Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yazı dilimizin yanlış kullanılması hakkında

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yazı dili değilde daha çok yazı tipi canımı sıkıyor.

Yahu uzun uzun yazıyorlar ne parağraf var ne nokta var.

Büyük harfe başlama yok hepsi küçük. Bunlara bir çeki düzen versek daha güzel olacak.

Estetik açısından söylüyorum. Öyle yazıları hiç okuyasım gelmiyor çünkü.

Yorum

İlk olarak Uğur GEMİCİOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      " şey " kelimesinin ayrı yazılması.
      Bu hatayı artık televizyonlarda , haberlerde , gazetelerde görür olduk.Arkadaşlar " şey " kelimesi her zaman ayrı yazılır.
      Mesela ; bir şey , her şey.

Burada bir hata var. "Herşey" dışında herşey ayrı yazılır.
      Aklımızda kalsın diye de öğretmenimiz söylemişti bunu
      50. yılda şampiyonluğa! Güveniyoruz USTA!

Yorum

İlk olarak GurGuLa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Burada bir hata var. "Herşey" dışında herşey ayrı yazılır.
        Aklımızda kalsın diye de öğretmenimiz söylemişti bunu
        Bana da bir öğretmenim "şey" her zaman ayrı yazılır demişti. Türkçe Öğretmeni yok mu forumda Yardım lazım
        Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.

Yorum

İlk olarak muk61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          9. sınıfta edebiyat öğretmenim ''ya da'' bağlacının yazılışı hakkında şunu söylemişti ve o günden beri hiç hata yapmıyorum;

''Yada'' şeklinde yazarsanız Yada Gölü olur demişti.(Yabancı bi ülkede Yada Gölü varmış.)

O günden beri ''ya da'' bağlacını şaşırmam

Bide ''şey'' ollanlar hep ayrı yazılır mesela;

Bir şey , her şey vb.
          Bu sayfada böyle bir hata ironiden olsa gerek...

"Bide" değil "bir de" olmalı!
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

"Herşey" hakkında naçizane paylaşım...

Türk Dil Kurumu, Yazım Kılavuzu'nda "herşey" sözcüğü yoktur. Yani, bileşik kelime olarak düşünemiyoruz.

"Her" kelimesi, Türk Dil Kurumu Büyük Sözlüğü'nde yer alıyor (Sıfat olarak). "Şey" ise ad.

Örnek: Her gün, her kalem, her şey...
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Ben bu foruma üye olduğum zaman 17 yaşımdaydım, o zamanları çok iyi anımsıyorum ben de saçma sapan yanlışlar yapardım, hem de bilerek ve de bunun iyi bir şey olduğunu zannederdim. ''V'' yerine ''W'' harfini kullanırdım mesela.Kelimeleri tamamen yazmak yerine sadece sessiz harflerini yazarak çok iyi bir halt yediğimi zannederdim.Uzun lafın kısası söyleyeceğim şudur, düzgün yazmak için azıcık gayret edin, hem böylece itibarınız da artar.

Foruma ufak bir göz gezdirin, bahsettiğim örneklerden onlarca göreceksiniz.

Yorum

Çok doğru,bende çok olmasada yazım yanlışları yapardım ama uzun zamandır çok dikkat ediyorum ve etmeye çalışıyorum
                Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

00111101
                BordoMavi.Net
                burakdereli.net

Sanal Yönetici

Yorum

Bazen forumdaki çok güzel yazıları, içeriğinde "dahi" anlamındaki "-de" ekinin ayrı yazılmaması nedeniyle yarım bırakıp okumuyorum. İnsanların konuştuğu ve yazdığı dile İHANETİ öyle bir hal aldı ki, İngilizce bir kelimenin yanlış yazımı ve telaffuzu halinde düzeltmeler ve dalga geçmeler gırla giderken, Türkçe'nin yanlış yazımı dikkate bile alınmıyor. Kendi dilini doğru bilmeyen, yazamayan ve 500 kelimeyle konuşabilen biri başka dilleri ne kadar öğrenebilir ? Bizim zamanımızda Türkçe ve Edebiyat derslerinden yüksek ortalaması olmayanlar sınıfı geçemezdi. Ancak eğitim öyle bir yap-boz tahtası haline geldi ki, mübarek Trabzonspor'un altyapısı gibi. Her sene yeni bir başlangıç, yeni bir sistem, yeni bir hamle...

Bu konuda genç kardeşlerimizde fazla kabahat bulmuyorum.
                  BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

"Miğde" ya da "miyde" değil arkadaşlar, sadece "mide". Çok fazla rastladığım için belirteyim dedim.

Yorum

-de,-da eklerinin kullanımı en büyük sorun..dahi anlamına gelen -de,-da ekleri ayrı yazılır..buna pek dikkat eden yok..

Hepimiz hata yapıyoruz yazım sırasında..bilhassa,virgüllerin kullanımı konusunda yapılan bariz hatalar var..

Örneğin ben de (..) kullanıyorum,cümlelerin arasında..kendime göre bir forum dili..bu da yanlış tabii ki..
                      Herkese Merhaba

Yorum

Kelime ortalarında ''L'' kullananlara fena şekilde gıcık oluyorum.

Yorum

İlk olarak Birtan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Kelime ortalarında ''L'' kullananlara fena şekilde gıcık oluyorum.
                          O önceden kalan bir alışkanlıktan. Eskiden "l" ile "ı" harfleri karıştığı için kelime ortasında "L" kullanan çok oluyor. Maksat harfler ayırt edilebilsin.
                          33# DRAGO GABRIC
                          61# IBRAHIMA YATTARA #11
                          13# Steve Nash
                          10# Kerem Tunçeri

6# Aleksander Rasic

Yorum

En garibime giden hata, özel isimlerin sonundaki harfleri yumuşatılması..

Örnek :" Burak'ı" olacağına "Burağı" yazılması

Yorum

Paylaşımlara katılıyorum.Çok gerekli bir başlık,teşekkürler.Beni de deli eden iki kelime var.Erezyon değil,erozyon.Ve veleybol değil,voleybol.Ayrıca Türkçe şekilden şekile sokuluyor bazı insanlar(daha çok gençlik) tarafından,onları da kınıyorum.İngiliz alfabesini kullananlara sesleniyorum,biz Türküz.Dilimiz de TÜRKÇE.

Yorum

"Malumun ilanı" değil "Malumun ilamı".

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X