Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak muts61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Şefket Süreyya Aydemir Tek Adam Cilt 1 2 3 Kütüphanenizde olması gereken başucu kitaplarından Atatürk ün yaşamını tam manasıyla öğrenmek istiyorsanız bu üç ciltlik kitabı okumanızı isterim.Doğumundan vefatına kadar ki dönemi anlatır.

Şefket Süreyya Aydemir ikinci Adam 1 2 3 İsmet İnönü nünü hayatını anlattığı bu 3 ciltlik kitabında İnönü hakkında yeterince bilgi verilmektedir.Ben İsmet Paşanın hayatını pek bilmezdim bu kitap çok yardımcı oldu.Bu iki kitapta Remzi Kitabevinden basılmıştır.
    Katılıyorum.....
    Kütüphanemizde olması gereken Şevket Süreyya klasikleridir deyim yerindeyse....
    Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• 1-Kolonyalizm/Postkolonyalizm Ania Loomba Mutşemen bir kitap Dünya üzerindeki kolonyalizmi açık bir dille anlatıyor.Emperyalizmle Kolonyalizm arasındaki farkı anlatan kitap Dunya üzerinde Kolonyal devletlerin ne gibi faaliyetler içinde bulunduğunu anlatırken Shakespeare eserlerindeki ırkçılığı da gözler önüne seriyor!!!Ayrıntı yayınlarından çıkmıştır
      TRABZONSPOR
      iyi ki varsın Eren Bülbül...
      İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• 1-Edward Sait Entelektüel.Şarkiyatçilik kitabıyla tanınan yazar bence bu kitabında da entelektüelin kimler olduğunu ve ne gibi davranışlarda bulunması gerektiğini 'kendini entelektüel'sanan bir çok kişinin nasıl bir yanılgı içinde olduğunu vurguluyor.Konfranslardaki konuşmalarının toplamıdır.Ayrıntı Yayınları

2-Milletler ve Milliyetçilik J. Hobsbawm.Komünist olan yazar milliyet ve milliyetçilik kavramlarını eleştirerek dünya üzerinde milliyetçilik olgusunu sağlıklı olmadığının söylüyor.Millet ve Milleyetçilik kavramı üzerine farklı bir tarz okumak isteyenler için önerilebilir.genel anlamda görüşlerine katılmamakla birlikte bakış açısı olarak kendimi geliştirmek için okuduğum bir kitaptır.
        En son Bayraktaroğlu tarafından düzenlendi; 13.10.2013, 18:04.
        TRABZONSPOR
        iyi ki varsın Eren Bülbül...
        İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Yoğun çalışma temposundan dolayı alıp bir köşeye koyduğum kitaplarımı ve güncel bazı çalışmaları askerlik vazifem süresince inceleme fırsatım oldu; paylaşmak isterim.

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ Osmanlı'nın Arka Bahçesi Tarih
          Saygı ÖZTÜRK İsmet Paşa'nın Kürt Raporu Siyaset
          D. Ahsen BATUR 1200 Yıllık Sürgün Tarih
          Karma Üstatlar Konuşuyor Sohbet
          Arslan BULUT Türk'ün Kimlik Cüzdanı Siyaset
          Emin SEZER Remzi Oğuz Arık Biyografi
          Ziya BAKIRCIOĞLU Remzi Oğuz Arık'ın Fikir Dünyası Biyografi
          Ali Rıza ÖZDEMİR Kayıp Türkler Araştırma
          Altan DELİORMAN Türk Yurdunun Bilgeleri Biyografi
          Umay TÜRKEŞ - GÜNEŞ Türk Kültürüne Eleştiri Siyaset
          Sadi SOMUNCUOĞLU İstanbul'da Yeni Roma İmparatorluğu Araştırma
          İskender ÖKSÜZ Türk'üm Özür Dilerim Siyaset
          İkbal VURUCU Sona Doğru Kürt Açılımı Siyaset
          İkbal VURUCU Pkk Terörü Neden Bitmez Siyaset
          Yavuz Bülent BAKİLER Irkçılık Turancılık Davası Araştırma
          Yavuz Bülent BAKİLER Gidenlerin Ardından Anı
          Yavuz Bülent BAKİLER Sözün Doğrusu 1 Dil
          Yavuz Bülent BAKİLER Sözün Doğrusu 2 Dil
          Semih YALÇIN Siyasete Dair Yazılar Siyaset
          Mustafa KAFALI Makaleler 1 Tarih
          Mustafa KAFALI Makaleler 2 Tarih
          Necdet SEVİNÇ İstiklal Harbinde Etnik İhanet Tarih
          Enver ALTAYLI CIA'nın Türk Casusu Biyografi
          Arslan TEKİN A. Türkeş ve Liderlik Biyografi
          Arslan TEKİN Türk Adını Silme Planı Siyaset
          Arslan TEKİN İmralı'daki Konuk Siyaset
          Falih Rıfkı ATAY Zeytindağı Tarih
          Sakin ÖNER Nihal Atsız Biyografi
          Yağmur ATSIZ Ömrümün İlk 65 Yılı Biyografi
          Mustafa ERKAL Etnik Tuzak - Kimlik ve Açılım Siyaset
          Yusuf HALAÇOĞLU Osmanlı Kimliği ve Aşiretler Tarih
          Ümit ÖZDAĞ Türk Sorunu Siyaset
          Ümit ÖZDAĞ Pkk İle Pazarlık Siyaset
          H. Namık ORKUN Türk Sözünün Aslı Tarih
          Hikmet TANYU Atatürk ve Türk Milliyetçiliği Tarih
          H. Nihal ATSIZ Türk Tarihi Üzerinde Toplamalar Tarih
          H. Nihal ATSIZ Türk Ansiklopedisindeki Yazılar Tarih
          Fahri MADEN Sıradışı bir Muhalif: Rıza NUR Biyografi
          Rıza NUR Siyasi Risaleler Tarih
          Mahmut Esat BOZKURT Türk İhtilalinde Vatan Müdafaası Tarih
          Mahmut Esat BOZKURT Masonlar Dinleyiniz Tarih
          Yusuf AKÇURA Türkçülük ve Dış Türkler Tarih

Çıkardığım notları ve not aldığım bilgileri de buraya yazmak isterim ancak sayfaları işgal etmekten korkuyorum.

İçlerinden bazılarını bir önceki sayfada kısaca tanıtmaya çalışmıştım.

İlgi duyan arkadaşlara içtenlikle tavsiye ederim. Bazılarına ulaşmak gerçekten zor. Sahafları gezmeniz gerekebilir.

İçlerinden, rahmetli Necdet SEVİNÇ Bey'in "İstiklal Harbi'nde Etnik İhanet" adlı eserini mutlaka okumalısınız. Okuyunca bugünü daha net anlamlandıracağınıza şüphem yok. 100 yıl önceki ihanet şebekelerinin, Milli Cumhuriyet Devleti kurulmasından sonra da faal olduğuna tanıklık edeceksiniz. Özgürlük ve demokrasi kisvesi altında yatan etnik saldırıların dış bağlantılarını, devlet kadrolarında nasıl yer ettiklerini kızgınlıkla takip edeceksiniz. Soykırım propagandacılarının, o günkü karar vericilerle olan ilişkilerini BELGElerden okuyacaksınız.

Bu kitaba Cağaloğlu'ndaki BilgeOğuz Yayınevi'nden ulaşabilirsiniz.

Yeni kitaplarım için siparişimi verdim. Vatan ödevini sağ salim tamamlarsam, hasretle buluşacağım çalışmalar ise şunlar:

Hanım HALİLOVA Ebulfez Elçibey'le Bağımsızlığa Giden Yol
          Ahmet B. Ercilasun Türk Dünyası Üzerine İncelemeler
          Özcan Yeniçeri Türk Dünyasına Stratejik Bakış
          Turan Yazgan Türk Dünyasında Dün Bugün Yarın
          Yağmur Tunalı Kavga Günleri
          Galip Erdem Milliyetçilik ve Sosyalizm Üzerine Mektuplar
          Yaşar Okuyan O Yıllar
          N. Kemal ZEYBEK Türk Dünyası Diyince
          Emine Işınsu Cumhuriyet Türküsü
          Orhan Türkdoğan Türk Ulus Devlet Kimliği
          Kenan Erzurumlu Mustafa Kafalı
          Yücel Hacaloğlu Atsız'ın Mektupları
          Ergun Göze Ecevit Çıkmazı
          Ali GÜNGÖR Benim Kavgam
          Mustafa Necati Sepetçioğlu Üçler Yediler Kırklar
          Cengiz Dağcı Korkunç Yıllar
          Ahmet Hikmet Müftüoğlu Haristan
          N. Yıldırım GENÇOSMANOĞLU Alperenler Destanı
          Necmettin Hacıeminoğlu Türkçenin Karanlık Günleri
          Muzaffer Özdağ Türk Aleviliğinin Yükselişi
          Yümni Sezen Kültür ve Din
          Nevzat Yalçıntaş Kırım
          Altan Deliorman Tarih Boyunca Türkçülük
          Altan Deliorman Atsız
          Reha Oğuz TÜRKKAN Hedefe Doğru
          Lütfü ŞEHSUVAROĞLU Kürtler Nasıl Türk Olur
          Mustafa ÇALIK Milli Kimlik Milliyet Milliyetçilik
          Ahmet KABAKLI Sınırlar Ötesi
          Acar SEVİM Herder
          Fahri ATASOY Küreselleşme ve Milliyetçilik
          Refet Körüklü Türkçülerin Kaleminden Atsız
          Tuncer Gülensoy Barbar Türkler
          Abdülhaluk Çay Her Yönüyle Kürt Dosyası
          İsmail Yakut Atatürk ve Din
          İsmail Yakut Türk - İslam Düşüncesi Üzerine
          Cezmi Bayram Türk Milliyetçiliği
          Nevzat Kösoğlu Türk Dünyasında Yeni Bir Medeniyet
          Yusuf Ziya Yörükan Şamanizm

:-)
          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 26.10.2013, 10:22.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bitmeye yakın insanın okuma hızını yavaşlattığı bitirmeye kıyamadığı , bitincede hüzünlendiren muhteşem eserlerden.

Bizi yakan ataş "közden ötesi"

Yorum

• Elimde olmayan nedenlerden ötürü bu başlığı ve Bmnyi bir süredir ihmal etmiştim.... Artık daha sık yazmaya çalışacağım.....

Bu arada İmre Kertesz isimli yazarın Kadersizlik adlı romanını şiddetle tavsiye ediyorum..

Yazar Almanların meşhur toplama kamplarından birinde kalmış ve oradaki anılarını yazmış.... Uslubunun kara mizaha çalmasıyla diğerlerinden ayrılan bir eser.... Bu tip çektiği acılarla dalga geçermiş gibi anlatan yazarın yazış tarzını eminim sizde ilginç bulacak ve seveceksiniz....
              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Arkadaşlar "Kürk Mantolu Madonna'yı" okuyan varmı ?

Ben okudum bitirdim düşüncelerimizi siz değerli arkdaşlarımla paylaşmak istiyorum...
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Sami Paşazade SEZAİ'nin Sergüzeştini okudum..Tanzimat Dönemi Aşk tarzı eserlerden.
                  Kitap çok sürükleyici ve güzel, yalnız sonu çok saçma bittiği için kitap hakkında yapacağım o mükemmel yorum eridi gitti ..

Yorum

• Yukarıda bir süre önce paylaştığım listeme kavuştum. Orada yer alamayan bir kitabı bugün okudum.

Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ'ün "NİÇİN" adlı çalışmasından bahsediyorum. Daha önce Ayhan TUĞCUGİL müstear adıyla yazdığı "TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ FİKİR SİSTEMİ - TMFS" (1978) ve yine bu yıl çıkan "TÜRK'üm ÖZÜR DİLERİM" eserlerini okumuştum. TÖRE Dergisi ve Star Gazetesi'nin AÇIK GÖRÜŞ ekindeki makalelerini de ilgiyle ve merakla takip ettiğim değerli bir bilim insanıdır İskender Hoca.

Eşi Emine IŞINSU Hanımefendi'nin edebiyatındaki eşsiz yeri neyse, İskender Hoca'nın da ufuk açıcı ve özgün fikri yazılarının yeri de öyledir, eşsizdir.

Ülkemizdeki münevver sorunu birçok meselenin önünde yer almakta bana göre. İskender Hoca, ülkemizden yana, Türklük'ten taraf bir aydın. Bunu da kitabın girişinde belirtiyor.

Kitap; tarih-devlet-ekonomi ve yönetim alt başlıklarından oluşuyor. "Osmanlı nasıl yükseldi, nasıl çöktü", "Niçin Geri Kaldık" gibi sorulara cevap arıyor hoca. Sağlık sistemi, üniversiteler, piyasalar...

Disiplinlerarası okuyup düşünmeyi isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

Şunu da ekleyeyim, hocanın mizahi tarafı da cümlelerin arasından çıkıp tebessüm etmenizi sağlıyor.
                    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Üslubunu beğenmesem ve çoğu fikrine katılmasam da bilgi ve tecrübesine saygı duyduğum eski bakan Hasan Celal GÜZEL'in "Kuzey Irak" kitabını okudum.

Türkmeneli, benim için ayrı bir sevda. Türk Dünyası'nın her yeri ayrı güzel fakat Kerkük'e bakışım çok farklıdır. Bu kitaba da ona istinaden başladım. Özal dönemindeki yanlışları başkalarına havale etse de Hasan Bey, birçok anıyı paylaşmış. Bakıyorum, 20-30 sene önce Irak'taki piyonlar şimdi Şah olup Türkiye'nin iç siyasetine etki edebiliyor.

Bu da kimin ayıbı, artık birileri düşünsün.

Okuyunuz dostlar.

Bu konu hakkında kitaplığımdan iki kitabı daha paylaşmak isterim:

- İlki Irak Türkleri'nin tarihine dair, ÖTÜKEN'den Prof. Dr. Suphi SAATÇİ'nin eseri http://www.otuken.com.tr/KitapDetay/...ak-turkmenleri

- Diğeri ise MHP eski kurmaylarından Şevket Bülend YAHNİCİ'nin çalışması http://www.truvayayinlari.com/cekic-...7#.Uqn2gdJdXJg

Yorum

• Dan Brawn ın CEHENNEM kitabını yeni bitirdim...

Bu adama karşı önyargılıydım...Almayacaktım ama kitabı hem güzel hem çok sürükleyici...Nefes almadan okuyup bitirdim..

Tavsiye ederim beyler bayanlar

Trabzon bir aşk hikayesi değildir.
                        Trabzon Aşktır gerisi hikayedir.

Yorum

• Ömer SEYFETTİN... Hikayelerini çocuklar kadar yetişkinler de okumalı.

EFRUZ BEY ne kadar büyük, ne kadar temiz, ne kadar akıcı bir dille yazılmıştır.

Bendeki baskı, Boyut Kitap'tan çıkmış.

Sayfaları geçtikçe, eserin yazıldığı dönemle bugün arasında gidip geldim, Bilge Kağan'ın o veciz sözü çınladı kulaklarımda: "Zamanı yalnız Tanrı yaşar, insanoğlu ölmek içindir."

Tanzimat sonrası ve özellikle Meşrutiyet zamanlarındaki yabancı hayranlığına karşı duruştur Ömer Seyfettin. Millidir, yerlidir, aydındır.

Yorum

• İlber Ortaylı Seyahatnamesi

Şehirlere gitmeden nokta atışı bilgiler. Özellikle yurt dışındaki şehirlere gidecekler olanlar için kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Gitmeden önce mutlaka okuyun.
                            Trabzonspor √
                            Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                            İki Renk ve Asalet √
                            BordoMavi.Net √

Yorum

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesine başladım, bitirirsem kendi adıma büyük rekor

Yorum

• Hüseyin MÜMTAZ (BAYAZITOĞLU) - "12'ye 5 Kala Türkiye" (Fark Yayınları)

Araştırmadan, okuma listemde olmayan kitapları genelde okuyamam. Ya sağlam bir tavsiye olması lazım ya da elimde okuyacak kitap kalmamışsa sığınacak bir eser lazımdır, zaman geçirmek için çerezlik niyetine göz atarım.

Bu kitap da listemde değildi. Açıkçası yazarını duymuştum fakat malumatım yok idi kendisine dair. Trabzon'daki evin kitaplığında rastladım, incelemeden valizime koydum, bir ara bakarım diye...

Haftasonu okudum. 2006-2007 yıllarındaki siyasi gelişmelere dair, yazarın o dönemki günlük makalelerinden oluşuyor. Sebep-sonuç ilişkisini mantık ekseninde kurabilen adamları severim. Asker kökenli bir yazar olması nedeniyle rapor tarzında yazmasını bekliyordum ancak umduğumdan daha akıcı bir dile sahip.

Konular ağırlıklı olarak Kıbrıs Davası, Kerkük, Asker-Sivil ilişkileri, Türkiye-AB-ABD ilişkileri, Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine... Yakın geçmişi hafızada tazelemek adına faydalı oldu.

Bu arada yazılardan anladığım kadarıyla yazar Trabzon'da yaşıyor. Trabzon'daki ilmi, akademik ve siyasi çevrelerde tanınıyor olabilir. Ama ben bu kitaba kadar tanımıyordum.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim