Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bence kitabın yanında film hiç güzel değildi.....

ayrıca eserlerin filme çekilmesinede karşıyım hayal gücümüzü elimizden alıyor bizi kitapla ilgili kalıplara sokuyor....
    O yüzden önce kitabı okuyacaksın hayallerini serbest bırakacaksın, sonra istersen filmini izleyeceksin...zaten birebir bir film olmamıstı koku dehası olan karakterimiz kitapta çok daha farklı anlatılıyordu... ben filmden de zevk aldım ama kesinlikle haklısın asla kitabın verdiğini hissettiremez, karakterler üzerinde ve kitabın temelde anlattığını algılamayı sağlayamaz boyuttaydı... Ama canın sıkılıyorsa farklı birşeyler izlemek istiyorsan bide kitabınıda okumuşsan merakına yenik düşmen gayet normal

Yorum

• Satranç Stefan ZWEIG

Tek solukta uçağa binerken başladığım inerken aktarmalarda dahil okumaya başlayıp bitirdiğim kitap... çok ince bir kitap ilk bir kaç sayfa sıkıcı geliyor ama sonrasını ben bile anlamadım nasıl geçti. Yolculukta okunabilecek eğlenceli bir kitap tavsiye ederim...

Yorum

• Elini tutsam, dunyanin obur ucuna benimle birlikte gelir misin?

Bekle desem, dunyanin bir ucunda beni bekler misin?

Denizimde firtinalar ciktiginda limanim olur musun?

Karanlik bastirdiginda deniz fenerim,hava actiginda yildizlarim olur musun?

Bulutlar gogu kapladiginda pusulam olur musun?

Mihengim, turnusol kagidim, yuregimin suyu bulandikca onu durultacak
        iksirim olur musun?

Kapilar kapandiginda kapim, yollar asindigi vakit yolum, saklanmak istedigimde duvarim olur musun?

Ozgurlugum ve mahpushanem olur musun?

Usursem evim, yorganim. sigindigim kucagim olur musun?

Columde vaha olur musun, vahamda hurma agacim?

Dagin tavsani, colun ceylani, gecenin hayalleri bagrina bastigi gibi, beni bagrina basar misin?

Sak sak yarilsa bile, gokten umudunu kesmeyen kirac tarlalar gibi umut baglar misin bana?

Gitmek istersem kanatlarim olur musun, kalmak istersem ayagimda prangam?

Hurilerim olur musun?

Soganda sarimsakta gozum yok, Tih colunde gozum yok, ates almaya gidersem; kirk vakit sonra donsemde ayni yerde beni bekler misin?

Arkadaslarim, ailem, kavmim beni terkederse ve ben ailemden, kavmimden kacarsam bir kez arkana bakmadan arkamdan gelir misin?

Ot bitmeyen bir vadide yalnizca ALLAHA emanet edilip gidersem, sende beni kinamaksizin ona guvenir ve say eder misin?

Umidimi kaybettigim anda umidim, nesemi kaybettigim zaman’dada coskum, kalbim isgale ugrarsa rehberim olur musun?

Arkadasim...

Yoldasim...

Sirdasim...

Huzurum...

Sururum...

Nurum... / Ziynetim... / Nimetim...

CENNETIM OLURMUSUN?
        yok bir sitemim hayatta hersey kısmet...

Yorum

• artık bende çok okumaya karar verdim
          aldım bir seri kitap,okudukça paylaşırım artık.
          Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• Demek ki benim tarzım tarih serileri: ) Ama ondan ziyade duygusal takılıyorum aslında, yazıyorum yeni bombamı:

Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri Gazavatı Hayreddin Paşa

Seyyid Muradi
            BABIALİ KÜLTÜR YAYINCILIĞI

Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri, denizcilik tarihinin en büyük amirallerinden Kaptanı-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa'nın hayatı ve hatıralarının, yaşandığı dönemde kaleme alınmış olduğu tarihi bir eserdir. Barbaros'un leventlerinde Seyyid Muradı Reis'in bizzat Hayreddin Paşa'dan dinleyerek yazdığı ve Gazavat-ı Hayreddin Paşa adıyla bilinen bu hatıratın mensur nüshaları İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi'nde, manzum suretleri ise Topkapı Sarayı Revan Köşkü Kitaplığı'nda bulunmaktadır. Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil tarafından bu iki kaynak üzerinde yapılmış titiz bir çalışmadır.

"Her iki taraftan derya gibi asker, derya yüzünde donanıp birbirlerine karşı yürüdüler. İlk önce düşman donanmasından bir büyük kalyon ayrılarak harekete geçti ve toplarını atmaya başladı. Gökyüzü onların dumanından sanki karalar giyinmişti. Denizin yüzü karadan ayırt edilmez hale gelmişti. Sanki bu dünya kubbesi tamamen zulümat ve karanlıkla kaplanıp, bulundukları yerler deniz midir, kara mıdır fark edilemezdi."

Tekrarlamakta fayda görüyorum, benim tarzım biraz duygusaldır, tavsiye ettiğim kitaplarda AĞLAMAZSANIZ PARA YOK : )))Hakikaten, MERT-CESUR kelimesinin ne anlama geldiğini anlamak isteyenleredir önerilerim. Yoksa yalandan uydurulmuş Holywood masalları gibi 300 Spartalı-Troy vs değildir. Onlar görsellikle etkiler, bunlar GERÇEK OLDUĞU İÇİN SARSAR.

Saygılarımla, tüm öneriler çok güzel bir kısmını okudum bir kısmını da araştırıp okumak istiyorum.
            Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Yorum

• Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

Romanda bir kaç noktada çelişki var

"Hayatımın en mutlu anıydı bilmiyordum" bir kaç yerde buna benzer söylemler var. Romanın yazarı Orhan Pamuk ile romanda ki kahraman "Kemal" in duyguları tam örtüşmüyor aslında..

Güzel bir aşk romanı, okunmasını tavsiye ederim
              En son Mustafa Ayazoğlu tarafından düzenlendi; 11.02.2009, 14:57.
              @tsmustafakemal
              "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• operasyon ergenekonu okudum babam hakkında çok şey yazmamışlar aslın da ama bizim evin adresini bile var

hepsi yalan Allahım ne zaman sonuçlancak şu dava :@
                En son Tuğba ÖZTÜRK tarafından düzenlendi; 12.02.2009, 16:22.
                ''Konu Trabzonspor olunca,orada oynayan futbolcuların,kendini özel hissetmesi ve insanlara bişeyler vermek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.Bu duygu saf bir duygu olabilir;Ama ben böyle düşünüyorum.'' Kazım KOYUNCU.
                ---ist. kültür üniversitesi---İKU TS---

Yorum

• En son Ayşe Kulinin Vedasını okudum. Bir kaç satır yazıp bırakmayı pek uygun görmedim. Güzel bir kitap kendimi toplarlayıp bşraz daha geniş olarak yazacağım...

Lakin tarz olarak Ayşe Kulinin tarihi olayları hikayeleştirerek akıcı biçimde sunması okunabilirliğini artırıyor . Nasıl başladığınızı biliyorsunuzda kitabın nasıl bitttiini hiç anlamıyorsunuz.
                  Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• bu aralar ilber ortaylının osmanlıyı yeniden keşfetmek adlı serisini okuyorum tavsiye ederim

Yorum

• Faik ben de Vedayı okumuştum. Yakında da yine Ayşe Kulin in Umut'unu okudum. Veda nın devamı niteliğinde ama arada bi kitap daha var sanırım.Yani sürgüne giden evin beyi(adını unuttum şimdi ) eve geri dönüyor ve çocuklar büyümüş.Devam niteliğinde.İkisini de tavsiye ederim...

Yorum

• Said TÜRKOĞLU - Hikmet Pınarı isimli kitabını okuyorum.
                        Mesnevi üzerine yazılan bir kitap...
                        BMN|KOCAELİ

Yorum

• Stefan Zweig 'Satranç' tavsiyelerim arasındadır. Konusuna gelince;Stefan Zweig ın Brezilyada sürgündeyken yazdığı ve intiharından bir kaç ay önce tamamladığı Satranç,rastlantı sonucu eline geçirdiği bir kitapla satrancın inceliklerini öğrenerek bu oyunu bir tutkuya dönüştüren Dr.B 'nin öyküsüdür.Ama derinlerde bir veda mektubudur aslında...
                          İyi ki Varsın, İyi ki Sevmişim Seni Birtanem...

Yorum

• tatilde Sezgin Kaymaz ın "Geber Anne"sini okudum fantastik kurgu ama çok hoş bir kitap.. bir solukta okunası bir şey...

ayrıca..şebnem işigüzelin sarmaşık isimli kitabı..renk körü olmuş yetenekli ressam Ali Ferah ve disleksiya hastalığının pençesinde kıvranan nobel ödüllü bir yazarın hayatları sarmaşık gibi birbirine dolanırken..İşigüzel harika bir roman çıkarmış ortaya...

tatil bitti yeniden "Matematiğin aydınlık dünyası".."matematik sanatı" ve " bir matematikçinin savunması" ve benzeri kitaplara dönme zamanı...

tavsiyeleriniz olursa kulağım sizdedir
                            *Gamze Melâl Tokay

Yorum

• Beyaz Kale - Orhan Pamuk

Akılcı bir roman diye düşünüyorum, tarisel olaylardan osmanlı batı sentezi bahsediyor, Orhan Pamuk okudukça bu adama karşı ön yargılarım azalıyor nedense.

kesinlikle okunması gereken bir eser
                              @tsmustafakemal
                              "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• -----------BİZE HER YER TRABZON -----------------

HARUN ÇELİK ve BORDOMAVİ.NET'e TESEKKURLER

COK ETKİLENDİM COK GÜZEL Bİ KİTAP YAZILMIS.KAZIM KOYUNCU'Yu SAYGIYLA ANIYORUZ. 61 SAyFA DA COK ANLAMLI OLMUS COK TSKLER ....
                                BMN|SAKARYA |KTÜ Ghmyo|

By_EsLoOW.....

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim