İlk olarak onur-ts tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
yok abi Veda'yı okumadım.Umut, devam kitabı gibi belki ama bugün kitapçıda bakarken Umut'u alıp okuyayım dedim.elim birdan ona gitti.belki sonra Veda'yı okurum.İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleUmutu okumadan Vedayı okumuşsundur umarım..... İki roman birbirinin devamı var çok güzel.... Anklatımı tasvirleri iki kitabı 1 haftad abitirdim hemde sınav zamanı.....
Yorum
-
tartışmaya gerek yok ki abiİlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Önyargısız biçimde okumanızı tavsiye ederim....
Sonra Edwardmı Jacopmı tartışırız birlikte
ben 3. şıkkı tercih ediyorum.
HİÇBİRİ
ama yine de kitabı okumak güzel
Unut gitsin :) Hayat şimdi bi başka güzel :p
ANS 61 DNMSZ ;)
Yorum
-
Beni kitap okumaya başlatan kitapİlk olarak pazarkapılı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülesuc ve ceza....dostoyevski ustaya bir selam cakalım burdan ayıp olmasın...
Gerçi bu aralar çok boşladım yine. Bir selam da ben göndereyim
Yorum
-
Haklısın tabi.. Birisi Vampir diğeri Kurtadam... İkisinden kaçarken Frankestaıne yakalanmazsın inşallah ne diyelim.....İlk olarak nurbanu_ts_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntületartışmaya gerek yok ki abi
ben 3. şıkkı tercih ediyorum.
HİÇBİRİ
ama yine de kitabı okumak güzel 

Şaka bir yana ;
Ben bu kitapları okurken kişileri değilde , kişilerin arkasında verilmek istenen insanın doğasında olan çatışmayı ve ikileme düşerken yaptıları hataları düşündüm hep.
Hayatımızın belli dönemlerinde yaptığımız seçimler gelecekteki yaşamımızın seyrini değiştirebiliyor. Onun için aşk ve tutkuyla karşı kutuptaa yer alan mantık arasındaki dengeyi güzel kurmak lazım.
Bu dengeyi kuramadığımızda hayatımız hiç istemediğimiz biçimde değişebiliyor buda bize tarifsiz acılar verebiliyor.
Seçim beş harflik kısacık bir kelime ama anlamı ve sonuçları çok farklı olabiliyor.
Her zaman en doğru , bize en az acı veren seçimleri yapabilmemiz dileğiyle....
Sağlıcakla kal.En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 11.12.2009, 10:40.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
Fransız Teğmenin Kadını - John Fowles.
Genç Werther'in Acıları - Goethe 'den sonra rastladığım en çarpıcı aşk romanı.
Bu adam bir deha.
Bu adam bir afyon.
Üstadım S.O.Özağaç'a teşekkür ediyorum."İzin ver Selim biraz,Hegel,Fichte diyelim,
Felsefeyle ilişkin bir de ekmek yiyelim."
Yorum
-
İsimle Ateş Arasında - Nazan Bekiroğlu (TRABZON)
Padişah, askerleri ve hüzünlü bir aşk hikâyesi...
Bir yanda, başlarken muhteşem biterken tükenmiş yeniçeriler... Bir yanda, satın aldığı esame ile bütün hayatı değişen ve kendisini aşkın tükenişe varan yolculuğunda bulan Numan… Bir yanda, kokuların ruhunu bilen, Numan’ın baştan ayağa aşk eden Nihâde… Diğer yanda, Yeniçeri Ocağı, Numan ve Nihâde üçgenine bağlanan küçük hikâyeler….
Her şey Numan’ın kalbinden ve Yeniçeri Ocağı’ndan kıvılcım almışa benzeyen muazzam bir yangında yok olurken; Nazan Bekiroğlu resmi tarihin hükümleriyle bireysel tarihçelerin ne kadar uyuşmaz olduğunu anlatıyor. Yerli bir bakışla..
Kitabın tanımı böyle ben bu kitabı okuyalı 1 yıl felan oldu ama hala hepsi aklımda diyebilirim çok hoş ve etkileyici bir roman . Tarih severler için Osmanlı da Yeniçeri olayının nasıl bozulduğuna dair ipuçları veriyor ve okurken hiç sıkılmıyor elinizden düşürmek istemiyorsunuz kitabı =)En son ApoCaN28 tarafından düzenlendi; 11.12.2009, 20:35." Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "
Yorum
-
Vay be, Alacakaranlık buraya da sıçramış yine
))
Kitabın ilkini bitip tükenmez övgüler neticesinde okumuştm yine. Sanırım bazen fazla çevreci davranıyorum kitap seçimi konusunda.
Elbette ki bir çıtır çerez kitabı olarak kabul edilebilir. Her zaman Kafka, Gogol okumayacağız yani.
Fekat, kitabı okuyanların filmi de beğenmiş olmalarına şaşırıyorum.
Hadi tamam kitap da öyle derin bir şey zaten değil de, filmde iyice yüzeyselleşmiş her şey.
Neyse, neticede ne kitabın ne de filmin devamını merak etmedim, takip etmedim.
Bir şey de yitirmedim sanırım.
Bu arada; kitabı anadilinde de okudum biraz ( çevirmeniz ya eleştireceğiz sözde ) Orjinalinin de oldukça basit bir dili olduğunu söylemeliyim. Ortalama İngilizceye sahip herkes rahatlıkla okuyabilir.
Yazar, dil edebiyat mezunu olmasına rağmen edebiyatı pek de kasmamış yazarken yani.
Habu kadar konuştum bari ne okuduğumu söyleyeyim ben de;
Türk yazarlara desteğe devam
Elif Şafak'ın dilinin henüz popülarizme yenilmediği yıllardan bir kitap: Mahrem
Bu aralar okumalarım tek tek, yavaş. koşturmam sabah başlayıp akşam 10'da bitince pek vakit bulamıyorum. Bitirince yorum yaparım muhakkak.
Yorum
-
Alacakaranlık harbi çok basite indirgenmiş, yüzeysel bir geçiştirmeceden ibaret...
İnsan okurken sonraki sayfayı tahmin etmemeli. Şu sıralar okuduğum Grange kitaplarıda benzer bir şekilde seyrediyor. Belli bir zamandan sonra olacakları tahmin edebilmek iğerenç birşey 
Türk yazarları da denemeliyim...
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-
Fatih şu an okuduğun kitapta çoğu yeri bende tahmin ettim, ama ters köşeye de yatırdığı olduİlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAlacakaranlık harbi çok basite indirgenmiş, yüzeysel bir geçiştirmeceden ibaret...
İnsan okurken sonraki sayfayı tahmin etmemeli. Şu sıralar okuduğum Grange kitaplarıda benzer bir şekilde seyrediyor. Belli bir zamandan sonra olacakları tahmin edebilmek iğerenç birşey 
Türk yazarları da denemeliyim...
Yorum
-
Kitap: Stratejik Derinlik
Yazar: Ahmet DAVUTOĞLU
Yorum: Türkiyenin uluslararası ilişkiler alanında teori eksikliğini ortadan kaldıran bir kitap. Uluslararası İlişkiler okuyanlar varsa ve otomatik olarak siyaset ile uğraşmayı seven arkadaşlarımız varsa kitapta yazan herşeyi uygulanmakta olduğunu ve uygulanacağınıda göreceklerdir. Siyaset sevenlere ve uluslararası ilişkiler okuyan arkadaşlara tavsiye ederimMustafa KARA
Trabzon ÇayKARA
Yorum
-
Çıtır çerez de iyiymişİlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleElbette ki bir çıtır çerez kitabı olarak kabul edilebilir. Her zaman Kafka, Gogol okumayacağız yani.
Ama benim soframda çerez olarak da yeri yok bu kitabın.
Türk yazarlara destek deyince, sen yazacak olursan neden olmasın
Diğer türlü, destek olunacak çalışmalara pek de rastlamıyorum.
Hatta saygı duyulacak çalışmalara da pek rastlamıyorum.
Ne varsa eskilerin "bir kısmında" var.
Bu durum dünyada da böyle seyrediyor.
Milan Kundera var işte adam akıllı.
İnsanlık bohem zevkleri terk etmiş, eser de yazılamaz olmuş.
Popülarizm bulaştığı bir dalı mahvetmese dişimi kıracağım
Elif Şafak?
Sıkı entellektüel.
Fakat popülist.
İstemezük!"İzin ver Selim biraz,Hegel,Fichte diyelim,
Felsefeyle ilişkin bir de ekmek yiyelim."
Yorum
-
Maalouf'un birçok kitabını okudum ve en beğendiğim Tanios Kayası idi.İlk olarak asi_mavi_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAmin MAALOUF'un Yüzüncü Ad kitabını okumuştum. Çok sürükleyici bir kitaptı. Yine aynı yazardan önerebileceğiniz Yüzüncü Ad kıvamında bir kitabı var mı? Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar..Stand-upçı başkan istemiyoruz!
Yorum
-
Nihayet Shakspeare serisine başladım... Ödevim aynı zaman da...
Julius Sezar'la başladım.
Herkese tavsiyemdir. Gelmiş geçmiş en iyi tregedya yazarı.yaşamım buymuş meğer... sufle vermek ve unutulmak. madam! christian bir akşam balkonda sizinle konuşmuştu, hatırlar mısınız? tüm yaşamım bu... ben karanlık bir köşeye çekilmiş gizlenirken, başkaları şöhretin busesini topluyordu. ve son nefesimde şunu söylüyorum. "moliere bir dahiyse, christian da güzeldi..."Cyrano De Bergerac
Yorum
-
Gamze anlatımının yalın olması eserin bast olduğuanlamına gelmezki....İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleVay be, Alacakaranlık buraya da sıçramış yine
))
Kitabın ilkini bitip tükenmez övgüler neticesinde okumuştm yine. Sanırım bazen fazla çevreci davranıyorum kitap seçimi konusunda.
Elbette ki bir çıtır çerez kitabı olarak kabul edilebilir. Her zaman Kafka, Gogol okumayacağız yani.
Fekat, kitabı okuyanların filmi de beğenmiş olmalarına şaşırıyorum.
Hadi tamam kitap da öyle derin bir şey zaten değil de, filmde iyice yüzeyselleşmiş her şey.
Neyse, neticede ne kitabın ne de filmin devamını merak etmedim, takip etmedim.
Bir şey de yitirmedim sanırım.
Bu arada; kitabı anadilinde de okudum biraz ( çevirmeniz ya eleştireceğiz sözde ) Orjinalinin de oldukça basit bir dili olduğunu söylemeliyim. Ortalama İngilizceye sahip herkes rahatlıkla okuyabilir.
Yazar, dil edebiyat mezunu olmasına rağmen edebiyatı pek de kasmamış yazarken yani.
Habu kadar konuştum bari ne okuduğumu söyleyeyim ben de;
Bu aralar okumalarım tek tek, yavaş. koşturmam sabah başlayıp akşam 10'da bitince pek vakit bulamıyorum. Bitirince yorum yaparım muhakkak.
Bir Sait Faik' in bir Ömer Seyfettin' innide dili basit anlatımı yalındır ama onlar bugün en önemli yazarlarımızdandır..
Bnece bir eeserin güzelliği onu okurken hızlı okutmasına bağlı yani sürükleyiciliğine. Bu eserde gayet güzel başarıyor bunu bir günde o kadar işimin arasında 350 sayfa okutuyorsa yazarda işini başarmış demektir...
Ve beni düşünmeye sevketiyor. Edward mı yoks aJacop mı diye. Diğer insanalrıda etkilediği açıkça görülüyor. Bu eser Amerika' da , Fransa' da ve daha bir çok ülkede best seller olmuş çok fazla satan bir eser. Yani o kadar insan okuduğuna ve filmine akın ettiğine göre demekki anlatımıda insanlar için etkileyici değil...
Mesela Patrick Suskındin kitabını okuduktan sonra filmini izlerken filmi çok yalın kalmıştı buna katılırım ama Alacakaranlık sersinde filmlerinde anlatını fena değil. Çokta sırıtmıyor...
Normal hayatta yaşanılmayacak aşkları insan karakterleriyle yoğurarak önünze sunuyor sizide seçim yapmaya zorluyor. Yani düşündürüyor. Amacına bence ulaşıyor.
Yani bir Suç ve Ceza ya da Gorıot Baba değil ama bence ilk başlandığında zevkle okunacak bir seri...
Tab zevkler ve renkler tartışılmaz onada sonuna kadar katılıyorum. Yalnız izlemeden bende önyargılıydım filme ve kitaba karşı şimdi çok değişti düşüncelerim onuda belirtmeden edmeeceğim...Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum