Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 2017- 4.kitap

Kitabın Adı : Dağın Efendisi Hasan Sabbah ve Alamut

Yazarı : Ayşe Atıcı Arayancan

Yeditepe Üniversitesi Yayınlarından çıkan bu ktap Hasan Sabbah ile ilgili okuduğum 4.kitap....

Parlak akademik kariyerini ,araştırmacı kişiliği ile birleştiren yazar belkide en objektif Hasan Sabbah profilini ortaya çıkarmış. Kendisine düşman olan kişilerin gözünden ve sempati duyan kişilerin gözünden hikayesini , destenanını dinlediğiniz Hasan Sabbah'ı o dönemin şartları içerisinde nispeten daha objektif biçimde tanımak isterseniz bu kitabı okumanızı öneririm.

Dönemin tarihsel gelişmelerini , devletlerin birbiri ile olan ilişkilerini , yıkılma sürecine giren Selçuklu İmpratoğrluğunu ve daha bir çok şeyi anlatıyor bu eser.

Dediğim gibi roman değil tarihsel bir araştırma bu ve neredeyse döneminde yazılan ve günümüze ulaşan bütün kaynaklardanda alıntılar yapılmış....

Güzel doyurucu bilgi verekn bir eser bu....

Tarihi seven dostlarıma öneririm....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Günay Göksu ÖZDOĞAN - Turan'dan Bozkurt'a (Tek Parti Döneminde Türkçülük 1931-1946)

Genellikle birbirine koşut olarak anılan Türkçülük, Turancılık, Pantürkizm´in özgül siyasal ve ideolojik içerikleri nedir? Türkçülük-Turancılık-Pantürkizm, Türk ulusçuluğunun oluşum dönemine özgü romantik aşırılıkları mı? Yoksa Türkçü-Turancı-Pantürkist akımlar, ulus-devletin ve resmi miliyetçiliğin kuruluş sürecinde de etkilerini sürdürdüler mi?

1990'da doktora tezi olarak hazırlanan çalışmanın kitap hali olarak basılmış 2001'de. Aslı İngilizce olduğundan mıdır, kitabın Türkçe'si çok akıcı değil.

Kemalizm ile Türkçülük arasında kıyaslamalar yaparak Türkçülüğü yerme çabasının hakim olduğu satırların bilimselliği tartışmaya açıktır. Avrupa uluslarının krallığa karşı Fransız Aydınlanması ile milli devletlerini oluşturması olumlu şekilde değerlendirilirken Türk Milli Bağımsızlığı ırkçılık olarak gösteriliyor. Türkiye liberalleri ile sosyalistlerinin ön yargılarından arınmadan milliyetçilik tahlillerine girişmesi her seferinde hatayla sonuçlanıyor. Ne yazık ki bu çalışma da onlardan biri olmuş.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• TÜRKSAV Türk Dünyası 25 Yıllığı (Prof. Dr. M. Seyfettin Erol - Yavuz Gürler)

Sovyet mezalimini yıkarak kısmen hürriyete kavuşan soydaşlarımızın geride kalan yirmi beş yılda hangi durumda olduklarını tahlil eden bir calisma. Kitapta toplam otuz iki makale bulunmakta. Ortak dil ve alfabe ile ticaret hacminin darlığı hemen her yazida karsimiza cikiyor.

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: IMG_20170212_130322.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 99.9 KB 
Kimlik: 11209805
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 12.02.2017, 13:03.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• 2017-5.kitap

1915-Çanakkale Harbi Günlüğü

Kazım Şakir

Hazırlayan : İ. Bahtiyar İstekli....

Bir subayın hatıralarından Çanakkale Savaşı anlatılmış. Yazma konularına yetenekli bir subay Çanakkale Savaşına katılır. Hastaneye düşer. Sonra çıkar. Bu dönemde yaşadıklarını hatıra defterine döker. Yıllar sonra bir kaç kitaptan oluşan hatıralarının bir kısmı tesadüfen bulunur ve günümüz Türkçesine çevrilir.

Çanakkale Savaşı'ndaki aksaklıklar , lojistik eksiklikler ve karışıklıklar ve atalarımızın fedakarlıkları ufak bir katre olarak anlatılmış...Bir solukta ama üzülerek okudum çoğu yeri....
          En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 14.02.2017, 13:47.

Yorum

• Karun ve Anarşist / İskerder Pala

İskender Pala'nın akıcı ve sade dili bu kitapta da kendini göstermiş. Lidyalılar zamanı ile 80 darbesinin öncesini ve sonrasını çok güzel harmanlamış. Eserde ayrıca bir millet için kültürün ne kadar önemli olduğunu da çok güzel hissettirmiş.

Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap.
            www.x.com/zykmda

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              TÜYAP'ı kaçıranlar üzülmesin. CNR Kitap Fuarı 24 Şubat'ta...

*

Bu arada "Turan" Dergisi'nin 29. sayısı çıktı.

[ATTACH]11509[/ATTACH]
              CNR yaklaştı.

Kitabın kalbi şehrin merkezinde atıyor!..

Uluslararası kimliği ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan CNR Kİtap Fuarı 24 Şubat - 05 Mart 2017tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.Bu sene “15 Temmuz” teması ile projelendirilen "CNR Kitap Fuarı"na, 250'nin üzerinde yayınevi 600 marka ile katılım gösteriyor. Geçtiğimiz sene 383.187 okur tarafından ziyaret edilen fuara bu sene 400 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.Türkiye'nin önde gelen ve en prestijli yayınevlerinin yer alacağı fuarda çok sayıda yazar da okurları ile buluşacak. Şehrin merkezinde gerçekleşen bu büyük organizasyonda imza günleri, sergiler, seminerler, söyleşiler ve konferanslardan oluşan yüzlerce etkinlik hayat bulacak.Türk karikatür aleminde kendisine has bir kulvar açan, çizgileriyle felsefe yapan, 30 yıldır insanları düşünmeye sevk eden büyük usta Hasan Aycın 4. CNR Kitap Fuarı’nın bu yıl ki onur konuğu olacak. Birbirinden değerli kitap ve karikatürlerinin de sergileneceği fuarda Hasan Aycın sevenleriyle bir söyleşide buluşup en sevilen kitaplarını imzalayacak.4. CNR Kitap Fuarı’nın Atatürk Havaalanı’na yürüme mesafesinde bulunan, tüm kara yollarından ulaşımı kolay olan, Deniz Otobüsü, Marmaray, Metrobüs ve Metro ile fuar alanı kapısına kadar gelinebilen, bulunduğu lokasyon gereği çevredeki konaklama ve ağırlama imkanları sınırsız olan CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenmesi uluslararası ilginin ve katılımın artmasında önemli rol oynuyor.

Yorum

• Nizam Önen - İki Turan: Macaristan ve Türkiye'de Turancılık

Turancılık, 19./20. yüzyıl dönümünün PanSlavizm ve PanCermenizm gibi romantik ‘pan’-milliyetçi akımlarından birisi. Bu akımın ilginç bir yanı, iki ayrı ülkedeki milliyetçiliğin inşa sürecinde ortaya çıkmış, iki ayrı milliyetçi ideolojinin özlemlerini yansıtmış olması: Bir Macar Turancılığı var, bir de Türk Turancılığı! İki akım da, milliyetçiliğin ırkçı kanadının bileşenleri arasında. Macarlığın ve Türklüğün köklerini, ve yeniden ihyâsı arzulanan altın çağını, Turan’da aramışlar: coğrafyayla hayalin birbirine karıştığı o uzak ülkede... Nizam Önen’in araştırması, Macaristan’da ve Türkiye’de Turancı ideolojinin, Birinci Dünya Savaşı öncesinde ve iki dünya savaşı arasındaki iki canlı döneminde aldığı biçimleri ele alıyor.

Macaristan'daki Turan Cemiyeti'nden, Türk Ocakları'na... 2. Meşrutiyet'ten Japonya'ya... Şükrü Saraçoğlu'nun meşhur nutkundan İnönü'nün 1944 haksızlığına...

Turancılar ve Turancılık hakkında çok az şey biliniyor. Fakat fütursuzca "Enver Paşa Turancı bir hayalperestti", "Atsız kafatasçıydı", "Türkeş faşistti" suçlamalarını yapmaktan kimse kendini alıkoymuyor. İdealleri, programları, karşı durdukları neydi? Bilmek lazım. O açıdan, 1944 öncesi döneme dair kaynakların iyi tarandığı bir çalışma olmuş diyebilirim.

Yorum

• İyi geceler ,

Kan ve Kum - Blasco Ibanez.

Yorum

• George Orwell - 1984 : Lise çağında okuduğum bu şaheseri yeniden okuyorum. Tespitler, ayrıntılar, karakter çözümlemeleri müthiş. Tabi Orwell üstadın nesi varsa okunmalı. Fareler ve İnsanlar, Daralma, Burma Günleri, Hayvan Çiftliği (Stalinizme bu kadar güzel çakılamaz) ve bu kitabı yazmasına yol açan, bizzat katıldığı İspanya İç Savaşı'na dair anılarını topladığı "Katalonya'ya Selam" kitapları mutlaka edinilmeli.

Hadis İlminde Rical Bilgisi ve Kaynakları - Mehmet Eren: "Hadisler uydurmadır, Hz. Peygamber'den 150 sene sonra yazılan kitaplara nasıl itibar ederiz, ne ararsak Kuran'da var zaten" ile, "hadislere itibar etmeyen peygambere itaat etmemiş olur, peygambere itaat etmeyen küfre yaklaşır, kütub-u sitte kitaplarının tamamı sahihtir" gibi ifrad ve tefrit arasındaki yaklaşımları ortadan kaldıracak, faydalı bir eser. Hadisler konusunda "bulunduğu tarafa göre mabadından element uydurmak" yerine önce bilgi sahibi olmak isteyenler bu eserden yararlanmalı. Bu kitabı bir Türk vatandaşının yazması da enterasan ve gurur verici bir durum.

Arap Milliyetçiliği - Adid Davişa: Özellikle Mısır'ın efsane lideri Cemal Nasır ve diğer Arap liderler ile fikri altyapıları hususunda tam bir kaynak eser. 1960'ların Arap Dünyası ve 67 Savaşı'nın getirdiği yıkım ve hayal kırıklığını çok güzel anlatıyor. Arap Dünyası, BOP, siyasi değişimler, iç savaşlar ve sonuçları hakkında fikir sahibi olmadan önce, meselenin arka planlarını izah etmeye çalışan ve "içeriden" yazılan bu tür çeviriler faydalı oluyor.

Cereyanlar - Tanıl Bora: Gençlerbirliği taraftarı, Trabzonspor sempatizanı, "Birikim" Dergisi okulunun en önemli değerlerinden Tanıl Bora'nın yarı akademik, yarı genel okur odaklı çalışması. Türkiye'deki siyasi akımların fotoğrafını çok güzel çekmiş. Yalnız ben yerinde olsam bu kitabı daha da detaylandırır, her siyasi akıma birer cilt olacak şekilde 4-5 ciltlik hale getirirdim.

Tanıl Hoca bir yazısında her hafta farklı oynayan ve enterasan sonuçlar alan Trabzonsporumuz için şöyle yazmıştı: Trabzonspor da aynı her ilçesinde ayrışan taraftar grupları gibi oynuyor; bir hafta "Sürmeneli Pirenalar", diğer hafta "Araklılı Avareler.."
                    BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• Prof. Dr. Haydar Çakmak & Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol ----- Türkiye - Türk Cumhuriyetleri İlişkileri

Kitap Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ile Türkiye ilişkilerini tarih, kültürel, askeri, stratejik, iktisadi, ticari ve sosyal yönlerden inceliyor. Toplam on üç makaleden oluşuyor. Çakmak ve Erol dışındaki makaleler bahse konu devletlerin akademisyenleri ve iş adamları tarafından kaleme alınmış.

Beni en çok şaşırtan ise Prof. Dr. Şaislam Akmalov'un makalesinde karşılaştığım, yakın zamanda hayatını kaybeden İslam Kerimov'un Turan'ı öven sözleri oldu.

Yorum

• Livaneli'den Huzursuzluk...

Okuyun,okutturun...
                        Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Livaneli'den Huzursuzluk...

Okuyun,okutturun...
                          Livaneli'nin Mutluluk isimli kitabını okumuştum....

Tatlı , yumuşak , güzel okunan bir uslubu var......

Bunuda listeye ekledim....

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Livaneli'nin bütün kitaplarını öneriyorum...

Hepsinde aynı üslup söz konusu...
                            Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Okumadım ama filmi çekilmişti.
                              İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Livaneli'nin bütün kitaplarını öneriyorum...

Hepsinde aynı üslup söz konusu...
                              Son Ada...

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Livaneli'den Huzursuzluk...

Okuyun,okutturun...

İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

"Kardeşimin Hikayesi" adlı eseri farklı ve güzeldi.
                                "Serenad" ve "Huzursuzluk" bana basit geldi açıkçası.
                                Hele ki "Konstantiniyye Oteli" adlı eser bana çok zorlama geldi.
                                Hamiş

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim