Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sinan Ateş: Türkiye'de Din Politikaları ve Din - Siyaset İlişkisi

Yıllardır ülkemizde gündemin en tepesinde yer alan konu başlıklarından biri "Din - Siyaset ilişkisi"dir. Konuyla ilgili yapılmış çeşitli çalışmalar elbette var. Fakat Sinan Ateş kardeşimiz, Tanzimat'tan 1960'lara kadarki dönemi ele alıyor. Yaklaşık yüz yıllık süreçte, yönetim şeklinin de değişmesiyle dine bakış açılarının nasıl şekillendiğini, bu değerlendirmelerin ideolojiler eksininde nasıl farklılıklar gösterdiğini daha iyi anlıyorsunuz.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Dr. Arslan Tekin - Türk Ülküsü (Ömer Seyfettin)

Ömer Seyfettin'in kısa hayat hikayesi ardından üç Yeni Lisan makalesi, "Vatan! Yalnız Vatan!", "Yarınki turan Devleti", "Mektep Çocuklarında Türklük Mefkuresi" ile "Millî Tecrübelerden Çıkarılmış Amelî Siyaset" risalelerinden oluşan bu çalışmayı öneririm.

Ömer Seyfettin, 36 yaşında 1920 senesinde vefat etmiş. Bu yıl ölümünün yüzüncü yılı... Ona dair çok sayıda çalışma yapılıyor. Herkes onu çocuk hikayecisi diye bilse de o dil konusunda büyük bir yenilik hareketinin fitilini yakmış. Aynı zamanda erken dönem Türkçülük camiasının önde gelen aydınlarından biri.

Ruhu şad olsun.
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Ömer KUL - Altay Kartalı Osman Batur Han

Osman Batur hakkında yazılan ilk ilmî araştırma Ömer Hoca'ya ait. Daha önce "100 Soruda Doğu Türkistan" ile "Baturlar: Doğu Türkistan Mücadele Tarihi" kitaplarını paylaştığım Ömer Kul bu defa Osman Batur'u anlatıyor. Önce Çin'in Doğu Türkistan'a yıllar içindeki etkilerini okuyoruz. Ardından Osman Batur'un hayatına geçiyoruz. Bir biyografiden ziyade geçmişte sefere çıkıyoruz.
        En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 25.04.2020, 16:34.

Yorum

• Yeni Okumalar Işığında Ziya Gökalp (Editör: İkbal Vurucu & Mustafa Yiğit)

Kitap, Gökalp üzerine yazılmış on üç makaleden oluşuyor. Aralarında ikisi ön plana çıkıyor. İlki Hakan Boz'un Gökalp'ten başlayıp günümüze kadar milliyetçiliğin seyrini incelediği, ikincisi ise Gökalp ile Mustafa Çokay'ın karşılaştırıldığı...

Kitabın diğer Gökalp analizlerinden farkı, O'nu Gramsci, Le Bon, Rousseau gibi düşünürlerle karşılaştırmalı olarak incelemesi.

Not: Kitabın çıktığı yayınevinin bastığı diğer yayımları inceledim. Gayet iyi... Turk Tarihi ağırlıklı...
          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 27.04.2020, 21:50.

Yorum

• Prof. Dr. Fuzuli Bayat - Türk Dünyasının Velâyet Sahibi Bilgesi: Korkut Ata

Dede Korkut hakkında yapılan birçok çalışmanın toplamı ve günceli olarak değerlendirebilirim. Kitap iki ana kitaptan oluşuyor. İlki Korkut Ata'nın özellikleri, ikincisi ise Dede Korkut Hikâyeleri şeklinde...

*

Prof. Ömer Özden - Türk Düşünce Tarihi

Kitap Türk tarihinde iz bırakmış düşünürlerden bazılarının hayatlarını anlatıyor.

Harezmî, Biruni, Kaşgarlı Mahmut, Süleyman Çelebi, Maturidi, İbn-i Sina, Evliya Çelebi... Çocukluğumda hayranı olduğum Cezeri de var.

Daha önce duyamadığım Amasyalı Sabuncuoğlu Şerefeddin diye bir tıpçıyı kitap sayesinde tanıdım.

Yorum

• Dr. Abdulhamit Toprak - Hüseyin Nihal Atsız ve Folklor

Kitap, Atsız Bey'in eserlerinde yer alan folklor öğelerinin tasnifi şeklinde hazırlanmış. Titiz bir çalışma olduğunu söyleyebilirim. Fakat ana tema haricinde, Atsız'ın kişiliği ile ilgili büyük bir hata var kitapta. Düzeltilmesi için yayınevine mektup gönderdim.

İlgi duyanlara tavsiye ederim.

Yorum

• Alper Candız- Türk Ekonomi Sistemi Econturk

kitabını tavsiye ederim. Türk kültürü üzerine derinlemesine bir araştırma ile yazılmış.
                En son Cenk Ocak tarafından düzenlendi; 13.05.2020, 23:16.

Yorum

• Ömer Özcan - Türkçüler: Cumhuriyet Devrinde Bir İdealin Takipçileri

Cumhuriyet Döneminde ön plana çıkan bazı Türkçüler'in biyografilerinden oluşan bir kitap. Açıkçası hiç umduğum gibi çıkmadı. Yazılar, yazarın ağırlıklı olarak Türk Yurdu'nda basılan makalelerinden derlenmiş.

Yakın tarihi okumak isteyenler için tavsiye ederim. Fakat konuya hâkim arkadaşları tatmin edeceğini sanmıyorum.

Yorum

• Peter Benjamin Golden - Dünya Tarihinde Orta Asya

Milattan önce 38000'lerden Göçebe / Konar göçerlik ile başlayıp yirminci asra kadar Orta Asya adı verilen coğrafyadaki olayları anlatıyor. Çin, İran, Türk, Moğol, Rus, İslâm, Budist tarihini özet olarak okuyoruz.

Yazar, Rutgers Üniversitesi'nde Türk Tarihi ve Ortadoğu üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

Yorum

• Isaac Deutsheer-Troçki
                      Sovyet Devrimine dair Troçki'nin tezleri Stalin ile sürtüşmeleri Lenin'in Sovyet devriminde rolü ve Rus çarlığının devrilmesinde silahlı mücadelenin rolü
                      En son ultras62 tarafından düzenlendi; 18.05.2020, 12:52.
                      Tuncelli TRABZONSPOR'LU

Yorum

• Prof. Dr. Şaban Kuzgun - Hazar ve Karay Türkleri (Türklerde Yahudilik, Doğu Avrupalı Yahudilerin Menşei Meselesi)

İsrailoğulları dışında Yahudiliği resmen kabul eden tek devlet olan Hazarlar'ın tarihi, Karai mezhebi ve Karaylar hakkında detaylı bilgi, Doğu Avrupa'daki Yahudilerin Hazarlarla ilişkisi gibi ana başlıklardan bahsedebilirim. İlginç ve çok bilinmeyen bir konu Hazarlar.

Yahudi Anan'ın Abbasi hapishanelerinde Ebu Hanife ile karşılaşıp ondan fikir aldığını bu çalışmada öğrendim.

Bu arada Şaban Kuzgun, Prof. Dr. Hikmet Tanyu'nun talebesiymiş.

Yorum

• Mürsel Gündoğdu - İmam Maturidi

Araştırma / Biyografi kitabı diye almıştım, romanmış. Yazarı da tanımıyordum. Lâkin çok iyi bir üsluba sahip olan genç bir kalemle tanışmama vesile oldu. Tasvirler muazzam, satırları takip ederken kendimi Semerkand'da hissettim.

İmam Maturidî'yi tanımak gerek.

Yorum

• Güngör Yavuzaslan - Bir Adım Ötesi Suriye

Emekli asker veya Uluslararası İlişkiler hocalarının strateji yorumlamasıyla, sahadaki gazetecinin yorumu arasında fark var.

Bilgi derinliği olarak ilk grup size cazip gelebilir fakat sahadaki gazeteci olan biteni daha samimi anlatır (Eğer bir yerlere maşalık yapmıyorsa).

Bolca dil kuralı hatası içeren bu çalışma, Suriye İç Savaşı ile ilgili özet notlardan oluşuyor. Sistematik bir akış yok. Dera'daki olaydan başlayıp ülkemizin operasyonlarına kadarki süreci hatırlamak açısından faydalı oldu.

Yorum

• M. Levent KAYA - Doğu Türkistan'dan Haber Var

Adına kanıp aldım. Doğu Türkistan'daki güncel durumu anlatıyor sandım. Halbuki bir dil öğrencisinin günlüğünü (55 parça) okudum. Doğu Türkistan'a dair bilgi miktarı çok az. Genelde yazarın şahsi durumu, o gün yaptıkları, arkadaşları, parasız kalışı vs. anlatılmış.

*

Ötemiş Hacı - Cengizname

Tuncer Gülensoy Hoca tarafından Türkiye Türkçe'sine çevrilmiş, Çağatay Türkçesi bir eser. Cengiz, İcen, Sayın, Berke, Özbek, Mengü Tebür Hanlar hakkında kısa bilgiler veriyor. Döneme ilgi duyanlar için tavsiye ederim.

Yorum

• Muhsin Kadıoğlu - Kızılelma

Cilt Bilgisi: İnce Kapak Kağıt Bilgisi: 1. Hamur Basım Tarihi: 2019 Basım Bilgisi: 1.Basım Sayfa Sayısı: 248 Kitap Boyutları: 13.5x19.5 cm Kitap Ağırlığı: - ISBN No: 975-498-250-3 Barkod No: 9789754982503 Çıkış tarihi: 2019

Kızılelma mevzusunu daha önce Orhan Şaik Gökyay ile İsmet Çetin'den okumuştum. Muhsin Hoca, son dönemdeki politik gelişmeler ışığında Kızılelma kavramının mazisine iniyor, dinî ve millî çerçevesini çiziyor.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim