Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• her kitap okunmaya deger mi???

Her kitap okunsun diye yazılır,her kitabın yazarı o kitaba emek verirken sadece kazancını degil adının duyulmasını hedefler.
    Siyasi ve tarihi arastırmacılar hedef aldıkları kitleye göre araştırmalarını yorumlar ve kagıda döker,muhakkak ki herkesin bir siyasi ve tarihi görüsü vardır.Bu siyasi ve tarihi görüsler genelde önce aile icersinde yeşerir filizlenir sonra dış etkilerle büyüyüp gelişir.Evet insanların olayları degerlendirmeleri bulundukları cevre ile yakından ilgilidir.Dindar bir ortamda yetisenler genelde dinci akımlara kapılma riski altındadırlar,amaclı ve carpıtılarak yapılan yayınlar fazla irdelenmeden alınır okunur ve o yayındaki gercek dışı iddiaların etkısınde kalınır,burada buna bir örnek vermek gerekirse Kadir Mısıroglunun milyonlarca Atatürkcüye ve Cumhuriyet sevdalılarına karsı yıllardır baslatmış oldugu ve adına tarih dedigi karalamaları gösterebiliriz.Trabzon'luzmus bu adam,farkedermi sizce onun nereli oldugu.Bugün tüm Islam ve Hristiyan daha dogrusu insanlıgın kabul ettigi degerlere bu kadar etik dışı saldıran bir adam bence iyi niyetli olamaz.
    Dolayısıyla okuyacagımız kitapları secerken onu yazanın kim ve ne oldugunu bilmeye calısarak kitap alalım.Orhan Pamuk nobel almış,ulusuna katil damgası vuranların aldıkları ödüller onların büyük oldugunu göstermez.

saygılarla

Yorum

• İlk olarak rasim özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Her kitap okunsun diye yazılır,her kitabın yazarı o kitaba emek verirken sadece kazancını degil adının duyulmasını hedefler.
      okuyacagımız kitapları secerken onu yazanın kim ve ne oldugunu bilmeye calısarak kitap alalım.Orhan Pamuk nobel almış,ulusuna katil damgası vuranların aldıkları ödüller onların büyük oldugunu göstermez.

saygılarla
      Bence okuyacağımız kitabın yazarını,yayınevini araştırıp ona göre kitap almak gerekir.

Herkes kendi düşüncesine göre( siyasi) kitap okuyabilir, ama içeriği yalan yanlış bilgilerle dolu olmaması kaydıyla...
      BMN|KOCAELİ

Yorum

• okunacak kitap

Bence Saygı Öztürk'ün *Belgelerle Ergenekon*adlı araştırması,vaktin en güzel bir şekilde degerlendirilmesine katkı yapacaktır,tavsiye ederim..

saygılarla

Yorum

• Murat Menteş "Dublörün Dilemması"
          İletişim Yayınları.

Bir solukta okuduğumu ve okurken çok eğlendiğimi itiraf etmeliyim.
          Yeni nesil Türk yazarlar üzerindeki yargılarıma da pozitif yönde etki ettiğini itiraf edelim.

Kitabı okurken, kurguyu, şimdiyi ve geçmişi ve geleceği unutuyorsunun karakterlerin.
          Kelime örgüleri ve kullanılış biçimleri de de kullanılış yerleri sizi adeta yerinize çiviliyor.

Tavsiye ediyorum, Murat Menteş'e de bir teşekkür ediyorum.
          Eline sağlık.

Kitap ile ilgili bir yorum paylaşayım sizle.

"Dublörün Dilemması ilginç, heyecanlı, eğlenceli, derinlikli...
          bir roman. Ama galiba en önemli özelliği, bize sözcüklerin gücünü hatırlatması. Hiperaktif bir zekanın ürünü, bu baş döndürücü macerayı okumak büyük keyif! Ben sevdim eller alsın." (Alper Canıgüz)

Nihat Genç'te kitabın arka sayfasında kitabı yorumlayanlardan.

Yorum

• İlk olarak Selim55 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Selman Kayabaşı - Teşkilat
            Roman / Politik Kurgu

Çok ilginç bir kitap. Bir oturuşta okunabilen kitaplardan.

Konusu ana hatlarıyla şu:
            Teşkilat-ı Mahsusa'nın bugünkü varlığı (başta birbirinden bağımsız) 3 hikaye ve 3 karakterle anlatılıyor.

Kurtlar Vadisi'ni izleyenler için söyleyim; Kitap İhtiyarlar'ı anlatıyor

Başta birbirlerinden bağımsız olan 3 hikayenin arasında tarihin çeşitli olaylarını anlatan bir kaç "flashback" var. Kitabı okudukça sorular çoğalıyor, teori üretip tam "çözdüm" dendiğinde ilginç sürprizlerle karşılaşılabiliyor.

kardes bende okudum kitabi ama sonunnu biseye baglayamadim, acikcasi umdugumu pek bulamadim
            Tempesta sul Mare Nero

Yorum

• 1964 yılında edebiyat dalında nobel ödülü verilmek istenen JEAN PAUL SARTRE ödülü reddetmiş ve İsveç gazetelerine reddetme nedenlerini açıklayan bir mektup göndermişti. Mektup uzun olduğundan içinden kısa bir bölüm aktarıyorum. Amacım Nobel ödülünün ne için ne amaçla kimlere verildiğini ya da verilmediğini anlayabilmek.

"NİÇİN REDDETTİM"

Biliyorum , Nobel'in ilk niteliği Batı blokuna has bir edebiyat ödülü olmak değildir,ama ne yönde uygulanmışsa o olmuştu, ve İsveç akademisi üyelerinin kararına bağlı olmayan hadiselerle de pekala karşılaşılabilir.
              Nitekim Nobel günümüzde batı bloku yazarlarına ya da Doğu'da (Doğu'ya) başkaldıranlara
              verilen bir ödül olarak görülmektedir. Mesela Güney Amerka şairlerinin en büyüklerinden biri olan Neruda ödül layık bulunmamıştır. Herkesten fazla layık olduğu halde Louis Aragon ciddi olarak hiç düşünülmemiştir. Ödülün Şolokof'tan önce Pasternak'a verilmesi ve Sovyetlerden seçilmiş tek eserin memleketinde yasaklanmış ve ancak basılabilmiş bir kitap olmasıda esef edilecek bir durumdur.Halbuki karşı yönde bir davranış pekala dengeyi sağlayabilirdi. Cezayir savaşı günlerinde , "121 ler beyannamesini" imzaladığımız sırada verilseydi, Nobel'i sevinçle kabul ederdim, zira o zaman bu mükafat sadece bana değil , uğrunda savaştığımız hürriyete de şeref kazandıracaktı. Ama bu olmadı ve ben savaş bittikten sonra ödüle layık görüldüm...

Mektubun tamamının okunmasını tavsiye ederim. Ayrıca şöyle diyor Sartre
              kitaplarımın üzerindeki imzanın "Jean Paul Sartre" olmasını "Jean Paul Sartre Nobel 1964" olmasına yeğlerim.

Ayrıca Pasternak, Albert Camus gibi yazarlar da bu ödülü reddetmiştir.
              Benim görüşümde bu yöndedir. Bu ödül ya Batı'ya (ama özgürlükleri savunan değil) ya da Doğu'yu reddeden Doğu'luya verilir. Burjuvazi ödülüdür.

Saygılarımla
              Gürcan Bayrak

Yorum

• UÇURMA AVCISI

Belki burdaki arkadaşlara yapabileceğim en büyük iyilik bu kitabı size okutmak.

süper anlatım, süper kurgu, süper final..

8 milyon insan tarafından okunmuş...

özet: kabilde yaşayan 2 erkek çocuğun hikayesi, birisi kabil zengininin oğlu emir, diğeri hizmetçisinin oğlu hasan.. aralarındaki arkadaşlığa ihanet eden emir dönem içinde afganistanın sovyet işgali sırasında Amerikaya yerleşir, ancak yıllar geçse bile hasan ile arasındaki yasananları unutamaz, her şeyde onu hatırlar ve ortaya onu şaşırtan birçok olayla karşılaşır.

bir babayla oğlun arasındaki ilişkinin ve iki arkadaş arasındaki dostluğun bugune kadar hiç bu kadar farklı anlatılmadığı bu romanı okuyan herksin çok seveceğini ve kitabı kısa sürede bitireceğinden şüphem yok..

Yorum

• İlk olarak NyK$ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  NAMIK KEMAL

İnTibah

Okunabilecek
                  Uzunda sayılmayacak kolayca surukleyebılecek
                  Turk ınsanın Batılasma ıle dustugu Durumları anlatan bır kıtap tavsıye ederım
                  bu kitabı lisede hoca ödev verdi diye okumuştum...gerçekten de çok güzel bir roman..

Yorum

• şuan Gazeteci Yazar Cevat Ocak ın Derin Trabzonspor adlı Kitabını okuyorum
                    2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                    Gerçek budur. ☆

Yorum

• Uzun aradan sonra tekrar okumaya başladım.
                      İlk iş olarak da büyük eserlerle başladım.

Cumartesi günü elime aldığım iki kitap : Dostoyevski - suç ve ceza , victor Hugo - sefiller idi..

Bugün itibari ile ikisini de bitirdim.
                      Aslında içerikleri ile ilgili pek birşey yazmaya gerek yok. Artık dünya klasiği olmuş iki kitap.

İtiraf edeceğim tek şey, az önce bitirdiğim sefillerin son 10 sayfasında kitabın akıcılığından kopmamak adına (tam 5 saattir okumama rağmen) göz yaşlarımı temizlerken buğulanan görüntüden harfleri seçmeye çalıştığım..

Çok ciddi söylüyorum ki 27 sene büyük bir eşşeklik ederek bu klasikleri okumadan geçirmişim.
                      Çok şükür ki tekrar gelen kitap perim okuma alışkanlığımı geri çevirdi.

Yarın karamazov kardeşleri elime alıyorum.
                      Delirdim mi ne? Hayırlısı.

Yorum

• İlk olarak Uzunoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Ben ise tavsiye etmem

Yeşilçamda defalarca film senaryosu halinde çekilmiş

Çok basit bir senaryosu olan

Zaten Edebiyat dünyasındaki önemi güçlü bir eser olduğundan değildir.

Hele o sıkıcı çamlıca tasvirleri yok mu

Mecbur olmasam yarıda bırakacağım bir kitaptı
                        öyleyse şöyle diyebiliriz;

herkesin anlama, algılama seviyesi bir olmuyor

hele bir de gidip İntibah için; "Zaten Edebiyat dünyasındaki önemi güçlü bir eser olduğundan değildir." demez mi .... kapasite meselesi kapasite...
                        En son Bilâl ÇOBAN tarafından düzenlendi; 21.10.2008, 18:35.
                        “Mum eğer yanmırsa yaşamır demek, onun yaşamağı yanmağındadır."

Yorum

• herkeze cengiz aytmatov'u ısrarla öneriyorum ben şimdiye kadar 2 kitabını okudum ikisindende acayip etkilendim cemile yi özellikle öneriyorum konusu aslında çok kötü fakat yazar öyle bir yazmışki sizi çok farklı yerlere götürüyor
                          (Başarı Trabzonspora Layıktır)=BTL

PRANHA KOVALAYAN ÇILGIN HAMSİİİ

Yorum

• Cengiz Hoca az daha yaşasaydı, kuracağım Büyük Türk Birliği Devletinde "Kültür Bakanlığı" görevi hazırdı...
                            “Mum eğer yanmırsa yaşamır demek, onun yaşamağı yanmağındadır."

Yorum

• İlk olarak Bilal ÇOBAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Cengiz Hoca az daha yaşasaydı, kuracağım Büyük Türk Birliği Devletinde "Kültür Bakanlığı" görevi hazırdı...
                              Üstadım,
                              Cengiz Hoca'nın kaybı ve planlarında yaşadığın büyük düş kırıklığı için üzgün olduğumu belirtirken, azıcık sağına soluna bakarsan, Kültür Bakanlığı'na namzet bir kaç isim bulabilirsin.

Şaka bir yana, Dublörün Dilemması'nı bitirdikten sonra yeni bir kitaba başladım.
                              Tanıtıcı bilgi yakında bu başlıkta.

Yorum

• İlk olarak Bilal ÇOBAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                öyleyse şöyle diyebiliriz;

herkesin anlama, algılama seviyesi bir olmuyor

hele bir de gidip İntibah için; "Zaten Edebiyat dünyasındaki önemi güçlü bir eser olduğundan değildir." demez mi .... kapasite meselesi kapasite...
                                Benim kapasitem o eserin öneminin içeriğinden kaynaklanmadığını söylüyor tıpkı Edibayat araştırıcısı bilim adamlarının dediği gibi. Haklısın ama kapasit meselesi kapasite

Tipik bir yeşilçam filminin konusu Garip aşk silsilesi Sıkıcı Çamlıca tasvirleri

Ayrıca Namık Kemal Tanzimat yazarlarındandır ve bu dönem ilklerin olması sebebiyle önemlidir edebiyatımızda. Yoksa bir şaheser çıkmamıştır bu dönemde. Neden çıkmamıştır diye sormamızında bir anlamı yok. Koskoca muhteşem Divan Edebiyatı na kafa tutmak kolay iş değildir. Yine şanslısın Namık Kemal diyorsun ya Şinasi okusaydın

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim