Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• baharistan-molla cami
    bu kitap gerçekten çok güzel. hikayecikler şeklinde yazıldığı için insanı hiç sıkmıyor. eskilerin o anlatım yoğunluğunu söz sanatlarını özleyenler için okunması gereken bi şaheser. Sadi Şirazinin Gülistanı ile birlikte okunursa dönemin edebi dili daha iyi anlaşılabilir.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• soner yalçın-teşkilatın iki silahşörü
      gerçi bu ikinci okuyusum ama sürükleyici..yakup cemiller felan

Yorum

• Yazık...

Bir Türk kaç kitaba bedel

Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının henüz istenilen seviyede olmadığı belirtilerek, bu alışkanlığın özellikle çocuklara kazındırılmasında ailelere önemli görevler düştüğü bildirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suat Ungan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap okuyanların kendini yenileyen, geliştiren, eleştiren, demokrasinin temel taşlarını oluşturanlar olduğunu söyledi.

Ungan, popüler kültürün öznesinin kalabalıklardan oluştuğunu, kalabalık psikolojisinin de sorgusuz sualsiz yeniliklere kapılıp gitmeye müsait olduğunu ifade ederek, bu durumun da kültürü besleyecek unsurların önü tıkadığını belirtti.

Yapılan araştırmaların, Türkiye'de okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu ortaya koyduğuna dikkati çeken Ungan, şöyle konuştu:“Araştırmalara göre, bir Japon yılda 25, İsveçli 10, Fransız 7 kitap okuyor. Türkiye'de ise 6 kişiye bir kitap düşüyor. Araştırmalarda elde edilen bu sonuç, ülkemizde kitap okuma oranının ne kadar düşük olduğunun göstergesidir.”

Ungan, Türkiye'deki eğitim sisteminin kitap okumaya teşvik edici olmadığını öne sürerek, kitap okuyanların örnek olarak gösterilmediğini, en önemlisi çocuğa model olabilecek kişilerin kitap okumaya karşı duyarsız davrandıklarını, bu ortamda çocuklardan kitap okumalarının beklenmemesinin yanlış olduğunu anlattı.

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasında ailelerin baskı yapmak yerine örnek olmaları gerektiğini dile getiren Ungan, ”Evde anne-babalar çocuklarıyla kitap okumalı, onlarla kitapçılara gitmeli, onlara kitap hediye etmeli. Kitap okuma alışkanlığı çocuklara ancak sevgiyle kazındırılabilir” dedi.

Yorum

• Sabahattin Ali'den Kürk Mantolu Madonna'yı okudum en son. Öyle bir kitap ki ne söylesem,ne anlatsam biraz eksik olacak. Mutlaka okumak gerek

Yorum

• Kürk Mantolu Madonna.. kaç yıl önce okuduğumu bile unuttum.. ama hatırladığım kadarıyla şöyle bir kısım vardı..
            'İnsanoğlunu içinde canavar olduğu bilinen bir kuyuya indirmek, içinde ne olduğu bilinmeyen bir kuyuya indirmekten çok daha kolaydır.. Bilinmeze karşı her zaman büyük bir korku duymuştur insanoğlu'
            Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama mealen böyle bir kısım vardı sanırım.. ve çok doğru bir tespitti..
            Okumayanlara tavsiye ederim ben de..
            #7 King of Kings

Yorum

• "insanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar.
              ....
              hayatta yalnız kalmanın esas olduğunu hala kabul edemiyor musunuz? bütün yakınlaşmalar, bütün birleşmeler yalancıdır. insanlar ancak muayyen bir hadde kadar birbirlerine sokulabilirler, üst tarafını uydururlar; ve günün birinde hatalarını anlayınca, yeislerinden herşeyi bırakıp kaçarlar.
              ...
              muhakkak ki bütün insanların birer ruhu vardı, ancak birçoğu bunun farkında değildi ve gene farkında olmadan geldikleri yere gidecekti. bir ruh ancak bir benzerini bulduğu zaman ve bize, bizim aklımıza, hesaplarımıza danışmaya lüzum bile görmeden, meydana çıkıyordu... biz ancak o zaman sahiden yaşamaya -ruhumuzla yaşamaya- başlıyorduk. o zaman bütün tereddütler, hicaplar bir tarafa bırakılıyor, ruhlar birbiriyle kucaklaşmak için, herşeyi çiğneyerek, birbirine koşuyordu"

"şimdi aramızda noksan olan şeyin ne olduğunu biliyorum." dedi. "bu eksiklik sana değil, bana ait...bende inanmak noksanmış... beni bu kadar çok sevdiğine bir türlü inanmadığım için sana aşık olmadığı zannediyormuşum... bunu şimdi anlıyorum. demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar.... ama şimdi inanıyorum... sen beni inandırdın. seni seviyorum. deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum... seni istiyorum...içimde müthiş bir arzu var... bir iyi olsam"

"dünyada bir tek insana inanmıştım. o kadar inanmıştım ki, bunda aldanmış olmak, bende artık inanmak kudreti bırakmamıştı. ona kızgın değildim. ona kızmama, darılmama, onun aleyhinde düşünmeme imkân olmadığını hissediyordum. ama bir kere kırılmıştım. hayatta en güvendiğim insana duyduğum bu kırgınlık, adeta bütün insanlara dağılmıştı; çünkü o benim için bütün insanlığın timsaliydi. sonra, aradan seneler geçtiği halde, nasıl hâlâ ona bağlı olduğumu gördükçe, ruhumda daha büyük bir infial duyuyordum."

bir de bunlar var...

Yorum

• Amerikan'ın Uzay Sırları -- Ali Bektan
                Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
                (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• eroin
                  tavsiye ederim
                  FORMANIN ÖNÜNDEKİ ARMAN İÇİN OYNA ARKASINDA YAZAN İSMİ HATIRLAYACAKLARDIR.

Yorum

• Şehit Mektupları
                    Baskalari ile ugrasmak kendinle ugrasmaktan daha kolaydir.
                    Kobra

Yorum

• Askerde okumak için bayağı bir kitap almıştım. Bunların içinden en son olarak Rıfat Ilgaz'dan "Karadeniz'in Kıyıcığında" isimli romanı okudum... Usta romancı Karadeniz'in küçük bir kasabasının sosyal ve ekonomik düzenini bir aşk öyküsü çerçevesinde çok başarılı bir biçimde gözler önüne sermiş...

Kitabın sonunda şöyle bir cümle geçiyor: "Her gemici gibi daima ileri bakmalıydı artık Recep. Geriye takılıp kalanları hiç affetmezdi şu acımasız Karadeniz..."

Okunmasını tavsiye ederim...
                      Futbolcuyla taraftar el ele versin, şampiyonluk kupası TRABZON'a gelsin!!!

7 7 7 7 7 7 7 7 7....

Yorum

• İmparator Çay Bahçesi - Nazlı Eray

İçerik olarak ve sanatsal olarak önemli bir yanı olmayan, ama okurken keyif aldığınız ve inanılmaz derecede akıcı bir roman. Can Yayımevi'nden.
                        "Trabzonluluktan aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Belki FM... Ama yok lan, Trabzonluluk daha güzel..."

Yorum

• İlk olarak Moyunçur tarafından gönderildi
                          İmparator Çay Bahçesi - Nazlı Eray

İçerik olarak ve sanatsal olarak önemli bir yanı olmayan, ama okurken keyif aldığınız ve inanılmaz derecede akıcı bir roman. Can Yayımevi'nden.
                          Waiting for the Barbarians

Yazarı : J.M. COETZEE
                          Oflu yuz direk Allaha bagliyiz

Yorum

• ya su kıtaplar nasıl okunuyor biride bana ogretsin
                            "t®ß" Biz TRABZON'luyuz; Susarsak Güneş Doğar, Konusursak Ay yanar, İsyanımızda Kıyamet Kopar

Yorum

• ŞU BİZİMKİLER
                              Hüseyin Üzmez
                              448 sayfa, 13.5 x 19.5 cm, 3.Hamur

Kitap Hakkında (sitesinden):
                              Görünüşte bizden farklı olmayan insanlar.... Ama onlar gelecek nesillere ışık olabilmek ve onları çeşitli ideolojilerin her türlü tuzağından koruyabilmek için bütün şimşekleri. paratoner gibi üzerlerine çekmişler. İşte. fikir ve mücadele adadmlarımızın bilinmeyen ilginç yönlerini. Hüseyin Üzmez'in akıcı uslubuyla zevkle okuyacaksınız.

Kendi Yorumum:
                              Akıcı ve sade bir Türkçe ile yazılmış olan bu romanda ülkemizin bazı gerçeklerini okurken kahkaha atmaktan kendinizi alıkoyamayacaksınız... Herkese tavsiye ediyorum...

Satın almak için (12 YTL):
                              Emin Buğra SARAL ~ www.rahmetli.net

Yorum

• kaşağı

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim