Meslekle ilişkili birkaç kitap tavsiyesi:
Gemba Kaizen ve Sürekli İyileştirmeye Sağduyulu Bir Yaklaşım
İş Modeli Üretimi
Six Sigma Yolu
Toyota Tarzı Yalın Liderlik
Biraz tarih...
Prof. Dr. Masao Mori - Göktürkler
Gülçin Çandaroğlu Hoca'nın 1976'da Mori'nin İÜ'deki derslerinde tuttuğu notlardan oluşuyor.
*
Gülçin Hanım'dan bahsetmişken...
Gülçin Çandarlıoğlu'nun Türkistan'ı...
Bozkurt'un Ejderha ile Dansı
https://www.kitapyurdu.com/kitap/bozkurtun-ejderha-ile-dansi/460702.html
*
Orhan Şaik Gökyay - Eski, Yeni ve Ötesi
Gerçek bir münevver penceresinden hayata bakmak için bu makaleler okunmalı.
*
Dündar Taşer - Mesele
İbrahim Metin, Ziya Nur Aksun ve Nevzat Kösoğlu'ndan tanımaya çalıştığım Dündar Taşer'in bu mühim eseri yıllar sonra basıldı.
*
Ali Satan - 100 Soruda Milli Mücadele
Yazarın "Son Halife Abdülmecid Efendi" adlı çalışmasını da beğenmiştim.
*
Prof. Dr. Cezmi Erarslan - 2. Abdülhamid ve İslam Birliği
Hocayla Beyazıt'ta, Balkan Türklüğü konulu sempozyumda tanışmıştık. Kitabını görünce hemen alıp okudum. Abdülhamid zor bir konu... Az bilinip çok konuşulan bir şahsiyet... Okumak lazım.
*
Prof. Dr. İlyas Topsakal - İdil Bulgarları ve İslamiyet
Sibirya Tarihi ve Rus Çarlığı'nda Türkler'den sonra İdil Bulgarları'nı yazdı İlyas Hoca. Hocayı 2006'dan beri tanırım. Artık meyve verme döneminde. Genç ve çalışkan bir bilim insanı...
*
Prof. Dr. Necati Demir & Doç. Dr. Osman Gül - Türklüğe Adanmış Bir Ömür: Mustafa Cemil Kırımoğlu
Kırım deyince akla gelen iki isimden biri Mustafa Cemil Kırımoğlu... Tanımak için faydalı bir eser.
*** Diğeri ise Cengiz Dağcı idi. Onu kendi kitaplarından okumak lazım aslında. Yakında şöyle bir armağan yayınlandı, henüz başlayamadım.
Gemba Kaizen ve Sürekli İyileştirmeye Sağduyulu Bir Yaklaşım
İş Modeli Üretimi
Six Sigma Yolu
Toyota Tarzı Yalın Liderlik
Biraz tarih...
Prof. Dr. Masao Mori - Göktürkler
Gülçin Çandaroğlu Hoca'nın 1976'da Mori'nin İÜ'deki derslerinde tuttuğu notlardan oluşuyor.
*
Gülçin Hanım'dan bahsetmişken...
Gülçin Çandarlıoğlu'nun Türkistan'ı...
Bozkurt'un Ejderha ile Dansı
https://www.kitapyurdu.com/kitap/bozkurtun-ejderha-ile-dansi/460702.html
*
Orhan Şaik Gökyay - Eski, Yeni ve Ötesi
Gerçek bir münevver penceresinden hayata bakmak için bu makaleler okunmalı.
*
Dündar Taşer - Mesele
İbrahim Metin, Ziya Nur Aksun ve Nevzat Kösoğlu'ndan tanımaya çalıştığım Dündar Taşer'in bu mühim eseri yıllar sonra basıldı.
*
Ali Satan - 100 Soruda Milli Mücadele
Yazarın "Son Halife Abdülmecid Efendi" adlı çalışmasını da beğenmiştim.
*
Prof. Dr. Cezmi Erarslan - 2. Abdülhamid ve İslam Birliği
Hocayla Beyazıt'ta, Balkan Türklüğü konulu sempozyumda tanışmıştık. Kitabını görünce hemen alıp okudum. Abdülhamid zor bir konu... Az bilinip çok konuşulan bir şahsiyet... Okumak lazım.
*
Prof. Dr. İlyas Topsakal - İdil Bulgarları ve İslamiyet
Sibirya Tarihi ve Rus Çarlığı'nda Türkler'den sonra İdil Bulgarları'nı yazdı İlyas Hoca. Hocayı 2006'dan beri tanırım. Artık meyve verme döneminde. Genç ve çalışkan bir bilim insanı...
*
Prof. Dr. Necati Demir & Doç. Dr. Osman Gül - Türklüğe Adanmış Bir Ömür: Mustafa Cemil Kırımoğlu
Kırım deyince akla gelen iki isimden biri Mustafa Cemil Kırımoğlu... Tanımak için faydalı bir eser.
*** Diğeri ise Cengiz Dağcı idi. Onu kendi kitaplarından okumak lazım aslında. Yakında şöyle bir armağan yayınlandı, henüz başlayamadım.

Yorum