Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Karmate|Nayino 2010|Yeni Albüm

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Karmate|Nayino 2010|Yeni Albüm

Karmate'nin ikinci albümü olan ''Nayino'' 29 Ekim 2010 tarinde piyasaya sürüldü. Karadeniz'in tozlu raflarında kalan türküleri gün ışığına çıkaran Karadenizli grup 'Nani' albümünde yakalamış oldukları başarıyı sürdürmek niyetinde...

Albümdeki Eserler;

01. Yağmur
    Söz-Müzik: Anonim (Rize/Hemşin)

02. Nayino
    Söz-Müzik: Yüksel Baltacı

03. Kız Horonu
    Söz-Müzik: Anonim (Artvin)

04. E Asiye
    Söz-Müzik: Anonim (Laz Halk Şarkısı)

05. Hasta Oldum Derdune
    Söz-Müzik: Anonim (Trabzon/Beşikdüzü)

06. Çhela
    Söz-Müzik: Anonim (Geleneksel Megrel Halk Şarkısı)

07. Sevdaluk
    Söz: 1-2-4 Anonim (Rize/Pazar), 3-5-6-7 Karmate
    Müzik: Anonim(Rize/Pazar)

08. Yaylalar
    Söz: 1-2 Anonim, 3 Karmate
    Müzik: Anonim (Artvin)

09. Arabanun Egsozi
    Söz: 1-2-3-5 Anonim(Rize/Pazar), 4-7-8 Anonim (Rize/Çamlıhemşin/Kale), 6 Karmate
    Müzik: Karmate

10. Oy Çalamadum Gitti
    Söz-Müzik: Anonim (Trabzon/Sürmene)

11. Halanun Dereleri
    Söz: Uğur Yazıcı
    Müzik: Anonim (Rize/Çamlıhemşin/Hala Köyü)

12. Gandagana
    Söz-Müzik: Anonim (Gürcü Halk Şarkısı/Acara)

13. Verteri
    Söz-Müzik: Anonim (Hopa/Hemşin)

14. Dereler Akar Akar
    Söz 1: Havva hala
    Söz 2: Anonim(Çamlıhemşin)
    Müzik: Anonim

15. Ela Gözli Sevduğum
    Söz-Müzik: Erol Şahin

16. Arja Bargış
    Söz-Müzik: Anonim (Çeçen Halk Şarkısı)

17. Hopşera
    Söz: Ahmet Yıldırım
    Müzik: Anonim (Trabzon/Çaykara)

Çıkış parçası Nayino:

Dereler Akar Akar:

Yağmur:

Yaylalar (Artvin/Şavşat Halk Türküsü):

Albümün çok başarılı olmuş. Bence patlama yaratacak. Satın alınmayı ve dinlenmeyi hakeden bir albüm olmuş...

Başarılar Karmate...
    En son İsmail Coşgun tarafından düzenlendi; 02.11.2010, 16:15.

Karmate ilk albümde yakaladığı çizgiyi bozmadan devam ediyor.Yağmur ve Yaylalar güzel eserler.Başarılar Diliyorum.
    Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
    Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

Kız Horonu & Deli Horon:

Yorum

Şimdiye kadar dinlediğim parçalarda bir emek göremiyorum malesef !!!
        Gündemde olan anonim parçaları alıp okumuşlar tamam güzel okumuş olabilirler ama bunu herkes yapıyor ne üretmişler kaçtane parçanın sözleri kendine ait acaba ?
        Karmate'nin bu seneki sezon açılışındaki kötü performansı sonrası ağzıyla kuş tutsa umrumda değil sadece müzik firması çok iyi pazarlıyor ve satıyor...Hakları tabi yeni albümde yaparlar konserlerden konserlerede koşarlar..
        Olmadi Dedeğumuz,Oldi Demeduğumuz...

Yorum

şimdi dinliyordum bende facebook tan ...
          nayino yine ilk kasetteki tarzı yansıtıyor.
          Başarılar karmate...
          [ille d' 7]

Yorum

güzel bir albüme benziyor

Yorum

İlk olarak Melek tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Gündemde olan anonim parçaları alıp okumuşlar tamam güzel okumuş olabilirler ama bunu herkes yapıyor ne üretmişler kaçtane parçanın sözleri kendine ait acaba ?
              Bu Müzik piyasasının en büyük sorunu.Albüm artık para kazandırmıyor.Müzik piyasasındaki insanlar da sırf bu piyasada varım demek için albüm yapıyor.

Yorum

Karmate'nin bu seneki sezon açılışındaki kötü performansı sonrası ağzıyla kuş tutsa umrumda değil sadece müzik firması çok iyi pazarlıyor ve satıyor...Hakları tabi yeni albümde yaparlar konserlerden konserlerede koşarlar..
                kadıköy faciasından sonra sarsıntıya ugradılar gozumde , fakat irdeleyince pek bi sucları olmadıgını anladık ama ...
                daha 2. albümleri , baklaım zaman ne göstericek
                pele good , maradona better , george best

Yorum

Emek göremiyorum demek biraz ağır kaçmış. Doğrudur anonim parçalar hepsi; Karmate'nin ortaya çıkış felsefesinde kenarda köşede unutulmuş türküleri yeniden yorumlamak var zaten... Aylarca çalışılmış bir albümden bahsediyoruz; yeni düzenlemeler, sololar göz ardı edilemez heralde.. ''Herkesin yaptığından'' (!) daha kaliteli işler yaptıkları aşikar...

Var olan bir eseri aranje etmek de üretimdir, emektir...

Sezon açılışındaki kötü performansları talihsizlikti. Her sanatçının ve grubun bazı konserlerinde kötü olabilecekleri gerçeğini göz önünde bulundurup daha yapıcı olunması gerektiğini düşünüyorum. Dinlemek veya dinlememek, ilgilenmek veya ilgilenmemek, herkesin hür iradesine kalmış birşey...

Şahsen ben Karadeniz müziğini ''Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz'de''den kurtarmak adına gösterdikleri çaba için Karmate'ye minnettarım...

Yorum

Melek tamam yeni bir şeyler üretmek çok önemli ama var olan bir şeyi iyi bir şekilde icra etmek de önemli. Üstelik Karmate kendine misyon olarak kıyıda kuytuda kalmış eserleri derlemeği seçti. Derleme sanatçısı da olmak çok önemli bir sanattır. Üstelik Karmate öyle çok bilindik eserleri de okumuyor. Bu yüzden yaptığı işi çok önemsiyor ve değer veriyorum.

Yeni bir şeyler üretmek günümüzde zorlaştı ama bahane değil tabi. Son yıllarda yeni bir şeyler üreten kim var diye sorsan Fatih Reyhan ve Emre Pehlivanlar haricinde isim veremem açıkçası. Yani müzik yapmak, yapılmayanı yapmak gittikçe zorlaştı. Bu yüzden derleme sanatçılığının hafife alınmaması gerektiğini düşünüyorum.
                    TRABZON BİR SEVDA!

TRABZONSPOR BİR DESTANDIR!

Yorum

Bir saattir "Nayino" 'yu dinliyorum. Bıkmadan usanmadan. Bir saat daha dinleyebilirim. Çok iyi yorumlamış Resul. Allah sesenin ahengini bozmasın.
                      TRABZON BİR SEVDA!

TRABZONSPOR BİR DESTANDIR!

Yorum

Albümü dinledikten sonra yorumlamak daha iyi olur bir dinliyelim..

İlk olarak İsmail Coşgun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Şahsen ben Karadeniz müziğini ''Fatihalar Yasinler bitmez Karadeniz'de''den kurtarmak adına gösterdikleri çaba için Karmate'ye minnettarım...
                        Sadece şu cümle çok büyük tartışma yaratır..
                        Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

bazı arkadaşlar bence şarkı yazmalı ve bu işin ne kadar zor olduğunu öğrenmeli...
                          şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.

Yorum

İlk olarak Emrullah Düzenli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Son yıllarda yeni bir şeyler üreten kim var diye sorsan Fatih Reyhan ve Emre Pehlivanlar haricinde isim veremem açıkçası. Yani müzik yapmak, yapılmayanı yapmak gittikçe zorlaştı.
                            Onay Şahin,İhsan Eş ve İlyas Parlak'ı da unutmayalım.

Yorum

Acaruli Gandagana (Gürcü Halk Ezgisi):

Çhela (Megrel Halk Ezgisi):

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                              Yükleniyor...
                              X