Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• tatili bitirmeden son anda bir kitap daha okumanın mutluluğunu yaşiyorum

"Yaşasaydı aşık olurdum"
    Erdal Doğan tarafından belgesel metni tadında "Sevgi Soysal" için yazılmış harika bir biyografik roman

çocukluğu gençliği kısacası -adana sürgününü saymazsak- ömrü (nün büyük bir kısmı) ankarada geçmiş... 12 martlar görmüş geçirmiş... yılmamış yazmış...Tante Rosa nın yazarı Sevgi soysal ı üçüncü bir ağızdan okumak/dinlemek muhteşemdi...

cezaevi günleri..ve buram buram ankara kokan sıkı yönetim yılları.. ve o asil duruşuyla Sevgi Soysal...

*Gamze Melâl Tokay

Yorum

• Yusuf YEŞİLKAYA -- Yüreğin Gücü.
      Yüreğimizi ortaya koyunca neler yapabileceğimizi.İnsanlara, olaylalara hoşgörü ile yaklaşmamızın bize neler kazandıracağını anlatıyor...
      BMN|KOCAELİ

Yorum

• Nebiler ve velilerin hayatlarından örnekler vererek günah ve tövbe konusunu sohbet üslubu ile anlatıyor.
        Günah ve Tövbe, gönül sohbetlerinden derlenmiş üçüncü halka...

Kitap Adı : Günah ve Tövbe :
        Tasavvuf Sohbetleri 3
        Yazar : MEHMET ILDIRAR
        ISBN : 9758466240
        Yayınevi : Semerkand Yayınları
        Basım Tarihi /Yeri: 2005 , İstanbul
        Sayfa Sayısı : 120
        Boyutları : 13,5x19,5 cm
        *
        * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Risale-i Nur'u okuma, bütün eserleri okuma gibidir. Yazılabilen en son eserin tazeliğinden daha taze, daha etkilidir.
          BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Risale-i Nur'u okuma, bütün eserleri okuma gibidir. Yazılabilen en son eserin tazeliğinden daha taze, daha etkilidir.
            bu yere dikkat çekmekle beraber..

en son okuduğum kitap, dünya klasiklerinden E.zola- GERMİNAL

kahramanımız makinistir, ancak yaşanan sanayi krizinden etkilenerek maden işçisi olur, o dönemde işçilerin çektiği sıkıntılara baş kaldırıp büyük greve öncülük eder, ancak grev birkaç işçinin ölümüyle yani başarısızlıkla sona erer.. şimdi daha önceleri onu alkışlayan halkı ona düşmandır,
            "kitaptaki sessiz karakterin tuzağıyla" sonlanan kıtabı okumanızı öneririm..

Yorum

• HACI MURAT

Yazarı : Tolstoy

Ruslara karşı savaşı destanlaşan Şeyh Şamil’ in en yakın adamı Hacı Murat’ ın Ruslara teslim olmasından trajik biçimde ölmesine kadar geçen kısa süredeki hayatını anlatıyor. Bunu yaparken dönemin kültürünü, yaşayışını ,farklı milletlerin özelliklerini de aktarıyor. Tarihsel olayların o zamanın şartlarına göre irdelenmesi gerekir. Bu romanda anlatılan iğrenç gelen ayrıntılar o dönemin bir gerçeğidir.

Mesela Osmanlı kafa kesiyordu diyenler o zamanın şartlarını bilmeden konuşuyorlarç Bu tip kitaplarda bu gerçeği görmemize yardım ediyor.

Kurgusal anlamda pek başarılı bulmasamda tarafsızlığı nedeniyle okunmaya değen bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Not: Tolga Arkadaşım elimde bir kaç tane daha kitap var. Onları bitirince Umut' uda okuyacağım. Veda ile ilgili değerlendirmelerimide geniş bir zamanda yazacağım. Bir kaç satır yetmez diye düşünüyorum.
              Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Karl Marx & Friedrich Engels - Komünist Parti Manifestosu

Tarihe, Siyasete ilgi duyan kominizm, sosyalizm, manifesto, burjuva, özel mülkiyet, devrimler, sınıfsız bir toplum vs.. merak edenler için

Mutlaka okunması gereken bir kitap, kominist felan değilim
                @tsmustafakemal
                "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• "Üç şeyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. İkincisi, ne kadar baskın olduğunu bilemesem de onun bu vampir yanı kanıma susamıştı. Üçüncüsü ise, koşulsuz ve geri dönülemez bir şekilde ona aşık olmuştum."

Isabella Swan Washington'ın, yağmurun hiç dinmediği küçük kasabası Forks'a taşınır. Bu şimdiye kadar aldığı en sıkıcı karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward'la tanışması hayatını heyecanlı ve tüyler ürpertici bir hâle sokar. Edward şimdiye kadar, içinde yaşadığı küçük toplulukta vampir kimliğini saklayabilmiştir. Ancak artık kimse güvende değildir, özellikle Edward'ın en çok değer verdiği insan olan Isabella... İki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasında dengede duran bir bıçağın en keskin noktasında bulur. Alacakaranlık içgüdülerimize meydan okumakla tutkularımızı tatmin etme boyun isteği arasındaki çatışmayı sorgulayan etkileyici bir kitap.
                  Yeterki ONUR'suz
                  olmasın
                  aŞk
                  !

Yorum

• Uvv çok gizemli.

Yorum

• Aydın BOYSAN- Şerefe
                      Yeni aldım okuduktan snraki izlenimlerimi aktarırım...
                      zαFєя kєskiη --- !!!!αVη! αkєя αskiηα!!!!

"Bugün Trabzonspor için ne yaptın?"

Yorum

• Ve arkadaş tavsiyesiyle Saint-Michel'in Develeri-- Osman Necmi GÜRMEN in kitabını aldım yarından itibaren başlıyorum

Yorum

• Bir pisikanaliz uzmanının sıkıntılı anlarınca gözüne çarpan bir zar ile başlar hikaye ve bir teorinin doğuşuna kadar ilerler. Artık tüm kararlar zarların elindedir. İlginç bir konu işlenmesine rağmen akıcı ve sıkılmayacağınız bir kitap.

Herhangi biri hiçbiri olabilir...
                          Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                          **Latocan**

Yorum

• Lato95 ---- Olasılık ve empatiyi okumanıda tavsiye ederim ADAM FAWER den...

Yorum

• İlk olarak KeSKiN_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Lato95 ---- Olasılık ve empatiyi okumanıda tavsiye ederim ADAM FAWER den...
                              Bahsi geçen kişinin olasılık adlı kitabını okudum. Açıkçası mükemmel bir kitap. Yalnız aynı şeyleri empati için söyleyemiyeceğim. Empati de anlatım biraz sıkıcı sanki olasılığı yazan Adam Fawer değilde bir başkası yazmış gibi..

Başladığım halde sıkılıp bitiremediğim 2. romandır
                              Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                              **Latocan**

Yorum

• Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları, John Perkins

Kesinlikle herkes okumalı, şiddetle tavsiye ederim.
                                Devlerin mezarı, Avni Aker Stadı

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim