Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hackers and painters.....

Teknik ve mühendislik pozisyonunda uğraşan,bilişimle uğraşan arkadaşların okumasını tavsiye ederim.
    Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Bilim ve Yanılgı -Taha Akyol

Geniş kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıkan bu eserin 1997 yılındaki ilk basımından sonra genişletilmiş ve çeşitli eklemeler yapılan basımı bu....

-Ekonomik sistemleri eleştirel bakış açısıyla ve karşılaştırmalarla irdeleyen.....

-İslam Dünyasının bilimle yükselişini sonrada çöküşünü anlatan....

- Bilimin sürekli ve başarılı o,lması için üniversitenin rolünün savunan anlatan bir eser.....

Yer yer savunduğu liberal fikirleri anlatırken yüzeyselliğe ve basmakalıplığa kaçsa da güzel bir eser...

Geçen yıl üniversitelerin belirli bölümlerinde okunan değerlendirilen bu eseri araştırma türüyle ilgilenen arkadaşlarıma tavsiye ediyorum....
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Okay Tiryakioğlu - Yavuz

Bir solukta okudum.. Tavsiye ederim.. Yavuz'un sertliği de mertliği de akıcı bir dille anlatılmış..
        BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• Nedense içimde o kitabı tekrar okuma isteği geldi.

Yıllar önce okumuştum ve de çok etkisinde kalmıştım.
          Bilen bilir ciddi bir başyapıttır.

Gerçek
          Emile Zola

Şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar.
          Ne yapın edin mutlaka okuyun öyle böyle değil.
          Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• Pusu- Şamil Tayyar

Adnan Kahveci ,Muhsin Yazıcıoğlu , Abdullah Çatlı....

Ve bunun gibi bir çok isim... Ortak kaderleri hep bir kaza sonucu ölmeleri.....

ve bu kazalar hep şüpheyle irdelenmesi gereken kazalar....

bu kitapta böyle kazaları inceliyor altında neler olabileceği konusunda ışık tutuyor...

Yer yer katılmadığım , sevmediğim bölümleri olsa da ilginç bir kitaptı doğrusu...

Yorum

• Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Çok etkileyici bir kitaptı.Kitabı bitirdikten sonra bir müddet etkisinden kurtulamıyorsunuz.Herkese de okumasını şiddetle tavsiye ederim.

Yorum

• Sarıkamış ( Beyaz Hüzün ) -İsmail Bilgin

Güzel kitaptı diyeceğim ama hüznün kitabı nasıl güzel olur diye aklınızdan geçmesin sakın....

Kaloriferli evde peteğe yaslanmış okurken çok anlaşılamıyor ama dışarı çıkınca onca elbiseye rağmen üşüyünce biraz anlayabiliyoruz dedelerimizin fedakarlıklarını....

Evet onların onbinlercesi vatan için , toprak için , namus için ve bizim için şehit oldular....

Savaştılar hem düşmana karşı , hem açlığa , hem soğuğa hem hastalıklara karşı...

Belki galip gelemediler ama en aziz varlıklarını toprağa teslim etttiler...

Ruhları şad olsun....

Yorum

• Babanız Atatürk - Falih Rıfkı Atay...

Ortaokuldayken bir çok metinde adını duymuştum bu kitabın. Hikayelerde sık sık geçiyordu. Ve tamamını okumak ancak nasip oldu....

Falih Rıfkı Atay hem Osmanlının Yıkışını görmüş hemde Cumhuriyetin Kuruluşuna tanık olup yıllarca milletvekiliiği de yapmış bir isim. Ancak biz Onu Atatürkle ilgili kitaplarından tanıyoruz daha çok. Bu kitapta onların en meşhurlarından diyebiliriz....

Yalın bir dille Atatürk'ün doğduğu yıllardan ölümüne kadar ki dönem özet halinde anlatılmış. En sonunda karakterini anlatan güzel hikayeciklerde anlatılmış..

Yani seviye olarak belki biraz hafif gelebilir ama çocuklarınıza da anlatabileceğiniz yalın dilli bir kitap olduğunu söyleyebilirim.....

Yorum

• Kitap bitirmeme rağmen forumdaki sorunlar nedeniyle beyadır yazamadım buraya.

Siddhartha - Hermann Hesse

Kitabın ana karakteri sürekli bir arayış içinde ve aslında bir Buddha'nın inanışlarıyla bizim inanışlarımız arasında bazı paralelliklerin olduğunu görüyoruz. İnce bir kitap, okurken sıkılacağınızı sanmıyorum.

Sevdalinka - Ayşe Kulin

Ayşe Kulin'in anlatımını her zaman sevmişimdir. Bosna soykırımının insanın tüylerini ürpeten bazı anları anlatılmış. Bir kadının Bosnalı kocası ve Hırvat sevgilisi arasında yaşadığı kararsızlık ve etkileyici bir sonu vardı.

Yalnızız - Peyami Safa

Okuduğum ilk Peyami Safa romanıydı ve çok beğendim. Ama dili ağır geldi bana cümlenin durumuna göre tahminde bulundum birçok kelime için.
                    Karakter tahlilleri bence çok iyi yapılmış. Kitabın ilginç yanı biri bana konusu ne diye sorsa çok net bir cevap veremiyecek olmam.
                    ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
                    Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha sonlandırdık....

Geçen yıl kitap okuma açısından benim için fena değil diyebileceğim bir yıldı....

Ama bu yıl her hafta bir kitap olmak üzere 52 kitap bitirme hedefim var...... ( Hatta o sayıya ulaşabilirsem 61 e de tamamlamayı düşünüyorum.. )

Kitaplardan ilkini bitirdim sayılır....

Neticelendiğinde sizinle paylaşırım ......
                      Şimdi muhasebe zamanı......

Yorum

• Trabzon meraklıları için kitaplarla Trabzon: https://www.facebook.com/media/set/?...45858098835572

Grubumuzda böyle bir arşiv oluşturmaktayız. Sizlerin de katkılarını bekleriz.

Yorum

• İlk olarak Kader KORELİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Trabzon meraklıları için kitaplarla Trabzon: https://www.facebook.com/media/set/?...45858098835572

Öncelikle güzel bir grupmuş.....Haber verdiğin için çok sağol....

Ekledim hemen.....

bu konu benimde ilgimi fazlasıyla çekiyor....

Trabzon ve İlçelerinin tarihi ile ilgili kaynaklar çok sınırlı.....

Bu anlamda paylaşım yapmanın önemi daha da fazla artıyor....

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Öncelikle güzel bir grupmuş.....Haber verdiğin için çok sağol....

Ekledim hemen.....

bu konu benimde ilgimi fazlasıyla çekiyor....

Trabzon ve İlçelerinin tarihi ile ilgili kaynaklar çok sınırlı.....

Bu anlamda paylaşım yapmanın önemi daha da fazla artıyor....
                            Sağol Faik abi ilgilendiğin için. BMN'den bir de Murat abi (magicyattara) grup yöneticilerinden.
                            Elimizden geldiğince paylaşmaya çalışıyoruz bir şeyler. Sen de epey bilgili, tarihimize, kültürümüze
                            meraklı bir insansın, eklemene sevindim, paylaşımlarını görmek güzel olur.

Yorum

• İlk olarak Kader KORELİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Trabzon meraklıları için kitaplarla Trabzon: https://www.facebook.com/media/set/?...45858098835572

Hemen katıldım. Hazırlayanlardan Allah razı olsun

Yorum

• yağmur-kıyamet çiçeğini okuyorum (uzun süredir aklımda idi İlber Ortaylı anca serbest bıraktı )

20-25 sayfa okudum beklentimin altında
                                BMN KOCAELİ

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim