

Bu arada aklıma bir fikir geldi, başlığa ilgi duyan ve okumayı seven renktaşlarımız olarak toplaşsak da diyelim 10 kişiyiz. Kura çeksek 5'erli ayrılsak ve birbirimize beğendiğimiz bir kitabı hediye olarak kargolasak "karşıdan ödemeli" nasıl olur sizce ? "Misal " son 1-2 aydaki yorumlara bakarak yazıyorum ;

@Gökhan Balcı ---> İlker Yazıcıoğlu
                              @ihsan candas ---> Faruk Berber
                              @Oğuz ZEYTİN ---> @David_LuiZ4
                              @Bayraktaroğlu ---> @Uğur Kalyoncu
                              @Faik Yılmaz ---> @Gökhan Uzun
                              @Adem Erdoğan ---> @beratika
                              @oflubektas ---> X

Yorum yazmayıp yine de katılmak isteyen olursa eklerim listeye, düşüncelerinizi yazarsanız kura işini organize edebilirim.
                              Çok güzel... Ben varım.
                              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Olumlu düşünenler ;

Adem Erdoğan
                                Oğuz Zeytin
                                Faruk Berber
                                Bayraktaroğlu
                                İlker Yazıcıoğlu
                                Uğur Kalyoncu
                                rep veren, öm atan ya da buradan belirtenleri de ekleyerek listeyi güncelleyeceğim.
                                En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 18.10.2018, 17:47.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim