Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Prof. Dr. Necip Hablemitoglu - Köstebek

Hablemitoglu'nun Turk Dunyasi'yla ilgili erken donem calismalarini ve Alman vakiflari-Bergama meselesiyle ilgili kitabini ncelemistim. En son olarak Gaspirali'yla ilgili bir kitabini okumustum. Gundeme binaen gecen gun Hurriyet'in pazar ekinde İsmail Saymaz'in haberinde Kostebek'e rastladim, kitap 2002'de cikmis ve bu aralar ustuste yeni baskilari yapilmis.

Emniyet, istihbarat ve diger kurumlardaki cemaat kadrolasmalarini belgeleriyle yazmis Hablemitoglu. Artik buna fail-i mechul denilemez.

Bir kere dahaAllah rahmet eylesin.

br/Başka Türkiye yok diyerek yola çıkmış ve bunun bedelini canıyla ödemiş gerçek bir vatansever Necip Hablemitoğlu, Köstebek kitabında devlet kademelerindeki örgütlenmeleri, devletin nasıl ele geçirildiğini, devlet-paralel devlet çekişmelerini ve açacağı sonuçları kuşkuya yer bırakmadan belgelerle ispatlıyor. Yıl 2002. Dr. Necip Hablemitoğlu, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olma yolunda, devrimlerden dönüş sürecinin sancılarını yaşıyor... diyerek endişelerini dile getiriyor, bulgularını ortaya koyuyor: Yeni binyılın şeyhlerinin, dervişlerinin, müritlerinin amaçlarının da değiştiği gözlemleniyor. Artık amaç, bir şeriat devleti kurmak değil. Şeriat, iktidarı, parayı, her türlü gücü ele geçirmenin sadece simgesel, klişeleşmiş adı. Mürtecilik yani gericilik de artık salt dinsel anlamda kullanılmıyor. Bunlara karşı olmak, onaylamamak artık yetmiyor... Her gerçek kamu görevlisinin mağdur olma pahasına, elini taşın altına koyması; devletimizin, tam bağımsızlığımızın geleceği açısından insiyatif kullanırken canının yanmasını, bedel ödemesini göze alması gerekiyor. İlk baskısı katledildikten 3 ay sonra yayınlanan bu kitabı okurken, Hablemitoğlunun yıllar önce bugünlere nasıl ışık tuttuğuna hayret edeceksiniz. (Tanıtım Bülteninden)br/br/br/br/bSayfa Sayısı: /b312br/br/bBaskı Yılı: /b2016br/br/br/bDili: /bTürkçebr/bYayınevi: /bPozitif Yayıncılık

*

Prof. Dr. Umit Ozdag - Kendi Ulkesinde Kusatilan Ordu:TSK

Kitabin darbe sonrasi baskidinda adina "...Bolunen" sifati eklendi. İcerikteki degisikliklerden haberim yok.

Yillardir hayal gormekle, vehimcilikle suclanan bir Turk aydininin hakli tez ve analizlerini gormek icin, bundan sonrasi icin kulak vermek icin okunmali.

br/15 Temmuz 2016da gerçekleşen Fetöcü darbe girişimi ile Irakın Süleymaniye kentinde 4 Temmuz 2003te Türk Özel Kuvvetlerinin karargâhına yapılan saldırı ile başlayan bir sürecin son adımı atıldı. Süleymaniye baskınını Atabeyler, Ergenekon, Balyoz, Casusluk operasyonları izledi. Bu saldırılar sonucunda Türk ordusunun personel yapısı köklü bir şekilde etkilendi. Askerlik yeminine sadık general/amiral ve subaylar, Avrasyacı-Rusçu klik diyerek tasfiye edilirken Atlantikçi-Natocu Fetö mensubu subaylar bütün kadroları işgal ettiler. Fethullah Gülenin mehdi olduğuna inanan bu Atlantikçi-Natocu diye kendilerini tanıtan subay ve generaller Türkiye Cumhuriyeti Devletine el koymak için darbe girişiminde bulundular. Darbe planının çok iyi hazırlandığı anlaşılıyor. Her bir kişinin ne yapması gerektiğine kadar hesaplanmış bir darbe planı hazırlanmış. Ancak darbeyle veya darbenin bir operasyonu ile ilgili bilgi sızması darbecilerin telaşlanmalarına ve darbeyi 6 saat erkene almalarına yol açtı. Darbeciler Türk ordusu ve Türk halkından hiç beklemedikleri bir direniş gördüler. 15 Temmuz darbesi, 16 Temmuz şafağında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk siyasal İslamcı darbesi olarak tarihe gömüldü. Böylece Türk devleti 1071den bu yana karşılaştığı en büyük devlet içi tehdidi aşmak için büyük fırsat yakaladı. Önümüzdeki dönem büyük riskleri ve fırsatları birlikte getirecek. Zor günlerden geçeceğiz. Bütün bunları aşmak için iki şeye ihtiyacımız var: Millî birlik ve güçlü bir ordu. Artık zaman Türk ordusu etrafındaki kuşatmayı kırma, milletin ve ordunun birliğini sağlama zamanıdır. -Ümit Özdağ- (Tanıtım Bülteninden)br/br/br/br/bSayfa Sayısı: /b304br/br/bBaskı Yılı: /b2016br/br/br/bDili: /bTürkçebr/bYayınevi: /bKripto
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Yrd. Doç. Dr. Ali SATAN - Son Halife Abdülmecid Efendi

Son halife ve büyük bir sanatkar (ressam)... Kitabın ilk sayfasından son satırına kadar IŞİD ve benzeri dini örgütlerin varlığını, bu örgütlerin dünyaya verdikleri mesajların İslam'ın muhtevasında olup olmadığını sorguladım. Neo-Osmanlı siyaseti güdenlerin Abdülmecid Efendi'yi, 3. Selim'i nereye koyduklarını, nasıl değerlendirdiklerini merak ettim bir kez daha.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Evliya Çelebi Seyatahnamesinin 10 ciltlik tüm kitapları, Yapı Kredi Yayınları tarafından 2 cilt halinde basıldı.

Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• fatsa fırtına günlerinden notlar Ayhan özden.

Yorum

• Bu başlığu yeni fark ediyorum. Bu da benim ayıbım.

Mülksüzler - Ursula K. Leguin
            Ütopya.

Yorum

• İlk olarak Fatih ÖZDEMİR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bu başlığu yeni fark ediyorum. Bu da benim ayıbım.

Mülksüzler - Ursula K. Leguin
              Ütopya.
              http://www.idefix.com/Kitap/Mulksuzl...=0000000068234
              Yalnız iyi giriş yapmışsın
              Kusur değil, çare bulun.

Henry Ford

Yorum

• Kemal Tahir - Yorgun Savaşçı
                İstanbul'un işgali ve Milli Mücadele'nin başlangıç aşamalarını anlatan usta işi roman. Kemal Tahir'i her Türk vatandaşı ödev gibi okumalı.

Yorum

• İlk olarak Tunç Tosun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Yalnız iyi giriş yapmışsın

Yorum

• Benden Selam Söyle Anadoluya - Dido Sotiriyu

Mübadele dönemine ilişkin samimi bir kitap.70 - 80 nesli daha iyi biliyor galiba ben geçen hafta sahafta gördüm aldım.

Yorum

• Taylan SORGUN - Bekirağa Bölüğü ve Mütareke Dönemi

Taylan Bey'i çocuk yaşlarda Ortadoğu Gazetesi'nin ikinci sayfasında Orhan Tahsin'le birlikte tanıdım (Tarık Tavadoğlu Bey'i de unutamam. Boşlukları dolmadı, dolmaz.).

Gündem ne olursa olsun, Taylan Bey Kuruluş Yılları'na dönerdi. Sayesinde Fahrettin Altay Paşa'yı ve diğer Milli Mücadele Kahramanlarını öğrendim.

Daha önce "İmparatorluktan Cumhuriyete" ve "İttihat ve Terakki" kitaplarını okumuştum. Uzun zamandır baskısını bulamadığım Bekirağa Bölüğü'nü şimdi okudum. Titiz bir arşiv çalışması. Tavsiye ederim.

Yeri gelmişken... Taylan Bey, vapurda görüp yanına gidip saygıyla elini öptüğünüzde size torunu gibi sarılır. Özel not defterini açıp telefon numaranızı ve adresinizi alır. Daha basımı yapılmayan yeni çalışmalarını size gönderir. Bana öyle yapmıştı yıllar önce, oradan biliyorum. Allah ömür versin.

Yorum

• Üniversitenin ilk yıllarında okuduğum,şu aralar tekrar elime aldığım enfes bir kitap.
                        Emile Zola'nın GERÇEK isimli romanı.
                        Muhteşem bir baş yapıt,tavsiye ederim arkadaşlar.

Dönemin Fransa'sının içinde bulunduğu kilise dini eğitim ve laik eğitim çekişmesi,papazların toplum üzerinde dini kullanarak oluşturdukları ve maddi getiri sağladıkları uygulamalar,kadının kilisenin dini propagandalarında bir araç olarak kullanılması vb. bir çok yönüyle günümüz Türkiye'sinde yaşanan olaylarla bire bir örtüşen bir yapıt.

Mutlaka...
                        En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 22.09.2016, 13:13.
                        Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Yusuf Akçura - Şark Meselesi & Eski Şuray-ı Ümmet'te Çıkan Makalelerimden

Akçura Bey'in daha önce Üç Tarz-ı Siyaset, Türkçülük ve Aydınlara Düşen Vazife kitaplarını okumuştum. Şimdi Ötüken, Akçura Külliyatı'nı yayınlıyor. "Üç Tarz-ı Siyaset" modern Türk siyasasının babası Akçura'yı tanımanızı öneririm.
                          Döneminin çok ötesinde bir fikir adamı. Hem doğuyu bilen hem batıyı görüp tanımış bir aydından bahsediyoruz.

Kitap iki eserden oluşuyor. İlki Şark Meselesi... Genelde Osmanlı - Avrupa - Rus
                          ilişkilerini inceliyor Akçura. Diğeri ise İTC yayın organı Şuray-ı Ümmet'teki altı makalesinden oluşuyor.

Kitaptan uc notu yazmayi unutmusum:

1) Akcura Bey, Osmanli'yi Selcuklu'nun devami olarak goruyor. Degisimin sadece hanedan oldugunu yaziyor. Bu tarih degerlendirmesini Atsız'da (Daha sonra Yilmaz Oztuna'da) gormustuk. 16 Türk Devleti ifadesinin hatali oldugunu tekrar etmek gerek.

2) Akcura Bey, dedikodu ve tembelligin bir Bizans ozelligi oldugunu vurguluyor. Merhum Basbug Turkes de cesitli yazi ve konusmalarinda benzer uyariyi yapıyordu.

3) Osmanli kimligine itiraz... Bugun bile suren Osmanlilik tartismalarina bir asir once Akcura Bey net cevaplar vermis. Yeniceri ornegi ve gayri Turk olan Musluman unsurlarin kimliksizligini cok guzel anlatmis.
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 02.10.2016, 09:12.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Agah, Ali Bademci Bey'i tanırım. Hataylı'dır. Gerçekte öğrencisi midir, tam emin değilim, Mustafa Kafalı'nın takipçisidir. Asıl mesleği gazeteciliktir ve hala günlük yazılarına devam eder. Öfkeyle karışık üslubu bazen kızdırsa da çok satan gazetelerde köşe yazanların çoğunu cebinden çıkarır kanımca.

Bu kitap okuma listemde vardı fakat henüz almadım, hatırlattığın için teşekkür ederim.

Güncelliği açısından yazarın yine Ötüken'den çıkan "Suriye'de Türkmenler ve Bayır-Bucak" kitabını tavsiye edebilirim.

*
                            Ali Bademci - Irak'ta Türkmen Dramı

Onceki baskisi Togan'dandi. Bu ise Post Yayinlari'ndan. Zaten geçenlerde Ali Bey bunu mujdelemisti:

Akici ve sert bir usluba sahiptir Ali Bey. Cukurova civarini iyi bilir. Sinirin otesine de hakimdir. O yuzden Suriye ve Irak Türklüğü'nü ondan okurken gercekten bilgi sahibi oluyorsunuz. Ciddi ve titiz bir kaynakcasi var.

Bu calismasinda konu ile ilgili gunluk yazilarini derlemis, basliklara ayirmis. O basliklari ancak okudukca goruyorsunuz cunku icindekiler sayfası yok.

Yasayan son gercek Turkculer'den Ali Bademci'nin hem Ozbekistan hem Suriye hem de Irak Türklüğü hakkindaki eserlerini tavsiye ederim.

EK: Irak parlamentosunun gecen gun ulkemize yönelik uyarilarini okuyunca, bu kitaptaki bir bolum aklima geldi.

Ali Bademci, Prof. Dr. Mahir Kaynak'tan alintilamis:" Kasım 2016 seçimlerini Demokratlar kazanirsa Turkiye Musul ve Kerkük'te soz sahibi olabilir."

Ali BADEMCİ alibademci@gmail.com   Çok ilginçtir ki bugün Türk askerinin bulunduğu Kuzey Suriye ve Irak Türkmeneli,  yani Musul-Kerkük’ü savaş sonunda savaşsız teslim ettik. Elbette bu coğrafyada b…

(Son paragraf)

Mahir Kaynak bunu nerede ne zaman soylemis diye arastirdum, bulamadım. Kitabin kaynakcasinda da yok. Bilen varsa paylasmasini rica ederim.
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 06.10.2016, 07:23.

Yorum

• Dr. Hayati BİCE - Ülkücü Hareket Üzerine Notlar (Panama Yayıncılık)

Tıp Doktoru Hayati Bice Bey aynı zamanda Ülkücü Yazarlar Derneği Başkanı'dır. Daha önce "Türk Yurtları Üzerine Notlar" adlı kitabını okumuştum. -> https://www.bilgeoguz.com/urun/68742...zerine-notlar/

Kendisini Haberiniz.com.tr'deki makaleleriyle tanımıştım. Türk Milliyetçiliği ile İslam, tasavvuf, Yesevi, ahlak kavramlarının ilişkisini incelerdi ağırlıklı olarak. Zaten kitabın ilk bölümü de Ülkücü Hareket'in zaman seyri içinde tarikatların etkisini konu ediniyor.

Sonrasında Turan-Türkbirlikçilik-PanTürkizm üzerine fikirlerini bulabilirsiniz.

Günlük siyasetten uzak bir denemeler bütünü olsa da ister istemez yakın geçmişe dair itirazlarına da rastlıyoruz yazarın.

Temmuz 2016'da basılan bu çalışmayı ilgilenenlere önerebilirim.

Yorum

• Ülkenin en eski uzun süreli yayınlarından Türk Yurdu'nu bayide bulamasanız da internetten okuyabilirsiniz. Ekim sayısı "Eğitim Meselemizi" konu ediniyor.

Benim en çok dikkatimi çeken makale ise şu:

İbrahim Karaer - "İlk Dönem Türk Yurdu’nda Dış Türkler ve Türkçülük (1911-1918)"

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim