Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Dövme modası

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Dalga geçmiyorum sen böyle bir çıkış yapınca bende öyle bir çıkış yaptım.

Ortaya bir laf atıyorsun ancak bu benim başımna gelmiş olmasa bile insanlık namına zarar veriyor. Bir yukarda ki mesajda dinen diyorum bir altta ne dineni be bırak bu işleri diyorsun tamam bana olmasa bile genel olarak doğru olmayan bir düşünce.

Bir günah işlendi diye diğer günahlarıda mı işleyelim , içki içtik günah hadi bakalım birde hırsızlık yapalım ne olacak mı diyelim senin verdiğin örnek bunla eş değer.

Ama işin özünü söyleyeyim insanların dövmeden bu kadar çekimser olmasının nedeni bu günahın silinmesinin zor olması , çok zor siliniyor dövme ve ruhani olarak rahatsız olursan hep üstünde kalıyor ama senin verdiğin zina günahını tövbe edersen Allah büyük affeder ama dövme üzerindeyken tövbesi kabul olsa bile kişiyi rahatsız eder.

Şu son paragrafı yazsaydın aynen der geçerdim ama direk böyle çıkış sana yakışmamış benimkide bana yakışmamış yanlış şeyler yapıyoruz farkına varmalısın ve varmalıyım.
    eyvallah kardes, belki kendimi yanlis ifade ettim, zaten vakit baya gecti, ama neyse. Bu devir tüm müslümanlik vazifelerini yerinde getirmek cok zormus ve bence ne yaparsan hepsi sevabina. Karsi geldigim konu su dur, bazi günahlar insanlar tarafindan kücümseniyor, ben buna karsiyim, günahdir, büyügü kücügü yok. Ben cok insan taniyorum, dövmeyi günahtir diye yaptirmiyorlar, ama her hafta sonu sarhos ve pesinden bakmadiklari kiz yok. Ben buna karsiyim, cünkü bunu bir cok kisilerde görüyorum. Ben sahsen dövme yaptirmam, günahindan kactigimdan degil, ömür boyu bir resimi yada bir yaziyi vucudumda tasimak istemedigimden.
    Kimseyi suclamak istemedim, sucladiysam özür dilerim.
    https://twitter.com/Alika87

Yorum

• Bak o konuya bende katılıyorum işte alkolda aynı derecede günah ama işte konu o değil ve kişisel bir seçeneğe kalmış ötesi sanırım kişinin öz iradesine kalıyor salak değilse günahıda sevabıda biliyordur zaten ama başlıbaşına dövme konusunda kural buysa usül buysa uyulması gerektiğini düşünüyorum ve uymayada çalışacağım bende ömrüm boyunca.
      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Ömeroğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Arkadaşlar dövme'nin gusül abdestine bir manisi yoktur. Bu birincisi.

İkinci olarak da "Haramdır günahtır. Zaten Hadis-i şerifte lanet vardır. Dövme yapan, yaptıran, saç ekleten, dişlerinin ucunu törpületen, kaş şeklini değiştiren Allah'ın yarattığı sureti değiştirenler olarak geçer. Hepsi haramdır üzerlerinde lanetlilik vardır.

Pişman olmuşsa kalsın öyle. Çünkü çıkartması pahalı. Abdeste gusüle mani değildir. Çünkü deri altına işlemediği için."

Yaptıran arkadaşlarında çıkarması gerekmiyor.

Efendimizin laneti var.

Ben çok araştırdım bu konuda çünkü bende dövme'yi seven birisiyim ve yaptırmayı düşünüyordum açıkcası ufak bir dövme. Fakat dinen sakıncası olduğu için uzak durdum.

Tabi tercih meselesi yinede.
        sevgili emirhan öncelikle yorumumun şahsına yönelik olmadığını belirtmek isterim.

Birincisi yukarıdaki mantıkla kaşlarımızı aldırdığımız için bizim yatacak yerimiz yok! Ayrıca o zamanda diş törpületmek üzerine hadis olduğunu düşünmekse büyük saçmalık. İkincisi haram demek kesinkes yapılması yasak olan demektir. domuz eti yemek HARAMdır. Bitti. Tartışamazsın. Oysa dövmeyi tartışabilirsin misal yüzlerine kültürlerinde olduğu için dövme yaptıran müslüman kadınlar var. Üçüncüsü hesap günü geldiğinde "ümmetim de ümmetim" diye rabbine bizim için şefaatlik edecek, bizsiz cennete girmeyecek, sevgisi ve hoşgörüsüyle gayri müslümlerin bile hayranlığını kazanmış olan sevgili peygamberimizin, bizleri büyük bir nefretle lanetleyeceğini düşünmek bile istemiyorum zira korkarım inancım sarsılır.

Diğer arkadaşın zinayla ilgili verdiği örneğe ise katılıyorum. Maalesef kitabımızda büyük günahların ne olduğu açıkça yazmasına rağmen insanlar alışkın olmadıkları davranışları büyük bir nefretle kınar. Misal kitabımız zinaya karşılık kadına da erkeğe de eşit cezayı layık görmüştür. Oysa toplumumuzda erkeklerin yaptığı zina olarak algılanmaz çünkü kabul görmüş bir davranıştır ve kınanmaz. "Kadın yaparsa"ya örnek vermeye bile gerek yok. Allah kitabında der ki "zina yapan kadınları zina yapan erkeklerle evlendirin" çünkü onlar birbirine layık. Allah yakıştırmış uygun görmüş. Peki ya toplumumuzda bir erkeğin evlenirken eşinde aradığı öncelikli özellik nedir? Sanki kendisi tertemizmiş gibi. Ama toplum ona hakverir ve kınamaz. Bir başka deyişle rabbinin o adama uygun gördüğünü onlar uygun görmez. Kısacası toplumsal bir sorunumuz var. ikiyüzlülük
        eski nick "1461@61"

Yorum

• ........................................
          En son Numan Yerlikaya tarafından düzenlendi; 05.10.2011, 15:31.
          Yalakalardan sakınınız. Çünkü onlar insanları boş kaşıkla besler.

Yorum

• İlk olarak Hami_41 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Dövme bana ters olmasa sırf onlara inat en sevdiğim padişah olan ikinci mahmutun portresini çizdirirdim koluma
            bende kanuninin

gidipde elin adamının dövmesini niye yaptırıyım
            Yalakalardan sakınınız. Çünkü onlar insanları boş kaşıkla besler.

Yorum

• bizim dövme muhabbetimiz de böyle olurda zaten,

1 kişi fotoğraf paylaşmış,gerisi birbirine girmiş

yahu isteyen yaptırır,istemeyen yaptırmaz kime ne?

20-25 yaş arası yaptırmayı çok istemiştim,

şuan yaptırmamış olmaktan memnunum.
              10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yorum

• Şu dövmeden yaptırmak isterdim içinde bizim logomuz olacak şekilde...

7

Yorum

• Askerdeyken az kalsin yaptiriyordum.Sonra vaz gectim.Su cikan dövmelerden yaptirdim kocaman bir tane koluma.Gittim eve Gösterdim Aneme babama. senkronize olarak bir tarftan Oklava bir tarftan terlik yedim evden kendimi zor attim.Babam eve sokmuyor sonra kislaya geri döndüm 1 ay eve sokmadi babam beni.
                  çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                  Yükleniyor...
                  X