Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ortadoğu-Bernard Lewis Arkadaş Yayınları:

Ortadoğunun iki bin yıllık tarihini anlatan bir eser dilinin yalın olması okunmasını kolaylaştırıyor Hristıyanlık ve Müslümanlık öncesi ortadoğu tarihinin anlatımıyla başlayan eser kronolojik olarak devam ediyor.Batılı güçlerin (emperyalizmin) ortadoğu halklarına uyguladığı iğrenç olayları dillendiriyor.Yazarın diğer kitabı olan Modern Türkiye'nin Doğuşunu da öneririm.
    TRABZONSPOR
    iyi ki varsın Eren Bülbül...
    İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Edward W. Said Şarkiyatçılık Metis Yayınları
      Kitap hakkında söylenecek çok söz var elbette.Batılı Devletlerin Şark hakkında görüşlerini politikaların uyguladıkları planları ve 'Şarklılara' nasıl bir gözle baktıklarını anlatan bir kitap.Araplara ve Samilere kitabın içerisindeki hakaretlerin bir sınırı yok(hakaret eden yazar değil Avrupanın Şarka gönderdiği Şarkiyatçılar).Şarklıların kendı kendilerini yönetemeyeceklerini bu halkların yönetilmesi gerektiğini söyleyen Şarkiyatçılar avrupanın her zaman üste olduğunu belirtiyor.Çok önemli Şarkıyatçıların gözünden Şarkı ele alan kitap kutsal değerleri hiçe sayarak müslümanlığa hakaret ediyor.Said bu tek yönlü bakış açısını kırmaya çalışsa da bunun avrupada değil de yine şarkta etkili olduğu kanaatindeyim.Doğu toplumlarının hep aşağılandığı bir tarih yaşıyoruz ve bunun tarih dönemlerinde nasıl gerçekleştiğini muhteşem bir dille anlatıyor yazar.Beni şaşkına çeviren en önemli olay çok ünlü yazarların şark hakkında müslümanlık hakkında ettikleri hakaretlerdir.Avrupalılar şarkı hep ellerinde tutmak için neler yaptıklarını ne gibi işlerle uğraştıklarını Şarklıların arasına kılık değiştirip onlar gibi yaşadıklarını anlatıyorlar.Arap toplumunu şehvet düşkünü olarak nitelendiren Garplılar ağza alınmayacak hakaretlerde bulunuyorlar.
      En son Bayraktaroğlu tarafından düzenlendi; 23.05.2014, 17:39.
      TRABZONSPOR

Yorum

• Ynt: En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı

Keşke daha önce okusaydım dediğim ender romanlardan biri.. Çok etkileyici bir hikayesi ve sürükleyici bir anlatımı var. Afganistan'ın Rus isgalinden beri yaşadıklarını ve Taliban gerçeğini çok güzel anlatmış. Mutlaka okunması gereken bir kitap.
        www.x.com/zykmda

Yorum

• Yorum

• İlk olarak A.Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Keşke daha önce okusaydım dediğim ender romanlardan biri.. Çok etkileyici bir hikayesi ve sürükleyici bir anlatımı var. Afganistan'ın Rus isgalinden beri yaşadıklarını ve Taliban gerçeğini çok güzel anlatmış. Mutlaka okunması gereken bir kitap.

Kesinlikle katılıyorum.Etkileyici bir hikaye ve anlatım var.Yazarın diğer kitaplarını okumak istiyorsanız size tavsiyem uzun bir müddet okumayın."Uçurtma Avcısı"ndan sonra beğenmek kolay olmuyor.
            Önce "Bin Muhteşem Güneş"i okudum.Çok etkilendim.Sonra "Uçurtma Avcısı" okudum.Kendimi sorgulamaktan alamadım."Dağlar Yankılandı"yı okumak istediğimde kitap ilerlemedi.Sorun anlatımda ya da hikayede değildi."Uçurtma Avcısı" etkisinden çıkana kadar kitabı rafa kaldırdım. "Bin Muhteşem Güneş" çok beğenmeme rağmen eğer "Uçurtma Avcısı"ndan sonra okusaydım pek hoşuma gitmezdi.
            “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
            Sizler var ya .....

Yorum

İlk olarak hayat61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Kesinlikle katılıyorum.Etkileyici bir hikaye ve anlatım var.Yazarın diğer kitaplarını okumak istiyorsanız size tavsiyem uzun bir müddet okumayın."Uçurtma Avcısı"ndan sonra beğenmek kolay olmuyor.
              Önce "Bin Muhteşem Güneş"i okudum.Çok etkilendim.Sonra "Uçurtma Avcısı" okudum.Kendimi sorgulamaktan alamadım."Dağlar Yankılandı"yı okumak istediğimde kitap ilerlemedi.Sorun anlatımda ya da hikayede değildi."Uçurtma Avcısı" etkisinden çıkana kadar kitabı rafa kaldırdım. "Bin Muhteşem Güneş" çok beğenmeme rağmen eğer "Uçurtma Avcısı"ndan sonra okusaydım pek hoşuma gitmezdi.
              Dağlar yankılandı romanını daha önce okumuştum. Hikayesi güzeldi ancak çok fazla karakter olduğundan biraz karışık gelmişti. O romanla Uçurtma Avcısı arasında gerçekten çok fark var. İlk uçurtma avcısı'nı okuyan biri Dağlar Yankılandı'yı okuyunca hayal kırıklığına uğrayabilir
              www.x.com/zykmda

Yorum

• İlk olarak A.Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Dağlar yankılandı romanını daha önce okumuştum. Hikayesi güzeldi ancak çok fazla karakter olduğundan biraz karışık gelmişti. O romanla Uçurtma Avcısı arasında gerçekten çok fark var. İlk uçurtma avcısı'nı okuyan biri Dağlar Yankılandı'yı okuyunca hayal kırıklığına uğrayabilir
                Sizinle aynı fikirdeyim."Dağlar Yankılandı" karakter sayısını anlayacak kadar bile okumadım.Uzun bir aradan sonra okunmak üzere raftaki yerini aldı.İyi ki "Bin Muhteşem Güneşi" önce okumuşum.Yoksa onu da sonra okumak üzere ayırır okuduğumda aldığım keyfi alamazdım."Uçurtma Avcısı"ndaki hikaye "Tanrı Öldü"den sonra insan olmak üzerine düşünmeye itti.Harika bir kitap."Uçurtma Avcısı" mutlaka okunmalı.
                “Nerelerin aktığını tek tek bildiriniz...” “Efendim, musluklar hariç her yan akıyor!"Artık sadece musluklar akacak...
                Sizler var ya .....

Yorum

İlk olarak hayat61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Sizinle aynı fikirdeyim."Dağlar Yankılandı" karakter sayısını anlayacak kadar bile okumadım.Uzun bir aradan sonra okunmak üzere raftaki yerini aldı.İyi ki "Bin Muhteşem Güneşi" önce okumuşum.Yoksa onu da sonra okumak üzere ayırır okuduğumda aldığım keyfi alamazdım."Uçurtma Avcısı"ndaki hikaye "Tanrı Öldü"den sonra insan olmak üzerine düşünmeye itti.Harika bir kitap."Uçurtma Avcısı" mutlaka okunmalı.
                  Evet, kesinlikle öyle
                  www.x.com/zykmda

Yorum

• Yorum

İlk olarak A.Akyüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bitirdin demek kitabı abi..
                      Beğenmene sevindim..

Çok öncelerden okuduğum ve favorilerime aldığım bi kitaptı..
                      13 yaşlarında felandım sanırım..Şuan bile otursam tekrar tekrar okurum..

Yorum

İlk olarak Öznur61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bitirdin demek kitabı abi..
                        Beğenmene sevindim..

Çok öncelerden okuduğum ve favorilerime aldığım bi kitaptı..
                        13 yaşlarında felandım sanırım..Şuan bile otursam tekrar tekrar okurum..
                        2 günde bitti hemen.. Muhtemelen bu kitabı son okuyuşum olmayacak. Dediğin gibi ilerde tekrar tekrar okunabilecek bir kitap
                        www.x.com/zykmda

Yorum

• Germinal'i okumadıysanız tavsiye ederim..

Yorum

• İsmail Cem'in Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi isimli eserini okuyorum....

Bitirince fikirlerimi siz değerli arkadaşlarımla paylaşırım...
                            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Emre. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Germinal'i okumadıysanız tavsiye ederim..
                              harika harika bir kitap kentsoylular madenciler arasındaki uçurum farkını anlatan madencilerin çektikleri sıkıntıları güzel dile getiren bir kitap okurken çevirmene dikkat edin İşbankası öneririm
                              TRABZONSPOR

Yorum

İlk olarak muts61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                harika harika bir kitap kentsoylular madenciler arasındaki uçurum farkını anlatan madencilerin çektikleri sıkıntıları güzel dile getiren bir kitap okurken çevirmene dikkat edin İşbankası öneririm
                                Çevirmen konusunda haklısınız bende İş Bankası yayınlarını okudum.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim