İlk olarak cem1990 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Daha önce paylaştığım iki kitapla ilgili bugünkü Yeniçağ Gazetesi'nde iki köşe yazısı çıktı. Kitaplar hakkında fikir vermesi açısından yazıların bağlantılarına aşağıda yer veriyorum:
İlki Dr. Arslan Tekin - Bir Dönemin Şahidi
İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Yağmur Bey'in Yağmur Günleri'ni daha önce paylaşmıştım. Şimdi "İmparatorluk'ta Doğan 16 Cumhuriyet Aydını * Bittiği Yerde Başlar"ı paylaşmak isterim.
Yağmur Bey seksenlerin sonunda TRT için hazırladığı bir belgesel serisinde görüştüğü on altı aydını sayfalarına taşıyor.
Orhan Şaik Gökyay, Zeki Ömer Defne, Ömer Asım Aksoy, Nadir Nadi, Sadi Irmak, Rakım Çalapala,Tahsin Banguoğlu, Burhan Arpad, Halil Vehbi Eralp, İbrahim Yasa, Münevver Ayaşlı, İzzeddin Ökte, Reşat Kaynar, İsa Yusuf Alptekin, Cevad Memduh Altar ve Saadet Çağatay'la olan söyleşileri okuyucuyu ülkemizin yakın geçmişinde bilim, sanat ve siyasetinde gezintiye çıkarıyor.
Benim en çok ilgimi çeken rahmetli İsa Yusuf Bey'in konuk olduğu bölümdü. Ne çileli bir hayat... Ne büyük bir Türklük şuuru... Zaten iligili bölümün başlığı "Ben Türklük için Yaşarım!" idi. Ruhu şad olsun.
İsa Yusuf Bey diyor ki: "...Ben ERK diye bir gazete çıkardım. Onda sağ tarafta üç şiar, sol tarafta üç şiar vardı. Sağ taraftaki şiarlar; MİLLİYETÇİYİZ-HALKÇIYIZ-İNSANİYETÇİYİZ. Sol taraftaki şiarlar; IRKIMIZ TÜRK'TÜR, DİNİMİZ İSLAM'DIR, YURDUMUZ TÜRKİSTAN'dır."
Bir başka mesajı... "Gazetede emir verdim "Sincan" yazılmayacak, "TÜRKİSTAN" yazılacak. Doğu Türkistan Türkleri'ne Uygur Milleri, Kırgız Milleti, Kazak Milleti denilmeyecek TÜRK MİLLETİ denilecek."
Ve duası... "Allah 100 küsur milyon nüfuslu esir Türk dünyasının lideri,
Ortadoğu'nun muvazene unsuru,
Hür dünyanın yıkılmaz kalesi olan aziz Türkiyemiz'i ilelebed payidar eylesin! Gölgesini, esir Müslüman Türkler'in başından esirgemesin!" (1988 yılında yapılmış bu söyleşi)
Orhan Şaik Gökyay'la ilgili bölümde 44 olaylarına hiç değinilmemiş.
"Biraz dinleneyim ama dinlenirken keyifle öğreneyim" diyorsanız Yağmur Tunalı'nın bu çalışmasını edinin. Ben Enver'de yorulurken, Yağmur Hoca'nın söyleşilerinde dinlendim.
Kitap -> http://www.bilgeyayincilik.com/kitap.asp?ID=773
Diğeri Trabzonlu Arslan Bulut - Yeni Anayasa'yı Kim Ne İçin İstiyor?
İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Bence ülkemizin faydalanamadığı Prof. Dr. İskender Öksüz'ün yeni bir çalışması basıldı: Millet ve Milliyetçilik.
En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 05.02.2016, 10:25.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Değerli arkadaşlar;
Akçaabat Orta Mahalle'de bulunan tarihi Fevzipaşa İlkokuluna bir kütüphane yaptırdık. Kütüphanenin kitap ihtiyacı devam etmektedir. İlkokul çağı çocuklarımıza hitap eden kitaplardan elinizde varsa, bu okula ulaştırabilirsiniz. Ben aracı olabilirim.
İlgi göstermeniz dileğiyle.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-
Abi ilkokul 4 e kadar mı 8 e kadar mı.....İlk olarak kutoz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDeğerli arkadaşlar;
Akçaabat Orta Mahalle'de bulunan tarihi Fevzipaşa İlkokuluna bir kütüphane yaptırdık. Kütüphanenin kitap ihtiyacı devam etmektedir. İlkokul çağı çocuklarımıza hitap eden kitaplardan elinizde varsa, bu okula ulaştırabilirsiniz. Ben aracı olabilirim.
İlgi göstermeniz dileğiyle.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biraz kitap var elimde ilk 4 sınıfa ağır gelir lakin 5 .sınıflardan itibaren okunabilir.....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
Faik, 4'e kadar.İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAbi ilkokul 4 e kadar mı 8 e kadar mı.....
Biraz kitap var elimde ilk 4 sınıfa ağır gelir lakin 5 .sınıflardan itibaren okunabilir.....
Ilk okul kusmi icin. Evet, onlar agir gelir. Ilgin icin ayrica tesekkurler.
fırtına, ihtilal X efsane...
Yorum
-
Geçen haftalarda Ankara kitap fuarından aldığım bir kitap. 65 basımı, hiç okunmamış. Kütüphanemde duruyor. Sürekli elim gidiyor, sayfaları açıp okuyayım diye ama kıyamıyorum. Aynı çeviri farklı kitabevlerinden de basılmış, günümüzde de satılıyor. Onlardan bir tanesini alacağım, bunu açmayacağım galiba.
En son Ekrem D. tarafından düzenlendi; 05.02.2016, 21:49.Yahsi Bati 51:28
Yorum
-
Cihan bir okul çıkmazsa eğer, ben alabilirim bahsettiğin kitapları. Yalnız listelersen sevinirim, elimdekiler ile denk gelmemedi için.İlk olarak CinarTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaşlar elimdeki kitapları bir kısmını ara ara gönderiyorum. Önceleri başka forumlarda ihtiyacı olanlarla ya da okullarla iletişim sağlıyordum. Şimdi burada olduğuma göre başka yere gerek yok. Elimde 10 civarında tam metin klasik eser var. İhtiyacı olan ya da köy okulu gibi ulaştırabileceğim yerler hakkında bilgi verirseniz göndereceğim.

fırtına, ihtilal X efsane...
Yorum
-
Kesinlikle okunması gereken bir kitap. En çok beğendiğim romanlar arasında ilk 3'e girer.İlk olarak Uğur Kalyoncu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleIskender Pala Mihmandar
Giriş kisminda Peygamber Efendimizin Medine ye gelisini cok güzel aktarmis oralara acayip bir özlem duydum..
Eyüp Sultani anlatiyor..Okumayanlara önerilir. .
Yorum
-
Beyaz Zambaklar ülkesinde yi yazmistim onun disinda ara tatilde arkadasimin tavsiyesiyle Livaneli den Kardesim Benim , Atsiz dan Ruh adam , Aytmatov dan Beyaz Gemi yi de okudum ama bunlari buraya yazma gereği duymadim...Tamam iyi güzel ama bunlar benim istedigimi veren tarzda romanlar değil...Burada okudum diye tavsiye edecegimin kitabin bende bir etki birakmasi lazim..İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKesinlikle okunması gereken bir kitap. En çok beğendiğim romanlar arasında ilk 3'e girer.
Mihmandar hakikaten böyle bir kitap..Manevi anlamda alip götürüyor insani bir yerlere. .
Yorum
-
Tesla'nın Kutusu -Samantha Hunt
Hayatını çok merak ettiğim kişilerden birisir Nicola Tesla....Onun için aldım bu kitabı yalnız çok memnun kaldığımı söyleyemem... Edebi eser mi değilmiden ziyade benim beklentilerimi pek karşılamadı....
Evet çok şeyler öğrendim bilmediğim. Mesela Sırp olduğunu Edison ile çekişmelerini icatlarının bir kısmını öğrendim ama asıl aradıklarımı bulamadım. Ben daha fazla bilgi edineceğimi düşünüyordum. Öyle diyeyim...
Kurgusal anlamda sorunlarını ve zaman zaman gereksel betimlemeler ile sıkmasını saymazsak aıkıcı olduğu bile söylenebilir.... Lakin hayatıyla ilgili fazla bilgi isterseniz hayal kırıklığına uğrasyabilirsiniz benim gibi.....
----------------------
Sıradaki kitabım Sun Tzu'nun Savaş Sanatı isimli eseri.....
Güneydoğu'da savaşan paşalardan birinin kitabından okumuştum ( Osman Pamukoğlu Paşa zannedersem) . Pkk terör-itlerine bile zorunlu tutuluyormuş bu kitap okusunlar diye....
Biraz baktım ilginç geldi. " Düşmanı önce tanı sonra savaş" türü öğütler veriyor...
E bizimde bolca düşmanımız olduğundan okumamız gerek.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
[MENTION=1604]Faik Yılmaz[/MENTION]
Abi Osman Paşa'nın söylediği kitap Mao Tse-Tung & Che Guevara'nın yazdıkları Gerilla Harbi olabilir. Ben de ondan duyup edinmiştim bu kitabı çünkü oradan hatırlıyorum. 150 sayfalık bir çırpıda okunacak türden bir kitap. Eğer konuya ilgin varsa, onu da tavsiye edebilirim.BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon
Yorum
-
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum