Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• kısmetse imam nevevi nin riyazussalihin adlı eserinin muhammed bin salih el useyminin yazdığı şerhini okumaya başladım

hadi hayırlısı
    “Yenmez taamı ümeranın, fuzelanınÇünkü hakkıdır, yetimin fukaranın “

Yorum

• 2017- 14.Kitap

Kıyamet ve Ahiret - İmam-ı Gazali

İçindeki bilgiler açısından gerçekten okunması gereken bir eser. Dinimizle ilgili sayısız kaynaktan yararlanılarak oluşturulan bu eser ehli sünnet vel cemaat'in bir çok önemli noktasına değiniyor bizlere yeni ve bir çok bilgi sunuyor...

Yalnız kitabın içindeki bilgiler ne kadar fazla ve doyurucu ise tasarımı ve okunabilirliği o kadar kötü....

Ben olsaydım...

1-Kitabın paragraflarını biraz açardım , okurken gözleri fazla yormazdı....

2-Türkçe'leştirirdim. "Yidim" gibi bir çok kelime varki okurken beni çok rahatsız ediyor.

3-Puntosunu biraz büyütür sayfa sayısını artıtıken dipnotlarıda sonuna eklerdim. Ya da sayfanın dibinie. Yazıyı okurken aniden gelen dipnotlar kafanızın karışmasına neden oluyor...

Yani bu kadar bilgi veren bir eseri meydana getirmekle zor olanı başarmışlar ama bu kitabı okunabilir hale getirmek için gram çaba harcamamış Hakikat Kitabevi...

Neyse...
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• 2017- 15.Kitap....

Gizli Anların Yolcusu - Ayşe Kulin....

8 tane Ayşe Kulin kitabı okudum bugüne kadar. Aralarındaki en kötüsü diyebilirim.....

Genellile 1-2 satır bir şeyler yazarım bir kitabı beğenmesem de ama bu kitap için inanın değmez. Okumayın boşuna vakit kaybetmeyin....

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          [ATTACH]13084[/ATTACH]

Kitaplığımın yeni misafirleri geldi.

Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ - Türk'ün Vatanla İmtihanı

Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi, 15 Temmuz, Ordunun güncel sorunları vb. konularda hocanın görüşlerini anlatan bir çalışma.

*

Doç. Dr. Yahya Kemal TAŞTAN - Balkan Savaşları ve Türk Milliyetçiliği'nin Doğuşu

Farklı bir kitap. Daha doğrusu farklı bir üslupla hazırlanmış, etkileyici bir çalışma. Kısa süre içinde milliyetçilik kavramının Türk aydınları için ne anlam ifade ettiğini, nasıl değiştiğini ya da geliştiğini göreceksiniz.

*

Prof. Dr. Sönmez KUTLU - Türk Müslümanlığı Üzerine Yazılar

Maturidilik hakkında tatmin edici derli toplu bir kitap arıyordum, tam zamanında bu çalışmayla karşılaştım. Hanefilik-Maturidilik-Yesevilik üzerine inşa edilen Türk Müslümanlığı'nın detaylarına ulaşabilirsiniz.

Din-siyaset ayrımına Maturidi'nin yaklaşımı dikkat çekici...

NOT: Türk Yurdu'nun haziran sayısının dosya konusu da Türk Müslümanlığı: https://www.turkyurdu.com.tr/dergi-m...eri.php?id=393

*

Namık Kemal Hayatı Divanı Eserleri - DOĞU KÜTÜPHANESİ -Dr. Rıza Nur - Türk düşünce târihinde kültleşen portresiyle en kuvvetli tesirleri bÄ

Dr. Rıza NUR - Namık Kemal (Hayatı, Divanı, Eserleri)

Kitap, Rıza Nur'un Türkbilik Revüsü'nde Namık Kemal'e ayırdığı sayının (1936) yeniden basımıdır. Şiirleri, düz yazıları, mektupları vs. Namık Kemal'e dair birçok bilgiyi bulabileceğiniz hacimli çalışmayı tavsiye ederim.

*

Prof. Dr. Osman KARATAY - Mürdüm

Son dönemin çalışkan tarihçilerinden Osman Karatay Hoca'dan güzel bir roman geldi: Mürdüm.

Kitap "Ergenekon" üzerine kurulu... Farklı bir deneme olmuş.

*

Roman demişken... Geçen pazar Hürriyet'te "En İyi 100 Türk Romanı" listesi yapılmıştı. Edebiyatçı değilim, o nedenle yorum yapmaktan sakınırım. Fakat bu sonuç bana, seçicilerin Türk Edebiyatı'nın bazı önemli kalemlerini okumadığını düşündürttü.

Roman, Türk edebiyatına Fransızcadan yapılan basit çevirilerle girdi. Yıl 1862’ydi, Fénelon’un romanı Türkçeye Yusuf Kâmil Paşa’nın çevirisiyle ‘Terceme-i...
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Prof. Dr. Tuncer Gülensoy - Ve Tanrı Türk'ü Yarattı

Cok yeni bir calisma, bayramda firsat bulunca okuyabildim.

Manas Üniversite'nden Altay Türk'ü kadın kam Sınaru'nun Türklüğe dair anlattiklari kitabin içeriğini oluşturuyor.

Türklerde kadin
            Kok Tengri
            Tarihi Turk Boylari
            Altay
            Destanlarimiz
            Yaratılış gibi konular...

Kitapta en ilginc noktalardan biri, tepik adi verilen oyunun futbolun atasi oldugu iddiasi. Bu Kaşgarlı Mahmud tarafindan 11. yuzyilda anlatilmis.

Ayrica çögen de polonun ilk versiyonuymuş.

Kitap 110 sayfa kadar. Türk mitolojisi için guzel bir ozet diyebilirim.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Ord. Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan - Gökşin

Türkçü-Turancı Oğuz Hoca'nın yazdığı tek roman. Geçenlerde bir sahafta gordum, bir solukta okudum. Bilim adamı Alper ile Türk kızı Gökşin'le zamanda seyahata cikiyorsunuz.

Yorum

• 2017-16.kitap

Dava- Franz Kafka

Şimdiye kadar okumadığım için pişman olduğum bir eser. Bir kaç tüp kan verip ver şeyini gösteren kan tahlili yaptırırsınız ya ; Şekerden tutun , damar sertiğine kadar bütün hastalıklarınızı teşhis eder ya işte bu kitapta hukuğu tıpkı bunun gibi teşhiş ediyor. Hukuğu değil aslında hukuğun içindeki eksiklikleri , bozulmuşlukları tesbit ediyor.

100 yıldan uzunca bir süre önce yazılmış olmasına rağmen ve yabancı bir ülkeyi anlatmasına rağmen fiziki şartlar haricinde şaşırılacak derecede benzerlikler bulabiliyoruz günümüzle. Çokta yazılacak şeyler var aslında ama okuyun görün kendiniz değerlendirin dostlar...

Okuyun ama daha önce okumamışsanız mutlaka okuyun

Yorum

• Yapacağım paylaşım bir kitap değil ama en az o kadar değerli zannımca. Kebikeç dergisinin geçmiş sayılarına PDF olarak sitesinden ulaşabilmek mümkün. Link ;

Kebikeç - İnsan Bilimleri İçin Kaynak Araştırmaları Dergisi.
                  BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• Geçmişten Günümüze Türk İstihbarat Teşkilatı
                    ,
                    Geçmişten Günümüze Türk İstihbarat Teşkilatı adlı kitapta, geçmişteki muhtelif ülkelerin istihbarat faaliyetleri ile tarihi süreç içerisinde yer alan Türk devletlerinin haber alma konusundaki çalışmaları ve yabancı devletlerin tehdit unsurları açıklanmış, günümüzde istihbarat alanındaki gelişmeler ile buna konu olan Yumuşak Güç, Stratejik İletişim, Kamu Diplomasisi, Yumuşak İstihbarat, Sosyal Medya ve Etki Ajan’larına değinilmiştir.
                    Geçmişten günümüze Türk İstihbarat örgütlerinin oluşumu ile Osmanlı Devleti’nde II. Abdülhamit’in kurduğu Yıldız İstihbarat Teşkilatı ve Teşkilat-ı Mahsusa’dan MİT’e kadar gelişmeleri içeren bu kitap, istihbarat tarihimizin son derece karmaşık dönemine ışık tutmak ve Kurtuluş Savaşı’mızdaki direnişçi asker ve sivillerden oluşan gizli örgütlerin iç dinamiklerini göz önüne sermek amacıyla hazırlanmıştır.
                    http://www.kitapyurdu.com/kitap/gecm...ti/336372.html
                    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    Dünya'yı Yöneten Güç İstihbarat Bilimi

İstihbarat, bir bilim alanı olarak, bugün hak ettiği yerden oldukça uzaktadır. Bunun temel nedenlerinin başında, istihbaratın yakın zamana kadar daha çok karar vericilerin desteklenmesine yönelik bir süreç olarak görülmesi ve bu alandaki akademik çalışmaların ancak 1970'lerden sonra başlaması gelmektedir.

İstihbaratçıların bir bilim adamı kimliğine bürünerek bu alanda eserler vermelerinin önündeki engeller yanında, akademisyenlerin de bu alana nüfuz etme ve ilgili kaynak bulma zorlukları birbirini besleyen iki olumsuzluk olmaya devam etmektedir. Bununla beraber, değişen dünyaya ayak uydurmaktan öte yeniliklerin önünde gitmek, yeni bilimsel çalışmalar ile kullandığı teknik ve yöntemlerini sürekli revize etmek zorunda olan istihbaratçılar, bilimsel çalışmalar ile iç içe olmak zorundadırlar. Bu aynı zamanda istihbarat alanında bağımsız ve gizli vasıta ve yöntemler edinmenin de ön koşuludur.

Ülkemizde de istihbarat alanında akademik çalışmalara yoğun bir ilgi olduğunun uzun zamandır farkındayız. Elinizdeki kitap, istihbaratın bir bilim olarak anlaşılmasına yönelik, bu alandaki çalışmaları teşvik etmek amacı ile hazırlanmış önemli bir referans kaynağıdır.

http://www.dr.com.tr/Kitap/Dunyayi-Yoneten-Guc-Istihbarat-Bilimi/Sait-Yilmaz/Arastirma-Tarih/Politika-Arastirma/Politika/urunno=0000000569202
                    En son Deniz Telci tarafından düzenlendi; 07.07.2017, 22:58.
                    Yar o gözlerin kanlı yaş döksün
                    Bu dünyada ben yandım sende yanasın.

Yorum

https://www.destekdukkan.com/Urunler...zda%C4%9F/1155

Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ - Türk'ün Vatanla İmtihanı

Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi, 15 Temmuz, Ordunun güncel sorunları vb. konularda hocanın görüşlerini anlatan bir çalışma.

*

Doç. Dr. Yahya Kemal TAŞTAN - Balkan Savaşları ve Türk Milliyetçiliği'nin Doğuşu

Farklı bir kitap. Daha doğrusu farklı bir üslupla hazırlanmış, etkileyici bir çalışma. Kısa süre içinde milliyetçilik kavramının Türk aydınları için ne anlam ifade ettiğini, nasıl değiştiğini ya da geliştiğini göreceksiniz.

*

Prof. Dr. Sönmez KUTLU - Türk Müslümanlığı Üzerine Yazılar

Maturidilik hakkında tatmin edici derli toplu bir kitap arıyordum, tam zamanında bu çalışmayla karşılaştım. Hanefilik-Maturidilik-Yesevilik üzerine inşa edilen Türk Müslümanlığı'nın detaylarına ulaşabilirsiniz.

Din-siyaset ayrımına Maturidi'nin yaklaşımı dikkat çekici...

NOT: Türk Yurdu'nun haziran sayısının dosya konusu da Türk Müslümanlığı: https://www.turkyurdu.com.tr/dergi-m...eri.php?id=393

*

Namık Kemal Hayatı Divanı Eserleri - DOĞU KÜTÜPHANESİ -Dr. Rıza Nur - Türk düşünce târihinde kültleşen portresiyle en kuvvetli tesirleri bÄ

Dr. Rıza NUR - Namık Kemal (Hayatı, Divanı, Eserleri)

Kitap, Rıza Nur'un Türkbilik Revüsü'nde Namık Kemal'e ayırdığı sayının (1936) yeniden basımıdır. Şiirleri, düz yazıları, mektupları vs. Namık Kemal'e dair birçok bilgiyi bulabileceğiniz hacimli çalışmayı tavsiye ederim.

*

Prof. Dr. Osman KARATAY - Mürdüm

Son dönemin çalışkan tarihçilerinden Osman Karatay Hoca'dan güzel bir roman geldi: Mürdüm.

Kitap "Ergenekon" üzerine kurulu... Farklı bir deneme olmuş.

*

Roman demişken... Geçen pazar Hürriyet'te "En İyi 100 Türk Romanı" listesi yapılmıştı. Edebiyatçı değilim, o nedenle yorum yapmaktan sakınırım. Fakat bu sonuç bana, seçicilerin Türk Edebiyatı'nın bazı önemli kalemlerini okumadığını düşündürttü.

http://www.hurriyet.com.tr/turk-edeb...eseri-40493107
                      Geçenlerde, Hürriyet'in En İyi 100 TÜrk Romanı Listesi'ne ucundan değinmiştim. Bu konuda Arsan Tekin de arka arkaya üç yazı yazdı:

*

Bu arada o mesajı şimdi görünce Mürdüm'den daha fazla bahsetmem gerektiğini düşündüm. Okuduğunuzda, ideal devlet yönetimi ve milli birliğin tesisi için hukuk - ordu - hariciye ve maliyenin önemini bir çocuğun gözüyle töre sınırlarını aşmadan takip edeceksiniz. Çağlar öncesinden günümüze anlamlı bir mesaj var aslında satırların arasında.

Yorum

Geçenlerde, Hürriyet'in En İyi 100 TÜrk Romanı Listesi'ne ucundan değinmiştim. Bu konuda Arsan Tekin de arka arkaya üç yazı yazdı:

*

Bu arada o mesajı şimdi görünce Mürdüm'den daha fazla bahsetmem gerektiğini düşündüm. Okuduğunuzda, ideal devlet yönetimi ve milli birliğin tesisi için hukuk - ordu - hariciye ve maliyenin önemini bir çocuğun gözüyle töre sınırlarını aşmadan takip edeceksiniz. Çağlar öncesinden günümüze anlamlı bir mesaj var aslında satırların arasında.

Arslan Tekinin de bahsettiği yazıyı ben atmış olayım )

Yorum

• Şuan da okumakta olduğum: Darbe'nin Kayıp Saatleri. 15 Temmuzdaki darbe girişimini saat-saat güzelce anlatmışlar. 25 saatlik bir süreci iyi bir derece de anlatmışlar. 487 sayfalık bir kitap.

15 Temmuz'u tek başına bir darbe girişimi olarak mı alacağız yoksa geniş fotoğrafa mı yerleştireceğiz? Bunu hiç düşündünüz mü? Yıllardır Büyük Ortadoğu Projesi'nin tehlikelerine dikkat çekenlerin 15 Temmuz'u bir grubun basit bir darbe girişimi olarak görmesi mümkün mü? Dibimizde bir kaos yaşanırken, içimizde terör örgütleri pusudayken 15 Temmuz'u bunlardan bağımsız ele alamayız. Büyük bir yapbozun parçasını yaşadık o gece. Buradaki şablonu ve amacı anlayamaz, öğrenemezsek karşımızdaki gücün olası diğer hamlelerinde başarısız olabilir, tökezleyebiliriz. Biz bu kitapta size sözünü ettiğimiz yapbozun küçük bir parçasını değil, bütün şablonu okuyabileceğiniz önemli verileri aktarmaya çalıştık. Çünkü 15 Temmuz gecesi kripto bir suç örgütü tarafından bireylere yönelik değil Türk milletine karşı bir cinayet işlendi. Dünyada bilinir ki kusursuz cinayet diye bir kavram yoktur. Katiller ne kadar dikkat etseler de ya başlangıcında, ya cinayet mahallinde ya da sonrasında arkalarında birçok iz bırakırlar. Biz bu kitapta 15 Temmuz gecesine nasıl geldiğimizi, o gecedeki kayıp saatleri ve sonrasında yaşanan süreci aktarma amacını taşıdık. 15 Temmuz saat 14.45'te Milli İstihbarat Teşkilatı önünde bir koşturmayla başlayan 25 saatlik süreci yazmaya, bu 25 saatte şu soruların yanıtlarına ulaşabilmeniz için bir yol açmaya çalıştık: -Darbe nasıl öğrenildi? -Darbe ne zaman planlandı ve harekete geçildi? -Darbenin bir numarası kimdi? -Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı neden bilgilendirme yapmadılar? -Darbeyle ilgili ihbar gelmiş olmasına rağmen önemli komutanlar neden Ankara'ya çağrılmadı ve düğünlere katıldılar? -Bu kripto örgüt kendini nasıl kamufle etti? -Genelkurmay'daki örümcek ağını nasıl oluşturdu? -15 Temmuz gecesi ilk olarak nereyi hedeflediler? -İstanbul ve Ankara dışında gerçek anlamda neler yaşandı? -Cumhurbaşkanı'nın Marmaris seyahatine yol açan kritik görüşme neydi? -Darbenin kırılma anları nelerdi? Bu soruların yanıtlarını elimizden geldiği kadar ilgililere sorduk. Olayların geçtiği yerleri adım adım gezdik, bilgi topladık, katilin eşkâlini tarif edecek sonuçlara ulaştık. Şimdi sizleri o gecenin kayıp saatlerini bulmanız, katilin eşkâlini görebilmeniz için 15 Temmuz 14.45'e, Ankara Yenimahalle'deki Milli İstihbarat Teşkilatı'nın önüne götürüyoruz. (Tanıtım Bülteninden)
                          En son Deniz Telci tarafından düzenlendi; 13.07.2017, 17:32. Sebep: İmla, ekleme
                          Yar o gözlerin kanlı yaş döksün
                          Bu dünyada ben yandım sende yanasın.

Yorum

• Öğr. Gör. Dr. Muhsin Kadıoğlu - Turan Yolunda

Turan Yolunda & Macaristan İzlenimleri ve Turancılık - TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI VAKFI - Muhsin Kadıoğlu - Turan kavramını “dil” “ır

Hocanın Turan, Turancılık ve Macaristan ile ilgili makalelerini topladigi kitap. Ozellikle Gül Baba hakkındaki satirlari okudukca insanin Budapeşte'ye gidesi geliyor.
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 16.07.2017, 10:28.

Yorum

• Yrd. Doç. Dr. Ali GÜLER - Türklüğün Kanayan Yarası: Güney (Irak ve Suriye Türkleri)

Ali Güler kaleme aldığı Güney adlı eseri hızlı kargo güvencesiyle Halkkitabevi’nden hemen satın al.

Kitap iki ana bölümden oluşuyor: Irak Türklüğü ve Suriye Türklüğü.

Önce Türklerin bu bölgelere yerleşiminin tarihi, sonra günümüze kadarki varlığı ve yakın tarihte yaşadıkları anlatılıyor. Detaylarda Musul Meselesi, Kut'Ül Ammare Zaferi, Revandiz Harekatı ve Hatay Meselesi'ne değiniliyor. Açıkçası kitabın yeni olmasından dolayı günümüzdeki son gelişmeleri kapsadığını ummuştum, ne yazık ki ABD'nin Irak operasyonu sonrasında Türkmenlerin toplumsal ve hukuki sıkıntıları dışında günümüzden pek bilgi yok. Bugüne nasıl gelindiği ise gayet güzel anlatılmış.

Ayrıca kitabın eklerinde Ankara Antlaşması, sınır meselelerine dair resmi belgeleri bulabilirsiniz.

Yorum

• Abidin, işte mutlugun fotoğrafı...

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: IMG_20170725_145741.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 66.0 KB 
Kimlik: 11210856

İsim: IMG_20170725_145759.jpg 
Boyut: 54.1 KB 
Kimlik: 11210857

İsim: IMG_20170725_145832.jpg 
Boyut: 80.6 KB 
Kimlik: 11210858

İsim: IMG_20170725_145844.jpg 
Boyut: 66.7 KB 
Kimlik: 11210859

İsim: IMG_20170725_145931.jpg 
Boyut: 56.5 KB 
Kimlik: 11210860

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim