Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Zülfü Livaneli bağımlılık yapıyor ben de yeni bu kitabı sipariş verdim. Okumadıysan Serenad da mükemmel bir kitap İlker, gerçi bence bütün romanları güzel de bu apayrı.
    İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Öyle Adem, yazdığını okutan türden bir adam Livaneli...Serenad'ı okudum,o da çok güzel...Serenad, çok iyi bir dram, enfes bir hikaye...Ama 'Kardeşimin Hikayesi' nin üzerimdeki etkisi ondan çok daha fazla...
    Serenad kayıtsız şartsız önerdiğim bir kitap..

Diğeri de Aytmatovdan Gün olur asra bedel .

Ama Kardeşimin Hikayesinin sonunu çok beğendim.

Kitap sıkmayacak akıp gidecek merak uyandıracak..

Zülfü Livaneli ve Ahmet Ümit de bu olay var.

Ahmet Ümit İstanbul Hatırasını okuyorum akşamdan bu yana okumadım eksiklik hissediyorum şuan mesala..

Yorum

• Necib Mahfuz okumayan varsa tavsiye ederim. Başarılı bir yazardır. Özellikle Kahire Üçlemesi'ni ve Cebelavi Sokağı'nın Çocukları'nı kendi adıma çok beğendim. Tavsiye ederim.
      En son Gökhan Uzun tarafından düzenlendi; 04.10.2018, 14:34.
      Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
      (Dozer) Cemil Usta
      Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

• "Dokuzuncu Hariciye Koğuşu" adlı kitabın ne kadar başarılı bir kitap olduğunu her Çapa'ya gittiğimde yeniden anlıyorum.
        Bordo Mavi bayrağım kanatlansın sonsuza.
        Genç, yaşlı, erkek, kadın; verdik omuz omuza.

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Sunay Akın aslında şairdir. Şiir kitaplarını da tavsiye ederim şiire ilgin varsa.
          Şiir kitapları haricindeki diğer kitapları aynı türdür.Geçmişten küçük hikayeler...
          Geçmişten şimdiye yolculuğu çok iyi anlatan bir adam Sunay Akın...
          İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Şiiri severim ama serbest şiiri değil kafiyeli uyaklı eski şiirleri severim .

Bunun dışında Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiir kitapları da güzel..... Askerde okumuştum.
          İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Şiire oldum olası ısınamadım ya, okumayı sevsem ilk okuyacağım yazar Orhan Veli Kanık olurdu sanırım.
          İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Al benden de o kadar... Yavuz Bülent, Atsız, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, Mehmed Emin Yurdakul dışında pek şiir okuyamadım doğrusu.

Kendime zaman ayırabilirsem, küçüklüğümden beri karıştırdığım Behçet Kemal Çağlar ile Faruk Nafiz Çamlıbel'i okumak istiyorum.

Forumdaki Edebiyat öğretmeni arkadaşlar bu şairlerimiz hakkında bilgi verseler ne güzel olur...
          İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Demek ki eski romantiklerden bir ben, bir de Faik hoca kalmış
          Abi şunun güzelliğine bakın ya.....

Bu nasıl sevilmez ?

------------------------------
          Can verme sakın aşka aşk afeti candır
          Aşk afeti can olduğu meşhuru cihandır

Sakın isteme sevdayı gam aşkta her an
          Kim istedi sevdayı gamlı aşk ziyandır

Her ebrulu güzel elinde bir hançeri honriz
          Her zülfü siyah yanında bir zehirli yılandır

Yahşi görünür yüzleri güzellerin emma
          Yahşi nazar ettikte sevdaları yamandır

Aşk içre azap olduğu bilirem kim
          Her kimseki aşıktır işi ahü figandır

Yadetme güzel gözlülerin merdümi çeşmin
          Merdüm deyip aldanma kim içtikleri kandır

Gel derse Fuzuli ki güzellerde vefa var
          Aldanmaki şair sözü elbette yalandır.

Fuzuli
          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Uğur Kalyoncu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Serenad kayıtsız şartsız önerdiğim bir kitap..

Ama Kardeşimin Hikayesinin sonunu çok beğendim.

Kitap sıkmayacak akıp gidecek merak uyandıracak..

Zülfü Livaneli ve Ahmet Ümit de bu olay var.

Ahmet Ümit İstanbul Hatırasını okuyorum akşamdan bu yana okumadım eksiklik hissediyorum şuan mesala..
            Hiç Ahmet Ümit okumadım, bir kenarda bekletiyorum...
            Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

Hiç Ahmet Ümit okumadım, bir kenarda bekletiyorum...
              Sis ve Gece ile Babı Esrarı okumuştum biraz önce de İstanbul Hatırasını bitirdim..

Dil çok akıcı, okurken sıkılmıyor insan ve en önemlisi o merak her daim hali hazırda mevcut duruyor.

Polisiye ama Arka sokaklar gibi değil de Behzat Ç kıvamında yani

Yorum

Yedigey abi çok kral adam ama benim favorim deve aleminin Playboy'u Karanar
                BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• İlk olarak oflubektas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Yedigey abi çok kral adam ama benim favorim deve aleminin Playboy'u Karanar
                  Aynen Karanar köy köy dolaşıyordu Ama ben Gülsarıyı unutamadım.. Elveda Gülsarı da güzel kitaptı okumayan arkadaşlara önerilir..

Yorum

• Şu anda okumakta olduğum kitaplardan biri Vedat Türkali'den 'Bir Gün Tek Başına'...

60'lı yılların politik atmosferinde yaşayan insanlarla ilgili bir dram...

İlk defa Türkali okuyorum, çok keyif aldım...

Okurken, Orhan Kemal okuyormuşsun gibi bir his veriyor, tam onun tarzında, çok hoşuma gitti...
                    Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Ahmet Ümit ilk 3'üm

1-Kavim
                      2-İstanbul Hatırası
                      3-Beyoğlu Rapsodisi

Şeklindedir. Kavim açıkara farkla lider tabi.
                      Özkan SÜMER

Yorum

• Sinan Akyüz- İncir Kuşları..

Bosna'da ki zülmü anlatan güzel bir roman.

Kitabı okurken bu konudaki bilgi ekskliğimin had safhada olduğunu gördüm..

Bu tarz gündelik yaşamdan uzak olmayan romanları seviyorum..

Bir arkadaşımla bugün Bosnayı konuşunca Ayşe Kulinden Sevdalinkayı önerdi..Elimdeki kitaplar bitince onu da okuyacağım inşallah..

Yorum

• İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Ahmet Ümit ilk 3'üm

1-Kavim
                          2-İstanbul Hatırası
                          3-Beyoğlu Rapsodisi

Şeklindedir. Kavim açıkara farkla lider tabi.
                          Kavimi bilmiyorum ama Kırlangıç Çığlığı için çok güzel diyorlar..Onu okudunuz mu ?

Yorum

• 2017-47.Kitap

Onlar hep Oradaydı-Sunay Akın

Yazarın daha önce okuduğum iki kitabı ile ilgili düşüncelerimi siz değerli dostlarım ile paylaşmıştım. Anlatım olarak yumuşak bir uslubu seçmişti diğer iki eserde. Oysa bu eserde biraz daha sert bir uslup takınmış. Kitabı biraz karıştırdığınızda bunun nedenini de anlayacaksınız zaten. Dünyayı sömüren devletler ile onların karşısındaki mazlum milletlerin trajikomik hikayeleri diyebiliriz. Tabi Sunay Akın'ın yazılarında bolca rastlandığı üzere kültürel öğelere ve ilginç anektodlarada rastlıyoruz sık sık. Daha önce hiç duymadığımız şeyler duyuyoruz. ya da az duyduğumuz....

Titanik'e son anda binemeyen bir Türk Mesela....
                            Pasifik Savaşı'nda Kızılderililer.....
                            Yeni Zellanda'ya kaçmaya çalışan Serveti Fünuncular.....
                            Kristof Kolomb'tan önce Amerika'yı keşfedenler , Kristof Kolomb ile birlikte keşfeden Türkler.... gibi bolca hikaye mevcut....

Kitabın arkasında da yazan ve çok ironik hikayeyi hepinizin okumanızı isterim....

Kızılderililerin sürüldüğü topraklarda, 1966'da, uzay kıyafetleri giydirilen NASA görevlilerine Ay'a indiklerinde ne yapacakları, nasıl davranacakları anlatılırken, yaşlı bir Kızılderili'nin yanındaki çocukla birlikte bu çalışmaları her gün izlediği görülür. Aradan geçen birkaç gün sonra çocuk yanlarına gelir: "Beni babam gönderdi. O Beyaz Adam'ın dilini bilmiyor. Ben okulda öğrendim. Babam, bu garip aletler ve kıyafetlerle burada günlerdir ne yaptığınızı soruyor." Bir NASA yetkilisinin, Ay'a gitmek üzere olduklarını, bunun için astronotları eğittiklerini anlatması üzerine Kızılderili çocuk babasının yanına geri döner...

Bunun üzerine günlerdir hiç kımıldamadan duran yaşlı Kızılderili koşarak astronotların yanına gelir ve nefes nefese Navaho diliyle bir şeyler söyler. Söyleneni anlamayan NASA görevlileri, babasının arkasından koşarak gelen çocuğa bakarlar... Çocuk, Beyaz Adam'ın Ay'a gideceğini öğrenince babasının çok heyecanlandığını anlatır ve kendisinin Ay'a bir mesajı olduğunu, onu da yanlarında götürüp götüremeyeceklerini sorduğunu söyler. Günlerdir güneş altında ciddi ciddi çalışmaktan sıkılan görevliler bir teyp uzatırlar: "Babana söyle, mesajını bu teybe söylesin. Söz, giderken yanımızda götüreceğiz." Kızılderili, çocuğunun Beyaz Adam'ın sözlerini Navaho diline çevirmesinden sonra teybe bir şeyler söyler, sonra da kızgın adımlarla uzaklaşır oradan.

Mesaj şöyledir: "Bu adamlara dikkat edin! Topraklarınızı almaya geliyorlar!.."
                            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

Kavimi bilmiyorum ama Kırlangıç Çığlığı için çok güzel diyorlar..Onu okudunuz mu ?
                              Kırlangıç Çığlığı çocuk istismarını konu alıyor, polisiye olmasının ötesine geçmiş bu konudaki verilmeye çalışılan mesaj.

Kavim farklıdır, bazı yerlerini 2 kez okursunuz.
                              Özkan SÜMER

Yorum

Şu anda okumakta olduğum kitaplardan biri Vedat Türkali'den 'Bir Gün Tek Başına'...

60'lı yılların politik atmosferinde yaşayan insanlarla ilgili bir dram...

İlk defa Türkali okuyorum, çok keyif aldım...

Okurken, Orhan Kemal okuyormuşsun gibi bir his veriyor, tam onun tarzında, çok hoşuma gitti...
                                Aynı kitabı okuyoruz demek ki, dönemin dokusunu çok güzel veren bir kitap. Yağ gibi akıyor. Muhteşem bir kitap değil kanımca ama tavsiye ederim okumayanlara...
                                Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
                                (Dozer) Cemil Usta
                                Trabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim