Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BMN Tartışıyor (1) | Futbol Sevgisi mi Öncelik Taşır, Takım Sevgisi mi?

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Öncelikle iyi futbol nedir? Futbolda biz neyi seviyoruz?
    Kimilerine göre kolay gol yememek kimilerine göre kolay gol atmak...
    Herkesin fikirleri başka başka olsa da ben kendi adıma futbolun bire bir hayatla örtüşmesini seviyorum.
    Futbol aslında hayata çok benziyor. Bu benzerlikleri uzun uzadıya yazmaya gerek yok.

Ama eğer doğuştan şanslı değilseniz, hayatta elde ettiklerinizi alın teriyle, emekle, mücadeleyle ve onca haksızlığa rağmen elde etmişseniz siz de bir Trabzonspor'sunuz!
    Trabzonspor ruhusunuz!
    Çıkarsız saf sevgi, emek, azim, mücadele vb... gibi erdemler sizin için bu çağda geçer akçeyse hala, siz futbolu değil, Trabzonspor'u seviyorsunuz demektir!
    Trabzonspor Başkanı Nasıl Olmalıdır?
    -Birilerinin adamı değil,Trabzonspor'un adamı olmalıdır!
    Trabzonspor Teknik Direktörü Nasıl Olmalıdır?
    -Hiçbir şey olmasa da korkak olmamalıdır!

Yorum

İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Futbolda olan bitenler nedeniyle futbola sevgim kalmadı diyen arkadaşlara sormak istediğim bir şey var.

Siyasal İslâm nedeniyle dinden soğudum diyenler var sosyal medyada...

Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Aman buradan yola çıkıp siyasal islâm tartışmasına girilmesin, sâdece bu sözün mantık temelini soruyorum.

Mantıklı, tutarlı bir söz mü?

Önce futbol sevgisi diyen üç arkadaşı çok merak ettim, 2’si Nevzat61 ve Mehmedaga olsa gerek, 3. kim?
      5 oldu
      Bu dünyadaki en mutsuz insanlar, başkalarının ne düşündüğünü takıntı haline getirenlerdir.' -

Virginia Woolf

Yorum

İlk olarak nevzat61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        5 oldu
        Ben de oy kullandım, 6 oldu 🙃
        7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

İlk olarak objek tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Takim sevgisi derken neden aklimiza ilk once futbol geliyor diyer branslarda var madem mesele takim sevgisiyse neden hentbol veleybol vs ilgi az onlarda bordo mavi takim degilmi demekki oncesinde biraz futbol sevgisi olacakki takim sevgisiyle kenetlenmesi daha kolay olsun ayrica trubunlerdeki taraftarlardan kac kisi ben futbolu aslinda hic sevmem takim sevgisi dolasyisiyla burdayim diyebilir? sonuclar kotu oldumu bir bakiyorsunuz seyirci kalmamis nerde kaldi takim sevgisi? ikisi birlikte olmaya mahkum!
          Mantıklı, futbolu sevmem ama kulüp taraftârıyım demeyi, otomobil kullanmayı sevmem ama Ferrari aldım demeye benzetiyorum.
          7

"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison

Yorum

Futbol sevgisi zaten takım sevgisinden gelir

Yorum

türkiye'de önce takım sevgilisi gelir malesef.

bu ülkede objektif insan sayısı çok az.

başarıya giden yol mübahtır mantığıyla hareket eden kitle var.

ondan dolayı futbol sevgisi kavramı bana çok popülerizme kaçan söylem olarak geliyor.
              https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

ondan dolayı futbol sevgisi kavramı bana çok popülerizme kaçan söylem olarak geliyor.
                Hay ağzına sağlık, derdime dermân oldun.

Bu yazdıkların işime çok yarayacak.

Şimdi kısa yoldan bir soru:

Algılara öncelik veriliyorsa, objektifliğin papucu dama atılmışsa...

Böyle gelmiş böyle gider mi demeliyiz?

Demez isek popülizm mi yapmış oluruz?
                7

Yorum

İlk olarak DoÄŸukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Takim sevgisi kulaga hos geliyorda cogunluk basariya endeksli (takim basarili olacak kiside kendisini oraya ait hissedecek ortak muhabbetlerde rakiplere karsi biraz hava atacak): anadoluda kendi sehirleri basarili olamadigi icin kendilerine istanbuldan basarili olmus bir takim secmisler tabiki takim sevgisi agir basiyor futbol sevgisinide icinde barindiriyor kisaca takimin basariliysa guzelde futbol oynuyorsa takim sevgisi iyice tavan yapar ayni zamanda herkesin degil sevdigin takimin futbolu hosuna gider
                  En son objek tarafından düzenlendi; 27.01.2022, 02:27.

Yorum

Trabzonspor maçları dışında (ona da denk getirebilirsem) futbol maçı izlemem hayatta. Demek bu beni futbol değil takım sevdalısı yapıyor.
                    İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
                    Karl Marx
                    анархія-мама

Yorum

Tuttuğun takım kimliğinin bir parçası olur, kendini tanımladığın şeylerden bir olur.
                      Ve kimliği futbol sevgisinden önce gelir çok büyük bir çoğunluk için.
                      Bir West Ham taraftarı için de, Estudiantes'li için de böyledir bu, bize özgü değil.

Yorum

Benim için öncelikli olan şey futboldan ziyade Trabzonspor sevgisidir.
                        Trabzonspor olmasaydı Türkiye'de futbol izlemez, uluslararası organizasyonları takip etmezdim.
                        Futbol hepimiz için bir çocukluk eğlencesi olarak hayatımıza girdi ancak büyüdükçe işler değişti.
                        Ve en nihayetinde futbol benim için bir Trabzonspor aşkına aşkına dönüştü diyebilirim.
                        Kültürüm, özüm, memleketim, Trabzonsporum diyerek sözlerimi noktalıyorum.

Yorum

Futbolu sevmeyen nasil olurda takim tutar sonucta izlemek zorundasin. Gördügünü sevmezsen ne diye izlersinki. Memleket sevdasi futbol sevgisi ile birlesince memleketinin takimini tutarsin. Mantikli gelmiyor ama sevginin mantik ile pek alakasi olmadigindan benim görüsüm daha cok sen yeterki sev istikametinde.
                          burasi türkisch.

Are you not entertained?

Yorum

Trabzonspor olmasaydı ve Trabzonsporlu olmasaydım futbolu asla bu kadar sevemezdim
                            #11Yattara | 97 Tellioğlu

Yorum

Lise ve üniversite yıllarımda bu soruya net olarak futbol sevgisi derdim. Hemen hemen denk geldiğim tüm maçları izler, bütün ligleri takip ediyordum. Trabzonspor diye bir kulüp olmasaydı da yine futbolla bu kadar ilgilenirdim muhtemelen.

Son yıllarda, özellikle öğretmenliğe başladıktan sonra, açık kanalda yayınlanan maçları bile izlemiyorum. İzlemek için tv'nin karşısına geçince muhtemelen uyuya kalmış halde buluyorum kendimi. O yüzden şu an Trabzonspor sevgisi daha önde
                              www.x.com/zykmda

Yorum

Trabzonspor sevgisi. Futbolu teknik olarak dahi o kadar yorumlayamıyorum ve oynayamıyorum da. Trabzonspor bana kültür öğesi, folklör, aile yadigarı gibi geliyor.
                                Bordo Mavi bayrağım kanatlansın sonsuza.
                                Genç, yaşlı, erkek, kadın; verdik omuz omuza.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim